Funai DTR2205HDPVR

Μετα απο μιαμιση βδομαδα κ αφου ταξιδεψε μεχρι την Θεσ/νικη. Ελεγχθηκε μια ολοκληρη μερα βρεθηκε ΟΚ... :p
Επειδη φυσικα δεν τον δεχτηκα, τον ειδαμε μαζι μ εναν τεχνικο εδω στην Αθηνα κ μεσα σε 5' διαπιστωθηκε το προβλημα (σπασιματα εικονας κ ηχου)

Μου εδωσαν εναν αλλο που υπηρχε ως αποθεμα, αλλα δυστυχως κανει τα ιδια...

Με ποιοτητα 99% κ επιπεδο 90% κανει σπασιματα.

Τι γινεται με τον 2205 μου εχει απογοητευσει απιστευτα...

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

τον ειδατε στο χωρο σου ή στο σερβις; Οπως λενε ο πιο συνηθισμενος λογος για τα σπασιματα ειναι ο ενισχυτης της κεραιας

Οχι εκει στο service τον ειδαμε.

Δηλαδη τι πρεπει να κανω με τον ενισχυτη;
Μ ενα crypto που εχω δεν κανει σπασιματα, μπορει να μην φταιει ο δεκτης;

Ειπαμε να παρω ενα δεκτη καλο αν ειναι να κανω τοσα για να παιξει φυσιολογικα τοτε πως ειναι ενας χαλια δεκτης;

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Προφανώς κάτι παίζει με το σήμα σου. Και επειδή ο 2205 έχει την φήμη του ευαίσθητου μάλλον έχεις ισχυρό σημα και τον μπουκώνει. Πάρε 3-4 Τ για να κάνεις μια δοκιμή. Υπάρχει και ανταπτορας μείωσης έντασης σήματος που μπαίνει στην πρίζα στον τοίχο για να μειώνει και να καθαρίζει το σήμα με 10-15 ευρώ αλλά μην ξοδευεσαι όπως έκανα εγώ για άλλο θέμα που είχα. Δοκιμάσε με 3-4 Τ πρώτα που έχουν αρκετές απώλειες και κοστίζουν 2-3 ευρώ και βλέπεις.
Κάτι ακόμη. Τα σπασιματα μήπως τα έχεις στα κρατικά κανάλια μόνο η και στα ιδιωτικά?

Last edited by a moderator:

Έχω και εγώ έναν Crypto και ένα F&U και ο Crypto έχει χειρότερη λήψη. Πιθανών όπως λέει και ο flaski να έχεις πολύ δυνατό σήμα (μην κοιτάς τι λένε οι μετρητές των δεκτών) και να μπουκώνει. Και σε εμένα δεν έπαιζαν 2 ξένα κανάλια της ΕΡΤ και έπαιζαν κανονικά μόνο στον Crypto. Άλλα όμως κανάλια που έπιανα οριακά λόγω Αίγινας δεν μπορούσα να τα πιάσω καθόλου με τον Crypto, αλλά τα έπιανα με τον F&U. Έτσι κατάλαβα ότι τα δύο ξένα που δεν έπιανα με τον F&U δεν είχαν αδύναμο σήμα όπως νόμιζα, αλλά αντίθετα πολύ δυνατό σήμα και μπούκωνε ο F&U.

Αληθεια δεν το καταλαβαινω καθολου αυτο, να μπουκωνει απο σημα...

Επειδη ομως καπου πηρε το ματι μου κ γι αυτο γυρισα την κεραια προς αιγινα κ με ποιοτητα 80% κ επιπεδο 85% τα πραγματα ηταν χειροτερα!

Ειλικρινα ειναι λογικα ολα αυτα για ενα δεκτη που θεωρειται "καλος";;;;

Αρχικα εκανε σπασιματα μονο στα κρατικα αλλα κανει κ στα υπολοιπα!!

Πάλι λάθος κατάλαβες. Τώρα έφτασες στο άλλο άκρο. Έτσι που γύρισες την κεραία πήγες στο άλλο άκρο. Τώρα δεν έχεις σήμα. Στην προηγούμενη θέση που ήταν η κεραία απλά μείωσε λίγο το σήμα της. Ή βάλε μειωτήρα ή περέμβαλε μερικά Τ στο τελικό βύσμα που μπαίνει στην τηλεόραση. Προφανώς Σαββατοκύριακο δεν έχεις τέτοια πράγματα και δοκίμασες να γυρίσεις την κεραία. Αλλά έτσι αντέστρεψες το πρόβλημα. Τώρα έχεις έλλειμμα σήματος. Βάλτον στην πρώτη θέση και την Δευτέρα που ανοίγουν τα μαγαζιά πάρε μερικά πλαστικά Τ (γιατί αυτά έχουν αρκετές απώλειες σήματος) ή έναν μειωτήρα.

Στο αλλο ακρο ειναι οταν εχω ποιοτητα 80% κ επιπεδο 85% ;

Χθες δοκιμασα κ με εσωτερικη κεραια κ τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια...

Σιγουρα δεν φταιει το σημα μου, που ειναι αρκετα καλο!!

Τι να πω, απογοητευση μεχρι στιγμης απο 2 διαφορετικους 2205.

Απάντηση: FUNAI DTR 2205 HD PVR

Μην λαμβάνεις υπόψη σου τα νούμερα που λένε οι δέκτες. Έκανα το ίδιο λάθος μέχρι που παρατήρησα ότι στην ίδια εγκατάσταση ακριβώς έπαιρνα από έναν 68% από άλλον 88% και από άλλον 97. Και ειδικά στα κρατικά κανάλια είναι ότι να ναι οι ενδείξεις. Αύριο πάρε 4 φθηνά Τ και βάλει τα στην κεραία συνεχόμενα και ξανά τσέκαρε. Προσέξε όμως ποια θα πάρεις καθώς έχει από αρσενικό σε δύο θηλυκά και από θηλυκό σε δύο αρσενικά. Πες στον κατάστημα ότι θες να τα βάλεις στην πρίζα και θα σου δώσει τα σωστά. Πάρε 4-5 για αρχή. Θα πρότεινα να μην πάρεις με μειωτηρα έντασης. Εγώ πήρα ένα μεγάλο 20 ευρώ τελεβες(με ψιλοεκλεψαν) ποιοτικό αλλά τελικά είχα άλλο πρόβλημα και τώρα τον έχω να κάθεται (μαζί με 2 ενισχυτές γραμμής που πήρα να δοκιμάσω. Δεν έπαιρνα καινούριο δέκτη?...).
Ο 2205 είναι φοβερό μηχάνημα για δεκτης με πολύ καλή λήψη γενικά οπότε κάτι δεν πάει καλά στην εγκατάσταση σου. Απλά σου έκατσε και πρέπει να το ψάξεις λίγο.

Τι να πω θα το δοκιμασω κ αυτο αλλα δεν ειμαι κ πολυ αισιοδοξος.

Δεν ειναι λογικο να θελει τοση προσπαθεια για να παιξει σωστα ενας "καλος" δεκτης ενω αλλοι κατωτεροι να παιζουν μια χαρα...

Update...

Εβαλα 4 Τ μικρη βελτιωση αλλα τα σπασιματα συνεχιζονται...

Τι να πω θα τον ξαναπαω στο service αλλα τι λυση θα βρεθει δεν ξερω...

Re: FUNAI DTR 2205 HD PVR

Update...

Εβαλα 4 Τ μικρη βελτιωση αλλα τα σπασιματα συνεχιζονται...

Τι να πω θα τον ξαναπαω στο service αλλα τι λυση θα βρεθει δεν ξερω...
Aν έχεις βελτίωση αισθητή μεν αλλά όχι ολοκληρωτική λύση δε τότε είναι σίγουρα θέμα σήματος. Αν θες να επιμείνεις για τον δέκτη και να χρεωθείς κάτι ακόμη πάρε και έναν μειωτήρα σήματος ποιοτικό με 20db μείωση τουλάχιστον. Πιθανόν με άλλον δέκτη δεν θα έχεις πρόβλημα καθώς μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα το σήμα. Είσαι άτυχος ελαφρώς μάλλον.

Εγω παντως που εχω "χερι" το πρωτο κομματι (2205) που πηρα παρουσιαζε πιξελιασμα.
Τοσο πολυ τα ειχα παρει που τον γυρισα πισω για επιστροφη χρηματων.
Τελικα με επεισαν να παρω ενα αλλο κομματι να το δοκιμασω και αν δεν παιξει να παρω τα χρηματα πισω.
Θυμαμαι πως το δευτερο κομματι εδειχνε αλλα νουμερα στην ενταση και την ποιοτητα σηματος, κατα πολυ χαμηλοτερα.
Τωρα παντως δειχνει κατι σε 64 - 94, αν θυμαμαι καλα. Και παιζει τελεια σαν δεκτης γιατι σαν PVR...

Α, και υποψη... η κεραια ειναι καινουρια, το καλωδιο καινουριο και μονοκομματο, εχω οπτικη επαφη με Υμηττο, κανενα εμποδιο μπροστα μου, κανενας ηλιακος ή τοιχος πισω, καμια κοντινη κεραια διπλα μου...
Τα αναλογικα τα επιανα τζαμι.
Ολοι οι δεκτες που εχω δειχνουν φουλ σημα (και στον Η/Υ).
Ο συγκεκριμενος 2205 δειχνει χαμηλο νουμερο.

Last edited:
Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Δηλαδη ο δευτερος με χαμηλοτερη ευαισθησια δεν σου εκανε πιξελιασμα;
Το προβλημα δλδ ειναι οτι ειναι πολυ ευαισθητος κ το σημα πολυ και μπουκωνει κ γι αυτο κανει πιξελιασματα;

Κ εμενα οι συνθηκες ειναι αντιστοιχες. Βλεπω Υμηττο χωρις κανενα εμποδιο μπροστα κ καρφωτο καλωδιο απο πανω μεχρι κατω!

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό υπάρχει, παρόλο που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως γίνεται να μπουκώνει ένας δέκτης από σήμα. Κοίτα εδώ, μήνυμα 2 και κάτω, και ειδικά την φωτογραφία στο μήνυμα 9. Και μήνυμα 19 που είναι η άποψη μου.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97620-Πρόβλημα-λήψης-καναλιών-σήματος-Τί-να-κάνω

Last edited:
Μετα απο πολλες προσπαθειες τον παρεδωσα για 2η φορα στο service της Αθηνας. Θα το στειλουν Θεσ/νικη κ βλεπουμε...
Το βλεπω για αντικατασταση με αλλο μοντελο μαλλον.
Αλλα με ποιο ειναι το θεμα;

Η οδυσσεια συνεχιζεται...

Μετα απο (ακομη) 2 βδομαδες διανυκτερευσης στην Θεσ/νικη ο δεκτης επεστρεψε. Το εργο ξαναπαιγμενο, ελεγχθηκε επι βδομαδα κιολας κ δεν διαπιστωθηκε προβλημα.

Ξανα μανα να το δουμε με τον τεχνικο επιτοπου, αφου προηγουμενως εχω μιλησει κ με τον διευθυντη.
Τον βαζουμε λοιπον σαρωνει τα καναλια κ ως "δια μαγειας" απο το 1ο λεπτο αρχισε τα σπασιματα.
Μαλλον ο αερας της Αθηνας ειναι προβληματικος.

Προτεινομενες λυσεις αντικατασταση με καποιον αλλο ή επιστροφη στο καταστημα.

Ποιον προτεινετε για αντικατασταση;

Η οδυσσεια συνεχιζεται...

Μετα απο (ακομη) 2 βδομαδες διανυκτερευσης στην Θεσ/νικη ο δεκτης επεστρεψε. Το εργο ξαναπαιγμενο, ελεγχθηκε επι βδομαδα κιολας κ δεν διαπιστωθηκε προβλημα.

Ξανα μανα να το δουμε με τον τεχνικο επιτοπου, αφου προηγουμενως εχω μιλησει κ με τον διευθυντη.
Τον βαζουμε λοιπον σαρωνει τα καναλια κ ως "δια μαγειας" απο το 1ο λεπτο αρχισε τα σπασιματα.
Μαλλον ο αερας της Αθηνας ειναι προβληματικος.

Προτεινομενες λυσεις αντικατασταση με καποιον αλλο ή επιστροφη στο καταστημα.

Ποιον προτεινετε για αντικατασταση;

Aν έχεις βελτίωση αισθητή μεν αλλά όχι ολοκληρωτική λύση δε τότε είναι σίγουρα θέμα σήματος. Αν θες να επιμείνεις για τον δέκτη και να χρεωθείς κάτι ακόμη πάρε και έναν μειωτήρα σήματος ποιοτικό με 20db μείωση τουλάχιστον. Πιθανόν με άλλον δέκτη δεν θα έχεις πρόβλημα καθώς μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα το σήμα. Είσαι άτυχος ελαφρώς μάλλον.
Νομίζω φίλε skaios παιδεύεσαι άδικα, ξοδεύεσαι άδικα, και παιδεύεις και τους τεχνικούς. Κατά πάσα πιθανότητα όπως σου έχουμε πει, ισχύει συνοπτικά αυτό που λέει και ο flaski. Δεν έχει πρόβλημα ο δέκτης σου, αλλά η κεραία σου δεν δίνει το σήμα που χρειάζεσαι. Θέμα κεραίας έχεις και όχι δέκτη.
Συγκεκριμένα οι ψηφιακοί δέκτες έχουν μία ωφέλιμη περιοχή σήματος που μπορούν να διαχειριστούν. Αν το σήμα που δίνει η κεραία σου είναι πιο πάνω ή πιο κάτω από την ωφέλιμη περιοχή δεν έχεις σωστή ή και καθόλου εικόνα. Άρα δύο πράγματα μπορούν να γίνουν.
Πρώτον αλλάζεις δέκτη. Είναι φανερό ότι ο δέκτης σου δεν έχει πρόβλημα, απλά το σήμα που δίνει η κεραία σου είναι έξω από την ωφέλιμη περιοχή του δέκτη σου. Και επειδή οι δέκτες έχουν διαφορετική ευαισθησία στο tuner ένας άλλος δέκτης μπορεί να ταιριάζει καλύτερα με το σήμα της κεραίας σου. Ο F&U έχει από τα πιο ευαίσθητα tuner. Και εσύ με 4 Τ που έβαλες είχες μικρή βελτίωση. Άρα ο δέκτης σου μπουκώνει από υπερβολικό σήμα. Και στο έχουμε ξαναπεί αυτό ότι μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα σου. Οι περισσότεροι δέκτες έχουν λιγότερο ευαίσθητο tuner άρα οι περισσότεροι δέκτες θα έχουν εικόνα με το πολύ δυνατό σήμα της κεραία σου.
Δεύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσαρμόσεις την κεραία στον δέκτης σου. Να αλλάξεις δηλαδή το σήμα που δίνει. Ίσως να χρειάζεται τεχνικός για να βρει τι χρειάζεται. Αν όπως λέμε έχεις πολύ δυνατό σήμα αρκεί να αφαιρεθεί τυχόν ενισχυτής από την κεραία ή να μπει μειωτήρας σήματος.

Εικικρινα δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο για τους εξης λογους.

Εχω δοκιμασει να στρεψω την κεραια προς Αιγινα και κατα συνεπεια μικροτερη ενταση. Το αποτελεσμα το ιδιο. (σπασιματα)

Εχω δοκιμασει με εσωτερικη κεραια το αποτελεσμα το ιδιο.

Εχω δοκιμασει τα Τ καμια διαφορα.

Το δοκιμασαμε με τους τεχνικους παροντες στο χωρο του service το ιδιο παλι αποτελεσμα.

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Στο service έγινε η δοκιμή; Εγώ κατάλαβα ότι έγινε σπίτι σου. Και στην Θεσσαλονίκη δεν έχει πρόβλημα, αλλά εμφανίζεται στην Αθήνα, και στο σπίτι σου και στο service; Δεν είναι νορμάλ όλα αυτά. Αν ένας δέκτης είναι χαλασμένος δεν έχει εικόνα παντού, δεν εμφανίζεται το πρόβλημα μόνο στην Αθήνα. Προφανώς ο δέκτης δυσκολεύεται να επεξεργαστεί το σήμα που λαμβάνει που μπορεί να μην είναι και στις δύο Αθηναικές περιπτώσεις το σωστό σήμα για τον δέκτη. Δεν έχει σημασία. Αφού είναι διατεθειμένοι να στον αλλάξουν, άλλαξε τον γιατί δύσκολα θα βγάλεις άκρη.
Ο δέκτης που θα σου δώσουν λογικά θα είναι F&U, αν γίνει στο service. Η F&U έχει και δέκτες με επεξεργαστή M-Star 7818 (και καναδυό από αυτούς φαίνονται και αξιόλογοι), και έχει και δέκτη και με τον καινούριο επεξεργαστή ALI 3801. Εξαρτάται για ποια χρήση θέλεις τον δέκτης σου. Μόνο κανάλια, κανάλια και αρκετό media player, κτλ.