Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Στον αγωνα της αυστραλιας εβαλα την εγγραφη για 3 ωρες για καλο και για κακο και επιασε τα 5,1 GB οποτε η απαντηση ειναι ναι. Φυσικα αν μιλαμε για usb stick καντο σε exfat να ξεμπερδευεις ωστε να μην εχεις σκοτουρες για την χωρητικοτητα.
Οσο αφορα την μετατροπη χρησιμοποιω το tmpgenc Xpress ωστε να το κανω mpeg2 και μετα με οποιοδηποτε προγραμμα dvd authoring το κανεις και dvd ή φυσικα αν το θες σε avi στο κανει απευθειας το ιδιο προγραμμα.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Οσο αφορα την μετατροπη χρησιμοποιω το tmpgenc Xpress ωστε να το κανω mpeg2
Το tmpgeng xpress αν δεν κάνω λάθος είναι shareware, και μάλιστα τώρα έχει αντικατασταθεί από μία άλλη καινούρια έκδοση. Εγώ έχω κατεβάσει την δωρεάν έκδοση tmpgeng free version 2.525, αλλά κολλάει και παγώνει (τουλάχιστον σε εμένα). Περίπου το ίδιο κάνει και το pvr_conv που προτείνεται πιο πολύ για αυτή την μετατροπή. Το μόνο που βρήκα να δουλεύει είναι το Staxrip, αλλά πάντα το αρχείο που βγάζει έχει καθυστέρηση ήχου. Εσείς ξέρετε κανένα δωρεάν πρόγραμμα που να δουλεύει, για μετατροπή, ώστε να διαβάζει το αρχείο ένα DVD Player; Το Format Factory που είπε ο φίλος ανοίγει σίγουρα και μετατρέπει αρχεία .pvr;

Στον αγωνα της αυστραλιας εβαλα την εγγραφη για 3 ωρες για καλο και για κακο και επιασε τα 5,1 GB οποτε η απαντηση ειναι ναι. Φυσικα αν μιλαμε για usb stick καντο σε exfat να ξεμπερδευεις ωστε να μην εχεις σκοτουρες για την χωρητικοτητα.
Οσο αφορα την μετατροπη χρησιμοποιω το tmpgenc Xpress ωστε να το κανω mpeg2 και μετα με οποιοδηποτε προγραμμα dvd authoring το κανεις και dvd ή φυσικα αν το θες σε avi στο κανει απευθειας το ιδιο προγραμμα.

Εγώ δεν το κάνω mpeg2, κατευθείαν στο convertx to dvd και το κάνει δισκάκι, το format factory για τον άλλο φίλο που ρωτάει είναι η κορυφαία εφαρμογή, 1000% στο λέω το μετατρέπει το pvr, το έκανα mp4, ώστε μετά πάλι απ το στικάκι να το παίξω στο ps3 που έχει καλύτερη αναπαραγωγή απ τον δέκτη κι έπαθα πλάκα!!!!!! Εικόνα blue ray σχεδόν!!!!! Kαι avi που το έκανα πάλι το έπαιξε δοκίμασέ το, γκούγκλαρέ το είναι free!!!

Εγώ δεν το κάνω mpeg2, κατευθείαν στο convertx to dvd και το κάνει δισκάκι, το format factory για τον άλλο φίλο που ρωτάει είναι η κορυφαία εφαρμογή, 1000% στο λέω το μετατρέπει το pvr, το έκανα mp4, ώστε μετά πάλι απ το στικάκι να το παίξω στο ps3 που έχει καλύτερη αναπαραγωγή απ τον δέκτη κι έπαθα πλάκα!!!!!! Εικόνα blue ray σχεδόν!!!!! Kαι avi που το έκανα πάλι το έπαιξε δοκίμασέ το, γκούγκλαρέ το είναι free!!!
Ωραία, ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω, κυρίως το format factory που φαίνεται να δίνει πιο πολλές επιλογές για διαφορετικά format. Έχω φάει τόσο καιρό να ψάχνω στο google σε διάφορα forum, κυρίως ξένα, για προγράμματα που κανένα τελικά δεν δούλευε. Έχω φάει τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να κάνω το Staxrip, που ήταν το μοναδικό που δούλεψε, να μην έχει καθυστέρηση ήχου στο τελικό αρχείο. Χαμένος κόπος. Όλα τελικά βρίσκονται σε αυτό το forum. :aktion033: :2thumb22sup:

Ωραία, ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω, κυρίως το format factory που φαίνεται να δίνει πιο πολλές επιλογές για διαφορετικά format. Έχω φάει τόσο καιρό να ψάχνω στο google σε διάφορα forum, κυρίως ξένα, για προγράμματα που κανένα τελικά δεν δούλευε. Έχω φάει τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να κάνω το Staxrip, που ήταν το μοναδικό που δούλεψε, να μην έχει καθυστέρηση ήχου στο τελικό αρχείο. Χαμένος κόπος. Όλα τελικά βρίσκονται σε αυτό το forum. :aktion033: :2thumb22sup:

Kαθυστέρηση στον ήχο το διαπίστωσα κι εγώ νομίζω όταν το έκανα avi, για το mp4 δεν θυμάμαι, πάντως δεν πρέπει να φταίει το πρόγραμμα ούτε το δικό μου ούτε αυτά που βρήκες εσύ, κάτι στο format του mpeg4 πρέπει να παίζει, πάντως δοκίμασέ το κι αυτό, δεν έχεις κάτι να χάσεις

Kαθυστέρηση στον ήχο το διαπίστωσα κι εγώ νομίζω όταν το έκανα avi, για το mp4 δεν θυμάμαι, πάντως δεν πρέπει να φταίει το πρόγραμμα ούτε το δικό μου ούτε αυτά που βρήκες εσύ, κάτι στο format του mpeg4 πρέπει να παίζει, πάντως δοκίμασέ το κι αυτό, δεν έχεις κάτι να χάσεις
Στο Staxrip που είχα δοκιμάσει είχε ελάχιστες επιλογές για format αρχείου μετατροπής. Εγώ είχα επιλέξει το xvid (δηλαδή AVI με codec xvid) που είχα δοκιμάσει οτι παίζει και το DVD Player και ο FUNAI χωρίς σπασίματα με την αρχική 2.04 έκδοση. Όταν είδα οτι έχει καθυστέρηση ήχου έψαξα στο forum του προγράμματος όπου είδα οτι είχε καθυστέρηση σχεδόν σε όλα τα format, και όλοι εκεί μέσα έψαχναν πως θα το λύσουν. Αν το format factory έχει ένα τουλάχιστον δημοφιλές format χωρίς προβλήματα είναι αρκετό.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το δοκίμασα το format factory. Έφτιαξα το ίδιο αρχείο AVI με codec XVID που είχα φτιάξει και με το άλλο πρόγραμμα. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας, κανένα πρόβλημα με τον ήχο, και αρκετά γρήγορο. :award:

Last edited:

Αν μετονομάσετε απλώς το αρχείο .pvr σε .avi και το μετατρέψετε με το Hamster free video converter σε mpeg (υποστηρίζει και άλλα format που δεν τα έχω δοκιμάσει) μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τις εγγραφές σε συσκευές που δεν υποστηρίζουν H.264/mpeg-4. Υπάρχει ίσως μία πάρα πολύ μικρή διαφορά φάσης στον ήχο αλλά δεν είναι καθόλου ενοχλητική. Εγώ κάνω αυτή τη μετατροπή για να παίζω τα αρχεία σε ένα Fantec media player που έχω και το οποίο δεν παίζει mpeg-4.

Φιλε Sboulio,
εχουμε κανα καλο νεο-download,με την νεα σου αναβαθμιση ??

Ευχαριστω !!
Μανος.

Παιδιά ένα άλλο θεματάκι, δεν ξέρω αν θα είμαι off topic, πάντως θα το βγάλω. Χθες που έβλεπα ποδόσφαιρο, ενώ η εικόνα στο MEGA είναι καλή, στην κίνηση μιλάμε μέτραγα τα δοντάκια απ τα ξυλοπρίονα, δεν ξέρω τι έχετε εσείς να πείτε. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι για ζωντανές εκπομπές όπως συζητήσεις, δελτία ειδήσεων και παρόμοια προγράμματα η εικόνα είναι ξυράφι, στο ποδόσφαιρο μια αηδία και μισή, μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα ήταν και χειρότερη στην ΝΕΤ, καθώς έβλεπες του παίκτες λες και είχαν ένα χοντρό περίγραμμα κάτι σαν φάντασμα, δεν ξέρω φταίει το φορμάτ που δεν είναι έτοιμο, φταίει ο δέκτης μου που είναι φθηνιάρης (F&U DTR2205) και δεν κάνει καλό upscaling, φταίει που δεν είναι η ανάλυση του εκπεμπόμενου προγράμματος 1920χ1080; Δεν ξέρω ρε παιδιά, δώστε μου το φως σας να ξέρω άμα είναι θέμα δέκτη να τον βάλω στην κρεββατοκάμαρα και να πάρω καλύτερο για το προτζέκτορα, παρεπιμπτόντως είναι συνδεμένος με component, για διάφορους λόγους δεν μπορώ για HDMI προς το παρόν. Πάντως και στην τηλεόραση που είναι με HDMI, το έβλεπα απλά λόγω μικρής εικόνας είναι πιο εύπεπτο θα έλεγα, επίσης η ψηφιακή εικόνα το θόρυβο της ψηφιαδούρας την έχει, κάτι σαν νάυλον, σαν νερό που κινείται, σαν νέφος, δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς, φαντάζομαι ότι είναι ο θόρυβος του mpeg4, κάνω λάθος;

Αν μετονομάσετε απλώς το αρχείο .pvr σε .avi και το μετατρέψετε με το Hamster free video converter σε mpeg (υποστηρίζει και άλλα format που δεν τα έχω δοκιμάσει) μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τις εγγραφές σε συσκευές που δεν υποστηρίζουν H.264/mpeg-4. Υπάρχει ίσως μία πάρα πολύ μικρή διαφορά φάσης στον ήχο αλλά δεν είναι καθόλου ενοχλητική. Εγώ κάνω αυτή τη μετατροπή για να παίζω τα αρχεία σε ένα Fantec media player που έχω και το οποίο δεν παίζει mpeg-4.

Και ο FUNAI στην αρχική έκδοση 2.04 δεν έπαιζε καλά mp4. Τα έπαιζε με πολλά σπασίματα. Στην beta έκδοση το πρόβλημα λύθηκε, αλλά τότε υπήρχε. Γιαυτο κάποια βιντεάκια mp4 που είχα τα μετέτρεψα σε AVI με codec xvid που έπαιζαν καλά και στον FUNAI και στο DVD Player. Αυτό το έκανα με το XMedia Recode που είναι ένας πολύ καλός converter. Όμως δεν ανοίγει αρχεία .pvr, οπότε έψαχνα για άλλη λύση. Ένα από τα πρώτα κόλπα που βρήκα ήταν η μετονομασία της κατάληξης από pvr σε avi. Όμως δεν έπαιζε το αρχείο με κανέναν player και δεν άνοιγε με κανέναν από τους converter που χρησιμοποιούσα. Δεν είχα δοκιμάσει τον Hamster, αλλά σε εμένα το κόλπο δεν είχε δουλέψει. Το format factory φαίνεται καλή λύση. Ήδη μετέτρεψα ένα ωριαίο αρχείο και βγήκε πολύ καλό. Και έχει και πολλές επιλογές σε τύπους αρχείων.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Και ο FUNAI στην αρχική έκδοση 2.04 δεν έπαιζε καλά mp4. Τα έπαιζε με πολλά σπασίματα. Στην beta έκδοση το πρόβλημα λύθηκε, αλλά τότε υπήρχε. Γιαυτο κάποια βιντεάκια mp4 που είχα τα μετέτρεψα σε AVI με codec xvid που έπαιζαν καλά και στον FUNAI και στο DVD Player. Αυτό το έκανα με το XMedia Recode που είναι ένας πολύ καλός converter. Όμως δεν ανοίγει αρχεία .pvr, οπότε έψαχνα για άλλη λύση. Ένα από τα πρώτα κόλπα που βρήκα ήταν η μετονομασία της κατάληξης από pvr σε avi. Όμως δεν έπαιζε το αρχείο με κανέναν player και δεν άνοιγε με κανέναν από τους converter που χρησιμοποιούσα. Δεν είχα δοκιμάσει τον Hamster, αλλά σε εμένα το κόλπο δεν είχε δουλέψει. Το format factory φαίνεται καλή λύση. Ήδη μετέτρεψα ένα ωριαίο αρχείο και βγήκε πολύ καλό. Και έχει και πολλές επιλογές σε τύπους αρχείων.

Το χρησιμοποιώ χρόνια το format και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, θα το πλήρωνα κι όλας για να το έχω!!!!!!!!

Η ποιότητα εικόνας στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις είναι μεγάλο θέμα και έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε άλλες κατηγορίες του forum. Μεγάλη ευθύνη έχουν τα κανάλια γιαυτό. O συγκεκριμένος δέκτης, στην κατηγορία που ανήκει, έχει καλή ποιότητα εικόνας. Μην νομίζεις οτι με άλλον δέκτη σε αυτήν την κατηγορία θα έχεις πολύ καλύτερη εικόνα. Πρέπει να πας σε ακριβότερη κατηγορία σύνθετων δεκτών. Και η ποιότητα δυστυχώς δεν φαίνεται στο ποδόσφαιρο και με ευθύνη των καναλιών. Βάλε πχ ΣKAΙ σε διαφημίσεις, δελτίο ειδήσεων κτλ που έχουν καλή εικόνα από το κανάλι, και θα δεις μεγάλη διαφορά από το ποδόσφαιρο του MEGA και του ANT1.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Η ποιότητα εικόνας στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις είναι μεγάλο θέμα και έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε άλλες κατηγορίες του forum. Μεγάλη ευθύνη έχουν τα κανάλια γιαυτό. O συγκεκριμένος δέκτης, στην κατηγορία που ανήκει, έχει καλή ποιότητα εικόνας. Μην νομίζεις οτι με άλλον δέκτη σε αυτήν την κατηγορία θα έχεις πολύ καλύτερη εικόνα. Πρέπει να πας σε ακριβότερη κατηγορία σύνθετων δεκτών. Και η ποιότητα δυστυχώς δεν φαίνεται στο ποδόσφαιρο και με ευθύνη των καναλιών. Βάλε πχ ΣKAΙ σε διαφημίσεις, δελτίο ειδήσεων κτλ που έχουν καλή εικόνα από το κανάλι, και θα δεις μεγάλη διαφορά από το ποδόσφαιρο του MEGA και του ANT1.

Αυτό ακριβώς λέω, πως γίνεται στα δελτία ειδήσεων, ακόμα και ταινίες κι είναι ξυράφι η εικόνα και στο ποδόσφαιρο... άστο καλύτερα να μην εκφραστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αυτό ακριβώς λέω, πως γίνεται στα δελτία ειδήσεων, ακόμα και ταινίες κι είναι ξυράφι η εικόνα και στο ποδόσφαιρο... άστο καλύτερα να μην εκφραστώ!
Υπάρχει μία ολόκληρη κατηγορία που συζητά αυτότο θέμα. Διάβασε την υποκατηγορία Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας), εδώ στην κατηγορία Επίγεια ψηφιακή-IPTV και ειδικά τις τελευταίες είκοσι περίπου σελίδες. Έχει σημασία αν είναι η εικόνα 16:9 ή 4:3, αν είναι αρκετό το bitrate ώστε να είναι ευκρινής η εικόνα, αν υπάρχει WSS ώστε να γυρνάει αυτόματα σε 16:9 στην τηλεόραση μας...Είναι ένα θέμα που οφείλετε αποκλειστικά στα κανάλια και στην αργοπορία τους να γυρίσουν από το 4:3 στο 16:9, και στην δυσκολία τους να βρουν τις σωστές ρυθμίσεις.

Φοβερό εργαλείο το format factory. Αφού ανοίγει αρχεία .pvr σημαίνει οτι μάλλον μπορεί να ανοίξει τα πάντα. Μπορεί να τα μετατρέψει σε οτιδήποτε. Από μικρά βιντεάκια για κινητό ως υψηλής ποιότητας mpeg2 που είναι το format του DVD. Ή σε HD. Και για κάθε κατηγορία υπάρχει επιλογή τι επίπεδο ποιότητας και μεγέθους θέλω. Μπορώ να αφαιρέσω κομμάτια, πχ τις διαφημίσεις. Δεν έχω δοκιμάσει όλα τα format, αλλά οτι έχω δοκιμάσει δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε εικόνα ή ήχο. Δεν έχει ιδιοτροπίες σε ελληνικά ονόματα, φάκελο εισαγωγής ή αποθήκευσης, όπως το Staxrip που είχα δοκιμάσει πριν από αυτό. Και είνα και δωρεάν. Εργαλείο.

Κανα νεο για τη νεα , πολυαναμενομενη αναβαθμιση ??

Καποιος ??

Ευχαριστω !!!

Να περιμένετε αναβάθμιση μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας... έχω ήδη έκδοση που δοκιμάζω και δουλεύει αρκετά καλά εκτός από ένα bug στο κλείσιμο εγγραφών. Δουλεύει και το time shift άψογα αφού το άφησα ολόκληρο βράδυ να παίζει με time shift... Το media player είναι πιο σταθερό αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post θα συνεχίσει να μην παίζει αρχεία άνω των 4GB.

Για την πιο πανω αναβαθμιση , λεω !!

Sboulio, φιλε, περιμενουμε !!!

Για την πιο πανω αναβαθμιση , λεω !!

Sboulio, φιλε, περιμενουμε !!!

Α όχι, πρώτη φορά το βλέπω, δεν ξέρω θα το ψάξω αύριο γιατί είμαι πτώμα καθότι πριν λίγο γύρισα από δουλιά, πάντως με μία γρήγορη ματιά που έριξα από κει που είχα κατεβάσει τις δύο πρώτες αναβαθμίσεις, δεν έχει κάτι καινούριο.