Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πρώτον το manual δεν βγήκε ποτέ. Όλα τα βρήκαμε μόνοι μας ή από το φόρουμ. Κάτι που γίνεται με όλους τους δέκτες γιατί είναι τελείως διαφορετικοί όταν πρωτοκυκλοφορούν από όπως γίνονται τελικά με τις αναβαθμίσεις. To manual της συσκευασίας αφορά πάντα το αρχικό λογισμικό. Απλά είχε ανακοινωθεί καινούριο manual που τελικά δεν βγήκε. Δεύτερον το τηλεκοντρόλ του δέκτη έχει τις ίδιες συχνότητες με τις τηλεοράσεις LG και μπερδεύονται. Η λύση είναι να πάει οποίος έχει το πρόβλημα με τον δέκτη του στο service όπου του περνάνε άλλο λογισμικό. Είναι η 2.04 (γιαυτο δεν έχει το πρόβλημα του ήχου, γιατί αυτό υπάρχει μόνο με την 2.06) με άλλες συχνότητες τηλεκοντρόλ. Επίσης δίνουν άλλο τηλεκοντρόλ που ταιριάζει με το καινούριο λογισμικό. Έτσι και αλλιώς η τελευταία επίσημη έκδοση λογισμικού είναι η 2.04. Αν βγει καινούρια επίσημη έκδοση λογισμικού αυτή θα βγει μετά από λίγο και σε έκδοση LG. Η 2.06 είναι ανεπίσημη. Τώρα αν ρωτάς γιατί ασχολούμαστε με την 2.06, αν συνεχίσεις το διάβασμα θα δεις πόσα παράπονα υπάρχουν για την 2.04. Με την προσπάθεια του Sboulio και τις παρατηρήσεις τις δικές μας ελπίζουμε να λυθούν τα προβλήματα της 2.06 και να βγει ένα καλό λογισμικό. Εξάλλου ακόμα και έτσι εγώ προτιμώ την 2.06 και το μόνο που με ενοχλεί είναι το πρόβλημα του ήχου που το ξεπερνάω εύκολα. Όταν εμφανιστεί, γιατί έχω βρει ένα κόλπο που φαίνεται να το περιορίζει. Τουλάχιστον σε εμένα.

Έχει δίκιο. Η 2.06 δεν υπάρχει στο site, αλλά δεν δουλεύουν ούτε τα links για τις 2.02 και 2.04. Πρόσφατα έχουν αλλάξει την θέση του δέκτη μέσα στο site και είναι σε διαφορετικό σημείο. Αλλά δεν είχα δοκιμάσει τα links. Τι έγινε, το κλείσανε το μαγαζί;

Έξι μέρες με πέντε αρχεία χωρίς πρόβλημα στον ήχο. Την έκτη μέρα αποφάσισα να μην γράψω αρχείο, αλλά να ξαναδώ το αρχείο της προηγούμενης μέρας. Προηγούμενη φορά είχε τύχει να δω μία φορά ένα αρχείο χωρίς πρόβλημα στον ήχο, αλλά να εμφανιστεί όταν αποφάσισα να το ξαναδώ την επόμενη μέρα. Ήθελα να δοκιμάσω και σε αυτό το σερί αυτό το θέμα. Το αρχείο μεγάλο, 3,5 ώρες και σχεδόν ολόκληρο το στικ. Βασικά δεν παρακολουθούσα, αλλά το άφηνα να παίζει, και εγώ ή γύρναγα την τηλεόραση στον άλλο μου δέκτη, ή ήμουνα στον υπολογιστή. Πότε πότε έριχνα καμιά ματιά. Περίπου στις 2 ώρες και αφού είχα δοκιμάσει μερικές φορές τα πλήκτρα ff ή fb χωρίς πρόβλημα, πάτησα το κουμπί info για να δω που περίπου είναι. Ο δέκτης κόλλησε και τον έβγαλα από την μπρίζα για να ξεκολλήσει. Ξαναέπαιξα το αρχείο από το σημείο που είχε κολλήσει, και χάρηκα που παρά την ταλαιπωρία δεν εμφανίστηκε το πρόβλημα του ήχου. Το διέγραψα με τον καινούριο τρόπο και την επόμενη μέρα (έβδομη) έγραψα το έκτο αρχείο. Δυστυχώς το πρόβλημα του ήχου εμφανίστηκε σε αυτό το αρχείο! Δηλαδή όπως στις πρώτες δοκιμές έγραφα το πρώτο αρχείο χωρίς πρόβλημα, αλλά εμφανιζόταν στο δεύτερο αρχείο, έτσι και εδώ στο επόμενο αρχείο μετά το κόλλημα εμφανίστηκε το πρόβλημα. Δεν ξέρω τι ζημιά έκανε το κόλλημα, αλλά εμφανίζεται στο δεύτερο αρχείο και μετά. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, η διαγραφή γίνεται κανονικά, στο στικ εμφανίζονται δεσμευμένα 96kb όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι. Δεν ξέρω τι ζημιά προκάλεσε, αλλά από την στιγμή που θα εμφανιστεί το πρόβλημα του ήχου ξέρω οτι μάλλον μένει οπότε η διαδικασία πρέπει μάλλον να αρχίσει από την αρχή.
Τελικά όντως το πρόβλημα του ήχου εμφανίστηκε πάλι μετά το κόλλημα. Σε όλα τα αρχεία που έγραψα μετά. Αλλά βγαίνει μόνο την πρώτη φορά που θα πατήσω ff ή fb, ο ήχος επανέρχεται με την πρώτη προσπάθεια, και δεν ξαναφαίνεται στην συνέχεια όσες φορές και αν πατήσω ff ή fb. Δηλαδή είναι πολύ πιο ελαφρύ το πρόβλημα από τις πρώτες φορές που το είχα. Και έχω δει ότι όταν εμφανιστεί το πρόβλημα μένει μόνιμα και διορθώνεται μόνο με φορμάρισμα του στικ και να ξαναρχίσω το κόλπο από την αρχή. Άρα κάποια ζημιά κάνει στο στικ, ή κάποιο υπόλλειμα αφήνει. Και αυτό φεύγει μόνο με φορμάρισμα. Γιατί στον υπολογιστή δεν φαίνεται κανένα πρόβλημα ή υπόλλειμα στο στικ. Πάντως εγώ σήμερα δοκίμασα να διαγράψω όλα τα υπάρχοντα στο στικ με το πρόγραμμα καθαρισμού CCleaner και χωρίς φορμάρισμα. Κάνει πλήρη διαγραφή που διάρκεσε περίπου 10 λεπτά για τα 8GB. Θα κάνω καινούριες εγγραφές και βλέπουμε.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μπορεί κάποιος να μου στείλει τις αναβαθμίσεις 2.04 και 2.06 ?
Στο http://www.morris.gr/index.php?SCREEN=products_details&ProductID=603 δεν με αφήνει να τις κατεβάσω :/

Συγνώμη ξέχασα να αναφέρω και την 2.02 που χρειάζομαι... αν μπορεί κάποιος να μου τις στείλει και τις 3 τον ευχαριστώ πολύ!!

Το μαγαζί δεν έκλεισε, απλά η δουλειά έπεσε σε μένα να ενημερώσω το site και προσπαθώ να τακτοποιήσω κάποια πράγματα, αλλά χρειάζεται χρόνος.
Επίσης, διαβάζω καθημερινά τα θέματα και τις δοκιμές που κάνετε και ενημερώνω το εργοστάσιο αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να πιέζω όπως θα έπρεπε. Υπόσχομαι να βελτιωθεί αυτό μόλις τελειώσω με το site που παίρνει πολύ χρόνο.
Σήμερα κιόλα θα τακτοποιηθεί ο δέκτης DTR2205HDPVR και οι εκδόσεις firmware θα είναι ξανά διαθέσιμες.

Last edited:
Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το μαγαζί δεν έκλεισε, απλά η δουλειά έπεσε σε μένα να ενημερώσω το site και προσπαθώ να τακτοποιήσω κάποια πράγματα, αλλά χρειάζεται χρόνος.
Επίσης, διαβάζω καθημερινά τα θέματα και τις δοκιμές που κάνετε και ενημερώνω το εργοστάσιο αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να πιέζω όπως θα έπρεπε. Υπόσχομαι να βελτιωθεί αυτό μόλις τελειώσω με το site που παίρνει πολύ χρόνο.

Η επανεμφάνισή σου, μετά από αρκετό καιρό, μας δίνει ελπίδες για ένα βελτιωμένο firmware, στα σημεία που έχουν εντοπιστεί.

Συγνώμη ξέχασα να αναφέρω και την 2.02 που χρειάζομαι... αν μπορεί κάποιος να μου τις στείλει και τις 3 τον ευχαριστώ πολύ!!
Δοκίμασε και πάλι τώρα σε παρακαλώ. 2.02 & 2.04 διαθέσιμες στη θέση τους... στο επίσημο site

Σήμερα κιόλα θα τακτοποιηθεί ο δέκτης DTR2205HDPVR και οι εκδόσεις firmware θα είναι ξανά διαθέσιμες.
Ας προσεξετε και το θεμα του κολληματος του δεκτη στο epg (μαλλον οταν χρησιμοποιειται αρκετη ωρα) με αποτελεσμα μετα να μην μπορει να κανει προγραμματισμενες εγγραφες και η μονη λυση πλεον ειναι να ξαναγυρισεις τον δεκτης στις αρχικες ρυθμισεις και αντε παλι απο την αρχη να περνας τα καναλια κτλ

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Και το site εσύ το έχεις αναλάβει φίλε Sboulio; Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν σε λίγο βγεις να απολογηθείς για την καθαριότητα στο κτίριο του service γιατί σου έχουν αναθέσει και την καθαριότητα, αλλά δεν προλαβαίνεις.

Δεν νομίζω ότι αυτού του είδους σχόλια πρέπει να απευθύνονται σε ένα μέλος του forum που επί 1,5 χρόνο έχει προσφέρει, αποδεδειγμένα, στη βελτίωση του λογισμικού του συγκεκριμένου δέκτη.

Έχω γράψει στο παρελθόν ότι, αγόρασα, πέρυσι το Σεπτέμβρη, το δέκτη αφού διαπίστωσα τη συμβολή του Sboulio στην υποστήριξη του δέκτη.

Όλοι όσοι έχουν αγοράσει το δέκτη αυτό, περιμένουν τη βελτίωση του λογισμικού και τέτοιου είδους σχόλια, έχω την εντύπωση ότι, αποθαρρύνουν την όποια σχετική διάθεση.

Τώρα που ξαναδιαβάζω το προηγούμενο post μου, μου φαίνεται οτι έχει λίγο επιθετικό ύφος. Όχι βέβαια προς τον φίλο μας τον Sboulio, που τον εκτιμώ πολύ και για την επιλογή του να εκτίθεται στο φόρουμ και να ακούει την γκρίνια μας, και τις φανερές προσπάθειες του να βελτιώσει τον δέκτη. Ο θυμός που φαίνεται είναι προς τους κινέζους και τις περίεργες λύσεις τους.
Αυτό είναι ένα προηγούμενο σχόλιο που δείχνει την άποψη που έχω για τον Sboulio. Ή δεν κατάλαβες καλά το προηγούμενο σχόλιο μου ή το έγραψα με τρόπο που σε μπερδεύει. Αυτό που λέω είναι το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες. Την συμπαράσταση μου εκφράζω προς τον φίλο μας τον Sboulio γιατί εκτός από την ευθύνη να βελτιώσει ένα εξαρχής προβληματικό προιον, εκτός από τις δικές μας γκρίνιες και ανυπομονησίες, έχει και μία ευθύνη που δεν φανταζόμουν οτι θα είχε, όπως το site. Όταν έγραφα "τι έγινε, το κλείσανε το μαγαζί" δεν φανταζόμουνα ότι θα απαντούσε ο Sboulio, και οτι και αυτό ήταν δική του ευθύνη. Μία βόλτα από τα άλλα threads θα δείξει οτι ελάχιστες εταιρίες έχουν εκπροσώπους τους στο forum. Και δεν είναι η πρώτη φορά που εκφέρω αυτήν την γνώμη. Θα σου προτείνω ένα κόλπο που κάνω και εγώ. Όταν διαβάζω ένα μήνυμα που μου προκαλεί άμεση απάντηση, πάντα το διαβάζω μερικές φορές ακόμα. Πολλές φορές κατόπιν ανακαλύπτω οτι έχει άλλη έννοια από αυτή που νόμιζα την πρώτη φορά που το διάβασα.

Πάντως εγώ σήμερα δοκίμασα να διαγράψω όλα τα υπάρχοντα στο στικ με το πρόγραμμα καθαρισμού CCleaner και χωρίς φορμάρισμα. Κάνει πλήρη διαγραφή που διάρκεσε περίπου 10 λεπτά για τα 8GB. Θα κάνω καινούριες εγγραφές και βλέπουμε.
To CCleaner ήταν παταγώδη αποτυχία. Το πρόβλημα έγινε τόσο έντονο όσο τις πρώτες φορές. Μόνη λύση να φορμάρω ξανά το στικ και να ξαναρχίσω το κόλπο από την αρχή. Ότι πρόβλημα δημιουργείται, δημιουργείται στο στικ και από εκεί και πέρα ο δέκτης δεν μπορεί να συνεργαστεί με το στικ. Αν δεν γινόταν με όλα μου τα στικ θα σκεφτόμουν οτι είναι προβληματικό το στικ. Δυστυχώς πολλοί παράγοντες φαίνεται να δημιουργούν το πρόβλημα στο στικ και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Μέχρι στιγμής μου το έχει προκαλέσει διαγραφή, κόλλημα, και CCleaner. Ελπίζω μόνο να ξαναδουλέψει το κόλπο τώρα που ξεκινάω από την αρχή για να μπορώ έστω και έτσι να βλέπω τις εγγραφές μου χωρίς να με κουράζει.

Αυτό είναι ένα προηγούμενο σχόλιο που δείχνει την άποψη που έχω για τον Sboulio. Ή δεν κατάλαβες καλά το προηγούμενο σχόλιο μου ή το έγραψα με τρόπο που σε μπερδεύει. Αυτό που λέω είναι το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες. Την συμπαράσταση μου εκφράζω προς τον φίλο μας τον Sboulio γιατί εκτός από την ευθύνη να βελτιώσει ένα εξαρχής προβληματικό προιον, εκτός από τις δικές μας γκρίνιες και ανυπομονησίες, έχει και μία ευθύνη που δεν φανταζόμουν οτι θα είχε, όπως το site. Όταν έγραφα "τι έγινε, το κλείσανε το μαγαζί" δεν φανταζόμουνα ότι θα απαντούσε ο Sboulio, και οτι και αυτό ήταν δική του ευθύνη. Μία βόλτα από τα άλλα threads θα δείξει οτι ελάχιστες εταιρίες έχουν εκπροσώπους τους στο forum. Και δεν είναι η πρώτη φορά που εκφέρω αυτήν την γνώμη. Θα σου προτείνω ένα κόλπο που κάνω και εγώ. Όταν διαβάζω ένα μήνυμα που μου προκαλεί άμεση απάντηση, πάντα το διαβάζω μερικές φορές ακόμα. Πολλές φορές κατόπιν ανακαλύπτω οτι έχει άλλη έννοια από αυτή που νόμιζα την πρώτη φορά που το διάβασα.

Ως αντικειμενικός παρατηρητής έχω αναγνωρίσει τις προσπάθειες και την επιμονή και υπομονή να συμβάλεις θετικά δτξ βελτίωση του λογισμικού αυτού του δέκτη.

Αλλά εάν νομίζεις ότι πρέπει καθένας να διαβάζει 4-5 φορές ένα σχόλιό σου για να καταλάβει τι, πραγματικά, ήθελες να γράψεις και όχι τι έγραψες, είναι καλλίτερα να μην το γράφεις.

Ελπίζω μόνο να ξαναδουλέψει το κόλπο τώρα που ξεκινάω από την αρχή για να μπορώ έστω και έτσι να βλέπω τις εγγραφές μου χωρίς να με κουράζει.
Το κόλπο ξαναδούλεψε. Φορμάρισμα στο στικ και οι περίεργες διαγραφές που είχα περιγράψει όταν πρωτοέγραψα την διαδικασία. Το στικ είχε "στραβώσει" τελείως μετά το κόλλημα και το CCleaner, αλλά τώρα "ξαναίσιωσε". Βέβαια επειδή φαίνεται οτι πολλοί παράγοντες δημιουργούν το πρόβλημα, κατα πάσα πιθανότητα θα ξανα εμφανιστεί σε λίγο καιρό. Αλλά τουλάχιστον μπορώ να το διορθώνω για λίγο για να μην μου σπάει τα νεύρα. Δεν ξέρω τι προκαλεί το πρόβλημα, και δεν νομίζω οτι έχω κάτι άλλο να δοκιμάσω, αλλά μάλλον βρήκα το κόλπο που έψαχνα για να παρακάμπτω το πρόβλημα. Ελπίζω. Βέβαια βοηθάει οτι έχω ένα μικρό στικ και δεν κρατάω εγγραφές σε αυτό. Σε κανονικό σκληρό δίσκο δύσκολα εφαρμόζεται. Έτσι μπορώ να περιμένω μέχρι το νέο λογισμικό. Αν τώρα όλα αυτά που έγραψα βοήθησαν καθόλου και τον φίλο μας τον Sboulio για να δώσει μία κατεύθυνση στους κινέζους που να ψάξουνε, θα ήταν το ιδανικό.

Αλλά εάν νομίζεις ότι πρέπει καθένας να διαβάζει 4-5 φορές ένα σχόλιό σου για να καταλάβει τι, πραγματικά, ήθελες να γράψεις και όχι τι έγραψες, είναι καλλίτερα να μην το γράφεις.
Το πως αντιλαμβάνεται κάτι που διαβάζει κάποιος δεν έχει σχέση μόνο με αυτόν που το έγραψε, αλλά και με αυτόν που το διαβάζει. Αν έχει δηλαδή την συγκέντρωση, τον χρόνο, την ψυχική διάθεση να το καταλάβει. Αν το διάβασε βιαστικά, αν ήταν αφηρημένος, αν ήταν ήδη φορτωμένος με κάτι κτλ. Γιαυτό πριν φορτώσω με κάτι, το ξαναδιαβάζω για να δω αν εγώ το κατάλαβα λάθος. Πάρα πολλές φορές ήταν ξεκάθαρα μηνύματα που εγώ βιάστηκα να κρίνω.

Εγώ πάντως παρακολουθώντας αυτό το thread, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα όπως: ασχολούμαστε με αυτόν το δέκτη πάρα πολύ (1536 posts) χωρίς να του αξίζει και σαν να μη φτάνει αυτό παρατηρώ και διαφωνίες τις οποίες τις αντιλαμβάνομαι περισσότερο σαν λογομαχίες. Εχω συμβιβαστεί όπως έχω πει και παλιότερα, στο ότι ένας δέκτης με 60 ευρώ δεν μπορεί να μου προσφέρει την υποστήριξη που θα μου πρόσφερε ένας των 200, οπότε δεν ασχολούμαι γιατί δεν αξίζει απλά τον κόπο. Οπότε ηρεμείστε παιδιά κι υπομονή.

Για τις διαφωνίες δεν μπορεί να κάνει κανείς κάτι. Προκύπτουν στην κουβέντα, υπάρχουν σε όλα τα φόρουμ, και αυτό που προσπαθούμε όλοι είναι να συγκρατούμαστε και να μην περνάμε τα όρια. Τώρα γιατί ασχολούμαστε με τον δέκτη, η απάντηση είναι γιατί αυτόν έχουμε και με αυτόν πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Εγώ ακόμα πληρώνω δόσεις για αυτόν, δεν υπάρχει περίπτωση αυτήν την στιγμή να πάρω άλλον, και καμάρι να μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο και να τον πετάξω. Αλλά δεν γίνεται και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να δουλέψει αυτός. Ήδη με αυτόν τον περίεργο τρόπο κατάφερα να ξεπεράσω σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα με αυτήν την έκδοση λογισμικού. Δεν ήταν χάσιμο χρόνου.

Οι Κινέζοι φταίνε πιστεύω. Η F&U έπρεπε να απειλήσει με ακυρώσεις παραγγελιών για να αποκτήσει ο 2205 το firmware της NEC με τις πολυμεσικές δυνατότητες. Αυτοί προφανώς ήθελαν να αποφύγουν να ξανακάνουν το κομμάτι δουλειάς που τους αναλογεί όταν λαμβάνουν ένα καινούριο firmware. Η Crystal Audio επικαλέσθηκε πρόβλημα προθυμίας του ίδιου κατασκευαστή για προμήθειά της με firmware και γι' αυτό σταμάτησαν την συνεργασία τους.

Ελπίζω να βρει ο Sboulio χρόνο, αλλά και να καταφέρει να τους «στριμώξει» να χρησιμοποιήσουν νεότερο firmware της NEC.

ερωτηση τελικα ξερει κανεις αν εμφανιζει ελληνικους υποτιτλους αν η ταινια τους εχει ξεχωριστα? srt Aρχεια.
αν ναι τον θελω αμεσα.
NNNNN