Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μολις παρελαβα τον 2205 σαν αντικαταστατη του crypto 210a οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες.

Εχει ερθει με fw b1.23 αξιζει να κανω αναβαθμιση κ αν ναι σε ποια εκδοση;

Τον πουλανε ακομα τον 2205;
Σε θεματα εικονας και σηματος πολυ καλος, αλλα υστερει σαν media player.
Θα προτιμουσα ενα απο τα καινουρια μοντελα της εταιριας.
Η πιο σταθερη εκδοση fw ηταν η 2.04 συμφωνα με τα παιδια που γραφουν εδω αλλα και την εταιρια.
Υπηρχε και η 2.06 η οποια αποσύρθηκε. (και η 2.02 πριν). Δεν υπαρχουν στο site πλεον.
Η υποστηρηξη απο την εταιρια σε θεμα λογισμικου εχει σταματησει.
Αληθεια, εχει ακομα καλωδιο hdmi στο κουτι του;

Τον πουλανε ακομα τον 2205;
Σε θεματα εικονας και σηματος πολυ καλος, αλλα υστερει σαν media player.
Θα προτιμουσα ενα απο τα καινουρια μοντελα της εταιριας.
Η πιο σταθερη εκδοση fw ηταν η 2.04 συμφωνα με τα παιδια που γραφουν εδω αλλα και την εταιρια.
Υπηρχε και η 2.06 η οποια αποσύρθηκε. (και η 2.02 πριν). Δεν υπαρχουν στο site πλεον.
Η υποστηρηξη απο την εταιρια σε θεμα λογισμικου εχει σταματησει.

Αληθεια, εχει ακομα καλωδιο hdmi στο κουτι του;

Σε κατάστημα δεν θα το βρεις, μέσω ίντερνετ ναι, για το καλώδιο δεν ξέρω τι γίνεται με τις αγορές απ έξω.

Τον παρηγγειλα απο ηλεκτρονικο καταστημα της Β. Ελλαδας.
Οχι δεν ειχε hdmi καλωδιο μεσα... Μαλλον θα το αξιοποιησαν αλλου ;)

Οσο για τον δεκτη με ενδιαφερει μονο η θεαση ψηφ. καναλιων για media player εχω το WD TV LIVE...

Βλεπω καποια pixelασμιατα-σπασιματα που κ που με ποιοτητα 85-90% ειναι θεμα fw;

Οχι δεν ειχε hdmi καλωδιο μεσα... Μαλλον θα το αξιοποιησαν αλλου ;)
Στο τέλος πρόσθεσαν το συνοδευτικό καλώδιο HDMI.

Σε όλα τα κανάλια;

Δεν εχω ακομα σαφη εικονα αν το κανει σε ολα, αλλα μου κανει εντυπωση γιατι εχω πολυ καλο σημα γιατι ειμαι ανοιχτα.

Ποιο fw μου προτεινεις;
για ληψη καναλιων με ενδιαφερει μονο!

Απάντηση: FUNAI DTR 2205 HD PVR

Δεν έχω τον δέκτη, οπότε ίσως είναι καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που τον έχει δουλέψει για ένα μεγάλο διάστημα με firmware 1.xx και μετά δοκίμασε τα 2.xx
Θυμάμαι να αναφέρονται στα 1 με πολύ καλά λόγια για την ποιότητα εικόνας. Στα 2 προστέθηκαν πολυμεσικές δυνατότητες και προβλήματα, ένα από τα οποία αφορά την θέαση καναλιών. Σε τυχαίες στιγμές μαυρίζει η οθόνη για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και επανέρχεται. Νομίζω δεν εμφανίσθηκε σε όλους, αλλά σίγουρα σε αρκετούς.

Last edited by a moderator:
Που μπορω να βρω τις εκδοσεις fw;

Μεχρι τωρα μπορω βλεπω σπασιματα κυριως απο ετ3, νετ, βουλη, mad, Bbc, attica

Σε mega, ant1, skai, alpha, star δεν εχω παρατηρησει σπασιματα.

Δεν υπάρχει επιστροφή στα firmware 1.xx αν πας στα 2.xx.
Γι' αυτό προτείνω να περιμένεις λίγο, ώστε να σου δώσουν την άποψή τους τα μέλη που έχουν τον 2205 για αρκετό διάστημα.
Αν μετά θέλεις ακόμη να πας σε firmware έκδοσης 2, στείλε μου ένα π.μ. (και δώσε μου χρόνο γιατί έχω πολλά π.μ, κάτι μεταφράσεις μενού, πιέζω για νέα firmware δεκτών, κ.α.)

Με τι ενταση σηματος;
Αν ειναι χαμηλη τοτε αυτο ευθυνεται. Γι`αυτο και δεν στο παρουσιαζει σε ολα τα καναλια, που στα υπολοιπα θα εχεις πιθανοτατα καλυτερη ενταση σηματος.

Εδω να πω πως ειχα αγορασει ενα κομματι, παρουσιαζε πιξελιασμα συχνα πυκνα, το πηγα πισω και πηρα ενα αλλο κομματι. Ισως ομως να ειχα πεσει στην περιοδο που η digea εκανε δοκιμες.
Παντως ο ενας δεκτης με τον αλλο ειχαν διαφορα στην ενταση σηματος, με την ιδια κεραια.

Αν τον θελεις για θεαση μονο και οχι για PVR ειναι πολυ καλος δεκτης.
Κρατησε την 1.29
Απο τις σειρες 2.xx η 2.02 εχει πολυ καλη εικονα επισης. Η 1.29 και η 2.02 εχουν την καλυτερη εικονα. Εχουν διαφορες μεταξυ τους στα χρωματα και στον κοκκο, αν θυμαμαι καλα.
Προσεξε να για να πας στην σειρα 2.xx πρεπει να εχεις την 1.29 και μετα να βαλεις την 2.02 και μετα οποιαδηποτε αλλη της σειρας 2.xx
Δεν γυρναει σε 1.xx απαξ και βαλεις την 2.xx
Δεν θυμαμαι αν γυρναει απο 2.04 σε 2.02 κιολας. Μαλλον ναι ομως.

Έχω ενα στικακι 16αρι KINGSTON FAT32..ειναι διαθεσιμα τα 11gb,έχω κάνει κάποιες εγγραφές κ τις έχω κρατήσει εκει κ κανω κ άλλες που τις βλέπω κ μετα τις σβήνω μέσω του δεκτη παντα..με υπολογιστή το συνδέω το στικακι μόνο για μεταφορα αρχείων ΠΡΟΣ τον υπολογιστη,οχι από υπολογιστη για δεκτη..
Φταιει το οτι γράφω κάτι κ μετα το διαγραφω;να κανω φορματ / διαμορφωση στο στικακι δλδ;;

Ναι, κανε ενα φορματ στο στικακι σε exFAT.
Μην γραφεις αρχεια, ουτε να σβηνεις μεσω Η/Υ. Οχι οτι δεν θα το εμφανισει το προβλημα, απλα αν κανεις αυτες τις ενεργειες το εμφανιζει στανταρ.
Καλυτερα να μην το συνδεεις καν στον Η/Υ πλην του φορματ.
Και οταν σβηνεις εγγραφες μεσα απο τον δεκτη καλυτερα σβηνε τις ολες. Ξεκινωντας απο την τελευταια και πηγαινωντας προς την παλαιοτερη με την σειρα.
Και παλι. Οχι οτι δεν θα το εμφανισει το προβλημα.

Γνωστα προβληματα του PVR:
α) μηνυμα "η συσκευη USB ειναι γεματη, η εγγραφη θα τερματισει" ενω δεν ειναι γεματη. Δεν θυμαμαι αν κολλαει και ο δεκτης σε αυτη την περιπτωση.
β) μηνυμα "η εγγραφη ολοκληρωνεται, περιμενετε" και δεν ολοκληρωνεται ποτε απλα κολλαει ο δεκτης.
γ) καταστροφη του συστηματος αρχειων του δισκου με αποτελεσμα να μην διαβαζεται ο δισκος και να χρειαζεται ξανα φορματ.
δ) διαγραφη αρχειων και φακελων του δισκου.

Το γ και το δ το παρουσιαζει αραια και που. Ειδικα με την 2.02

Παντως το info. Ναι χωρις πιξελιασματα.

Κατι αλλο που θυμηθηκα για οσους κανουν αναβαθμιση απο 1.xx σε 2.xx (πρωτα 2.02)
Αν θυμαμαι καλα σε αυτο το σταδιο ενδεχεται να χαθει η εικονα σε συνδεση με HDMI. Παντως σε καποια αναβαθμιση σε αλλους χανεται εντελως. Σε μενα απλα εδειχνε με πολυ κακη ποιοτητα εικονας αφου δεν υποστηριζεται πληρως απο την τηλεοραση η νεα προεπιλεγμενη αναλυση που δινει η αναβαθμιση (μια απο αυτες).
Η λυση ειναι να συνδεθει μεσω SCART και μετα να αλλαχθει η αναλυση ή να αλλαχθει η αναλυση μεσω του V-Format αν εχουμε HDMI.

Λοιπον αυτο ειναι το προβλημα και η λυση:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...DTR2205HDPVR?p=1305300&viewfull=1#post1305300
Τελικα ειναι απο 2.02 σε 2.04

Οντως, συνηθως δεν σωζει καν το αρχειο.
Αλλα τυχαινει να μην το σωσει σωστα και να μην παιζει σωστα.

Το προβλημα γινεται εντονοτερο αν στο στικακι/δισκο εχεις γραψει αρχεια μεσω Η/Υ ή/και οταν εχεις σβησει μεσω του δεκτη μερικες και οχι ολες τις εγγραφες.

ΥΓ. joel76, εννοειται πως εχεις ενα γρηγορο στικακι που σου δινει την δυνατοτητα σωστου timeshift. Αν το στικακι ειναι αργο και μετα βιας μπορει να κανει εγγραφες τοτε εχεις αλλο προβλημα.
Τι μου θύμισες τώρα...Μέχρι να καταλάβω ότι δεν πρέπει να σβήνω αρχεία στον υπολογιστή είχα χάσει αρκετές εγγραφές. Όταν έσβηνα αρχείο σε υπολογιστή πάντα την επόμενη φορά μου έχανε την επόμενη εγγραφή.

Εγω να ρωτησω κατι για το δεκτη τον οποιο δεν τον εχω δουλεψει αφου η μανα μου στη συγκεκεριμενη μικρη τηλεοραση που ειναι κοτσαρισμενος βλεπει ακομα αναλογικα.
Οταν τον ειχα παρει θυμαμαι ειχα βαλει μεχρι την 2.05.
Γιατι τον καναθυμηθηκα τωρα?
Προχτες ετσι απο περιεργεια λεω ας κανω μια εγγραφη την οποια εκανε μια χαρα.
Κατα τη διαρκεια της εγγραφης εκανα δουλειες και καποια στιγμη λεω ας παω στην αρχη της εκπομπης οσο γραφει.
Οτι κουμπι σχετικο κι αν πατησα δεν τα καταφερα και ερχομαι στιν ερβτηση.
Εχει ο δεκτης δυνατοτητα timeshift ειτε σε κανονικο προγραμμα ειτε κατα τη διαρκεια μιας εγγραφης να σου επιτρεπει να κανεις ταυτοχρονη σναπαραγωγη η ζητω πολλα?
Τελος υπαρχει καποια βελτιωση με τιην 2.06 κι αν καποιος μπορει να μου δωσει το link για να την κατεβασω?
Ευχαριστω,
Νικος
Timeshift έχει σε κανονικό πρόγραμμα και είναι ένα είδος εγγραφής και το ίδιο. Timeshift σε εγγραφή δεν υπάρχει. Ξεκινάει με το πλήκτρο pause, σταματάει με το stop.
Ταυτόχρονα εγγραφή και αναπαραγωγή δεν μπορείς να κάνεις. Αυτό το κόλπο εμφανίστηκε αρκετά αργότερα στους δέκτες. Το μόνο που έχει είναι να γράφει ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο της τετράδας. Εμένα πάντως την πρώτη φορά που το δοκίμασα κόλλησε η εγγραφή που γινόταν εκείνη την ώρα και την έχασα.
Η 2,06 (σε ορισμένους, και σε εμένα) είχε το πρόβλημα να χάνεται ο ήχος όταν κατά την αναπαραγωγή της εγγραφής πατούσες fb ή ff για να παρακάμψεις τις διαφημίσεις. Και επανερχόταν μόνο αν ξανάρχιζες ξανά την αναπαραγωγή από την αρχή και πήγαινες στο σημείο που ήσουν με το goto. Και αυτό μπορεί να χρειαζόταν να τα κάνεις μερικές φορές για να συνεχίσεις από το σημείο που είχες μείνει και να έχει ήχο. Δοκίμασε την 2,06 και αν δεν σου αρέσει πας πάλι πίσω στην 2,04. Μόνο από την 2,04 και την 2,02 δεν μπορείς να πας πίσω σε παλιότερη.

Μολις παρελαβα τον 2205 σαν αντικαταστατη του crypto 210a οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες.

Εχει ερθει με fw b1.23 αξιζει να κανω αναβαθμιση κ αν ναι σε ποια εκδοση;
Η 1.23 έχει τις μισές δυνατότητες από την σειρά 2.χχ, μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου παραμονής infobar (νομίζω διπλάσιο), και πολύ πιο έντονη ποιότητα εικόνας. Και εμένα με την 1.23 ήταν στην αρχή. Εκείνη την εποχή μου άρεσε, τώρα που έχω πιο πολλή εμπειρία μπορεί να την έβρισκα υπερβολική. Πάντως η 2.02 και ειδικά η 2.04 έχει πολύ πιο υποτονική εικόνα. Αλλά και οι περισσότερες δυνατότητες της 2.04 δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλεύουν σωστά. Εξαρτάται λοιπόν για τι χρήση θες τον δέκτη για πεις αν αξίζει η αναβάθμιση. Πάντως αν την κάνεις δεν γυρνάς πίσω.
Πρώτα βάζεις την 2.02 και μετά την 2.04 αυστηρά με αυτήν την σειρά.
Δεν ξέρω αν αξίζει να φύγεις από την 1.23 αλλά αν βάλεις την 2.02 σίγουρα πρέπει να πας στην 2.04 γιατί η 2.02 είχε αρκετά προβλήματα και χρειάζεται απλά για να μπει η 2.04.

Καλημέρα και πάλι...
Τα προβλήματά μου με αυτόν τον δέκτη δεν σταματούν τελικά...Δυο τελευταίες ερωτήσεις και μετά παρακαλώ να μου προτείνετε εσείς που ξέρετε καλύτερα,εναν δέκτη ΜΕ HD ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΟ PVR...
Οι δυο ερωτήσεις μου...
1) Σε όλους ή μόνο σε μένα έχει χαμηλή ένταση ήχου??Για να ακούσω σε ικανοποιητικό βαθμό,βάζω το επίπεδο ήχου λίγο πιο πριν από το τέρμα του....Στο ίδιο επίπεδο ήχου,όταν πατήσω να δω κάτι στο DVD RECORDER μου,ακούγεται σε όλη την πολυκατοικία...Είναι θέμα γνωστό ή έτυχε σε μένα??
Και το πιο σημαντικό...Παρατήρησα ότι ο ήχος σαν να μικροφωνίζει..Δεν ξέρω πως λέγεται αυτό με τον σωστό όρο,αλλά όταν βάζω να δω τηλεόραση μέσω του δέκτη φυσικά,εκτός από τα λόγια των ατόμων ακούγεται ένα ΒΟΥΥΥΥΥΥ που όσο αυξάνεις τον ήχο ακούγεται περισσότερο...ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ DVD ΜΟΥ...Όταν δηλαδή πάω στο AV2 και πατάω να ανοίξει η συσκευή dvd μου,μέχρι να ανοίξει,να βρει κανάλια κλπ ακούγεται αυτό το ΒΟΥΥΥΥ σε έντονο βαθμό...ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ DVD Ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΓΓΡΑΦΉ ΜΟΥ ΣΤΟ DVD RECORDER που είχα κάνει όταν ήταν ακόμα αναλογικά κανάλια...Αυτός ο ήχος είναι θέμα του ΔΕΚΤΗ ή της τηλεορασης??Τα καλώδια μου είναι ΟΛΑ καινούρια,τα βαλα,τα βγαλα,τίποτα από βελτίωση..

edit.....ρύθμιζα τον ήχο μόνο από το κοντρόλ της τηλεόρασης ενώ απότι μου πε τώρα ένας φίλος,βάζω τον ήχο από το κοντρόλ της τηλεόρασης σε ένα σημείο,κάπου στη μέση,και μετά αυξομοιώνω τον ήχο από το κοντρόλ του δέκτη,κάτι που δεν έκανα πριν αλλά χρησιμοποιούσα μόνο το κοντρόλ της τηλεόρασης για αυξομείωση ήχου..
Τα σκαρτ talos ναι είναι τα απλά...Να πάρω αυτά που έχουν χρυσό στις υποδοχές?Για να περάσω την 2.06 την περνάω τώρα όπως είναι,από την 2.04 στην 2.06 ή κάνω reset,πάει στην αρχική 1.23 και μετά κατευθείαν το παώ 2.06??

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Απ`οσο εχω δει σε διαφορα θεματα ολοι οι δεκτες πανω - κατω εχουν χαμηλτερη ενταση ηχου σε σχεση με την αναλογικη ληψη.
Ο 2205 εχει λιγο χαμηλοτερη αλλά οχι κατι το ενοχλητικο. Πολυ μικρη διαφορά.
Πραγματι ενω με HDMI ο ηχος ειναι αψογος με SCART δεν ειναι καθαρος, σαν να βραζει.

Ο βομβος ομως που λες οφειλεται ειτε σε κακο καλωδιο ή/και σε προβλημα γειωσης καποιας συσκευης.
Απο την στιγμη ομως που ολες οι συσκευες εικονας δεν εχουν γειωση το πιο πιθανο ειναι να φταιει το καλωδιο ή ακομα και μια ακραια περιπτωση κεραιας (να δημιουργει αυτο τον βομβο).
Βγαζε συσκευες και κεραιες μεχρι να βρεις αν ειναι θεμα γειωσης.

Καλυτερα παρε ενα φθηνο HDMI. Μεχρι 3 μετρα ολα ιδια ειναι μιας και μεταφερουν ψηφιακα το σημα.

edit.....ρύθμιζα τον ήχο μόνο από το κοντρόλ της τηλεόρασης ενώ απότι μου πε τώρα ένας φίλος,βάζω τον ήχο από το κοντρόλ της τηλεόρασης σε ένα σημείο,κάπου στη μέση,και μετά αυξομοιώνω τον ήχο από το κοντρόλ του δέκτη,κάτι που δεν έκανα πριν αλλά χρησιμοποιούσα μόνο το κοντρόλ της τηλεόρασης για αυξομείωση ήχου..
Τα σκαρτ talos ναι είναι τα απλά...Να πάρω αυτά που έχουν χρυσό στις υποδοχές?Για να περάσω την 2.06 την περνάω τώρα όπως είναι,από την 2.04 στην 2.06 ή κάνω reset,πάει στην αρχική 1.23 και μετά κατευθείαν το παώ 2.06??
Δεν είμαι υπέρ των ακριβών καλωδίων, δεν είναι θέμα επίχρυσων επαφών. Απλώς, τα πολύ φθηνά δεν έχουν θωράκιση, πράγμα που προκαλεί θόρυβο.

Είναι καλό να κάνεις επαναφορά πριν και μετά μιας αναβάθμισης.
Πας κατευθείαν στην 2.06.

Τα scart είναι τα στρόγγυλα των 2 ευρώ;

Το βύσμα scart ΔΕΝ είναι στρογγυλό, αλλά πλακέ μερικών εκατοστών με πολλούς ακροδέκτες.
Το στρογγυλό βύσμα λέγεται RCA.
Με ψάξιμο στο Google θα βρεις πληροφορίες και εικόνες.

ΥΓ Επειδή η ερώτηση με προβλημάτισε, μήπως απευθυνόταν σε κάποιον άλλο και δεν ρωτούσες απλά;
Εάν ΝΑΙ, αγνόησε αυτό το post.