Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

καλησπερα Sboulio
αν μπορεις με την εκδοση 2.05 παρακαλεσε το εργοστασιο να περασει στην αναβαθμιση
στην αναπαραγωγη αρχειων (Avi, mkv, κτλ) οταν τελειωνει το ενα αρχειο να συνεχιζει αυτοματα στο επομενο αρχειο της λιστας
ειναι πολυ χρησιμο για καποιους που εχουμε ταινιες κομμενες σε 2 ή 3 αρχεια
π.χ. terminator cd1.avi terminator cd2.avi

Πιστεύω οτι η δυνατότητα αυτη για την αυτόματη αναπαραγωγη του επόμενου αρχείου καλό θα ήταν να υπάρχει σαν επιλογή στο μενού των ρυθμίσεων ώστε να μπορεί ο καθένας να διαλέγει ή να γίνεται μόνο για τα αρχεία που βρίσκονται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο και ανάλογα με την αρίθμηση του κάθε αρχείου.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πιστεύω οτι η δυνατότητα αυτη για την αυτόματη αναπαραγωγη του επόμενου αρχείου καλό θα ήταν να υπάρχει σαν επιλογή στο μενού των ρυθμίσεων ώστε να μπορεί ο καθένας να διαλέγει ή να γίνεται μόνο για τα αρχεία που βρίσκονται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο και ανάλογα με την αρίθμηση του κάθε αρχείου.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΦΙΛΕ!!!
-----
κατι αλλο...
παρατηρησα οτι οταν γραφω καποιο καναλι και την ιδια ωρα θελω να παρακολουθησω ενα αλλο, δεν μπορω να παρακολουθησω οποιο καναλι θελω αλλα μονο 4-5 καναλια γειτονικα αυτου του καναλιου που γραφω!!!:FSGSFGS4:]
Ειναι λογικο αυτο? (δεν εχω εγχειριδιο δυστυχως γιαυτο ρωταω συνεχεια-δεν υπηρχε μεσα στη συσκευασια-θα μου στειλουν τη Δευτερα)-bye-

λογικοτατο. Απο οσο ξερω αυτη την δυνατοτητα την εχουν μονο οι δεκτες που εχουν διπλο tuner (αν δεν κανω λαθος) και φυσικα θα ειναι πολυ πιο ακριβοι αν και δεν γνωριζω αν υπαρχουν καν στην ελληνικη αγορα. Μπορεις να βλεπεις μονο τα καναλια που βρισκοντα στην ιδια συχνοτητα τα οποια ειναι 3-4 το πολυ

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη ότι μπορείς να "περιηγηθείς" μόνο στα κανάλια που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα.

αλλη ερωτηση:
πως ξεχωριζεις ποια καναλια ειναι ψηφιακα και ποια οχι?
υπαρχει καποιο διακριτικο ή μονο με την καθαροτητα της εικονας το καταλαβαινεις?

Τι ερώτηση είναι αυτή;
Όσα κανάλια βλέπεις στο δέκτη είναι ψηφιακά.
δε νομιζω φιλε μου...:fahne90:
----------------------
Παιδες Το LCN Τι Ειναι?
----------------------

οτιδηποτε βλεπεις γυρνωντας την τηλεοραση στο hdmi ή scart ειναι σε ψηφιακη μορφη. Ψηφιακο δεν σημαινει και καλη ποιοτητα εικονας αν το λες αυτο γιατι μπορεις να βλεπεις κανενα τοπικο καναλι που εκπεμπει ψηφιακα με τραγικη ποιοτητα

οτιδηποτε βλεπεις γυρνωντας την τηλεοραση στο hdmi ή scart ειναι σε ψηφιακη μορφη. Ψηφιακο δεν σημαινει και καλη ποιοτητα εικονας αν το λες αυτο γιατι μπορεις να βλεπεις κανενα τοπικο καναλι που εκπεμπει ψηφιακα με τραγικη ποιοτητα
δηλαδη τα αναλογικα καναλια δεν τα πιανω? (απο HDMI βλεπω)
ο,τι πιανει ο συγκεκριμενος δεκτης ειναι ψηφιακο και μονο ψηφιακο?
Το τηλεαστυ ας πουμε που βλεπω οτι υπαρχει στη λιστα, δεν ειναι αναλογικο?
(απο Αιγινα λαμβανω σημα)

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Sboulio για την επικοινωνία του μαζί μας. Εγώ έχω και έναν άλλον ψηφιακό δέκτη. Έναν XORO. Ο δέκτης είναι αξιοπρεπέστατος. Αλλά δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι παραγγελία του eshop.gr που τον εισήγαγε (τώρα έχει εξαντληθεί) για την ελληνική αγορά. Το eshop είναι μία μεγάλη και σοβαρή εταιρία του χώρου, έχω ψωνίσει πολλές φορές από εκεί, και δεν θέλω απλά να την κατηγορήσω. Όμως ο δέκτης ήρθε μόνο με ένα λογισμικό, και δεν υπήρξε ποτέ αναβάθμιση λογισμικού. Στο forum του AV CLUB υπάρχει ένα τεράστιο thread από χρήστες του δέκτη που έψαχναν λύσεις στα προβλήματα του δέκτη (αν και δεν ήταν πάρα πολλά). Αφού γκρίνιαξαν για κανένα χρόνο χωρίς να βρούν καμία ανταπόκριση από την εταιρία, έβαλαν μπροστά το ελληνικό τους δαιμόνιο. Βρήκαν κλώνους του δέκτη στο εξωτερικό. Δέκτες δηλαδή που έχουν τον ίδιο επεξεργαστή και τα ίδια χαρακτηριστικά. Δηλαδή τον ίδιο δέκτη που μπορεί να κυκλοφορεί στο εξωτερικό με άλλη ονομασία ή ακόμα και από άλλη εταιρία, και με άλλη εμφάνιση. Δεν ξέρω πως το έκαναν αυτό, όπως δεν μπορώ να καταλάβω και τον αχανή τρόπο που πλασάρουν τα προιόντα τους οι Κινέζοι. Άρχισαν λοιπόν να δοκιμάζουν λογισμικά που μπορεί να ταιριάζουν στον δέκτη τους, αλλά που άνετα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον δέκτη τους. Απίστευτα και παλαβά πράγματα δηλαδή. (Ευτυχώς βρήκαν δύο λογισμικά καλύτερα από το αρχικό. Το ένα από αυτά χρησιμοποιώ και εγώ). Για αυτό θεωρώ πάρα πολύ καλό που ένας άνθρωπος της εταιρίας, (της Funai), υπάρχει στο δικό μας thread, που επικοινωνεί μαζί μας, ακούει τα παράπονα μας και τις προτάσεις μας, και τα προωθεί στην εταιρία. Μην το θεωρούμε κάτι αυτονόητο. Αρκεί και εμείς να μην είμαστε υπερβολικοί με τις απαιτήσεις μας. (Αν και οπωσδήποτε είναι ευκαιρία να προτείνουμε και εμείς κάποια πράγματα). Εγώ δεν ζητάω κάποια νέα δυνατότητα, αρκεί οτι κάνει να το κάνει καλά. Θέλω μόνο στην νέα έκδοση να μην χαλάσει πάλι η εικόνα, όπως με την 2.02 και την αρχική 2.04. Έχω κρατήσει την beta 2.04 μόνο και μόνο γιατί έχει καλύτερη εικόνα από την αρχική 2.04 παρά τα προβλήματα.

τωρα εξηγειται λοιπον...
φιλε μου σε ευχαριστω πολυ!!!

ας παραθεσουμε και το κειμενο να το δουν και οι υπολοιποι:

"η Digea ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος του τρίτου «μπουκέτου» των περιφερειακών σταθμών της Αττικής BLUE SKY, CHANNEL 9, KONTRA CHANNEL και ΤΗΛΕΑΣΤΥ
από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, στη συχνότητα 65 (826 MHz).
Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, από όπου μέσω της Digea εκπέμπονται πλέον 19 ψηφιακά κανάλια. Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά".

LCN, αν Googlάρεις, θα δεις ότι είναι η ταξινόμιση των καναλιών με βάση κάποιον αριθμό που έχουν. Δεν σε αφήνει όμως έτσι να τα βάλεις με την σειρά που θέλεις.

Σχετικά με την αλλαγή των καναλιών όταν κάνεις εγγραφή θέλω να αναφέρω κάτι που είναι λίγο ενοχλητικό. Όταν έχω προγραμματίσει μια εγγραφή και την ώρα που αρχίζει η εγγραφή παρακολουθώ ένα άλλο κανάλι (ακόμη και της ίδια συχνότητας με αυτό που γράφω) γίνεται αυτόματα αλλαγή του καναλιού σε αυτό που έχω προγραμματίσει. Μήπως θα ήταν εφικτό σε μελλοντική αναβάθμιση (αν υπάρξει) όταν έχω προγραμματίσει εγγραφή και εκείνη την ώρα βλέπω κανάλι της ίδια συχνότητας να μην γίνεται αυτόματα αλλαγή του καναλιού και να μην εμφανίζεται το σήμα Rec στην οθόνης της τηλεόρασης άλλα μόνο στην οθόνη του δέκτη?

δηλαδη τα αναλογικα καναλια δεν τα πιανω? (απο HDMI βλεπω)
ο,τι πιανει ο συγκεκριμενος δεκτης ειναι ψηφιακο και μονο ψηφιακο?
Το τηλεαστυ ας πουμε που βλεπω οτι υπαρχει στη λιστα, δεν ειναι αναλογικο?
(απο Αιγινα λαμβανω σημα)

Παρά το ότι μου απάντησες ειρωνικά, θα προσπαθήσω να εξηγήσω τη λειτουργία του δέκτη.

Εάν έχεις συνδέσει την κεραία στο δέκτη και με ένα HDMI το δέκτη με την TV θα βλέπεις μόνο τα ψηφιακά κανάλια στη θέση HDMI1 ή HDMI2 που έχεις τοποθετήσει το βύσμα και επιλέγοντας την αντίστοιχη θέση στο κοντρόλ. Εάν συνδέσεις και με ένα ομοαξονικό το δέκτη με την TV θα μπορείς να βλέπεις ΚΑΙ τα αναλογικά κανάλια επιλέγοντας TV στο κοντρόλ.

Πολύ σωστά τα γράφει ο makfil.
Πολλά μικρά κανάλια κάνουν αναμετάδοση αναλογικές εκπομπές (με χιόνα ) και άν και εσύ το πιάνεις ψηφιακά η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή.

Το κακό είναι οτι με την δεύτερη εγκατάσταση εμφανίστηκαν προβληματα παλιότερα. Η εικόνα μου φαίνεται σαν να χάλασε λίγο , ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα με το χάσιμο της εικόνας για ορισμένα δέκατα δευτερολέπτου, ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα οτι σε προβολή αρχείου δεν μπορούσα να πατήσω το γρήγορα εμπρός ή πίσω (ff ή fb) ή timer για να πάω σε σημείο που ήθελα, γιατί αν πατούσα κάτι από αυτά χανόταν ο ήχος, κτλ. Πολλά προβληματάκια. Αφού του είχα πάρει τον αέρα ξαναεγκατέστησα, για τρίτη φορά, το ίδιο λογισμικό για να λύσω τα προβλήματα της δεύτερης εγκατάστασης.
Θέλω να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο ενόψει της αναμενόμενης έκδοσης λογισμικού. Αφορά τους ανθρώπους του σέρβις που μπορεί να διαβάζουν το thread, όπως π.χ. ο φίλος μας ο Sboulio. Έχω εγκαταστήσει τρεις φορές το ίδιο λογισμικό beta 2.04. Την δεύτερη φορά από περιέργεια μήπως κάτι βελτιωθεί, την τρίτη από ανάγκη γιατί την δεύτερη φορά τα πράγματα έγιναν χειρότερα από οτι ήταν την πρώτη φορά. Η καλύτερη εγκατάσταση φαίνεται οτι έγινε την τρίτη φορά. Και τις τρείς φορές υπήρχε το πρόβλημα με την προγραμματισμένη εγγραφή. Άρα αυτό είναι ένα στάνταρ πρόβλημα της συγκεκριμένης έκδοσης, που δεν έχει τώρα πια σημασία, αφού περιμένουμε νέο λογισμικό. Χαρακτηριστικό όμως είναι το πρόβλημα με τον ήχο. Το ίδιο έγινε και με άλλα προβλήματα, αλλά με τον ήχο είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λέω για το πρόβλημα οτι χανόταν ο ήχος, όταν έπαιζες κάποιο αρχείο βίντεο, μόλις πάταγες πλήκτρο ff,fb ή timer. Αυτό ήταν αρκετά έντονο στην πρώτη εγκατάσταση, πολύ πιο έντονο στην δεύτερη εγκατάσταση που ήταν και η πιο προβληματική, αλλά δεν υπήρχε καθόλου στην τρίτη εγκατάσταση! Αν ήταν κάποιο πρόβλημα του λογισμικού θα έπρεπε λογικά να υπάρχει και στις τρεις εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί κάποια προβλήματα εμφανίζονται μόνο σε κάποιους φίλους (όπως το πρόβλημα με τον φίλο που δεν άνοιγε ο δέκτης από το κουμπί του, ενώ οι άλλοι του έλεγαν οτι ανοίγει κανονικά). Ακόμα και το πρόβλημα με τον ήχο απο οτι βλέπω μόνο εγώ το έχω αναφέρει, και δεν υπάρχει καν στην τρίτη εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει οτι ο δέκτης μπορεί να έχει κάποιες ευαισθησίες στο πώς εγκαθίσταται το λογισμικό ή το ίδιο το λογισμικό να είναι λίγο <<χαλαρό>> και να μην εγκαθίσταται σε όλους με τον ίδιο τρόπο (αν μπορεί να υπάρχει κάποια τέτοια έννοια). Ίσως να πρέπει να το προσέξουν αυτοί που κατασκευάζουν το λογισμικό που περιμένουμε.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Θέλω να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο ενόψει της αναμενόμενης έκδοσης λογισμικού. Αφορά τους ανθρώπους του σέρβις που μπορεί να διαβάζουν το thread, όπως π.χ. ο φίλος μας ο Sboulio. Έχω εγκαταστήσει τρεις φορές το ίδιο λογισμικό beta 2.04. Την δεύτερη φορά από περιέργεια μήπως κάτι βελτιωθεί, την τρίτη από ανάγκη γιατί την δεύτερη φορά τα πράγματα έγιναν χειρότερα από οτι ήταν την πρώτη φορά. Η καλύτερη εγκατάσταση φαίνεται οτι έγινε την τρίτη φορά. Και τις τρείς φορές υπήρχε το πρόβλημα με την προγραμματισμένη εγγραφή. Άρα αυτό είναι ένα στάνταρ πρόβλημα της συγκεκριμένης έκδοσης, που δεν έχει τώρα πια σημασία, αφού περιμένουμε νέο λογισμικό. Χαρακτηριστικό όμως είναι το πρόβλημα με τον ήχο. Το ίδιο έγινε και με άλλα προβλήματα, αλλά με τον ήχο είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λέω για το πρόβλημα οτι χανόταν ο ήχος, όταν έπαιζες κάποιο αρχείο βίντεο, μόλις πάταγες πλήκτρο ff,fb ή timer. Αυτό ήταν αρκετά έντονο στην πρώτη εγκατάσταση, πολύ πιο έντονο στην δεύτερη εγκατάσταση που ήταν και η πιο προβληματική, αλλά δεν υπήρχε καθόλου στην τρίτη εγκατάσταση! Αν ήταν κάποιο πρόβλημα του λογισμικού θα έπρεπε λογικά να υπάρχει και στις τρεις εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί κάποια προβλήματα εμφανίζονται μόνο σε κάποιους φίλους (όπως το πρόβλημα με τον φίλο που δεν άνοιγε ο δέκτης από το κουμπί του, ενώ οι άλλοι του έλεγαν οτι ανοίγει κανονικά). Ακόμα και το πρόβλημα με τον ήχο απο οτι βλέπω μόνο εγώ το έχω αναφέρει, και δεν υπάρχει καν στην τρίτη εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει οτι ο δέκτης μπορεί να έχει κάποιες ευαισθησίες στο πώς εγκαθίσταται το λογισμικό ή το ίδιο το λογισμικό να είναι λίγο <<χαλαρό>> και να μην εγκαθίσταται σε όλους με τον ίδιο τρόπο (αν μπορεί να υπάρχει κάποια τέτοια έννοια). Ίσως να πρέπει να το προσέξουν αυτοί που κατασκευάζουν το λογισμικό που περιμένουμε.
Πάνω σε αυτό να πω ότι πρόσεξα πως στο τελευταίο αρχείο, οι οδηγίες ανέφεραν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο αναβάθμισης!
Αναφέρουν πως μετά την αναβάθμιση, πρέπει να κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και έπειτα να βγάλουμε το δέκτη από το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα! Αυτό δεν υπήρχε σε προηγούμενες αναβαθμίσεις.

Παρά το ότι μου απάντησες ειρωνικά, θα προσπαθήσω να εξηγήσω τη λειτουργία του δέκτη.

Εάν έχεις συνδέσει την κεραία στο δέκτη και με ένα HDMI το δέκτη με την TV θα βλέπεις μόνο τα ψηφιακά κανάλια στη θέση HDMI1 ή HDMI2 που έχεις τοποθετήσει το βύσμα και επιλέγοντας την αντίστοιχη θέση στο κοντρόλ. Εάν συνδέσεις και με ένα ομοαξονικό το δέκτη με την TV θα μπορείς να βλέπεις ΚΑΙ τα αναλογικά κανάλια επιλέγοντας TV στο κοντρόλ.
ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε μου!
Ειρωνικα δεν απαντησα σε καμια περιπτωση ομως και το λεω αληθεια.:smash: