Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο 2205 συμπαθεί περισσότερο τη διαμόρφωση exFAT αντί της FAT32. Δοκίμασέ το.

Δεν κατάλαβα αν το κόλλημα γίνεται και κατά την αναπαραγωγή της εγγραφής από τον δέκτη. Αν όχι, το Xilisoft μάλλον το προκαλεί.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ναι, μάλλον στο σημείο που χάνεται για λίγο η εικόνα αλλά παραμένει ο ήχος, το πρόγραμμα μπερδεύεται και αποσυγχρονίζει τον ήχο από την εικόνα. Δυστυχώς αυτό το θέμα με το χάσιμο της εικόνας γινόταν σε αρκετούς χρήστες του δέκτη. Και σε εμένα. Σε αναπαραγωγή εγγραφής και στον δέκτη και σε υπολογιστή δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Δυστυχώς φαίνεται ότι το XILISOFT δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το χάσιμο αυτό της εικόνας και από εκείνο το σημείο και μετά μπερδεύεται και αποσυγχρονίζεται.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδιά προσπαθώ να δώ μια ταινία με αυτά τα χαρακτηριστικά

Video
ID : 1
Μορφοποίηση : AVC
Μορφοποίηση/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String : Ναι
Format_Settings_RefFrames/String : 8 frame
MuxingMode : Header stripping
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 2h 28mn
BitRate_Nominal/String : 1 476 Kbps
Πλάτος : 1 280 εικονοστοιχεία
Ύψος : 528 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 2,40:1
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.091
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : x264 core 114 r1924 08d04a4
Ρυθμίσεις κωδικοποιητή : cabac=1 / ref=8 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1476 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default : Ναι
Forced : Όχι

Ήχος
ID : 2
Μορφοποίηση : AAC
Μορφοποίηση/ : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : A_AAC
Duration/String : 2h 28mn
Κανάλι(α) : 6 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Side: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
Default : Ναι
Forced : Όχι

Σε MP4 έχει σπασίματα και δεν βλέπεται,αλά σε MKV δεν δείχνει τίποτα,σκέτη μαυρίλα.Το firmwere που χρησιμοποιώ είναι το 2,04
Καμιά ιδέα κανείς;:chinscratch::chinscratch:
Η 2,04 δεν μπορούσε να παίξει mkv πάνω από 4 GB. Όπως λέει δηλαδή ο KROMPOTIS. Μήπως είναι αυτό.
Για τα mp4 είχα και εγώ μία εμπειρία. Μπορεί να μην εμφανίζεται σε άλλους γιατί δεν είχαν όλοι τα ίδια προβλήματα. Σε εμένα τα mp4 με την 2,04 έπαιζαν με σπασίματα όπως λες και εσύ. Γιαυτό κάποια βιντεάκια οικογενειακά που ήθελα να τα βλέπω αναγκάστηκα να τα μετατρέψω. Μετά από δοκιμές διάλεξα να τα μετατρέψω σε avi με codec XVID που έπαιζαν απροβλημάτιστα. Δοκίμασα και άλλες εκδόσεις λογισμικών και αργότερα ξαναγύρισα στην 2,04. Την δεύτερη φορά που έβαλα την 2,04 τα mp4 έπαιζαν διαφορετικά! Δεν είχαν σπασίματα αν και ήταν ρίσκο να πατήσω pause γιατί μετά ή δεν ξαναάρχιζαν ή είχε αποσυντονιστεί ο ήχος. Αν τα έβλεπα όμως με την μία έπαιζαν χωρίς σπασίματα. Διαφορετικά δηλαδή έπαιζαν με την δεύτερη εγκατάσταση. Έχω πει ότι σε αυτόν τον δέκτη κάθε εγκατάσταση λογισμικού δεν ήταν ίδια σε όλους και πολλές φορές "πάταγε" διαφορετικά η εγκατάσταση.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ναι, μάλλον στο σημείο που χάνεται για λίγο η εικόνα αλλά παραμένει ο ήχος, το πρόγραμμα μπερδεύεται και αποσυγχρονίζει τον ήχο από την εικόνα. Δυστυχώς αυτό το θέμα με το χάσιμο της εικόνας γινόταν σε αρκετούς χρήστες του δέκτη. Και σε εμένα. Σε αναπαραγωγή εγγραφής και στον δέκτη και σε υπολογιστή δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Δυστυχώς φαίνεται ότι το XILISOFT δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το χάσιμο αυτό της εικόνας και από εκείνο το σημείο και μετά μπερδεύεται και αποσυγχρονίζεται.

Καταρχάς ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση..αν και δεν μου ακούστηκε καλο αυτο οτι δηλ το είχαν αρκετοί αυτο το πάγωμα..λύση είχες/είχε βρεθεί;;Ένας από τους λόγους που πήρα αυτο το δεκτη ειναι για να κανω εγγραφές..Αν ειναι να μου κάνει τέτοια,να πάρω άλλον..Εσυ πως το χες αντιμετωπίσει;Χρησιμοποιουσες άλλο προγραμμα για κόψιμο σκηνών κλπ;Γιατι εγω το xilisoft ξέρω κ τον AVS VIDEO EDITOR αλλα αυτός δεν έδινε ίδια ποιότητα εικόνας με την αρχική ενω ο xilisoft σαν ποιότητα βίντεο δίνει πολυ καλη..

Αν θυμάσαι πως το λύσεις το θέμα θα με διευκολυνες πολυ...

Καταρχάς ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση..αν και δεν μου ακούστηκε καλο αυτο οτι δηλ το είχαν αρκετοί αυτο το πάγωμα..λύση είχες/είχε βρεθεί;;Ένας από τους λόγους που πήρα αυτο το δεκτη ειναι για να κανω εγγραφές..Αν ειναι να μου κάνει τέτοια,να πάρω άλλον..Εσυ πως το χες αντιμετωπίσει;Χρησιμοποιουσες άλλο προγραμμα για κόψιμο σκηνών κλπ;Γιατι εγω το xilisoft ξέρω κ τον AVS VIDEO EDITOR αλλα αυτός δεν έδινε ίδια ποιότητα εικόνας με την αρχική ενω ο xilisoft σαν ποιότητα βίντεο δίνει πολυ καλη..

Αν θυμάσαι πως το λύσεις το θέμα θα με διευκολυνες πολυ...
Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω. Αυτό με το πάγωμα της εικόνας δεν το έκανε σε όλους, αλλά το έκανε σε αρκετούς. Το έκανε και σε εμένα. Λύση δεν βρέθηκε. Το κάνει ακόμα. Με όλες τις εκδόσεις λογισμικού. Υπάρχει ακόμα και περίπτωση να μην είναι θέμα λογισμικού, αλλά κάποιο θέμα με το hardware.
Πρόγραμμα επεξεργασίας για κόψιμο σκηνών κτλ δεν χρησιμοποιώ. Έκανα πολλές εγγραφές με αυτόν αλλά δεν τις επεξεργαζόμουν. Απλά τις έβλεπα όπως ήταν άλλη ώρα.
Αν τον πήρες για εγγραφές μάλλον δεν διάλεξες καλά. Ο δέκτης είναι διπρόσωπος. Έχει ξαναγραφτεί ότι έχει ένα από τα καλύτερα hardware. Πολύ καλή εικόνα, πολύ καλή λήψη, πολύ καλό τηλεκοντρόλ, γρήγορο zapping όπως οι δέκτες με επεξεργαστή ALI. Μάλλον ο καλύτερος δέκτης να παρακολουθείς κανάλια. Αλλά ιδιότροπο λογισμικό παρόλες τις προσπάθειες του υπεύθυνου εξέλιξης του. Παρουσιάζει αρκετά bugs που όσο πιο πολλές απαιτήσεις έχεις τόσο πιο ενοχλητικά γίνονται. Δεν τα είχαν όλοι, αλλά πολλοί παιδεύτηκαν αρκετοί με αυτόν τον δέκτη.
Στις εγγραφές ήταν ψιλοανεχτός. Χονδρικά έκανα την δουλειά μου αν και είχα πότε πότε μερικά περίεργα. Χαμένες εγγραφές που δεν γίνονταν, περίεργο μέγεθος αρχείου (πχ δίωρη εγγραφή την έβλεπε 400 ώρες! και πως να μετακινηθείς σε αρχείο 400 ωρών; ). Αλλά ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα στον τομέα media player. Πολύ λιγότερα αρχεία μπορούσε να δει από άλλους δέκτες. Πολλοί δεν είχαν πρόβλημα και λένε πολύ καλά λόγια για τον δέκτη. Εγώ παιδεύτηκα με τον δέκτη,τώρα λέω και εγώ πολύ καλά λόγια για τον δέκτη, αλλά μόνο αφού περιόρισα την χρήση του δέκτη μόνο στον τομέα που είναι κορυφαίος. Τον χρησιμοποιώ μόνο για απευθείας παρακολούθηση καναλιών και εκεί τον απολαμβάνω. Θα μπορούσα να τον έχω και για εγγραφές, αλλά τα λογισμικά που έχουν ακόμα καλύτερη εικόνα έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τις εγγραφές. Έτσι για media player και εγγραφές έχω πάρει άλλον δέκτη. Ή μάλλον δέκτες.
Πάντως το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα για μετατροπές εγγραφών του είναι το Format Factory. Πολύ καλή εικόνα και ήχο και δεν είχε τον αποσυγχρονισμό ήχου που είχαν άλλα προγράμματα που δοκίμασα. Είχε και παράθυρο με εργαλείο κοψίματος σκηνών, αλλά στα αρχεία του δέκτη δεν δούλευε! Έτσι κράταγα όλο το αρχείο. Έχω μετατρέψει εγγραφή σε AVI και το έχω γράψει σε DVD για προβολή του αλλού, αλλά δυστυχώς κράταγα όλο μαζί το αρχείο. Και δεν επηρεαζόταν από το χάσιμο της εικόνας που λες.

Μάλιστα...Είσαι υπερ-αναλυτικός και κατανοητός και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια....Αρα πρέπει να το πάρω απόφαση δηλαδή, και κυρίως όταν βλέπω να το κάνει,να κάνω την μετατροπή μετά με format factory για να μην χάνεται ο συγχρονισμός....Κρίμα πάντως,τόσο καλός δέκτης και ακριβός σχετικά,να μην σου δίνει την δυνατότητα ΚΑΛΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (όπως λες έχουν χαθεί και εγγραφες κλπ..)
ευχαριστώ πολύ πάντως!!

Να είσαι καλά. Ο δέκτης θα είχε την δυνατότητα να είναι ακόμα και τώρα ο καλύτερος της αγοράς. Αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν οι κινέζοι να φτιάξουν ένα λογισμικό χωρίς προβλήματα. Και στους κλώνους του εξωτερικού ακούγονται πολλά παράπονα, στους άλλους ελληνικούς κλώνους δεν υπήρχε καμία βελτίωση, και μόνο ο Sboulio της F&U το πάλεψε όσο μπορούσε. Μετά από την 2.04 βγήκαν και άλλες δοκιμαστικές εκδόσεις αλλά καμία δεν δούλευε σωστά. Δεν μπόρεσε να κάνει τους κινέζους (ή όποιους φτιάχνουν το λογισμικό) να φτιάξουν ένα λογισμικό χωρίς προβλήματα.
Το thread είναι τεράστιο και προφανώς δεν το έχεις διαβάσει, αλλά η 2.04 εμφανίστηκε νομίζω στην σελίδα 46. Κοίτα από την σελίδα περίπου 50 και για αρκετές μετά τι γράφεται για τις εγγραφές και τι κόλπα δοκίμασαν πολλοί για να κάνουν τον δέκτη να δουλεύει όσο δυνατόν καλύτερα.

Το ποιο σίγουρο γιαυτή τη δουλιά φίλε joel76 είναι το Bigasoft WTV Converter δοκίμασέ το.:afro:

Το πέρασα από το My MP4Box GUI και το έπεξε μια χαρά αλά με την2,06.σεευχαριστώ πάντως.:2thumb22sup:

Έχω αρχίσει να εκνευριζομαι...Έβλεπα ΆΛΦΑ πριν λιγο κ ήθελα να γράψω δυο τρία τραγουδια απο μια εκπομπη..
Γράφω το πρώτο,πατάω να σταματήσει η έγγραφη,βγάζει μήνυμα οτι ολοκληρώνεται η έγγραφη κ μένει εκει...
Τον κλείνω,τον ξανανοιγω...πάω να γράψω ΆΛΦΑ πάλι,γράφω πατάω να σταματήσει κ πάλι κολλάει με το ίδιο μήνυμα..Τον κλείνω τον ξανανοιγω κ πάω να δω τι έγραψε..ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ Κ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΞΕΛ ΣΕ ΚΆΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ...
Τον βγάζω απτην πρίζα τον ξανα βάζω κ ειναι οκ τωρα που έγραψα κατι άλλο..
Τέτοια κόλπα κάνει κ στις απλές εγγραφές;;
Να ξανα σκαναρω κανάλια ή να παει στο σέρβις;

Επειδή εβλεπα κιόλας ΆΛΦΑ εκείνη την ώρα κ έγραφα οτι έβλεπα εκείνη τη στιγμή η εικόνα ήταν άψογη δεν είχε κανένα προβλημα..
Αντιθέτως η εγγραφή ήταν χάλια..
Η νεα έκδοση που ειναι να την κατέβασω;
Αν την κατέβασω κ δεν κάνει τίποτα πως επιστρέφω στην 2.04;

η ποιοτητα εικονας ειναι ιδια με αυτης που βλεπεις. αν εχει σπασιματα οφειλεται στον σκληρο σου δισκο

Έχω αρχίσει να εκνευριζομαι...Έβλεπα ΆΛΦΑ πριν λιγο κ ήθελα να γράψω δυο τρία τραγουδια απο μια εκπομπη..
Γράφω το πρώτο,πατάω να σταματήσει η έγγραφη,βγάζει μήνυμα οτι ολοκληρώνεται η έγγραφη κ μένει εκει...
Τον κλείνω,τον ξανανοιγω...πάω να γράψω ΆΛΦΑ πάλι,γράφω πατάω να σταματήσει κ πάλι κολλάει με το ίδιο μήνυμα..Τον κλείνω τον ξανανοιγω κ πάω να δω τι έγραψε..ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ Κ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΞΕΛ ΣΕ ΚΆΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ...
Τον βγάζω απτην πρίζα τον ξανα βάζω κ ειναι οκ τωρα που έγραψα κατι άλλο..
Τέτοια κόλπα κάνει κ στις απλές εγγραφές;;
Να ξανα σκαναρω κανάλια ή να παει στο σέρβις;

Το προβλημα "περιμενετε, η εγγραφη τερματιζεται" και δεν τερματιζεται ποτε ειναι γνωστο προβλημα του 2205.
Και μαλιστα δεν κλεινει αυτοματα αλλά ουτε και κλεινει με το τηλεχειριστηριο. Απλα κολλαει εκει.
Χρειαζεται "restart" παντωντας παρατεταμενα το κουμπι on/off του δεκτη. Δεν χρειαζεται να τον βγαλεις απο την πριζα.

Με αυτον τον τροπο εχω χασει εγγραφες αλλά και στο timeshift (πατωντας το κιτρινο κουμπι για να σωσει το αρχειο).

Γενικα το PVR δεν δουλευει σωστα οσο αφορά την εγγραφη και το timeshift.

Το προβληματικο λοιπον αρχειο οφειλεται εκει. Τις πιο πολλες φορες δεν το σωζει καν.
Μαλιστα αλλες φορες σβηνει ολα τα αρχεια που υπαρχουν (προϋπηρχαν) μεσα. !!!

Το μήνυμα "η εγγραφή ολοκληρώνεται, περιμένετε..." με συνοδεία κολλήματος είναι παλιό πρόβλημα της 2.04 και ακόμα μεγαλύτερο της 2.02. Συνήθως συνοδεύεται με χάσιμο της εγγραφής. Είναι γνωστό το θέμα των χαμένων εγγραφών του δέκτη. Αλλά εφόσον κάτι γράφεται όμως πάντα σε εμένα έπαιζε χωρίς πρόβλημα. Αυτό που κάνει σε εσένα εμένα μου φαίνεται κακή συνεργασία του δέκτη με το αποθηκευτικό μέσο.

Οντως, συνηθως δεν σωζει καν το αρχειο.
Αλλα τυχαινει να μην το σωσει σωστα και να μην παιζει σωστα.

Το προβλημα γινεται εντονοτερο αν στο στικακι/δισκο εχεις γραψει αρχεια μεσω Η/Υ ή/και οταν εχεις σβησει μεσω του δεκτη μερικες και οχι ολες τις εγγραφες.

ΥΓ. joel76, εννοειται πως εχεις ενα γρηγορο στικακι που σου δινει την δυνατοτητα σωστου timeshift. Αν το στικακι ειναι αργο και μετα βιας μπορει να κανει εγγραφες τοτε εχεις αλλο προβλημα.

*Μονο οταν εμφανισει το γνωστο προβλημα "περιμενετε η εγγραφη ολοκληρωνεται" και δεν ολοκληρωθει τελικα αλλά στο τελος μετα απο "ρεσταρτ" του δεκτη υπαρχει αρχειο μεσα.
Αυτο το αρχειο ενδεχεται να μην παιζει σωστα ή/και να δειχνει λανθασμενη διαρκεια ή/και να παιζει σωστα αρκει να μην πατηθει το FF, κτλ.

Εγω να ρωτησω κατι για το δεκτη τον οποιο δεν τον εχω δουλεψει αφου η μανα μου στη συγκεκεριμενη μικρη τηλεοραση που ειναι κοτσαρισμενος βλεπει ακομα αναλογικα.
Οταν τον ειχα παρει θυμαμαι ειχα βαλει μεχρι την 2.05.
Γιατι τον καναθυμηθηκα τωρα?
Προχτες ετσι απο περιεργεια λεω ας κανω μια εγγραφη την οποια εκανε μια χαρα.
Κατα τη διαρκεια της εγγραφης εκανα δουλειες και καποια στιγμη λεω ας παω στην αρχη της εκπομπης οσο γραφει.
Οτι κουμπι σχετικο κι αν πατησα δεν τα καταφερα και ερχομαι στιν ερβτηση.
Εχει ο δεκτης δυνατοτητα timeshift ειτε σε κανονικο προγραμμα ειτε κατα τη διαρκεια μιας εγγραφης να σου επιτρεπει να κανεις ταυτοχρονη σναπαραγωγη η ζητω πολλα?
Τελος υπαρχει καποια βελτιωση με τιην 2.06 κι αν καποιος μπορει να μου δωσει το link για να την κατεβασω?
Ευχαριστω,
Νικος

Οντως, συνηθως δεν σωζει καν το αρχειο.

Το προβλημα γινεται εντονοτερο αν στο στικακι/δισκο εχεις γραψει αρχεια μεσω Η/Υ ή/και οταν εχεις σβησει μεσω του δεκτη μερικες και οχι ολες τις εγγραφες.

ΥΓ. joel76, εννοειται πως εχεις ενα γρηγορο στικακι που σου δινει την δυνατοτητα σωστου timeshift. Αν το στικακι ειναι αργο και μετα βιας μπορει να κανει εγγραφες τοτε εχεις αλλο προβλημα.

Έχω ενα στικακι 16αρι KINGSTON FAT32..ειναι διαθεσιμα τα 11gb,έχω κάνει κάποιες εγγραφές κ τις έχω κρατήσει εκει κ κανω κ άλλες που τις βλέπω κ μετα τις σβήνω μέσω του δεκτη παντα..με υπολογιστή το συνδέω το στικακι μόνο για μεταφορα αρχείων ΠΡΟΣ τον υπολογιστη,οχι από υπολογιστη για δεκτη..
Φταιει το οτι γράφω κάτι κ μετα το διαγραφω;να κανω φορματ / διαμορφωση στο στικακι δλδ;;

Μολις παρελαβα τον 2205 σαν αντικαταστατη του crypto 210a οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες.

Εχει ερθει με fw b1.23 αξιζει να κανω αναβαθμιση κ αν ναι σε ποια εκδοση;