Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Εγω το προβλημα με το κουμπι , δεν το εχω .
Ανοιγει και κλεινει κανονικα με αυτο.

Και το λεω επειδη στο 1 μηχανημα, οπου δεν κανω εγγραφες, κρατησα τη νεα αναβαθμιση , λογω της καλυτερης εικονας.
Στο αλλο,οπου κανω εγγραφες, εβαλα την παλια 2.04.

καλησπερα σε ολους
επιβεβαιωνω και εγω που εχω δυο μηχανηματα οτι
προβλημα με το κουμπι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ανοιγει και κλεινει κανονικα
μαλιστα μολις το διαβασα εκανα επι τουτου πολλες φορες δοκιμη και ανοιξα και εκλεισα το δεκτη απο το κουμπι και οχι απο το τηλεκοντρολ και κλεινει και ανοιγει κανονικα.

Σε μενα παντως αρχισε να λειτουργει και παλι κανονικα με το που περασα την προηγουμενη εκδοση. Γιατι εγινε αυτο δεν εχω ιδεα

μπορει καποιος να ανεβασει το αρχειο διοτι η rapidshare τα κατεβασε
ευχαριστω

edit σε megaupload αν γινετε εκει σπανια διαγραφουν τα αρχεια.

Last edited:

Αν ειναι δυνατον να διορθωθουν τα κυριλικα.
Ουτε στην beta δουλευουν.
Δουλευαν κανονικα στην 2.02

μπορει καποιος να ανεβασει το αρχειο διοτι η rapidshare τα κατεβασε
ευχαριστω

edit σε megaupload αν γινετε εκει σπανια διαγραφουν τα αρχεια.

http://rapidshare.com/files/451787082/DTR2205HDPVR_upgrade.rar
http://www.megaupload.com/?d=VAUGMWGQ

To md5 checksum ειναι: 337ff0a5df2b8d8eb17a3d006f080363
Τουλαχιστον στο αρχειο που εχω εγω και που μου δουλεψε.

Το md5 checksum verifier μπορεις να το κατεβασεις απο εδω δωρεαν.

Last edited:

το περασα επιτυχως
λοιπον κατι που ειδα και μου αρεσε ειναι οτι
τωρα βαζοντας την μορφη οθονης σε 4:3 αυτοι
γυριζει αυτοματα σε 16:9 οταν πρεπει πχ.τωρα στην ΝΕΤ
που εχει το ματς.
ενω με την προηγουμενη εκδοση αυτο δεν γινοταν.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Τις ίδιες παρατηρήσεις έχω και εγώ, καλύτερη εικόνα αλλά προγραμματισμένη εγγραφή με το μηχάνημα σε κατάσταση standby δεν γίνεται, πρόβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα για να είναι χρήσιμο το καινούργιο firmware. Για το λόγο αυτό επέστρεψα στην προηγούμενη έκδοση 2.04.

Δεν ήξερα οτι σε αυτόν τον δέκτη μπορεί κανείς να γυρίσει σε παλιότερη έκδοση. Παλιότερα είχε γραφτεί στο forum οτι δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Ίσως επειδή και οι δύο εκδόσεις ονομάζονται 2.04 να γίνεται. Πάντως αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξαναπεράσω την ίδια τελευταία έκδοση μήπως κάτι δεν είχε πάει καλά στην εγκατάσταση και μήπως λυνόταν το πρόβλημα με την προγραμματισμένη εγγραφή. Νόμιζα οτι θα έβγαζε παράθυρο οτι η έκδοση ήδη υπάρχει και δεν θα γινόταν τίποτα. Όμως ο δέκτης ξαναέκανε την εγκατάσταση. Το κακό είναι οτι με την δεύτερη εγκατάσταση εμφανίστηκαν προβληματα παλιότερα. Η εικόνα μου φαίνεται σαν να χάλασε λίγο , ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα με το χάσιμο της εικόνας για ορισμένα δέκατα δευτερολέπτου, ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα οτι σε προβολή αρχείου δεν μπορούσα να πατήσω το γρήγορα εμπρός ή πίσω (ff ή fb) ή timer για να πάω σε σημείο που ήθελα, γιατί αν πατούσα κάτι από αυτά χανόταν ο ήχος, κτλ. Πολλά προβληματάκια. Αφού του είχα πάρει τον αέρα ξαναεγκατέστησα, για τρίτη φορά, το ίδιο λογισμικό για να λύσω τα προβλήματα της δεύτερης εγκατάστασης. Αλλά αυτή την φορά με προσοχή, χωρίς να τον ζορίσω, με κλείσιμο και βγάλσιμο από την πρίζα μετά από κάθε βήμα (εγκατάσταση λογισμικού, εγκατάσταση καναλιών, ρυθμίσεις). Έτσι έφυγαν τα περίεργα προβληματάκια της δεύτερης εγκατάστασης. Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη εγκατάσταση. Δηλαδή, αυτό που κατάλαβα ήταν οτι το λογισμικό κάθε φορά έχει τα προβλήματα του, αλλά ίσως ο δέκτης να ειναι λίγο ευαίσθητος και στο αν εγκαθίσταται σωστά ή όχι το λογισμικό. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ο δέκτης εμφανίζει πολλά και διαφορετικά προβλήματα σε διαφορετικούς φίλους, εκτός από τα στάνταρ προβλήματα της κάθε έκδοσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι προτείνω να ξαναπερνάμε συνεχώς το λογισμικό μέχρι να πετύχουμε την καλύτερη εγκατάσταση, γιιατί πάντα κάθε εγκατάσταση λογισμικού έχει κινδύνους, γίνεται με δική μας ευθύνη όπως γράφει και το site της εταιρείας, και έχουμε διαβάσει και για φίλους που ο δέκτης τους κόλλησε γερά μετά από αναβάθμηση λογισμικού.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

πως γραφω απο την τηλεοραση ρε παιδια?
εχω βαλει σκληρο δισκο και μαλιστα σε exFAT format...

Πάνω στο τηλεκονρόλ υπάρχει ένα κουμπί με έναν κόκκινο κύκλο από πάνω. Αν το πατήσεις αυτό αρχίζει να γράφει αμέσως. Αλλά πρέπει να σταματήσεις εσύ την εγγραφή όταν θέλεις, γιατί θα γράφει συνέχεια. Αυτό γίνεται με το κουμπί stop, αυτό με το τετραγωνάκι. Αυτός είναι ο ένας τρόπος, ο πιο άμεσος. Άλλος τρόπος είναι με προγραμματισμό εγγραφής μέσω EPG.

Η beta έκδοση διαγράφηκε λόγω του προβλήματος με την προγραμματισμένη εγγραφή όταν ο δέκτης είναι σε stand by.
έχει ήδη διορθωθεί αλλά περιμένω να διορθωθεί το πρόβλημα του timeshift και του ήχου σε αναπαραγωγή εγγραφής (που χάνεται με τα FF, FB & Timer κουμπιά).
Δεν θα την ανεβάσω γιατί είναι έκδοση 2.05 και άρα δεν θα μπορείτε να γυρίσετε στην προηγούμενη έκδοση μετά.
Θα παρακαλέσω να διαγραφεί η beta έκδοση και από τους υπόλοιπους φίλους που την ανεβάσανε σε άλλα sites καθώς έχει γνωστά προβλήματα!
Λίγη υπομονή σας παρακαλώ και θα επανέλθω σύντομα.

Ζητησα διαγραφη των λινκ.

Παντως το να εχουν ιδιο αριθμο εκδοσης ειναι πολυ θετικο.

ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ BETA ΕΚΔΟΣΗ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΚV ΑΡΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΖΕ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΗΝ 2.04. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ.

να γυρισουμε στην παλια εκδοση οσοι περασαμε την βετα ?

Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί νέο μοντέλο δέκτη HD Funai ή F&U και πότε;

ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ BETA ΕΚΔΟΣΗ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΚV ΑΡΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΖΕ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΗΝ 2.04. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ.

Πολύ θετικό αυτό.
Με τις διορθώσεις που γίνονται, πλέον θα μπορώ να τον συστήσω στους φίλους που με συμβουλεύονται για δέκτη με media player ικανότητες.

(Ξέρω για τον Amtc με Αbeo ή Xoro firmware, άλλα οι δέκτες με Mstar αργούν πολύ να αλλάξουν κανάλι, πράγμα που δεν αρέσει στους απλούς χρήστες, καθόλου!)

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Θετικά και αρνητικά της beta σε σχέση με την 2.04;

Έχουν γραφτεί αναλυτικά σε προηγούμενα posts.

@Sboulio

Ευχαριστούμε για τις προσπάθειες βελτίωσης του δέκτη, γενικά, και οι προβληματικοί (LG) ... περιμένουμε τη σειρά μας ...

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Και στον δικό μου έπαιζε και παίζει mkv αρχεία με την έκδοση 2.04 (γα LG).
Φυσικά, δεν έχω δοκιμάσει την beta έκδοση ακόμη.

Η beta έκδοση διαγράφηκε λόγω του προβλήματος με την προγραμματισμένη εγγραφή όταν ο δέκτης είναι σε stand by.
έχει ήδη διορθωθεί αλλά περιμένω να διορθωθεί το πρόβλημα του timeshift και του ήχου σε αναπαραγωγή εγγραφής (που χάνεται με τα FF, FB & Timer κουμπιά).
Δεν θα την ανεβάσω γιατί είναι έκδοση 2.05 και άρα δεν θα μπορείτε να γυρίσετε στην προηγούμενη έκδοση μετά.
Θα παρακαλέσω να διαγραφεί η beta έκδοση και από τους υπόλοιπους φίλους που την ανεβάσανε σε άλλα sites καθώς έχει γνωστά προβλήματα!
Λίγη υπομονή σας παρακαλώ και θα επανέλθω σύντομα.

καλησπερα Sboulio
αν μπορεις με την εκδοση 2.05 παρακαλεσε το εργοστασιο να περασει στην αναβαθμιση
στην αναπαραγωγη αρχειων (Avi, mkv, κτλ) οταν τελειωνει το ενα αρχειο να συνεχιζει αυτοματα στο επομενο αρχειο της λιστας
ειναι πολυ χρησιμο για καποιους που εχουμε ταινιες κομμενες σε 2 ή 3 αρχεια
π.χ. terminator cd1.avi terminator cd2.avi