Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Στην θέση standby μένει πάντα ο δέκτης,δεν έχει εξωτερικό οn/off.
Oπότε αυτό που αναφέρεις είναι θέμα βλάβης.

χθες ηταν η δευτερη φορα που εκανα εγγραφη πατωντας το rec και παλι δεν μπορεσε να ολοκληρωσει την εγγραφη. και στις 2 περιπτωσεις ειχε περασει τις 2 ωρες. δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή οχι αλλα αναλογο θεμα εχω και με το timeshift οπου οταν συμπληρωθουν οι 2 ωρες τοτε κολλαει εντελως ο δεκτης.
απο την αλλη δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα σε προγραμματισμενη εγγραφη.
οποιος μπορει να το τσεκαρει να δει αν ισχυει το ιδιο και στον δικο του δεκτη θα βοηθουσε ωστε να ξερουμε αν ειναι ενα ακομα bug ή αν απλα ετυχε στον δικο μου δεκτη

Μπορεί για κάποιους λογους να ζεσταίνεται το μηχανημα ή να μην είναι τόσο συμβατό το στικ. (4gb)

Σε αυτούς που έχω δοκιμάσει κοντά στο 4ωρο συμβαινει αυτό (όχι πάντα) σε συνεχή εγγραφή (όχι διακεκομμένη και στο ίδιο πάντα στικ)

Σε κάρτα μνήμης 8GB και card reader δεν έχει παρουσιάσει κανενα πρόβλημα (που το έχω δοκιμάσει επίσης)

Aβυσος η ψυχή στα Κινεζάκια -bye-

Iσως να μην καταλαβες τι εγραψα. Σε προγραμματισμενη εγγραφη εχω γραψει και πανω απο 3ωρο συνεχομενο, εκανα παρα πολλες και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. Το προβλημα υπαρχει στις χειροκινητες εγγραφες και μαλλον σε αυτες που ξεπερνουν το 2ωρο οπου και τις 2 φορες δεν μπορεσε να ολοκληρωσει την εγγραφη.
Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν εχουν παρατηρησει και αλλοι το ιδιο προβλημα

Iσως να μην καταλαβες τι εγραψα. Σε προγραμματισμενη εγγραφη εχω γραψει και πανω απο 3ωρο συνεχομενο, εκανα παρα πολλες και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. Το προβλημα υπαρχει στις χειροκινητες εγγραφες και μαλλον σε αυτες που ξεπερνουν το 2ωρο οπου και τις 2 φορες δεν μπορεσε να ολοκληρωσει την εγγραφη.
Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την εγγραφή ή σταμάτησε στις 2 ώρες;
Δηλαδή μπορείς να δεις ότι έγραψε μέχρι 2 ώρες; ή δεν παίζει καθόλου η εγγραφή σου;

Έχει περάσει πάνω από χρόνο που τον έχω και τελευταία μου παρουσίασε κολλήματα αλλά πολύ σπάνια σε εγγραφή. Τα προβλήματα τα παρουσίασε σε αναπαραγωγή ταινιών! Μερικές φορές (δεν κατάφερα να βρω συσχέτιση) με το ξεκίνημα της αναπαραγωγής κολλούσε και έπρεπε να πατήσω το power για 5 δευτερόλεπτα ώστε να κλείσει. Όταν άνοιγε, και ξεκινούσα το ίδιο αρχείο, το έπαιζε κανονικά!
Ελπίζω να βγει καμιά νέα αναβάθμιση, που να είναι τουλάχιστον σταθερή, καθώς τότε θα ήταν τέλειος για μένα. Τον έχω από την εποχή που πρωτοξεκίνησε η ψηφιακή στη Θεσσαλονίκη και του αφιέρωσα ένα παλιό δίσκο ο οποίος δουλεύει άψογα με το δέκτη.

Εντάξει μπορεί να λέω κουταμάρα αλλά, μήπως ο δίσκος σου είναι σε FAT32 και σου έφτιαξε 2 αρχεία;...

ο δισκος ειναι σε exfat και οπως ειπα δεν εχει το παραμικρο προβλημα σε προγραμματισμενες εγγραφες (ανεξαρτητως διαρκειας) αλλα εμφανιστηκε 2 φορες σε χειροκινητες που ειχαν διαρκεια πανω απο 2 ωρες. Ο δεκτης δεν μπορεσε να ολοκληρωσει την εγγραφη οποτε δεν παιζει καθολου. Επισης το μηνυμα πως ο δισκος ειναι γεματος εχει εμφανιστει ΜΟΝΟ σε περιπτωσεις που δοκιμασα να κανω χειροκινητα την εγγραφη. Με τις προγραμματισμενες, εως τωρα, δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα

Σε αναπαραγωγη αρχειων που εγραψα μεσω του δεκτη δεν ειχα προβληματα αλλα δεν εχω δοκιμασει αρχεια avi κτλ οποτε δεν εχω αποψη.

Last edited:

Εμένα τώρα κάνει κι άλλα ωραία . Προγραμματίζεις την εγγραφή , την γράφει στον timer , εξαφανίζεται την επόμενη μέρα [σαν να έγινε] , αλλά ... ακόμα την ψάχνω....

αυτο το ειχα παθει και εγω. ο λογος ηταν πως ειχα προγραμματισει την εγγραφη αλλα ειχα κλειστο τον σκληρο δισκο. Οποτε ο δεκτης ανοιξε να κανει την εγγραφη και μετα εκλεισε κανονικοτατα και φυσικα την ειχα εξαφανισει απο την λιστα.
Μηπως εκανες το ιδιο;

Συγνώμη από όλους για την εξαφάνιση, αλλά υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με όγκο δουλειάς κλπ.
Λοιπόν, για όσους έχουν προβλήματα έχω μια νέα έκδοση η οποία όμως απλά διορθώνει κάποια bugs. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε ότι διορθώνει όλα τα προβλήματα του PVR που μερικοί συναντάτε. Σας ζητώ λοιπόν να κατεβάσετε το παρακάτω αρχείο μόνο όσοι έχετε πραγματικά προβλήματα ώστε να μου δώσετε και κάποιο feedback.
Προσοχή! το αρχείο ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κατόχους τηλεοράσεων LG που προμηθεύτηκαν 2ο τηλεχειριστήριο από την αντιπροσωπεία!
http://www.rapidshare.com/files/450233495/DTR2205HDPVR_upgrade.rar
Ελπίζω να βοηθήσει!

Για το θέμα των προβλημάτων στη λειτουργία media player θα πρέπει να πω ότι έχω δώσει λίστα με τους συμβατούς codec στα αρχεία με τις οδηγίες αναβάθμισης. Το δυσάρεστο είναι ότι έχουμε πρόβλημα στα αρχεία πάνω από 4 GB και ακόμη δουλεύουμε σε αυτό.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Συγνώμη από όλους για την εξαφάνιση, αλλά υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με όγκο δουλειάς κλπ.
Λοιπόν, για όσους έχουν προβλήματα έχω μια νέα έκδοση η οποία όμως απλά διορθώνει κάποια bugs. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε ότι διορθώνει όλα τα προβλήματα του PVR που μερικοί συναντάτε. Σας ζητώ λοιπόν να κατεβάσετε το παρακάτω αρχείο μόνο όσοι έχετε πραγματικά προβλήματα ώστε να μου δώσετε και κάποιο feedback.
Προσοχή! το αρχείο ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κατόχους τηλεοράσεων LG που προμηθεύτηκαν 2ο τηλεχειριστήριο από την αντιπροσωπεία!
http://www.rapidshare.com/files/450233495/DTR2205HDPVR_upgrade.rar
Ελπίζω να βοηθήσει!

Για το θέμα των προβλημάτων στη λειτουργία media player θα πρέπει να πω ότι έχω δώσει λίστα με τους συμβατούς codec στα αρχεία με τις οδηγίες αναβάθμισης. Το δυσάρεστο είναι ότι έχουμε πρόβλημα στα αρχεία πάνω από 4 GB και ακόμη δουλεύουμε σε αυτό.

Κατ' αρχάς, σ' ευχαριστώ, και πιστεύω και πολλοί άλλοι, που επανεμφανίστηκες, γιατί αυτό σημαίνει ότι όσοι επιλέξαμε να αγοράσουμε αυτό το μηχάνημα, ποντάραμε, όπως εγώ, στο γεγονός ότι υπήρχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ υποστήριξη. Εύχομαι και ελπίζω, να συνεχίσεις την παρουσία σου, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη για να καλυφθεί όλη η Ελλάδα και η εταιρεία χρειάζεται ένα μηχάνημα που να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των πελατών.

Επειδή συγκαταλέγομαι ... στους πληβείους με LG, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει update και για εμάς ...

Aπο την μερια μου να επιμεινω πως αν ειναι να εχουμε νεα αναβαθμιση ας κοιταξετε σοβαρα το θεμα να αυξησετε την διαρκεια του timeshift γιατι 2 ωρες θεωρω πως ειναι λιγες

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Επειδή συγκαταλέγομαι ... στους πληβείους με LG, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει update και για εμάς ...
Εννοείται...

Aπο την μερια μου να επιμεινω πως αν ειναι να εχουμε νεα αναβαθμιση ας κοιταξετε σοβαρα το θεμα να αυξησετε την διαρκεια του timeshift γιατι 2 ωρες θεωρω πως ειναι λιγες
Το θέμα του timeshift μας έχει απασχολήσει αλλά κυρίως ως προς το πρόβλημα που ανέφερες ότι μετά τις 2 ώρες κολλάει! Οι 2 ώρες σαν επιλογή, είναι ήδη πολλές για αυτή τη λειτουργία, καθώς δεν πρόκειται για 2 ώρες συνολικής λειτουργίας του timeshift αλλά για μέχρι 2 ώρες αρχείου εγγραφής. Αν δηλαδή, έχεις ήδη ξεκινήσει να παρακολουθείς το πρόγραμμα, τότε η αρχή του timeshift θα μετακινείται για ανάλογο διάστημα μπροστά (τη στιγμή που ξεπερνάει τις 2 ώρες εγγραφής) με το διάστημα μετά τις 2 ώρες. Όπως και να έχει δηλαδή το όριο που μπορείς να παρακολουθήσεις σε timeshift είναι 2 ώρες. Αν επιθυμείς να το ξεπεράσεις, θα πρέπει να αποθηκεύσεις τα δεδομένα timeshift, για να ξεκινήσει πάλι από την αρχή το διάστημα των 2 ωρών.
Αν χρειαστεί κάποια αλλαγή στο κομμάτι του timeshift θα προτείνω και την αύξηση του ορίου μήπως και εξυπηρετήσουμε κι εσένα...

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

φιλε καλησπερα
και καλως ορισες και παλι
ανησυχησαμε ολοι με την απουσια σου
εγω υπεθεσα ή οτι έπαθες κάτι ή οτι σε απόλυσε η εταιρία
ευτυχης που δεν συνεβη κατι απο τα ανωτερω
και παω να δοκιμασω το αρχειακι με την αναβαθμιση.

εκανα την εγκατασταση
βλεπω οτι το αρχειο ειναι προσφατο (η ημερομηνια γραφει 25/2/2011)
η version στον δεκτη εξακολουθει να ειναι η 2.04
(ελπιζω οτι πηρε σωστα την εγκατασταση)
με μια πρωτη ματια βλεπω οτι στην αναπαραγωγη (play) αρχειων avi
τωρα η ταινια παιζει ομαλα χωρις να κοβει καρε λες και εχει λοξυγκα.
θα κανω εκτενη δοκιμη και ελπιζω να μην βγαλει ψεγαδια

Η αληθεια ειναι οτι με ψιλομπερδεψες και ας τα ειπες αναλυτικοτατα. Θα αναφερω παντως ενα συγκεκριμενο προβλημα που εχω πχ με αγωνες γιατι νομιζω πως σε μια τετοια περιπτωση θα εχουν και αλλοι παρομοιο προβλημα.
Θελησα να δω το λα κορουνια-ατλετικο με 30 λεπτα καθυστερηση. Ξεκινησα την λειτουργια του timeshift στις 11 ακριβως. Το αποτελεσμα σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι πρεπει να εχω δει τον αγωνα εως τις 1 που ειναι και το οριο του timeshift αλλα με τα 30 λεπτα καθυστερησης κατι τετοιο δεν μπορει να ειναι εφικτο.
Επισης δεν ειναι και οτι πιο πρακτικο το να αποθηκευσω τα δεδομενα πχ 15 λεπτα πριν να ληξει ο αγωνας και μετα να σταματησω το timeshift, να παω στις εγγραφες μου και να φτασω στα 15 λεπτα πριν το τελος ωστε να δω την συνεχεια του αγωνα.
Με μια ωριτσα παραπανω συμβιβαζομαι ανετα :popcorn:

Υ.Γ. Αναλογο προβλημα με τις 2 ωρες να κολλαει ομως εκει η ολοκληρωση της εγγραφης οταν γινεται με χειροκινητο τροπο εχετε εντοπισει ή ειναι κατι που απλα ετυχε σε μενα;

Υ.Γ.2. Εννοειται πως καλως επεστρεψες

Last edited:

Αν χρειαστεί κάποια αλλαγή στο κομμάτι του timeshift θα προτείνω και την αύξηση του ορίου μήπως και εξυπηρετήσουμε κι εσένα...
Εεε!! Όχι μόνο αυτόν! Είμαστε κι άλλοι! :)

Καλώς επέστρεψες! Ήταν παραπάνω από αισθητή η έλλειψή σου.

Ανέφερες και παλιότερα νομίζω ότι δουλεύετε πάνω στα προβλήματα -και πολύ καλά κάνετε!-. Χωρίς να μπεις σε επιχειρηματικά μυστικά, γράφεται κώδικας για τις συσκευές αυτές στην Ελλάδα και σε ποιό βαθμό; Ρωτάω από ενδιαφέρον ως μηχανικός βιομηχανικής πληροφορικής.

Last edited:

Αγαπητε φιλε Sboulio,
εχω κι εγω 3 funai 2205.
Στον εναν ηδη φορεσα το νεο update.
Eγω, γενικα, δεν ειχα προβληματα, γιατι timeshift δε χρησιμοποιω,ταινιες συνηθως κατεβαζω προχειρα avi με ενσωμ. υποτιτλους , που διαβαζει σωστα και σε 1-2 ταινιες με ξεχωριστους δεν ειχα προβλημα.Ματροσκες δεν κατεβαζω.

Ομως προσεξα κατι αρκετα δυσχρηστο>>
οταν βλεπεις μια ταινια απο καποιο συνδεδεμενο δισκο και την σταματησεις με stop, αν δοκιμασεις να την ξανανοιξεις παιζει απο την αρχη.
Δε θα ηταν ασχημο να κραταει σε μνημη το σημειο διακοπης της τελευταιας ταινιας ,που βλεπουμε, οπως κανουν πολλα dvd players.

Ευχαριστω !!!