Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παρά το γεγονός ότι εγώ δεν έχω αυτά τα προβλήματα ήχου (ως LG;;), θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για την επίμονη και υπομονετική προσπάθεια που κάνεις όλο αυτό τον καιρό, για να δώσεις στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του προβλήματος.

Keep on ... trying ...

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Τέταρτη συνεχόμενη μέρα που γράφω αρχεία χωρίς το πρόβλημα του ήχου. Είναι νέο ρεκόρ. Το σκεπτικό ήταν οτι κάτι περίεργο γίνεται όταν σβήνω αρχεία μέσα από τον δέκτη, ή ειδικά το πρώτο αρχείο που γράφω με τον δέκτη μετά από φορμάρισμα του αποθηκευτικού μέσου........................

Μπράβο "tolias". Σε παρακολουθώ και θαυμάζω την επιμονή σου! Περιμένω κι εγώ την πολυαναμενόμενη και πολυ... πολυκαθυστερημένη νέα αναβάθμιση.:bigcry:

Είναι πολύ περίεργο και ταυτόχρονα πολύ κακό, το firmware για LG να λειτουργεί σωστά ενώ το κανονικό όχι. Υποτίθεται ότι η μόνη διαφορά είναι στις συχνότητες του τηλεχειριστηρίου.

Μην ξεχνάμε ότι εμείς (LG) έχουμε το firmware που μας δώσανε και δεν μπορούμε να κάνουμε αναβαθμίσεις και πισωγυρίσματα, όπως κάνετε όλοι οι άλλοι. Δεν ξέρω εάν και αυτό παίζει ρόλο.

To λογισμικό για τις LG νομίζω οτι δεν είναι το 2.06 αλλά το 2.04 με διαφορετικές συχνότητες τηλεκοντρόλ. Γιαυτο δεν εμφανίζει αυτό το πρόβλημα. Την άποψη μου για την 2.04 την έχω πει πολλές φορές γιαυτο χρησιμοποιώ την 2.06. Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά λόγια. Η προσπάθεια γίνεται και για να δώσω κάποιο στοιχείο στον Sboulio για ένα πρόβλημα που αυτός δεν μπορεί να διαπιστώσει (αφού χρησιμοποιεί τον δέκτη με διαφορετικές συνθήκες από εμένα) αλλά κυρίως γίνεται για δικό μου κέρδος. Γιαυτο επιμένω τόσο πολύ. Αυτός ο δέκτης δουλεύει με κόλπα. Πρέπει να τηρείς τυφλοσούρτη κάποιες συνήθειες και πρέπει να ανακαλύπτεις κόλπα για να τον δουλεύεις και να παρακάμπτεις τα περίεργα. Μία λάθος κίνηση και ο δέκτης μπερδεύεται. Έτσι προσπαθώ απλά να βρω την λάθος κίνηση ή το κόλπο για να μπορώ να κάνω την δουλειά μου χωρίς προβλήματα. Ελπίζω να βγει κάποτε ένα λογισμικό που θα δουλεύει χωρίς τυφλοσούρτη και χωρίς να ψάχνεις για κόλπα.

Έξι μέρες με πέντε αρχεία χωρίς πρόβλημα στον ήχο. Την έκτη μέρα αποφάσισα να μην γράψω αρχείο, αλλά να ξαναδώ το αρχείο της προηγούμενης μέρας. Προηγούμενη φορά είχε τύχει να δω μία φορά ένα αρχείο χωρίς πρόβλημα στον ήχο, αλλά να εμφανιστεί όταν αποφάσισα να το ξαναδώ την επόμενη μέρα. Ήθελα να δοκιμάσω και σε αυτό το σερί αυτό το θέμα. Το αρχείο μεγάλο, 3,5 ώρες και σχεδόν ολόκληρο το στικ. Βασικά δεν παρακολουθούσα, αλλά το άφηνα να παίζει, και εγώ ή γύρναγα την τηλεόραση στον άλλο μου δέκτη, ή ήμουνα στον υπολογιστή. Πότε πότε έριχνα καμιά ματιά. Περίπου στις 2 ώρες και αφού είχα δοκιμάσει μερικές φορές τα πλήκτρα ff ή fb χωρίς πρόβλημα, πάτησα το κουμπί info για να δω που περίπου είναι. Ο δέκτης κόλλησε και τον έβγαλα από την μπρίζα για να ξεκολλήσει. Ξαναέπαιξα το αρχείο από το σημείο που είχε κολλήσει, και χάρηκα που παρά την ταλαιπωρία δεν εμφανίστηκε το πρόβλημα του ήχου. Το διέγραψα με τον καινούριο τρόπο και την επόμενη μέρα (έβδομη) έγραψα το έκτο αρχείο. Δυστυχώς το πρόβλημα του ήχου εμφανίστηκε σε αυτό το αρχείο! Δηλαδή όπως στις πρώτες δοκιμές έγραφα το πρώτο αρχείο χωρίς πρόβλημα, αλλά εμφανιζόταν στο δεύτερο αρχείο, έτσι και εδώ στο επόμενο αρχείο μετά το κόλλημα εμφανίστηκε το πρόβλημα. Δεν ξέρω τι ζημιά έκανε το κόλλημα, αλλά εμφανίζεται στο δεύτερο αρχείο και μετά. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, η διαγραφή γίνεται κανονικά, στο στικ εμφανίζονται δεσμευμένα 96kb όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι. Δεν ξέρω τι ζημιά προκάλεσε, αλλά από την στιγμή που θα εμφανιστεί το πρόβλημα του ήχου ξέρω οτι μάλλον μένει οπότε η διαδικασία πρέπει μάλλον να αρχίσει από την αρχή. Δεν μπορώ να τα βάλω με την Λερναία Ύδρα που βγάζει συνέχεια κεφάλια, ούτε μπορεί κανείς να κάνει format στον δίσκο σε κάθε κόλλημα του δέκτη. Εγώ μπορώ γιατί έχω ένα μικρό στικ, γιαυτό και αν εμφανιστεί και στην αυριανή εγγραφή το πρόβλημα του ήχου θα ξανακάνω format και θα ξαναρχίσω από την αρχή. Φαντάσου όμως κάποιον που έχει δίσκο 1TB. Τα στοιχεία του έκτου και προβληματικού αρχείου, όπως τα εμφανίζει το εργαλείο "Πληροφορίες αρχείου μέσων" του Format Factory: Πάντως εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

General
ID : 2 (0x2)
Complete name : E:\pvr\20111021_Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων_202901.pvr
Format : MPEG-TS
File size : 3.83 GiB
Duration : 2h 7mn
Overall bit rate : 4 283 Kbps
Network name : Digea DVB-T
Original network name : Astra Satellite Network 19,2'E

Video
ID : 1550 (0x60E)
Menu ID : 500 (0x1F4)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Format settings, GOP : M=3, N=12
Codec ID : 27
Bit rate : 3 877 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Bits/(Pixel*Frame) : 0.374
Stream size : 3.46 GiB (91%)
Color primaries : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M
Transfer characteristics : BT.601-6 525, BT.601-6 625, BT.1358 525, BT.1358 625, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M
Matrix coefficients : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M

Audio
ID : 1551 (0x60F)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Codec ID : 3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -704ms
Stream size : 176 MiB (4%)
Language : Greek

Text
ID : 1552 (0x610)-100
Format : Teletext
Language : Greek

Menu
ID : 45 (0x2D)
List : 1550 (0x60E) (AVC) / 1551 (0x60F) (MPEG Audio, Greek) / 1552 (0x610) ()
Language : / Greek
SCTE35_PID : 1554

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

καλημερα σε ολη την παρεα
μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε που μπορω να βρω τo firmware 2.06?

Αυτη την στιγμη εχει ο αποκωδικοποιητης μου το Β2.04

Και πρεπει να τα περασω ενα ενα εως να φτασω στο 2.06 η κατευθειαν μπορω να περασω την τελευταια εκδοση;

Σας ευχαριστω

καλημερα σε ολη την παρεα
μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε που μπορω να βρω τo firmware 2.06?

Αυτη την στιγμη εχει ο αποκωδικοποιητης μου το Β2.04

Και πρεπει να τα περασω ενα ενα εως να φτασω στο 2.06 η κατευθειαν μπορω να περασω την τελευταια εκδοση;

Σας ευχαριστω

Να ενημερωσω οτι εχω μια lg τηλεοραση και μια samsung και 2 ιδιους αποκωδικοποιητες...

υπαρχει ενα μπλεξιμο με την lg αλλα δεν χαλιεμαι κι ολας..ειναι απο τις LCD αλλα χωρις mpeg4, παλια σχετικα πενταετιας ;)

αυτα :)

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Η έκδοση 2.06 είναι ανεπίσημη έκδοση. Μας την είχε δώσει ο Sboulio για να την δοκιμάσουμε εμείς τα μέλη του forum. Κάποιες σελίδες πίσω υπάρχουν κάποια links από τα οποία την κατεβάσαμε. Αν δούλευε καλά θα την ανέβαζε στο επίσημο site. Δυστυχώς είχε προβλήματα και καταργήθηκε. Μας προέτρεψε να την βγάλουμε και να γυρίσουμε στην επίσημη 2.04. Και τα links απενεργοποιήθηκαν. Άρα μόνο όποιος την έχει μπορεί να στην δώσει. Δεν υπάρχει όμως λόγος. Έχει ποιότητα εικόνας που πολλοί θεωρούν καλύτερη από την 2.04. Αλλά έχει άλλα προβλήματα. Απλά μάλλον θα είναι η βάση της επόμενης έκδοσης (δηλαδή μία 2.06 με λυμένα τα προβλήματα της), και όποιος έχει την 2.06 μπορεί να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει της επόμενης.
Τα είχα ήδη γραμμένα, για να μην τα ξαναγράφω.;)
Αν πάντως οπωσδήποτε την θέλεις μπορούμε να στην δώσουμε. Ή μάλλον να στις δώσουμε. Γιατί υπάρχει και άλλη μία, ανεπίσημη επίσης, ενδιάμεση έκδοση ανάμεσα στην 2.04 και την 2.06. Όταν βγήκε η 2.06 κάποιοι φίλοι είπαν οτι δεν μπορούσαν να βάλουν απευθείας την 2.06 και ζητούσαν την ενδιάμεση. Όχι όμως όλοι. Ελπίζω όταν βγει η επόμενη έκδοση να μην χρειάζεται πρώτα όλες τις ενδιάμεσες.
Υπόψη οτι η 2.06 δεν υπάρχει σε έκδοση για τηλεόραση LG. Αν έχεις λογισμικό για LG, δηλαδή την έκδοση της 2.04 για να μην έχεις πρόβλημα με τηλεοράσεις LG, αν βάλεις το 2.06 θα έχεις πρόβλημα με την LG σου. Άσε που δεν θα δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου τότε με τον δέκτη. Δηλαδή δεν θα μπορείς να χειριστείς τον δέκτη.

Last edited:

Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την αμεσοτητα της απαντησης

οχι δεν υπαρχει λογος τοτε να την παρω

περιμενουμε κατι πιο σωστο και πιο ολοκληρωμενο δεν υπαρχει λογος να παιδευομαστε με κατι μισο τελειωμενο

αρα μενουμε στην εκδοση b2.04 την οποια κι εγω εχω ( θελω να πω δεν υπαρχει κατι σωστο και ολοκληρωμενο πανω απο αυτη σωστα; )

Οσον αφορα στην εγγραφη συνδεω εναν σκληρο εξωτερικο και παιζω με το να γραψω οτι θελω κτλ...δεν νομιζω να ειναι καμια δυσκολη διαδικασια...(δεν εχω δοκιμασει ακομα κατι τετοιο)

ισως σαν ιδεα το λεω θα μπορουσαμε στο φορουμ να εχουμε ενα σημειο με αναλυτικες οδηγιες για την συσκευη δηλαδη το πως γραφεις απο την τηλεοραση κατι που θελεις κτλ

ειμαι νεος εδω και δεν ξερω αν κατι τετοιο υπαρχει

παντως συγχαρητηρια για την αψογη διαχειρηση του φορουμ σας

Last edited:
Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Υπόψη οτι η 2.06 δεν υπάρχει σε έκδοση για τηλεόραση LG. Αν έχεις λογισμικό για LG, δηλαδή την έκδοση της 2.04 για να μην έχεις πρόβλημα με τηλεοράσεις LG, αν βάλεις το 2.06 θα έχεις πρόβλημα με την LG σου. Άσε που δεν θα δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου τότε με τον δέκτη. Δηλαδή δεν θα μπορείς να χειριστείς τον δέκτη.

Ο moufas λέει ότι έχει LG αλλά μάλλον δεν έχει αλλάξει το χειριστήριο (υπαρχει ενα μπλεξιμο με την lg αλλα δεν χαλιεμαι κι ολας), όπως εγώ και άλλοι, και, επομένως, μπορεί να περάσει τις αναβαθμίσεις.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο moufas λέει ότι έχει LG αλλά μάλλον δεν έχει αλλάξει το χειριστήριο (υπαρχει ενα μπλεξιμο με την lg αλλα δεν χαλιεμαι κι ολας), όπως εγώ και άλλοι, και, επομένως, μπορεί να περάσει τις αναβαθμίσεις.

εχω δυο αποκωδικοποιητες ιδιους

ο ενας καθεται σε μια τηλεοραση Lg που χθες οταν πηγα να τον ανοιξω και να παιξω με τα καναλια τα πατηματα του χειριστηριου επηρεαζαν την αλλη συσκευη

ο αλλος καθεται σε samsung και εκει δεν υπαρχει προβλημα

οντος δεν εχω αλλαξει χειριστηριο....εαν καπου μπορω να παω να το αλλαξω με ενημερωνετε

συγνωμη για τις ερωτησεις παιδια αλλα ειμαι νεος εδω στο σαιτ...θα ενσωματωθω σιγα σιγα στην παρεα ;)

Το πρόβλημα του σειριστηρίου που δημιουργείται με τις LG, προφανώς, το έχεις καταλάβει. Οι περισσότεροι που αγόρασαν το δέκτη πέρυσι και είχαν LG, πήγαν στην αντιπροσωπεία και άλλαξαν το χειριστήριο με άλλο, που δεν δημιουργεί προβλήματα στην LG αλλά αφενός έχει δυσλειτουργίες στο χειρισμό αφετέρου είσαι περιορισμένος στην αναβάθμιση γιατί πρέπει να φορέσεις αυτή που θα σου δώσει η εταιρεία, ειδικά, για όσους δέκτες παντρεύονται με LG.

Αυτή η διαδικασία έχει τα καλά της και τα κακά της. Το καλό είναι ότι εγώ δεν έχω τα προβλήματα που έχουν άλλοι με τον ήχο στο ff και fb (έχει αναφερθεί το θέμα αρκετά, στα προηγούμενα posts) και το κακό είναι ότι οι άλλοι έχουν πειραματιστεί με τις αναβαθμίσεις που έχουν κυκλοφορήσει ενώ όσοι έχουν πάρει το χειριστήριο για τις LG δεν μπορούν να το κάνουν.

Συμπερασματικά, εάν δεν σε ενοχλεί να δουλεύεις το χειριστήριο με την LG σου και τα προβλήματα που σου παρουσιάζει, μην αλλάξεις χειριστήριο για να μην περιοριστείς, όπως εγώ και άλλοι.

Οκ παιδια κατανοητο

Καταληγω στα εξης:
1. Διατηρω την b2.04 μεχρι να βγει μια αξιοπρεπης αναβαθμιση
2. Διατηρω το παλιο τηλεχειριστηριο κι ας εχει καποιες δυσλειτουργιες με lg αφου τα οφελη ελευθεριας αναβαθμισεων κτλ ειναι μεγαλυτερα απο το να το αλλαξω κ να δεσμευτω σε συγκεκριμενες επιλογες

Εαν τελος υπαρχει καποιο λινκ με τον τροπο αξιοποιησης των δυνατοτητων αντιγραφης απο τον αποκωδικοποιητη του τι παιζει η τιβι το βαζετε αν ειναι να παω να το μελετησω να μπορω να αντιγραφω κι εγω τα εργα που παιζονται.

Ευχαριστω θερμα

Μέσα στις σελίδες αυτού του νήματος υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που σε νεδιαφέρουν.
Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν δύο δυνατότητες για να γράψεις το πρόγραμμα που θέλεις είτε σε στικ είτε σε εξωτερικό δίσκο (στη θύρα usb). Το στικ πρέπει να έχει χωρητικότητα 8GB τουλάχιστον για να χωρέσει 1-2 προγράμματα και παραπάνω. Η μία δυνατότητα είναι να γράψεις αυτό που βλέπεις πατώντας το record και η άλλη να προγραμματίσεις την εγγραφή.

Μέσα στις σελίδες αυτού του νήματος υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που σε νεδιαφέρουν.
Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν δύο δυνατότητες για να γράψεις το πρόγραμμα που θέλεις είτε σε στικ είτε σε εξωτερικό δίσκο (στη θύρα usb). Το στικ πρέπει να έχει χωρητικότητα 8GB τουλάχιστον για να χωρέσει 1-2 προγράμματα και παραπάνω. Η μία δυνατότητα είναι να γράψεις αυτό που βλέπεις πατώντας το record και η άλλη να προγραμματίσεις την εγγραφή.

εγινε φιλε ευχαριστω
ελεγα μηπως γλυτωσω να διαβασω 157 σελιδες και υπαρχει καποιο λινκ που σε παει κατευθειαν στο πως γινονται αναλυτικα οι αντιγραφες κτλ χεχε

και παλι μαν ευχαριστω κι εσενα και ολα τα παιδια

θα ενημερωνομαι πλεον συχνα απο εδω και θα τα λεμε ( οχι δεν θα σας πρηζω αλλο χαχα απλα ειδα χρυσο κι επεσα με την μουρη να τσιμπησω ) :):):)

exFAT χρησιμοποιω
και εχθες hackaρα μια LG τηλεοραση που εχω
για να παιζει αρχεια AVI και δεν εβλεπε exFAT και μεχρι να καταλαβω τι συνεβαινε ειδα και επαθα...

φιλε πως το εκανες αυτο; πως εισηλθες στο λειτουργικο της lg?

Τελικα εχοντας διαβασει καμια 50 σελιδες και εχοντας πεταχτει τα ματια μου εξω μια ερωτηση

το manual που ειπε ο φιλος sboulio και θα αναρτηθει με λινκ να παμε να το διαβασουμε να ενημερωθουμε καλυτερα απο οσα λεει το εγχειριδιο του εργοστασιου (το θεωρω απαραδεκτο ) εχει αναρτηθει καπου; γιατι μεχρι στιγμης δεν βρηκα καποιο λινκ..