Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Για όσους χρησιμοποιούν κάποιο firmware της σειράς 1.xx, τώρα έχουμε στην διάθεσή μας μια ακυκλοφόρητη αναβάθμιση, την 1.30.

Προσοχή!
Είναι μόνο για όσους δέκτες έχουν έκδοση λογισμικού 1.xx.
Πριν προχωρήσετε σε αναβάθμιση, ελέγξτε στο μενού του δέκτη σας ποιά έκδοση έχει, επειδή σε περίπτωση λάθους θα νεκρώσει ο δέκτης!
Μπορείς να γυρίσεις πίσω στην 1.29; Αλλά τι ρωτάω, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμη 1.29. Έχει αλλαγές σε σχέση με την 1.29; Οι κλώνοι όλοι έχουν έκδοση 1.χχ. Μπορεί άραγε πάνω σε μία τέτοια έκδοση να μπει η 1.30; Δηλαδή από την 2.06 να μπει λογισμικό κλώνου που θα έχει σίγουρα έκδοση 1.χχ και πάνω εκεί να μπει η 1.30; Πολύ θεωρητικά τα ερωτήματα, απλά αναρωτιέμαι.

Είσαι σίγουρος γι αυτό; Εγώ δύο φορές έκανα απ την αρχή τις αναβαθμίσεις σ αυτόν τον δέκτη.
Δεν το έχω δοκιμάσει. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έτσι το θυμάμαι. Εξάλλου το λέει ο Sboulio, μήνυμα 540:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/52211-Funai-DTR-2205-HD-PVR/page54

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Έχει βελτιώσεις στο fast forward/rewind. Συνήθως όμως υπάρχουν περισσότερες βελτιώσεις στα firmware από όσες μας αναφέρουν.

Οι κλώνοι όλοι έχουν έκδοση 1.χχ. Μπορεί άραγε πάνω σε μία τέτοια έκδοση να μπει η 1.30
Αν ο 2205 δέχεται των κλώνων, γιατί όχι; Άλλωστε είναι κλώνοι, ο ίδιος δέκτης με άλλα λογότυπα και πρόσοψη.

Δηλαδή από την 2.06 να μπει λογισμικό κλώνου που θα έχει σίγουρα έκδοση 1.χχ και πάνω εκεί να μπει η 1.30
Αν από την 2.06 μπορείς να πας σε 1.xx κλώνου, λογικά θα μπορείς να πας κατευθείαν στην 1.30.

Έχει βελτιώσεις στο fast forward/rewind. Συνήθως όμως υπάρχουν περισσότερες βελτιώσεις στα firmware από όσες μας αναφέρουν.
Αυτό είναι ενδιαφέρον. Πρόβλημα που υπάρχει ακόμα μέχρι σήμερα. Αν κατάλαβα καλά αυτή είναι η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση της σειράς 1.χχ, αλλά για κάποιον λόγο δεν δόθηκε δημόσια από την F&U. Ίσως να προτιμήθηκε να πάνε κατευθείαν στην σειρά 2.χχ. Αλλά η σειρά 2.χχ είχε άλλη αρχιτεκτονική, και δεν κατάφερε να εξελιχθεί σωστά. Έβαλαν το exFAT που δεν βοήθησε και πολύ κλπ. Με ιντριγκάρεις τώρα.

Αν ο 2205 δέχεται των κλώνων, γιατί όχι; Άλλωστε είναι κλώνοι, ο ίδιος δέκτης με άλλα λογότυπα και πρόσοψη.

Αν από την 2.06 μπορείς να πας σε 1.xx κλώνου, λογικά θα μπορείς να πας κατευθείαν στην 1.30.
Ναι έχω πάει από την 2.06 σε λογισμικά όλων των κλώνων χωρίς πρόβλημα. Και από εκεί πάλι χωρίς πρόβλημα στην 2.06. Ήθελα να δω αν ήταν καλύτερες από της F&U, αλλά ήταν τελικά πολύ χειρότερες. Το σκέφτομαι. 2.06 σε κλώνο κι από εκεί σε 1.30, να δω τι ρόλο βαράει. Φαντάζομαι από την 1.30 θα πηγαίνεις αν δεν σου αρέσει κανονικά στην 2.20, όπως γινόταν και με την 1.29.
Με βλέπω να την δοκιμάζω κάποια στιγμή. Όταν αρχίζει να με τρώει, την ξέρω την συνέχεια.:smile:

Στην 2.04 παντως η εικονα ειναι υποδεεστερη του STB HD N1.
Πολυ θορυβος, τα χρωματα δεν ειναι τοσο φυσικα προς το κοκκινο, και δειχνει τις ταινιες (απο τα καναλια) λες και ειναι παλιες remastered με αμφισβητουμενο τελικο αποτελεσμα.
Δεν ειναι κακη η εικονα, απλα δεν ειναι σωστη.
Δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα.

Πολυ πιο πισω, οταν ειχαν βγει οι αναβαθμισεις ανεβασα ενα - δυο μηνυματα σχετικα με την υποβαθμιση της εικονας μετα απο αναβαθμιση.
Δεν θυμαμαι ποια αναβαθμιση ηταν αλλά με μικρη γρηγορη αναζητηση βρηκα ενα μηνυμα που ελεγα οτι εκτος απο την 1.29 σε 2.02 η εικονα επεσε πολυ απο 2.02 σε 2.04

Ισως βαλω την 2.06 και δοκιμασω να περασω την 2.02

Αν κατάλαβα καλά αυτή είναι η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση της σειράς 1.χχ, αλλά για κάποιον λόγο δεν δόθηκε δημόσια από την F&U. Ίσως να προτιμήθηκε να πάνε κατευθείαν στην σειρά 2.χχ
Ναι, είναι η πιο εξελιγμένη της σειράς 1 και δεν δόθηκε επειδή αναμενόταν πολύ σύντομα η 2.

Ισως βαλω την 2.06 και δοκιμασω να περασω την 2.02
Αν ο δέκτης σου έχει ήδη κάποια της σειράς 2, μπορείς να πας απευθείας στην 2.02.

Αν ο δέκτης σου έχει ήδη κάποια της σειράς 2, μπορείς να πας απευθείας στην 2.02.

Και γω αυτο θυμομουν αλλά τελικα μαλλον χαιρομουν αδικα. Τον ειχα παρατησει τον δεκτη σε αχρηστια καιρο τωρα.
Με το που τον πηρα στραφηκα στο HTPC αφου εχανε εγγραφες και κολλουσε στο timeshift. Ουτε καν τον ανοιγα αφου αν δεν εγραφα τοτε τα αναλογικα με καλυπταν.
Μετα την αλλαγη ολων των καναλιων σε DVB-T πηρα τον STB HD N1 και τωρα ο 2205 παιζει τον ρολο δευτερου δεκτη ωστε να παρακολουθω ολα τα μπουκετα οσο ο STB γραφει.

Βαζοντας την 2.02 μου βγαζει "λαθος, CRC".
Εβαλα την 2.06 και προσπαθησα ξανα αλλά το ιδιο.
Το αρχειο ειναι καλο μιας και το εχω και απο αλλη πηγη και εχουν ιδιο CRC.

Τελικα απο 2.04 πηγαινει σε 2.06, σε μια αλλη και ξανα σε οποιαδηποτε απο αυτες τις τρεις.
Δεν δοκιμασα απο την αλλη να βαλω 2.02
Σειρα 1.xx δεν δοκιμασα.

Κρατησα ομως την 2.06 μιας και εχει καλυτερη εικονα (στα πεταχτα εκανα την συγκριση) απο την 2.04 που δεν μου αρεσει ουτε σαν εικονα.

Καλησπέρα, το μέγεθος των υποτίτλων ρυθμίζεται με κάποιο τρόπο; Και αν ναι, σε πιο firmware και με πιο τρόπο;
Ευχαριστω.

Δεν ρυθμίζονται. Αλλά έτσι και αλλιώς τα περισσότερα βίντεο που θα προσπαθήσεις να παίξεις στον δέκτη, δεν θα παίζουν. Εντάξει, υπερβολικό, γιατί κάποια είδη αρχείων τα παίζει χωρίς σοβαρά προβλήματα, αλλά αν θέλεις τον δέκτη για χρήση media player, δεν νομίζω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή. Άλλο είναι το δυνατό σημείο του δέκτη.

Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω ότι ο δέκτης αυτός διαθέτει πολύ περισσότερες δυνατότητες σε pvr και media player από άλλους δέκτες και μάλιστα αρκετά ακριβότερους.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τον συγκεκριμένο τον έχω χρόνια τώρα (από τότε που ήρθε ψηφιακό mpeg4 στην Αττική) και δε με ενδιέφερε για media player. Και τώρα μη φανταστείτε ότι γίνεται χρήση media player. Απλά κάνα επεισόδιο από καμιά σειρά βάζω μια στο τόσο οπότε οκ δε με πειράζει.
Αλλά πριν λίγο είχα 3 επεισόδια χύμα στο φλασάκι με τους εξωτερικούς υπότιτλους τους και ο αποκωδικοποιητής μπέρδευε τα αρχεία srt και όποιο βίντεο κι αν άνοιγα έπαιρνε 1 συγκεκριμένο .srt!!! Μέχρι που τα πήρα στο κρανίο και πήγα και έβαλα τα αρχεία σε διαφορετικούς φακέλους οπότε πλέον δεν μπερδεύεται. Πάντως αρχεία avi, mp4, και mkv στα 720p μου έχει παίξει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Μόνο κάτι κολληματάκια σε fast forward μου κάνει ώρες ώρες.

Από firmwares τι παίζουν για αυτόν; Διαβάζω κάτι για δοκιμαστικά και τέτοια και έχω μπερδευτεί... Υπάρχει κάποιο μέρος που να υπάρχουν μαζεμένα όλα τα λογισμικά του; Και τι περιορισμούς έχει αν θέλω να κάνω downgrade ή upgrade; Κάτι διάβασα ότι δε μπορείς να πας σε κάποια λογισμικά αν δεν έχεις την 2,02...

Αν βάλω λογισμικό κλώνου θα θέλω και άλλο τηλεκοντρόλ έτσι;

Εγω θα ελεγα να μην ασχοληθεις με αναβαθμισεις.
Δεν κερδιζεις τιποτα σημαντικο, πλην του exFAT που σημαινει πως θα μπορουσες να παιξεις αρχεια μεγαλυτερα των 4GB.
Ομως, οπως ειπα θα μπορουσες.
Δεν θα μπορεις ομως γιατι απ`οσο θυμαμαι ο δεκτης δεν παιζει μεγαλα αρχεια ακομα και να του περασεις λογισμικο που υποστηριζει exFAT.
Κατι κολλουσε ή σταματουσε σε ενα σημειο αν θυμαμαι καλα.

Οπως και να εχει ο συγκεκριμενος δεκτης ειναι απλα ενας πολυ καλος δεκτης και τιποτα παραπανω.
Ισως ο καλυτερος δεκτης.
Απλα ξεχνας τοσο το PVR οσο και το media player. Ειναι της πλακας. Οποια εκδοση λογισμικου και να βαλεις.
Ενας λογος που δεν κοιταξα καν να αγορασω ξανα Funai ή F&U ειναι αυτος. Πληρωσα 60 ευρω τοτε, ελεγε οτι ειχε PVR με timeshift (η εκδοση με το HDMI καλωδιο μεσα) και δεν επαιξε ποτε. Σκετη απογοητευση.

Έχω ήδη έκδοση που διαβάζει exFat (νομίζω την 2,04 ή την 2,06 δε θυμάμαι)
Οπότε οκ δεν ασχολούμε, τον αφήνω να παίζει TV που το κάνει μια χαρά και γρήγορα :p Μακάρι να γινόταν να ρυθμίσω και τον χρόνο που μένει ανοικτό το πλαίσιο που γράφει το κανάλι όταν αλλάζεις κανάλια... Αλλά κι αυτό οκ πατάω το exit αν βιάζομαι να διαβάσω κάναν υπότιτλο.

Πάντως πριν που πάλευα να δω 1-2 βιντεο από στικάκι αναγκάστηκα 2 φορές να του τραβήξω την πρίζα... Είχε κολλήσει για τα καλά!

Ο 2205 εχει ενα καλο στα κολληματα που τρωει.
Κρατας παρατεταμενα πατημενο το ON/OFF στον δεκτη (οχι στο τηλεκοντρολ) και σβηνει. Συνηθως δεν χρειαζεται να βγαλεις την πριζα.

κατι που ειδα να το κανει τις πιο πολλες φορες οταν κολλαει ειναι μετα να χανει τις προγραμματισμενες εγγραφες και η λυση ηταν η επαναφορα στις αρχικες ρυθμισεις

O δεκτης δεν μου εχει κολλησει ουτε μια φορά σε χρηση αποκωδικοποιητη. Δηλαδη μονο θεαση τηλεοπτικων καναλιων.
Ποτε.
Σαν αποκωδικοποιητης ειναι αψογος.

Απο την αλλη απορω πως τολμας να κανεις εγγραφες. Δηλαδη με τι καρδια τον βαζεις να γραψει.
Τις πιο πολλες φορες δεν το γραφει.
Γραφει μια, δεν γραφει 100. Ε, με τετοια συμπεριφορα δεν ειναι καν υπολογισιμο.

Ειτε θα βγαλει μηνυμα σφαλματος USB, οτι ειναι "γεματο" ειδικα στην 2.02, ειτε θα κανει την εγγραφη και θα κολλησει στην "ολοκληρωση εγγραφης, παρακαλω περιμενετε" στην 2.04 και μετα.
Και να μην κολλησει στην ολοκληρωση εγγραφης πολλες φορες δεν το σωζει το αρχειο. Πας και πουφ, πουθενα.
Στο timeshift επισης κολλαει και θελει παρατεταμενο πατημα του OFF στον δεκτη επανω ή αλλιως βγαλσιμο μπριζας.
Ουτε timeshift δεν κανει.

ΥΓ. Ειχα δοκιμασει δισκο, αλλο δισκο αυτοτροφοδοτουμενο, στικακι, αλλο στικακι, μνημη επανω σε ανταπτορα, αλλη μνημη, και αλλη μνημη, αλλον ανταπτορα, FAT32, exFAT, τα παντα...
Οπως ολοι οι αλλοι που ειχαν τα ιδια προβληματα.
Μαπα το καρπουζι οσο αφορα PVR + media player.
Και αντε, ο ανταγωνισμος τοτε δεν ειχε καλο media player. PVR ομως που εγραφε ειχε. Και κοστιζαν λιγοτερο τα ανταγωνιστικα μηχανακια.

ΥΓ. Ισως υπολογιζανε πως με τετοια εικονα αν ειχε και καλο PVR δεν θα αναβαθμιζε μετα ο κατοχος.
Και καλα θα κανανε να το ειχαν υπολογισει. Γιατι μετα απο τετοιο τρακο σε Funai / F&U δεν θα αναβαθμισω.
Τα προβληματα ειχαν αναφερθει απο την αρχη. Αν δεν φτιαχνοταν μεσω λογισμικου αυτο που διαφημιζαν, PVR με timeshift κιολας, ας κανανε μια ανακληση.

Last edited:

Kαλησπέρα, ο συγκεκριμένος δέκτης τι υποτιτλους παιζει?
Ενω μεσα απο το usb φαινονται οι υποτιτλοι ως αρχεια, στην διαρκεια της ταινιας τους βγαζει κινεζικα-ρωσικα.
Εχω βαλει το update σε 2,04. Μηπως παιζει κατι με την κωδικοποιηση??

.srt και .sub σε .avi τους παιζει μια χαρα. πρεπει να επιλεξεις ελληνικους υποτιτλους απο το αρχικο μενου.
η 2.02 μου επαιζε και τους κυριλλικους.
Τωρα ο αποκωδικοποιητης ειναι στο χωριο και χρησιμοποιηται αποκληστικα σαν δεκτης.
εγγραφες δεν εκανα ποτε.

Λοιπον, εβαλα τις σωστες ρυθμισεις για τους υποτιτλους απο το αρχικο μενου, αλλα στη συνεχεια, πατησα να κανει αναβαθμιση απο το usb.
Το αποτελεσμα ηταν να γυρισει στην 2.02. (Δε γνωριζω αν ειχα βαλει την 2.04 beta.)
Παντως τωρα η εικονα ειναι πολυ καλη! Το κακο ειναι οτι και παλι δε παιζουν οι υποτιτλοι!!!
Εχω τις ρυθμισεις στο αρχικο μενου --> Ελληνικά, εχουν το ιδιο ονομα στο αρχειο, ειναι .avi με .srt. Τι φταιει???

δοκιμασε να μειωσεις τα ονοματα των αρχειων και να τα εχεις με αγγλικους χαρακτηρες.

το μενου το εψαξες?

Λοιπον, εβαλα τις σωστες ρυθμισεις για τους υποτιτλους απο το αρχικο μενου, αλλα στη συνεχεια, πατησα να κανει αναβαθμιση απο το usb.
Το αποτελεσμα ηταν να γυρισει στην 2.02. (Δε γνωριζω αν ειχα βαλει την 2.04 beta.)
Παντως τωρα η εικονα ειναι πολυ καλη! Το κακο ειναι οτι και παλι δε παιζουν οι υποτιτλοι!!!
Εχω τις ρυθμισεις στο αρχικο μενου --> Ελληνικά, εχουν το ιδιο ονομα στο αρχειο, ειναι .avi με .srt. Τι φταιει???
Είχες κατοπινό λογισμικό, αλλά κατάφερες να γυρίσεις στην 2.02; Ενδιαφέρον. Κάποιοι παλιότερα (μεταξύ τους και ο υπεύθυνος εξέλιξης του δέκτη) είχαν πει ότι δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω στην 2.02 αν είχες βάλει κατοπινό λογισμικό. Αλλά τώρα τελευταία είσαι ο δεύτερος που λέει ότι κατάφερες να γυρίσεις πίσω. Θα ήταν χρήσιμο αν θυμόσουν τι λογισμικό είχες πριν γυρίσεις στην 2.02.