Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Οσο αφορά το στιγμιαίο χάσιμο καναλιου σε μια αλλαγή ,πολλοι δέκτες φαίνεται το κάνουν σε διαφορες φίρμες ειδικα στα Ετ1-ΝΕΤ-Ετ3 ή βγάζει ένδειξη κωδικοποιημένο στα Mega-Star.Κάτι έχει κάνει με το σήμα κάποια στιγμή παρά το λογισμικό.Απλά βάζεις το επόμενο καναλι και επανέρχεσαι πίσω.
Δεν το κάνει σε αλλαγή καναλιού, αλλά κατά την διάρκεια παρακολούθησης ενός καναλιού. Και είναι ο μόνος από τους 3 δέκτες που έχω και το κάνει.

Τελος για την κόπωση του λογισμικού που αναφέρθηκε ,όλες οι συσκευές το παρουσιάζουν ,είναι θέμα ποιότητας μνήμης RΟΜ πως γράφει κάτι ,ειδικά βάλε βγάλε λογισμικά πρός μικρότερη έκδοση.Αν λειτουργεί κάτι καλά δεν χρειάζεται (γενικά) να κάνει κανείς άμεσα αναβάθμιση επειδή βγήκε κάτι νέο.
Από τους 3 δέκτες που έχω ο μόνος δέκτης που χρειάζεται να ξαναεγκαταστήσω το ίδιο λογισμικό είναι αυτός. Όλοι οι άλλοι δέκτες μου δεν παρουσιάζουν αλλοίωση των χαρακτηριστικών του δέκτη με την πάροδο του χρόνου ώστε να χρειάζεται να ξαναεγκαταστήσω το ίδιο λογισμικό. Και φυσικά όταν βγαίνει καινούριο λογισμικό θα σπεύσω να το εγκαταστήσω. Αν άφηνα το ίδιο λογισμικό τότε θα είχε ο δέκτης ακόμα την 1.29, και το 1/10 των δυνατοτήτων που έχει τώρα ο δέκτης.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Ο δέκτης έχει άριστο hardware. Δίνω loop through κεραία από τον F&U σε άλλον δέκτη και είναι ο μόνος δέκτης που έχω και δεν πέφτει το σήμα όταν τον κλείνω. Έχει έξοδο component που όπως έχει γραφτεί έχει πάρα πολύ καλή εικόνα, ενώ οι περισσότεροι δέκτες δεν έχουν πια component. Όπως πολύ καλή εικόνα έχει αναφερθεί ακόμα και για την scart. Από άποψη hardware είναι πολύ στιβαρός. Ακόμα και το τηλεκοντρόλ του είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας.
Το πρόβλημα είναι το λογισμικό. Δυστυχώς είναι ασταθές και αν το ζορίσεις αρχίζουν τα προβλήματα. Μπορείς βέβαια να μην το ζορίσεις, αλλά δεν τον πήρα για να τον βάλω στην γυάλα. Στην ίδια ακριβώς χρήση που κάνω και στους άλλους δέκτες μου δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Η λύση είναι να ξέρεις ακριβώς για ποιόν λόγο τον αγοράζεις. Είναι ακατάλληλος για media player. Δεν το παίρνεις βέβαια για αυτό, αλλά άλλοι δέκτες προσφέρουν και αυτό. Άρα είναι πίσω από τον ανταγωνισμό.
Εγώ έχω ξαναεγκαταστήσει τον δέκτη για έναν και μόνο λόγο. Μόνο για παρακολούθηση καναλιών. Και σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμα από τους καλύτερους της αγοράς. Έχει την καλύτερη λήψη, είναι ο πιο γρήγορος στο zapping (μαζί με έναν ALI που έχω, αλλά που χάνει χρόνο εκείνος γιατί χρειάζεται χρόνο για το buffering του καναλιού που συντονίζεται) και έχει την καλύτερη εικόνα. Ιδίως με την "πάσα" του talos. Αλλά για γενική χρήση δεν κάνει. Και γιαυτό με ενοχλεί. Γιατί ο δέκτης λόγω πολύ καλού hardware είχε την δυνατότητα να είναι ακόμα και τώρα ο καλύτερος δέκτης της αγοράς. Δυστυχώς δεν βρέθηκε ένα πιο καλό λογισμικό. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Sboulio. Γιατί αυτοί που τον φτιάχνουν παράτησαν νωρίς την εξέλιξη του. Μόνο μία γενιά δεκτών με επεξεργαστή NEC βγήκε στην αγορά παγκόσμια, είχαν όλοι προβλήματα όπως είδαμε στα forum τους, και τώρα δεν υπάρχει δέκτης με τέτοιον επεξεργαστή στην αγορά. Κρίμα γιατί έκαψαν ένα πολύ δυνατό χαρτί που είχαν στο χέρι τους.
Χαίρομαι που δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον δέκτη σου, αλλά δεν είναι σωστό να αμφισβητείς όσους έχουν αντιμετωπίσει. Ιδίως αν δεν είναι μόνο ένας. Αμέτρητα προβλήματα έχουν γραφτεί στις 178 σελίδες του thread. Σε λειτουργίες που κάνουν όλοι πια οι δέκτες.
Πάντως εγώ σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ για οτιδήποτε άλλο, και τον έχω μόνο για παρακολούθηση. Εκεί είναι απολαυστικός.

Mιλησα για ευχαριστημένους 3 χρήστες που γνωρίζω, τους ξαναείδα προσφατα ,και στα δικά τους κριτήρια χρήσης δεν έχουν προβλήματα.
Απλά τους έτυχε καλός Κινέζος για ότι θέλουν .

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Φαίνεται πως και ο DigitalBox HDT-200 είναι ένας από τους πολλούς κλώνους του 2205.
Το αναφέρω ώστε οι ιδιοκτήτες του που θα αναζητήσουν κάποια αναβάθμιση firmware να μπορέσουν να επωφεληθούν από το πολύ πιο εξελιγμένο του 2205.

Last edited:

Του ίδιου εισαγωγέα είναι και του Κωτσόβολου....

Έχω ρωτήσει στο γενικό θέμα ρωτάω και εδώ όμως μήπως κάποιος χρήστης δεν διαβάζει εκεί. Έχω διαβάσει και τις 60 σελίδες του παρόντος (έβαλα επιλογή για 30 μνμτα στην σελίδα γιατί αλλιώς είναι 16οτόσες!) αλλά περισσότερο αναφέρεστε στις αναπαραγωγικές δυνατότητες.

Αν υποθέσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες του σαν Player σαν απλός δέκτης τι λέει στα επόμενα:

1) ταχύτητα εναλλαγής καναλιών? Έχει κάποιο σκάλωμα στην εναλλαγή?
2) σταθερότητα και κολλήματα? Διαβάζω σε κάποιες δημοσιεύσεις σας για κολλήματα.
3) Ποια είναι πλέον η αντιπροσωπεία? Τα firmware (2.0.2 / 2.0.4) που δημοσιεύτηκαν σε προηγούμενο πόστ δεν μπόρεσα να τα κατεβάσω (κάτι κάνω λάθος). Μπορεί κάποιος φίλος που τα έχει να τα ανεβάσει σε άλλη υπηρεσία ή να μου στείλει Π.Μ. για να του στείλω μέιλ να μου τα στείλει?
4) Το Τ/Χ του είναι οκ? Πιάνει καλά? Υπάρχει κάποια φωτό του κάπου να το δω?

Αν δεν πρόσεξες έχουν αναφερθεί όλα όσα ρωτας.Συνοπτικά :

1) Aπο τις πιο γρήγορες από τον ανταγωνισμό.Στις εναλλαγές καμιά φορά δείχνει ότι έχει χάσει το σήμα,αλλά επανέρχεται βαζοντας άλλο κανάλι με zapping.
2)Κολλήματα γίνονται συνήθως με τις εγγραφές ή ανάλογα το μέσο εγγραφής.Με βγάλσιμο από την μπρίζα για 5' επανέρχεται συνήθως.
3)Δοκίμασε να τα κατεβάσεις με άλλο browser.H αντιπροσωπεία αυτών με φίρμα FU εδώ www.morris.gr με 3 έτη εγγύηση.Μην περιμένεις όμως ενημέρωση από το site της εταιρίας .Εξυπηρέτηση σχετική πως θα κρίνουν από κοντά ή από το τηλέφωνο.Καποιων κλώνων με άλλη φίρμα ο αντιπρόσωπος μόλις αναφέρθηκε λίγο παραπάνω .
4) Πολύ καλό για χρήματα του,εκτος αν έχεις τηλεοραση LG όπου παρεμβάλεται και θα πρέπει να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία σχετικά για λύση που έχει αναφερθεί.

Last edited:
Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αν δεν πρόσεξες έχουν αναφερθεί όλα όσα ρωτας.Συνοπτικά :

1) Aπο τις πιο γρήγορες από τον ανταγωνισμό.Στις εναλλαγές καμιά φορά δείχνει ότι έχει χάσει το σήμα,αλλά επανέρχεται βαζοντας άλλο κανάλι με zapping.
2)Κολλήματα γίνονται συνήθως με τις εγγραφές ή ανάλογα το μέσο εγγραφής.Με βγάλσιμο από την μπρίζα για 5' επανέρχεται συνήθως.
3)Δοκίμασε να τα κατεβάσεις με άλλο browser.H αντιπροσωπεία αυτών με φίρμα FU εδώ www.morris.gr με 3 έτη εγγύηση.Μην περιμένεις όμως ενημέρωση από το site της εταιρίας .Εξυπηρέτηση σχετική πως θα κρίνουν από κοντά ή από το τηλέφωνο.Καποιων κλώνων με άλλη φίρμα ο αντιπρόσωπος μόλις αναφέρθηκε λίγο παραπάνω .
4) Πολύ καλό για χρήματα του,εκτος αν έχεις τηλεοραση LG όπου παρεμβάλεται και θα πρέπει να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία σχετικά για λύση που έχει αναφερθεί.
Δεδομένων όλων αυτών πάντως ο δέκτης δε θα ήταν από τις πρώτες επιλογές για αγορά...

Ανάλογα για τι δουλειά τον θέλεις. Το έχω ξαναγράψει και πριν λίγα μηνύματα μάλιστα. Για γενική χρήση δεν κάνει, αλλά αν χρησιμοποιείται μόνο για παρακολούθηση καναλιών είναι ακόμα και σήμερα από τους καλύτερους. Πολύ καλή εικόνα με λογισμικά κατοπινά του 2.04 και ιδίως της "πάσας" ή αλλιώς "δωράκι" που βλέπω να επικρατεί ως ονομασία σε αντίστοιχο θέμα σε άλλα thread. Καλή λήψη, η καλύτερη από τους 3 δέκτες μου. Πολύ καλό hardware, πολλές έξοδοι ήχου εικόνας, από τα καλύτερα τηλεκοντρόλ. Σε παρακολούθηση το μόνο που μου κάνει είναι να χάνεται μερικές φορές η εικόνα για μερικά κλάσματα δευτερολέπτου, αυτό που περιγράφει ο φίλος Leonidas 33 στο νούμερο 1). Αλλά δεν το κάνει μόνο κατά την αλλαγή καναλιού και δεν το κάνει και συνέχεια. Από τους 3 δέκτες μου αυτόν χρησιμοποιώ πάλι για παρακολούθηση και έχω αφήσει τους άλλους 2 για τα υπόλοιπα. Πήρα ας πούμε τον Crypto 210AD για να τον αντικαταστήσω αλλά λόγω της άθλιας ποιότητας εικόνας του ξαναέβαλα τον F&U.

Αν κάποιος καλύπτεται σε ότι ρώτησε ,και αν θέλει να τοv αγοράσει (αν τον βρεί βεβαια) .... περί ορέξεως :guitarist:
Αν υπάρχει "δωράκι" για αυτό τον δέκτη ,ευχαρίστως pm με τι προσφέρει παραπάνω , να το συστήσω σε κατόχους που γνωρίζω.

Last edited:

Καλησπερα . Μολις εγινα κατοχος του δεκτη λογω component.. Aναβαθμιση εγινε μεχρι την 2.04 οποτε περιμενω πασα απο συμπαικτη για να σκοραρω ..:firstprize: Ευχαριστω!!

Πρέπει να στείλεις ΠΜ στον talos_2002. Αυτός είναι ο playmaker :bebored:

Προφανώς είναι στο τέλος της ζωής του αλλά έχει τύχει να τον πετύχετε άμεσα διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα? Μικρό ή μεγάλο κατάστημα. Ο Κωτσόβολος δεν το έχει πλέον στο σάιτ. Το είχε μέχρι χτες σε τρία καταστήματα αλλά μάλλον εξαφανίστηκε.

Yπάρχει ακόμα ο κλωνος διαθεσιμος στο Κωτσόβολο.Δες προηγούμενη σελίδα.

Yπάρχει ακόμα ο κλωνος διαθεσιμος στο Κωτσόβολο.Δες προηγούμενη σελίδα.
Στον Amstrad αναφέρεσαι? Το δείχνει διαθέσιμο αλλά το κοντινότερο κατάστημα που τον έχει είναι της ... Αλεξανδρούπολης. Θέλω να τον δω από κοντά μετά το κάζο που έφαγα με έναν άλλον. Μην φάω κανέναν από επισκευή. Για αυτό και λέω αν έχει πάρει το μάτι κανενός κάποιον διαθέσιμο ακόμη και σε μικρό κατάστημα.

Στον Amstrad αναφέρεσαι? Το δείχνει διαθέσιμο αλλά το κοντινότερο κατάστημα που τον έχει είναι της ... Αλεξανδρούπολης. Θέλω να τον δω από κοντά μετά το κάζο που έφαγα με έναν άλλον. Μην φάω κανέναν από επισκευή. Για αυτό και λέω αν έχει πάρει το μάτι κανενός κάποιον διαθέσιμο ακόμη και σε μικρό κατάστημα.
Υπάρχουν ένα σωρό μαγαζιά αν ψάξεις μέσω skroutz.gr και bestprice.gr
Δες ποια είναι κοντά σου. Σίγουρα θα βρεις κάποιο.

Καλά στον Κωτσόβολο είναι μεγάλα γίδια. Σε δεύτερο μαγαζί είχαν εκθεσιακό κομμάτι (τα αποφεύγω αλλά εδώ θα έκανα μια εξαίρεση) και δεν μπορούσαν να βρουν κουτί και Τ/Χ. Μετά έβλεπα άμεσα διαθέσιμο στο σάιτ τον Amstrad, λέω ας πάρω αυτόν. Πάω να ρίξω παραγγελία και δεν μπορούσα να τον στείλω στο σπίτι μου. Τι γίνεται ρε γμτ λέω?? Παίρνω τηλ και μετά από 8.5 λεπτά αναμονή μου λένε ότι είναι ένα κομμάτι μόνο στην Αλεξανδρούπολη (το έβλεπα αυτό) και ΔΕΝ μπορεί να αποσταλεί. Του λέω, τότε τι γράφει άμεσα διαθέσιμο, δεν μπορούμε να στο στείλουμε είτε σε κατάστημα Αθηνών είτε στο σπίτι μου? Μερικά κομμάτια πουλιούνται μόνο στα καταστήματα που βρίσκονται μου λέει. Ότι να' ναι εντελώς όμως...

Υπάρχουν ένα σωρό μαγαζιά αν ψάξεις μέσω skroutz.gr και bestprice.gr
Δες ποια είναι κοντά σου. Σίγουρα θα βρεις κάποιο.
Προτιμούσα να το παραλάβω αυτοπροσώπως κυρίως για το δω πριν πληρώσω. Υπάρχει σε 2-3 άμεσα διαθέσιμο αλλά είναι όλα Βόρεια Ελλάδα. Τελικά όμως το πήρα απόφαση και έριξα μια παραγγελία σε κάποιο μικρό μαγαζί να έρχεται.

Ξέχασα πριν. Υπάρχει κάποια φωτό του Τ/Χ πρόχειρη ή μπορεί κάποιος χρήστης να βγάλει μία τον παρακαλώ? Θέλω να δω αν είναι μικρά και στριμωγμένα τα πλήκτρα να δρομολογήσω αγορά Τ/Χ αξιοπρεπούς. Ο πατέρας δεν πρέπει να ταλαιπωρείται... :-)