Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ένα καλώδιο hdmi του ενός μέτρου δώρο μαζί με τον αποκωδικοποιητή, και αυτό ελαττωματικό μας έδωσαν! Παρόλο που κλείδωνε κανονικά, σε κάποιες συσκευές όχι όλες παρουσίαζε κάποιες αραιές άσπρες κουκκίδες!

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πιο παλιά που τον είχα δοκιμάσει μου έπαιξε όλα όσα mkv τον δοκίμασα κάτω από 4gb.
Προφανως αναφερεσαι στην 2.06 γιατι η 2.04 δεν υποστηριζει.
Ειπα να ξαναδοκιμασω την 2.04 σημερα και εβαλα μια ταινια σε mp4 αλλα τα πιξελιασματα ειναι τοσα πολλα που δεν μπορεις να την παρακολουθησεις με τιποτα. Στην 2.06 δεν εχει τετοιο προβλημα αλλα με την ευκαιρια ειπα να δοκιμασω και ενα αρχειο mkv. Ναι μεν το επαιζε αλλα κατα διαστηματα χανεις καποια frames και γινεται αρκετα εκνευριστικο ολο αυτο.
Για να δουμε αν θα αποκτησουμε πρωτα νεο firmware ή αν θα βγει πρωτα η χωρα απο την κριση (τιποτα απο τα 2 δεν θα γινει αλλα λεμε τωρα)

Ένα καλώδιο hdmi του ενός μέτρου δώρο μαζί με τον αποκωδικοποιητή, και αυτό ελαττωματικό μας έδωσαν! Παρόλο που κλείδωνε κανονικά, σε κάποιες συσκευές όχι όλες παρουσίαζε κάποιες αραιές άσπρες κουκκίδες!

O δέκτης πάντως φαίνεται έχει πουλήσει για τα καλά.Τον έχω δει σε πάρα πολλούς χώρους,και στα μαγαζιά υπάρχει έλλειψη εδώ και καιρό,βλέπεις μόνο τα φθηνότερα μοντέλα της FU ή πιό παλαιό στοκ από τα αρχικά 2 ετών σε παραγωγή .Η προσφορα του πακέτου με καλώδιο hdmi,ήταν μάλλον περιορισμένη αλλά και άξιζε τότε, διότι ήταν παραλλαβή που είχε ξεπεράσει τις παιδικές ασθενειες hardware και προβλημάτων αναβαθμισης των πρώτων παραλαβών,και ένα τέτοιο καλώδιο hdmi πλέον πάει πάνω απο 8 ευρώ αλλά και λίγο μεγαλυτερα τώρα στα 1,5μ ,αλλά και το ίδιο προβληματικά τυγχάνουν συχνά...

Last edited:

Γεια σε όλους τους συμφορουμίτες,

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ!!!.

Αγόρασα από Κωτσόβολο το συγκεκριμένο μοντέλο με 50 ευρώ και το PRAKTIKER το έχει με 39,90!!!.

Σκεφτόμουν ν'αγοράσω το CRYPTO 210A (δεν είχα απαιτήσεις για PVR και MEDIA PLAYER) αλλά δεν υπήρχε και μου πρότειναν το FUNAI 2205. Λίγα λεπτά πριν είδα το PRAKTIKER να το έχει προσφορά!!!.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψαχνόμαστε αρκετά πριν ν'αγοράσουμε οτιδήποτε (ιδίως για παλιότερα μοντέλα ηλεκτρονικών ειδών γενικότερα).

Τέλος πάντων πήρα το μάθημά μου.

Σχετικά με το μοντέλο, έχει πολύ καλή κατασκευή (νομίζω πολύ καλύτερη από τα καινούρια CRYPTO), και μετά από τις δύο αναβαθμίσεις δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο δεν έχω δοκιμάσει το PVR και το MEDIA PLAYER του (αν και δε μ'ενδιαφέρουν πολύ).
Χθες είδα ERT HD (κανένα πρόβλημα) και γενικά ελλείψει του CRYPTO αλλά με 39,90 μου φαίνεται καλή επιλογή (αν και είναι παλιό μοντέλο).

Αυτά και προσοχή στις αγορές σας!!!.

Σαν δέκτης είναι ο καλύτερος της αγοράς. (ποιότητα κατασκευής, άψογο remote control, ποιότητα εικόνας, menu)
Σαν PVR έχει τα προβληματάκια του.

Γεια σε όλους τους συμφορουμίτες,

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ!!!.

Αγόρασα από Κωτσόβολο το συγκεκριμένο μοντέλο με 50 ευρώ και το PRAKTIKER το έχει με 39,90!!!.

Σκεφτόμουν ν'αγοράσω το CRYPTO 210A (δεν είχα απαιτήσεις για PVR και MEDIA PLAYER) αλλά δεν υπήρχε και μου πρότειναν το FUNAI 2205. Λίγα λεπτά πριν είδα το PRAKTIKER να το έχει προσφορά!!!.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψαχνόμαστε αρκετά πριν ν'αγοράσουμε οτιδήποτε (ιδίως για παλιότερα μοντέλα ηλεκτρονικών ειδών γενικότερα).

Τέλος πάντων πήρα το μάθημά μου.

Σχετικά με το μοντέλο, έχει πολύ καλή κατασκευή (νομίζω πολύ καλύτερη από τα καινούρια CRYPTO), και μετά από τις δύο αναβαθμίσεις δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο δεν έχω δοκιμάσει το PVR και το MEDIA PLAYER του (αν και δε μ'ενδιαφέρουν πολύ).
Χθες είδα ERT HD (κανένα πρόβλημα) και γενικά ελλείψει του CRYPTO αλλά με 39,90 μου φαίνεται καλή επιλογή (αν και είναι παλιό μοντέλο).

Αυτά και προσοχή στις αγορές σας!!!.

Καλά μη νιώθεις και τύψεις που δεν αγόρασες απ το πράκτικερ, έχει κακή φήμη στα ηλεκτρονικά, πολλές επιστροφές μαζί κι εγώ που έχω επιστρέψει δύο πράγματα που είχα αγοράσει παλιότερα.

Χωρις το pvr ομως δεν θα επρεπε να κοστιζει ουτε 20 ευρω και βασικα σχεδον κανεις δεν θα τον αγοραζε

Σαν δέκτης, χωρίς δηλαδή pvr και media player καλός είναι. Θα ήταν άψογος αν δεν χανόταν πότε πότε η εικόνα για δέκατα του δευτερολέπτου ή για μερικά δευτερόλεπτα. Κάποιοι λένε οτι φταίει η θύρα HDMI, αλλά δεν μπορεί όλοι αυτοί που το γράφουν να έχουν τηλεόραση με χαλασμένη θύρα HDMI και μόνο όταν συνδέεις αυτόν τον δέκτη. Το δράμα είναι όμως όταν χρειαστείς το pvr ή το media player. Και εγώ στην αρχή τον πήρα για να βλέπω μόνο τα κανάλια. Αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Γιατί να πάρω αυτόν και να μην πάρω κάποιον άλλον που θα κάνει χωρίς πρόβλημα οτι χρειαστώ και οτι μου λέει οτι μπορεί να κάνει; Γενικά και σε σχέση με τις δυνατότητες ή την ποιότητα του ανταγωνισμού, είναι ένα τραγικό μηχάνημα. Μόνο από άποψη λογισμικού, γιατί όντως έχει δυνατότητες από θέμα hardware. Γιαυτό είμαι τόσο νευριασμένος με την εταιρία. Το ίδιο ισχύει και για τον Turbo-x που έχει και αυτός πολλά παράπονα για το λογισμικό του.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Επαληθεύω την ύπαρξη του προβλήματος της απώλειας εικόνας και για τη σύνδεση μέσω SCART. Μου το είχε κάνει αρκετές φορές όσο τον είχα.

Για το hdmi το ειχα πει εγω ως μια ιδεα ωστε να δοκιμασεις scart ή component μηπως και φταιει οτι θερμαινεται ευκολα η θυρα hdmi ειτε της τηλεορασης ειτε του δεκτη ( μου εχει συμβει σε dvd για αυτο το προτεινα ως μια ιδεα και δεν ειπα οτι ειναι δεδομενο).

Δεν αναφερόμουν προσωπικά σε εσένα φίλε manthes. Για να πω την αλήθεια δεν θυμόμουν οτι το είχες γράψει εσύ. Θυμάμαι μία πρόταση για να δοκιμάσω σε άλλη θύρα. Δεν θυμόμουν όμως από ποιόν. Αλλά θυμάμαι οτι το έχω διαβάσει και σε άλλο thread για άλλο δέκτη. Και θυμάμαι μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν είχα ακούσει το ίδιο πρόβλημα για άλλον δέκτη. Δεν θυμάμαι όμως τώρα σε ποιό thread το είχα διαβάσει. Σίγουρα όχι στου F&U 2205. Εκεί ο φίλος έλεγε οτι το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή της θύρας HDMI. Δηλαδή δεν ήταν καν υπόθεση, αλλά το είχε δοκιμάσει. Γιαυτό έγραψα κάποιοι λένε οτι φταίει η θύρα HDMI. Δεν αποκλείεται όντως σε κάποιους να φταίει η θύρα HDMI, αλλά σε αυτόν τον δέκτη το έχουν γράψει αρκετοί, οπότε μάλλον είναι θέμα λογισμικού. Εκτός αν είναι θέμα hardware του δέκτη σε ορισμένες παρτίδες. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η θύρα HDMI είναι τοποθετημένη ανάποδα. Σε καλώδιο μπορεί να μην το προσέξεις αλλά σε στικ που χρησιμιποιώ εγώ φαίνεται αμέσως γιατί το λαμπάκι του στικ κοιτάει προς τα κάτω. Πάντως όταν τον είχα αγοράσει και είχα πάρει τηλέφωνο να ρωτήσω κάποια πράγματα το ρώτησα και αυτό και μου είπαν οτι έτσι είναι τοποθετημένη και δεν έχει πρόβλημα.

Άσχετο. Αυτό που είναι τοποθετημένο ανάποδα δεν είναι βέβαια η θύρα HDMI που είναι στο πίσω μέρος, αλλά η θύρα USB που είναι στο μπροστινό μέρος. Δεν έχει σχέση με το χάσιμο της εικόνας που νομίζω οτι και αυτό είναι θέμα λογισμικού, αλλά απλά το ανέφερα. Γιατί μου είχε κάνει εντύπωση την πρώτη φορά που το είχα καταλάβει. Δεν είχα καταλάβει γιατί την είχαν βάλει ανάποδα.

Είμαι και εγώ ένας κάτοχος ενός αποκοδικοποιητή DVB-T749HD της IQ ό οποίος έχω καταλάβει ότι μοιάζει με αυτόν της F&U.

Έχω και εγώ το γνωστόπρόβλημα με τις μεγάλες εγραφές. Πάνω στον αποκ. έχω βάλει σκληρό δίσκο 750αρι. Στις μικρές εγγραφές όλα είναο ΟΚ (μιας ώρας) στις μεγάλες τζίφος.

Έβαλα την 2,04 του F&U. Αλλά δεν είδα προκοπή.

Επειδή το θέμα εδώ έχει ξεπεράσει τις 150 σελίδες, μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν τελικά λύνονται τα προβλήματα περί εγγραφών με καποιο update ή αν υπάρχει κάποια έμεση λύση για τηνν σωστή λειτουργία του;

Με απλά λόγια, τί πρέπει να κάνει (update, format σκληρού....) κάποιος για να μπορέσει το μηχανημα να κάνει όσα υπόσχεται:

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Tα λογισμικά των κλώνων του F&U είναι πολύ κατώτερα σε δυνατότητες. Αλλά το λογισμικό του F&U είναι πολύ ασταθές. To τελευταίο επίσημο είναι το 2.04. Βγήκε κάπου ανάμεσα στις σελίδες 40 με 50. Όλες οι άλλες σελίδες είναι σχόλια και γκρίνιες. Εμφανίστηκαν άλλες δύο εκδόσεις δοκιμαστικές που είχαν προβλήματα και απορρίφθηκαν από την εταιρία. Υπάρχουν στο forum και την τελευταία που λέγεται 2.06 την έχουν βάλει πολλοί. Αλλά έχει και αυτή περίεργα προβλήματα. Κοινώς μαζί με εσένα η ίδια γκρίνια λέγεται στις τελευταίες 100 σελίδες.

Πάντως μερικά κολπάκια που φαίνεται να δουλεύουν αν έχεις προβλήματα είναι να φορμάρεις τον δίσκο μέσα από τον δέκτη με την επιλογή exFAT. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον τον έχεις αφήσει FAT32 αφού το original λογισμικό του δέκτη σου δεν είχε καν exFAT. Και φαίνεται να δουλεύει καλύτερα με αυτό το φορμάρισμα και ιδίως μέσα από τον δέκτη παρά την οδηγία του Sboulio που ήταν της εταιρίας να μην φορμάρουμε μέσα από τον δέκτη. Πολλές οδηγίες της εταιρίας ήταν λάθος και δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να δουλεύει σωστά ο δέκτης, χωρίς να είναι δικό της λάθος αλλά του κινέζου και του λογισμικού του. Επίσης αν το λογισμικό έχει πολλά περίεργα ξαναεγκατέστησε το. Δεν πατάει πάντα σωστά και σε διαφορετικούς φίλους κάνει διαφορετικά προβλήματα. Και τρίτο εργασίες του δέκτη μην τις κάνεις μέσα από υπολογιστή αλλά μόνο μέσα από τον δέκτη. Όπως πχ διαγραφές αρχείων. Ότι γίνεται μέσα από τον δέκτη κάντο μέσα από τον δέκτη γιατί μπερδεύεται και χαλάει την επόμενη εγγραφή. Γενικά του αρέσει η ρουτίνα και αν του κάνεις καινούρια πράγματα μπερδεύεται.

Καλησπέρα παιδία μπορεί κάποιος να μου στείλει το λινκ της 2.06??

Σε μελλοντίκα firmware θα υποστήριζει NTFS??

Ποιά μελλοντικά firmware; Το τελευταίο επίσημο firmware έχει βγει πριν ενάμιση χρόνο. Μετά βγήκαν 2 λογισμικά προβληματικά που αποσύρθηκαν, και πριν 9 μήνες ανακοινώθηκε οτι έβαλαν τους κινέζους να φτιάξουν ένα τελευταίο λογισμικό για να λύσει τα προβλήματα του τελευταίου ανεπίσημου και προβληματικού 2.06, μετά είπαν οτι χάλασε η δουλειά και ζητάνε στοιχεία από την εταιρία ποιά είναι τα προβλήματα της 2.06, η εταιρία δεν έβλεπε τα προβλήματα που βλέπαμε εμείς όπως πχ το πρόβλημα με το χάσιμο του ήχου, και τους τελευταίους 6 μήνες ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ενώ εξαφανίστηκε και ο Sboulio που ήταν ο μεσάζοντας της εταιρίας στο forum. Κοινώς κατά πάσα πιθανότητα, λογισμικά τέλος. 2.04 το τελευταίο επίσημο.

Χρησιμοποιει κανεις καποιο learning remote μ αυτο τον δεκτη,και ποιο?τον εχω 1,5 χρονο,και καποια κουμπια δεν εχουν καλη αποκριση στο δικο του..

Για να μην τα ξαναγράφω, γιατί πριν λίγο τα έγραψα, κοίτα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...0MP-Δέκτης-με-DTS?p=1056376816#post1056376816
Μήνυμα 482. Το τελευταίο τηλεκοντρόλ που γράφω έχει έτοιμο κωδικό και για τον F&U. Και πολύ καλό μάλιστα. Μόνο σε 4 πλήκτρα χρειάστηκε να επέμβω για να τα βάλω σε καλύτερη θέση με την λειτουργία εκμάθησης. Το χρησιμοποιώ και εγώ με τον F&U μου. Τον κωδικό τον βρίσκει μόνο του με την αυτόματη αναζήτηση.

Last edited: