Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Εννοείται ότι τα έκανα ήδη αυτά. Πιθανολογώ ότι είναι από τις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος. Απλά είναι περίεργο που δεν έχει hard reset όπως οι πιο πολλές συσκευές...

Οι δέκτες αυτής της κατηγορίας είναι περίπου του ίδιου επιπέδου και δεν έχουν hard reset. Ή τουλάχιστον δεν το έχω αντιληφθεί. Ένα πρώτο κόλπο είναι το βγάλσιμο από την μπρίζα. Μερικές φορές έχει αναφερθεί για αυτόν τον δέκτη ότι έχει ξεκολλήσει από μόνος του. Τον είχαν βγάλει από την μπρίζα για ώρες και μετά ξαναβάζοντας τον δούλευε κανονικά. Άλλες φορές ήταν πάλι κολλημένος μετά την επαναλειτουργία και ξαφνικά ξύπναγε μόνος του. Αυτά είναι ακραία και δεν μπορεί να βασίζεται κανείς για να φτιάξει ο δέκτης του. Στην ουσία hard reset δεν υπάρχει, το μόνο που υπάρχει είναι μία επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά βρίσκεται μέσα στο μενού, άρα είναι άχρηστο σε κολλημένο δέκτη. Αν δεν ξεκολλάει με την μπρίζα, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο μετά εκτός από το service.

Φίλε talos_2002 βλέπω έχεις δουλειά αυτές τις ημέρες. Μπορείς όμως να μου δώσεις αυτό το καινούριο λογισμικό που έχεις βρει για τον 2205; Σκέφτομαι να ξαναβάλω σε λειτουργία τον F&U 2205 ενόψει Euro. Ο Crypto 210AD μου δεν έχει καλή εικόνα και δεν θα ευχαριστηθώ την μπάλα. Λένε θα βγάλουν λογισμικό για τον Crypto, αλλά δεν λένε να το βγάλουν. Άσε που δεν ξέρω αν θα βελτιώνει την εικόνα. Και ο Xoro μου είναι πολύ αργός για κύριος δέκτης. Θα ξαναβάλω σε λειτουργία προσωρινά τον F&U. Αλλά για να ευχαριστηθώ την μπάλα χρειάζομαι αυτό το λογισμικό. Γίνεται να κάνεις μία πάσα;

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Φίλε Τολιας υπάρχει κιάλη αναβάθμιση μετά την 2,06;Και αν υπάρχει που θα την βρούμε;

Κάτι έχει βρει ο talos_2002. Ρωτήστε τον γιατί και εγώ αυτόν περιμένω. Δεν μου έχει απαντήσει ακόμα.

gogos1 και tolias, έχετε «πάσα».
Όποιος παίρνει την μπάλα παρακαλείται να τη κρατήσει εντός γηπέδου. Αλλιώς κινδυνεύουμε να την χάσουμε.

Παιδια καλισπερα σας. Αν καποιος μπορει να μου κανει πασα και μενα θα ειμουν ευγνωμων. Εχω ακομα το εργοστασιακο και μου κανει πολλα σπασιματα η οικονα ενω εχω 86% σημα. Μου ερχεται να το σπασω. Εχω οργωσει το ιντερνετ και δεν εχω βρει κατι.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Παιδια καλισπερα σας. Αν καποιος μπορει να μου κανει πασα και μενα θα ειμουν ευγνωμων. Εχω ακομα το εργοστασιακο και μου κανει πολλα σπασιματα η οικονα ενω εχω 86% σημα. Μου ερχεται να το σπασω. Εχω οργωσει το ιντερνετ και δεν εχω βρει κατι.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Αρχικά, καλώς ήρθες!

Σπασίματα με 86% νομίζω είναι πρόβλημα της συσκευής, και ευτυχώς δίνει 3 έτη εγγύησης η F&U. Αρχικά θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις το λογισμικό του στην νεότερη επίσημη έκδοση, την 2,04. Υπάρχει και η 2,06 αλλά είναι ανεπίσημη και ακυρώνει την εγγύηση της συσκευής, οπότε θα πρότεινα να την αποφύγεις.

Επεξεργασία: Προσωπικά θα τον δοκίμαζα και σε άλλη κεραία, κι αν έκανε τα ίδια θα τον επέστρεφα δίχως δοκιμές firmware.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις τα firmware, στείλε μου ένα ΠΜ.

Last edited:

ψαχνοντας στο δικτυο αντιλαμβανομαι οτι δεν παιζει πλεον firmware διαθεσιμο ! λογω εταιριας ? παντως στο σχετικο site δεν υπαρχει τιποτα !

ψαχνοντας στο δικτυο αντιλαμβανομαι οτι δεν παιζει πλεον firmware διαθεσιμο ! λογω εταιριας ? παντως στο σχετικο site δεν υπαρχει τιποτα !
Ναι, δυστυχώς τα απέσυραν για άγνωστο λόγο.
Έχω 1-2 ιδέες για να μπουν κάπου αυτά τα firmware ώστε να μπορούν να τα έχουν όσοι ενδιαφέρονται. Αλλά ξέρεις πως πάνε οι δουλειές, ή δεν θα έχεις να κάνεις τίποτα ή θα πέφτουν όλα μαζί και δεν θα προλαβαίνεις. Ως το τέλος το Σ/Κ τουλάχιστον θα είμαι στην 2η κατάσταση, αλλά θα κοιτάξω να ξεκλέψω λίίίίγο χρόνο.

Τα έχω κι εγώ, άμα τα θες στείλε μήνυμα να σου τα στείλω.

Αν κοίταζες 5 σελίδες πίσω θα έβρισκες αυτό.
Αυτό που κάνει η F&U είναι από ακατανόητο μέχρι...ας μην εκφραστώ καλύτερα. Εξακολουθεί να πουλάει τον δέκτη, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο έχουν εξαφανιστεί εδώ και δύο βδομάδες από το site όλοι οι ψηφιακοί δέκτες μαζί με τις αναβαθμίσεις τους. Έτσι εσύ που έχεις το λογισμικό 1.29 πρέπει να ψάξεις μόνος σου να βρεις τις αναβαθμίσεις. Και καλά εσύ βρήκες το forum, αλλά θα το βρουν όλοι όσοι άλλοι θα αγοράσουν τον δέκτη;
Ορίστε λοιπόν δύο links για να κατεβάσεις τα δύο λογισμικά που σου λείπουν. Γιατί σύμφωνα με το site (όσο είχε ακόμα τα λογισμικά) από την 1.29 που έχεις πρέπει να βάλεις πρώτα την 2.02 και μετά από λίγο την 2.04 που είναι η τελευταία επίσημη έκδοση λογισμικού που έδωσε η εταιρία. Μην βάλεις κατευθείαν την 2.04. Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Μέσα στο zip που θα κατεβάσεις για κάθε λογισμικό υπάρχει και ένα αρχείο με οδηγίες για το πως γίνεται η αναβάθμιση. Όλα είναι όπως τα είχα κατεβάσει εγώ από το site. Το μόνο που δεν λένε οι οδηγίες είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις στικ (καλύτερα όχι σκληρό δίσκο) με σύστημα αρχείων FAT32.
http://www.2shared.com/file/4V2G0j7C/DTR2205HDPVR_B202.html
http://www.2shared.com/file/8lVw5Ni-/DTR2205HDPVR_B204.html

Παιδιά για σας.
Έχω έναν Laser HD 2800 που υποτίθεται ότι είναι κλώνος του FU και των υπολοίπων.
Αρχικά το μηχανάκι είχε το Β1.19.
Του πέρασα το Β1.20 με επιτυχία και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο topic αποφάσισα να του βάλω το Β2.02 με σκοπό να πάω στο Β2.04.
Ακολούθησα όλα βήματα όπως αναφέρονται στο αρχείο.
Το Β2.02 περάστηκε κανονικά.
Όλα δουλεύουν οκ αλλά δεν με αναγνωρίζει πλέον κανένα flashάκι.
Αποτέλεσμα να μην μπορώ να γυρίσω στην Β1.20 αλλά ούτε να πάω στην Β2.04.
Έχω δοκιμάσει με διάφορα flashάκια και με διαφορετικά format fat32, exfat αλλά τίποτε.
Προσπάθησα με επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά με γυρίζει πάλι στην Β2.02.
Καμιά ιδέα;
Μπορεί να γίνει κάτι;

Ο δέκτης λειτουργεί μια χαρά.
Τον προορίζω για τους γονείς μου που δεν χρειάζονται PVR αλλά με χαλάει η όλη ιστορία.

Δεν αναγνωρίζει κανένα φλασάκι για προβολή αρχείων ή για αναβάθμιση σε 2.04; Αν θέλεις για αναβάθμιση το φλασάκι πρέπει να είναι FAT32, όχι exFAT. Άρα μπορεί το φλασάκι FAT32 που προσπάθησες να κάνεις αναβάθμιση να ήταν ασύμβατο. Τα exFAT που προσπάθησες να κάνεις αναβάθμιση έτσι και αλλιώς δεν θα είχαν αποτέλεσμα. Προσπάθησε με διάφορα FAT32 φλασάκια για αναβάθμιση. Και διαφορετικής μάρκας. Αν τώρα δεις ότι δεν αναγνωρίζει κανένα φλασάκι για κανέναν σκοπό (πχ ούτε για αναπαραγωγή αρχείων) τότε κάτι άλλο γίνεται. Ίσως δεν έχει πατήσει καλά η έκδοση 2.02 και δεν δουλεύει η θύρα USB. Τότε μόνο το service μπορεί να κάνει κάτι. Γιατί θα χρειάζεται ξαναπέρασμα του λογισμικού, αλλά αφού δεν θα αναγνωρίζει κανένα φλασάκι δεν θα μπορείς να κάνεις μόνος σου ξαναπέρασμα του λογισμικού. Αυτό είναι το δεύτερο και λίγο μακρινό ενδεχόμενο. Αλλά πιο πιθανό βλέπω να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τα φλασάκια που προσπαθείς να κάνεις αναβάθμιση.

Δοκίμασα δύο flashάκια των 32GB.
Το ένα από αυτά ήταν αυτό μετο οποίο έκανα την αναβάθμιση από Β1.19 σε Β1.20 και μετά στην Β2.02.
Μετά την Β2.02 δεν μου διαβάζει τίποτε από τα δύο flashάκια, ούτε τα αρχεία αναβάθμισηςμ ούτε φώτο, video, ήχο κλπ.
Και τα δύο τα είχα αρχικά σε fat32 και μετά έκανα δοκιμές με άλλα συστήματα.
Θα δοκιμάσω με παλιώτερα flashάκια (1-2GB)

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ναι, αυτό με τα 32GB κάτι μου έκανε. Δοκίμασε κανένα μικρότερο με FAT32. Δεν ξέρω καν αν βλέπει ο δέκτης με τα τελευταία λογισμικά τόσο μεγάλα φλασάκια ακόμα και για αρχεία. Κάποιος που έχει δοκιμάσει ας πει. Μεγάλους σκληρούς βλέπει, αλλά 32 GB φλασάκια δεν ξέρω.

Last edited:
Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Δεν ευχαρίστησα τον talos_2002 για την "πάσα" που μου έκανε. Είναι πολύ περίεργη πάσα σε ορισμένα θέματα, αλλά έχει όντως πολύ καλή εικόνα. Ίσως καλύτερη από την 2.06 της F&U. Αλλά όπως είπα έχει ορισμένα περίεργα.

Δοκίμασα δύο flashάκια των 32GB. Το ένα από αυτά ήταν αυτό μετο οποίο έκανα την αναβάθμιση από Β1.19 σε Β1.20 και μετά στην Β2.02. Μετά την Β2.02 δεν μου διαβάζει τίποτε από τα δύο flashάκια, ούτε τα αρχεία αναβάθμισηςμ ούτε φώτο, video, ήχο κλπ. Και τα δύο τα είχα αρχικά σε fat32 και μετά έκανα δοκιμές με άλλα συστήματα. Θα δοκιμάσω με παλιώτερα flashάκια (1-2GB)
Σας ευχαριστώ όλους. Τελικά έκανα την αναβάθμιση με ένα παλιό flash 1GB. Μπήκε κανονικά η Β2.04 και μπόρεσα να πάω και προς τα πίσω στην Β1.19. Από δοκιμές που έκανα υποστηρίζει μέχρυ και 16GB flash.