Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Είχα την 2.04, έβαλα την 2.04 beta, την 2.06, και αφού απογοητεύτηκα ξαναγύρισα στην 2.04. Έχασα λίγο σε ποιότητα εικόνας, αλλά ηρέμησα από τα περίεργα των τελευταίων δοκιμαστικών εκδόσεων. Το ωραίο είναι οτι τώρα ο δέκτης δουλεύει λίγο διαφορετικά και πιο καλά από την προηγούμενη φορά που είχα την 2.04. Είναι σταθερός, δεν έχει χάσει εγγραφή, και κάποια περίεργα που έκανε την πρώτη φορά που είχα την 2.04 δεν τα κάνει πιά. Όπως κάποια χασίματα που έκανε πότε πότε η εικόνα και μαύριζε για 1-2 δευτερόλεπτα, ή όταν πάταγα ff ή fb που πήγαινε μπροστά πισω κατά βήματα και δεν ήξερα πόσο έχει προχωρήσει. Τώρα πάει μπροστά πίσω κανονικά και ευδιάκριτα. Για άλλη μία φορά βλέπω οτι έχει μεγάλη σημασία πως πατάει το λογισμικό πανω στον δέκτη, και πολλά από τα περίεργα προβλήματα που έχουμε αναφέρει κάποιοι ίσως οφείλονται στο οτι δεν έχει εγκατασταθεί καλά το λογισμικό. Το κακό είναι οτι δεν ξέρω άλλη συσκευή που να είναι τόσο ευαίσθητη στον συγκεκριμένο τομέα, και το καλό είναι οτι αν έχεις ένα περίεργο πρόβλημα, αν ξαναεγκαταστήσεις το ίδιο λογισμικό ίσως και να λυθεί. Πάντως τώρα ο δέκτης μου φαίνεται να δουλεύει μία χαρά.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδια, καλησπερα, μια ερωτηση! επειδης θελω να αγορασω το δεκτη αλλα να το χρησιμοποιω και για media player, ειναι ολα καλα με ελληνικους srt υποτιτλους;
ευχαριστω!
Ξέρει κανείς να απαντήσει στον φίλο, που ήταν και το πρώτο του μήνυμα; Εγώ δεν ασχολούμαι με mkv και υπότιτλους.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Για άλλη μία φορά βλέπω οτι έχει μεγάλη σημασία πως πατάει το λογισμικό πανω στον δέκτη, και πολλά από τα περίεργα προβλήματα που έχουμε αναφέρει κάποιοι ίσως οφείλονται στο οτι δεν έχει εγκατασταθεί καλά το λογισμικό. Το κακό είναι οτι δεν ξέρω άλλη συσκευή που να είναι τόσο ευαίσθητη στον συγκεκριμένο τομέα, και το καλό είναι οτι αν έχεις ένα περίεργο πρόβλημα, αν ξαναεγκαταστήσεις το ίδιο λογισμικό ίσως και να λυθεί. Πάντως τώρα ο δέκτης μου φαίνεται να δουλεύει μία χαρά.

Κανονικα αλλαζοντας εκδοση firmware επρεπε να εγκαθισταται κανονικα χωρις να παρουσιαζει προβληματα λογω του πως "καθισε".
Ετσι λειτουργουν ολες οι σοβαρες συσκευες.

Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις που ο κατασκευαστης λεει οτι μια αναβαθμιση πρεπει να γινει με συγκεκριμενη σειρα, οπως εδω για να μπει η 2.04 πρεπει πρωτα να εχει μπει η 2.02
Αλλοι κατασκευαστες λενε οτι η σειρα πρεπει να ειναι υποχρεωτικα σε αυξοντα αριθμο. (αυτο συνηθως ηταν μια πρακτικη που γινοταν σε παλαιοτερες συσκευες, πριν το 2004)

Τωρα μια εξηγηση που δινω ειναι η διαφοροποιηση ως προς το μεγεθος του firmware.
Το τσιπακι που κραταει το firmware μπορει να εχει χωρητικοτητα 2ΜΒ αλλά το αρχικο firmware να ηταν μονο 800ΚΒ, ενω το επομενο 1.2ΜΒ (ή το αντιστροφο).
Καποιοι κατασκευαστες "γεμιζουν" το τσιπακι με μηδενικα (0xFF) παντα στο μεγιστο ωστε να μην υπαρχει προβλημα. Καποιοι οχι.

To εχω συναντησει σε μια αλλη συσκευη προσφατα. Παιρνοντας νεα εκδοση firmware (v2.xx) και μετα την παλια (v1.xx), να χανει την σωστη αναλυση και να δουλευει μετα μονο με την νεα εκδοση. Ενω δεν ειχε προβλημα να παει απο την 1.3 στην 1.1

ΥΓ. Oταν πηρα τον δεκτη δεν ειχα ουτε καν στο μυαλο μου το θεμα player. Μονο την θεαση, το PVR & timeshift.
Το πρωτο λειτουργει αψογα, τα αλλα δυο οχι.

Last edited:

Παιδια, καλησπερα, μια ερωτηση! επειδης θελω να αγορασω το δεκτη αλλα να το χρησιμοποιω και για media player, ειναι ολα καλα με ελληνικους srt υποτιτλους;
ευχαριστω!
Το είχα δοκιμάσει σαν media player παίζει avi και mkv ,παίζει ελληνικους srt υποτιτλους.
Το θέμα είναι ότι ένα media player σου δίνει πολλές επιλογές στο μέγεθος κ.α
Το DTR2205 έχει ένα κανονικό μέγεθος υποτίτλων ,μεγαλύτερο από το MAX T100 που έχω πάρει και που τους έδειχνε μικρούς.

Στα mkv δεν μπόρεσα να παίξω πάνω από 4gb ,δεν ξέρω άν άλλαξε κάτι με τις τελευταίες αναβαθμίσεις.
Τα mkv σειρών(1,09gb) που του είχα δοκιμάσει τα έπαιζε μια χαρά.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πληροφοριακά, μιας και είχε συζητηθεί ότι έφυγαν τα προϊόντα Funai από την Αμοιρίδης-Σαββίδης, να αναφέερω ότι άλλαξε το URL του site τους σε http://www.morris.gr/
Τα προϊόντα συνεχίζουν κανονικά με το όνομα F&U, αφού είναι εισαγωγή με δικό τους brand name.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Κανονικα αλλαζοντας εκδοση firmware επρεπε να εγκαθισταται κανονικα χωρις να παρουσιαζει προβληματα λογω του πως "καθισε".
Ετσι λειτουργουν ολες οι σοβαρες συσκευες.

Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις που ο κατασκευαστης λεει οτι μια αναβαθμιση πρεπει να γινει με συγκεκριμενη σειρα, οπως εδω για να μπει η 2.04 πρεπει πρωτα να εχει μπει η 2.02
Αλλοι κατασκευαστες λενε οτι η σειρα πρεπει να ειναι υποχρεωτικα σε αυξοντα αριθμο. (αυτο συνηθως ηταν μια πρακτικη που γινοταν σε παλαιοτερες συσκευες, πριν το 2004.
Το κακό είναι οτι αυτό το χαρακτηριστικό, να πατάει διαφορετικά το λογισμικό, δεν μου το κάνει μόνο αλλάζοντας εκδόσεις λογισμικού. Το βλέπω ακόμα και εγκαθιστώντας την ίδια έκδοση λογισμικού. Έχω εγκαταστήσει 3 φορές συνεχόμενες την 2.04 beta. Τώρα που έχω πάλι την 2.04 είναι η δεύτερη φορά που την χρησιμοποιώ. Κάθε εγκατάσταση είναι λίγο διαφορετική από την προηγούμενη. Τώρα πια το έχω μάθει το κόλπο, και αν αρχίσει να κάνει περίεργα ο δέκτης, ξαναεγκαθιστώ το ίδιο λογισμικό. Σαν τους υπολογιστές που όταν έχουν φρέσκια εγκατάσταση των Windows πετάνε, αλλά μετά από λίγο καιρό σταδιακά αρχίζουν τα προβλήματα και θέλουν format και ξαναεγκατάσταση των Windows.

Πληροφοριακά, μιας και είχε συζητηθεί ότι έφυγαν τα προϊόντα Funai από την Αμοιρίδης-Σαββίδης, να αναφέερω ότι άλλαξε το URL του site τους σε http://www.morris.gr/
Τα προϊόντα συνεχίζουν κανονικά με το όνομα F&U, αφού είναι εισαγωγή με δικό τους brand name.
Το ίδιο site είναι μόνο που έχει φύγει η επωνυμία και τα προιόντα Funai από εκεί μέσα. Και έχει αλλάξει και η διεύθυνση του site από funai.gr σε morris.gr. Η F&U παραμένει στον Αμοιρίδη - Σαββίδη όπως ήταν. Και κρατάει και το service τους. Ελπίζω μόνο όλη αυτή η αλλαγή να μην επηρεάσει την υποστήριξη του δέκτη. Αν και έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέα τους.

Σας έχω πει και σε προηγούμενο post, ότι μίλησα με τα κεντρικά στη Θεσσαλονίκη και μου είπαν ότι δεν έχουν ενημέρωση σχετικά με νέο firmware, απ ό,τι κατάλαβα θα αργήσουμε να δούμε.

Ρε παιδια την ωρα που εβλεπα τον τελικο ξαφνικα χαθηκε τελειως ο ηχος!Εκλεισα τον δεκτη,τον εβγαλα απο τη πριζα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων,τσεκαρα τα καλωδια σε δεκτη και τηλεοραση και ξαναπερασα το τελευταιο firmware αλλα τιποτα!!!

Εχετε καμμια ιδεα;

Δεν ξερω αν μπορει να ειναι αυτος ο λογος και απλα κανω μια υποθεση αλλα μηπως δεν ειναι καλης ποιοτητας το hdmi καλωδιο και την επαθες λογω της ζεστης; Μου εχει τυχει παντως με κακης ποιοτητας καλωδιο να χανεται στιγμιαια η εικονα και να επανερχεται

Η μόνη επιλογή που υπάρχει μέσα από τον δέκτη που κόβει τον ήχο, είναι στις ρυθμίσεις ήχου, αν επιλέξεις ήχο RAW. Εκεί κόβεται ο ήχος μέσω του HDMI. Βέβαια δεν ξέρω αν γίνεται να αλλάξει στα καλά καθούμενα από μόνη της η επιλογή, αλλά καλού κακού ρίξε μία ματιά και εκεί.
Μία πιθανότητα είναι να κόλλησε το λογισμικό. Εμένα μου έχει τύχει να κολλήσει η εικόνα και να μείνει η εικόνα παγωμένη σε ένα πλάνο, ενώ ο ήχος συνεχιζόταν κανονικά. Το πέρασα για κόλπο του σκηνοθέτη (ένα τρένο που πέρναγε ξυστά από μία κάμερα ενώ ακουγόταν μουσική) και μόνο όταν άρχισαν ξανά οι ομιλίες των ηθοποιών ενώ εγώ έβλεπα ακόμα το παγωμένο τρένο, κατάλαβα οτι κάτι δεν πάει καλά. Διορθώθηκε με βγάλσιμο από την πρίζα. Εσύ έκανες μέχρι και ξαναεγκατάσταση του λειτουργικού, άρα δύσκολο να είναι τόσο επίμονο κόλλημα.
Αν δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση σου, αφού τα ηχεία της χρησιμοποιεί ο ήχος για να ακουστεί (πχ πάτημα του κουμπιού mute που δεν πρόσεξες), τότε πάμε σε αστοχία υλικού. Προβληματικό καλώδιο, πρόβλημα του δέκτη, ή και πρόβλημα της τηλεόρασης (θύρα εισόδου, ηχεία κτλ). Δηλαδή πρέπει να αναλάβει κάποιο service. Με μεγαλύτερη πιθανότητα βέβαια να χρειαστεί το service του δέκτη.

Καλησπέρα παιδιά

Αγόρασα σήμερα τον συγκεκριμένο και εχω καποιες ερωτησεις-παρατηρήσεις. Καταρχην πρωτη φορά αγοράζω αποκωδικοποιητη και γενικά ειχα την εικόνα οτι του συνδέεις την εξωτερική κεραία, την εσωτερική στην τηλεόραση και το HDMI και ολα θα ειναι μια χαρα, θα μπορεις ετσι να δεις αναλογικο-ψηφιακο μαζι. Δεν συμβαίνει ομως αυτο εκτος αν δεν εχω λαβει κατι υποψιν. Δηλαδη στην ουσία θα πρεπει να το εχεις στο HDMI source για να μπορεις να δεις, με αποτέλεσμα καθε φορά που ανοιγει η τηλεόραση θα πρεπει πρωτα να αλλαζεις source (επαναλαμβανω οτι δεν ειναι σωστο παρακαλώ δωστε καμμια πληροφορία).
Ας ξεκινήσω με τα βασικά . Μετα το πρωτο σεταρισμα ο αποκωδικοποιητης παιζει τελεια μπορω να πω και χωρις κοληματα μεχρι τωρα. Το πρωτο "κακο" που παρατηρω ειναι οτι μπορεις να αλλαξεις την σειρά των καναλιών αλλα οχι το αριθμό. Δηλαδη την ΕΤ1 την βρίσκει σαν 1005 και γενικά σε μπερδεύει οταν θες να αλλαξεις καποιο καναλι, ειδικά αν εισαι μεγαλύτερος σε ηλικία και εχεις συνηθίσει το ΕΤ1 στο καναλι 1 :bigcry:
Κατα δεύτερον ο ήχος εχει χαμηλη ενταση και ελπιζω να υπάρξει κάποια αναβάθμιση γενικότερα
Δεν εχω δοκιμάσει ακομα αλλες λειτουργίες αλλα με εχει ρίξει λιγο το γεγονός οτι πρεπει να αλλαζω το source για να εχω τον αποκωδικοποιητη αντι να μπορω να βλέπω απευθείας. Δεν ξερω αν εχω κανει καποιο λάθος

Αν εχετε καμμια ιδέα παρακαλώ βοηθήστε

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Καλησπέρα παιδιά

Αγόρασα σήμερα τον συγκεκριμένο και εχω καποιες ερωτησεις-παρατηρήσεις. Καταρχην πρωτη φορά αγοράζω αποκωδικοποιητη και γενικά ειχα την εικόνα οτι του συνδέεις την εξωτερική κεραία, την εσωτερική στην τηλεόραση και το HDMI και ολα θα ειναι μια χαρα, θα μπορεις ετσι να δεις αναλογικο-ψηφιακο μαζι. Δεν συμβαίνει ομως αυτο εκτος αν δεν εχω λαβει κατι υποψιν. Δηλαδη στην ουσία θα πρεπει να το εχεις στο HDMI source για να μπορεις να δεις, με αποτέλεσμα καθε φορά που ανοιγει η τηλεόραση θα πρεπει πρωτα να αλλαζεις source (επαναλαμβανω οτι δεν ειναι σωστο παρακαλώ δωστε καμμια πληροφορία).
Ας ξεκινήσω με τα βασικά . Μετα το πρωτο σεταρισμα ο αποκωδικοποιητης παιζει τελεια μπορω να πω και χωρις κοληματα μεχρι τωρα. Το πρωτο "κακο" που παρατηρω ειναι οτι μπορεις να αλλαξεις την σειρά των καναλιών αλλα οχι το αριθμό. Δηλαδη την ΕΤ1 την βρίσκει σαν 1005 και γενικά σε μπερδεύει οταν θες να αλλαξεις καποιο καναλι, ειδικά αν εισαι μεγαλύτερος σε ηλικία και εχεις συνηθίσει το ΕΤ1 στο καναλι 1 :bigcry:
Κατα δεύτερον ο ήχος εχει χαμηλη ενταση και ελπιζω να υπάρξει κάποια αναβάθμιση γενικότερα
Δεν εχω δοκιμάσει ακομα αλλες λειτουργίες αλλα με εχει ρίξει λιγο το γεγονός οτι πρεπει να αλλαζω το source για να εχω τον αποκωδικοποιητη αντι να μπορω να βλέπω απευθείας. Δεν ξερω αν εχω κανει καποιο λάθος

Αν εχετε καμμια ιδέα παρακαλώ βοηθήστε

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας. Λοιπόν για τη σειρά των καναλιών θα πας: ρυθμίσεις συστήματος-LCN-και το βάζεις στο κλειστό, έτσι θα σου βάλει με αριθμητική σειρά τα κανάλια αφού πρώτα πας και στο διαμόρφωση καναλιού και τα βάλεις με τη σειρά που θες πατώντας το κίτρινο κουμπί που λέει μετακίνηση, θέλει ψάξιμο λίγο αλλά με την κατεύθυνση που σου δωσα πιστεύω θα το βρείς. Οσο για το θέμα του source δεν έχεις κάνει λάθος, απ τη στιγμή που στην τηλεόραση είναι συνδεδεμένη σαν εξωτερική πηγή ακριβώς αυτό θα κάνεις, ειδάλλως θα πρεπε να χει mpeg4 η τηλεόρασή σου για να μην αλλάζεις πηγή. Υπάρχουν δύο αναβαθμίσεις, πρέπει πρώτα να περάσεις την 2.02 και μετά την 2.04 είναι εδώ και οι δύο. Ο,τι άλλο θες στη διάθεσή σου.

Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση, πολυ καλή η οδηγία σου το διορθωσα ηδη. Οσο για την σειρα το ειχα βρει, εχει ευκολο μενου γενικά αλλα ευχαριστώ και παλι, μολις διορθωσα τα 3 κρατικα ολα εκατσαν ακριβως. Οσο για τα firmware τα εχω ηδη ετοιμάσει και θα τα περάσω μεσα στις επομενες μερες αλλα φαντάζομαι οτι δεν εχει καμια σχεση με την φωνή αλλα μόνο με το EPG και καποιες αλλες λειτουργίες οπως αναφέρουν και οι οδηγίες.
Παρατηρησα οτι με τον ψηφιακό δεκτη τα αναλογικά δεν πιάνουν καθόλου καλα. Αρα μάλλον θα ξανασυνδεσω την τηλεόραση με εναν ενισχυτή σηματος που ειχα πιο πριν και θα αφήσω το ψηφιακό ως εχει.
Γενικά εχει πολυ καλή εικονα και ακομα παιζει μια χαρα, θα επανέλθω με ερωτησεις και παρατηρήσεις οταν αρχίσουν τα mkv να παιρνουν φωτια χεχε

Ευχαριστώ και πάλι -bye-

Η δικη μου Samsung δεν αλλαζει πηγη αν δεν την αλλαξεις εσυ.
Δηλαδη στο HDMI ηταν, την κλεινεις, την ανοιγεις και παλι στο HDMI ειναι.
Δες μηπως εχει καμια ρυθμιση remember last channel ή source ή κατι.

Για το πρόβλημα του ήχου, γενικά τα ψηφιακά κανάλια έχουν χαμηλότερη ένταση ήχου από τα αναλογικά. Αλλά πρέπει να ρυθμίσεις και την ένταση του ήχου στον δέκτη στο μέγιστο. Η αρχική ρύθμιση, που πιθανόν να μην έχεις αλλάξει ακόμα, είναι περίπου στο μισό. Έτσι πάει περίπου στην ένταση ήχου των αναλογικών καναλιών.

Ναι για την αυξηση της εντασης εκτός του οτι εχω στο μισο και πιο πανω την ενταση της τηλεόρασης, βρήκα και μια αλλαη επιλογή που νομίζω την αύξησε λίγο ακόμα. Λογω του οτι ειμαι στην δουλεία δεν την θυμάμαι αλλα θα την ποστάρω και μετά.
Οσο για την default source το έψαξα αλλα η δικια μου Samsung δεν εχει κάποια επιλογή. Ανοιγει πάντοτε σε αναλογικό κανάλι αλλα θα το ψαξω κι αλλο

Ευχαριστώ

Για την ένταση του ήχου στον δέκτη εννοώ, όχι στην τηλεόραση. Ο δέκτης έχει δική του ρύθμιση του ήχου από το κουμπί VOL του τηλεκοντρόλ του.

Οσο για την default source το έψαξα αλλα η δικια μου Samsung δεν εχει κάποια επιλογή. Ανοιγει πάντοτε σε αναλογικό κανάλι αλλα θα το ψαξω κι αλλο

Ευχαριστώ
Πολύ κακό αυτό.
Σκέψου να θέλεις να εξηγήσεις στη μάνα σου ότι θα πρέπει να αλλάζει και source στην τηλεόραση εκτός από το ανοίγει και τον αποκωδικοποιητή.
Ευτυχώς η Philips της μαμάς δεν το κάνει!!!!

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το ίδιο site είναι μόνο που έχει φύγει η επωνυμία και τα προιόντα Funai από εκεί μέσα. Και έχει αλλάξει και η διεύθυνση του site από funai.gr σε morris.gr. Η F&U παραμένει στον Αμοιρίδη - Σαββίδη όπως ήταν. Και κρατάει και το service τους. Ελπίζω μόνο όλη αυτή η αλλαγή να μην επηρεάσει την υποστήριξη του δέκτη. Αν και έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέα τους.

Δεν είναι λίγο περίεργο που δεν έχουμε νέα ,λίγο πριν, και τώρα μετά τις αλλαγές.:bigcry: