Funai DTR2205HDPVR

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Η 2.04 ήταν. Το ξέρω γιατί εγώ είχα φτιάξει αυτό το link. :smile: Χαίρομαι που δουλεύει ακόμα. Είχα καιρό να το ελέγξω. Στο link της beta γράφω ξεκάθαρα 2.04beta.
Άρα από την 2.04 γύρισες στην 2.02. Πολύ ενδιαφέρον. Άρα είχε δίκιο και ο άλλος φίλος που έλεγε ότι είχε γυρίσει πίσω, και εγώ του είχα πει ότι δεν γίνεται. Αλλά δεν το είχα δοκιμάσει. Γιατί άραγε εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν να το πετύχουν όσοι το προσπάθησαν; Το ίδιο μας έλεγαν και από την εταιρία. Είναι λίγο Christine ο δέκτης, για όσους θυμούνται την ταινία. Έχει δική του βούληση. :smile:

Ισως να υπηρχαν δυο ή περισσοτερες εκδοσεις/παρτιδες του ιδιου δεκτη με διαφορες στο hardware.
Εγω παντως εχω την νεα φουρνια, που ειχε μεσα καλωδιο HDMI και στο κουτι αναγραφε οτι υποστηριζει timeshift (που προστεθηκε μετα απο αναβαθμιση για την παλια φουρνια).

Εγω απο την 2.0.4 δεν μπορεσα να παω σε 2.0.2. Εβγαζε σφαλμα CRC, δοκιμαζοντας μαλιστα δυο αρχεια 2.0.2 και απο στικακι που πηρε την 2.0.6.

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Με σκαλίζετε συνέχεια με αυτές τις αναφορές στις αναβαθμίσεις.
Εγώ και κάποιοι άλλοι που είμαστε παντρεμένοι με τις LG δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ... απελευθερωθούμε από τα δεσμά;

Ισως να υπηρχαν δυο ή περισσοτερες εκδοσεις/παρτιδες του ιδιου δεκτη με διαφορες στο hardware.
Εγω παντως εχω την νεα φουρνια, που ειχε μεσα καλωδιο HDMI και στο κουτι αναγραφε οτι υποστηριζει timeshift (που προστεθηκε μετα απο αναβαθμιση για την παλια φουρνια).

Εγω απο την 2.0.4 δεν μπορεσα να παω σε 2.0.2. Εβγαζε σφαλμα CRC, δοκιμαζοντας μαλιστα δυο αρχεια 2.0.2 και απο στικακι που πηρε την 2.0.6.
Υπαρχει καπου λινκ με την 2.0.2? Λεω να δοκιμασω "επιστροφη" απο την 2.0.4, τα Χριστουγεννα που θα παω στο χωριο.

....Το ξέρω γιατί εγώ είχα φτιάξει αυτό το link....
χαχαχαχα :2thumb22sup:
Να σημειωσω οτι οταν καταλαθος πατησα για 2η φορα την αναβαθμιση (την 1η εβγαλε μηνυμα οτι δεν παιρνει αλλη), το μηχανημα νεκρωσε για 3-4 λεπτα. Φαινοταν κοκκινο το κουμπι (σε αναμονη), αλλα ουτε απο το κουμπι ανοιγε ουτε απο το χειριστηριο. Μετα επανηλθε...

Δοκιμασα ενα στικακι Sandisk 32GB Extreme USB3.0 και του εβαλα να κανει καποιες εγγραφες δοκιμαστικα.
Με την ελπιδα οτι δεν θα κολλησει στο "περιμενετε, ολοκληρωση εγγραφης".
Για να δουμε... εκανε και ενα σκασμο λεφτα ο δεκτης και αν δεν ειχε το θεμα με τις εγγραφες/timeshift θα ηταν ενταξει.

Δεκτης με σχεση αγαπης-μισους. Τον εδωσα στα πεθερικα
για να βλεπουν απο τις 14 και μετα και ηρεμησα.
Ουτως η αλλως ηταν ενα ξαφνικο-αναπαντεχο δωρο
απο προωθητικη ενεργεια σε (μεγαλη) εταιρια αναψυκτικων.

Ουτως η αλλως ηταν ενα ξαφνικο-αναπαντεχο δωρο
απο προωθητικη ενεργεια σε (μεγαλη) εταιρια αναψυκτικων.

Πες μου οτι δεν ειναι αληθεια και κανουν πουλακια τα ματακια μου !
Και ειχα δωσει 60 ευρω για τον δεκτη, συν 80 ευρω που εδωσα για δυο δεκτες αλλης μαρκας για την μανα μου. Συν οτι εχω αφησει τον πεθερο στην απεξω και του εχω γυρισει Παρνηθα την κεραια :D
Πες οτι δεν ειμαι τοοοσο...
Το καλο της υποθεσης ειναι οτι στην μανα μου εχω εναν κλειδωμενο δεκτη που μπορω αφοβα να του περναω λογισμικα με κλειδωμα και εναν ξεκλειδωτο που μπορω ανα πασα στιγμη να τον παρω εγω και να της δωσω κατι που απλα αλλαζει καναλια...

Αληθεια ειναι, αν και ακομα βλεπω στο skroutz οτι πουλιεται σε υψηλη τιμη.

Μια μερα με πηραν τηλεφωνο απο το super market, (ειχαν το νουμερο απο τη
γνωστη καρτα μελους των σουπερ μαρκετ), και μου ειπαν να παω να παρω
εναν δεκτη που κερδισα.

Ηταν προωθητικη του super μαζι με την εταιρεια αναψυκτικων.

Τα κουρελια τραγουδουν ακομα !

Του εχω βαλει μεχρι στιγμης περιπου 10 εγγραφες και τις εκανε και τις 10 !
Προγραμματισμενες, χειροκινητες, χειροκινητες με οριο χρονου.
Δεν εβγαλε ουτε μια φορά προβλημα στο "κλεισιμο εγγραφης"
Αυτο με νεο περασμα λογισμικου και νεο στικακι (Sandisk 32GB USB3.0)
Μεχρι και timeshift εκανε, και με εγγραφη του timeshift στο τελος.

Βεβαια δεν πρεπει να χαιρομαι και τοσο μιας και θυμαμαι...
Τα προβληματα αρχιζουν μετα την ταξινομηση καναλιων (τωρα ειναι οπως τα βρηκε) και μετα απο σβησιμο εστω και μια εγγραφης.
Οσο δεν σβηνεις εγγραφες απο το στικακι η πιθανοτητα να εμφανισει προβλημα μειωνεται δραματικα.

Μακαρι να δουλευε τελεια. Θα ηταν ο τελειος δευτερος δεκτης, μιας και ειναι και τσαμπα αφου τον εχω ηδη...
Αν και μειονεκτει στο οτι δεν μπορεις να γυρισεις πισω μια εγγραφη οσο αυτη ειναι σε εξελιξη. Παντως για δευτερο δεκτη, να γραφουν και οι δυο μια χαρα ειναι αν δεν βγαλει προβλημα.

Συγχαρτητήρια για την προσπάθεια!!!
Εάν φορμάρεις το stick, όταν γεμίσει, στο pc, μήπως ξεκινήσει πάλι αυτό το καλό σενάριο;

Ευχαριστω!
Τι να κανω... ειπα να προσπαθησω ξανα και να βρω μια μεθοδολογια που δεν τον προβληματιζει.
Σαν δευτερος δεκτης δεν με νοιαζει η σειρα καναλιων.
Δεν με νοιαζει και αν χασει και μια εγγραφη. Θα βαζω να γραφει την δευτερη λιγοτερο σημαντικη σε σχεση με τον κυριο.
Δεν με νοιαζει αν γεμισει το στικακι, μιας και τωρα ειναι 32GB (παλια ειχα δοκιμασει και δισκους) και αργει να γεμισει. Ακομα και να γεμισει και να χρειαστει να το βγαλω για φορματ ή διαγραφη απο Η/Υ θα εχω ετοιμο τον κυριο δεκτη σε λειτουργια εγγραφης.

Ετσι εκει που ημουν ετοιμος να παρω και αλλον δεκτη, για μενα ως δευτερο, και να δωσω αυτον στον πεθερο - ναι, σιγα, ας αγορασει μονος του - συγκρατηθηκα και ειπα να περιμενω εναν αλλο δεκτη νεοτερο, οταν βγει και αν πληρει τα τωρινα στανταρ μου.
Και αν δεν βγει δεν πειραζει. Αυτος παιζει τον ρολο του δευτερου δεκτη σαν προβολη αν θελω να βλεπω αλλης συχνοτητας καναλι απο αυτο που γραφει ο κυριος δεκτης.

Τα καλα του δεκτη:
α) σουπερ εικονα
β) την πιο γρηγορη αλλαγη καναλιων σε HD δεκτες - αφηνω πισινη για τους SD

Αν ο ιδιος δεκτης ελυνε τα προβληματα του στο θεμα PVR και βελτιωνοταν κιολας στις δυνατοτητες PVR τοτε ακομα και media player να μην ειχε, ουτε avi να μην επαιζε, τοτε θα ηταν πρωτος. Αλλά δεν εγινε ποτε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Μετά από 4 μήνες απροβλημάτιστης λειτουργίας ο 2205 ξαφνικά άνοιγε και έβγαζε μήνυμα "δεν υπάρχει κανάλι". Είχε χάσει εντελώς όλα τα κανάλια. Με έναν συντονισμό τα ξαναβρήκε όλα και είναι οκ αλλά έχω την απορία αν έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον αυτό. Είναι με 2.0.4. Σκέφτηκα να την ξαναπεράσω αλλά από την άλλη είπα να δω την συμπεριφορά του για λίγο καιρό. Ο δέκτης δεν έχει κάνει ούτε μία εγγραφή ή αναπαραγωγή και χρησιμοποιείται μόνο για θέαση.

Δεν θυμάμαι πόσο καιρό τον έχω, μάλλον κοντά στα 4 χρόνια, δεν μου το χει κάνει ποτέ, μακράν ο σταθερότερος δέκτης απ όλους όσους έχω δει στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο μου.

Και εμένα ποτέ δεν μου χάλασε τα κανάλια. Πάντα αγνοούσε κάθε μεταβολή στα κανάλια.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!!!
Τα προβλήματα με τον συγκεκριμένο δέκτη συνεχίζονται και παρόλο που έδωσα όσα χρήματα έδωσα για να χω έναν καλό δέκτη,έχω συμβιβαστεί πλεον ότι στο θέμα των εγγραφών πάντα θα χω το ρίσκο να θέλω να γράψω κάτι και να μην το γράψει...
Εχω την 2.04,έχω κάνει ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ επαναφορά ρυθμίσεων,ξαναπέρασμα καναλιών,έχω κάνει διαμόρφωση δίσκου και στο δέκτη και στο λάπτοπ,(fat32 διαμόρφωση) ,ΤΙΠΟΤΑΑΑ.....Όταν δω κάτι και πατήσω επί τόπου να το γράψει,τις πιο πολλές φορές παίρνω μήνυμα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ κλπ κλπ....
Να τονισω το εξής παράδοξο...ΠΟΤΕ δεν έχω χάσει προγραμματισμένη εγγραφή....Αν του ορίσω πχ εγγραφή ΜΕΓΚΑ 11.00-12.00 θα το γράψει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ....Πριν λίγο,πάτησα να γράψω κάτι,δεν το γραψε,έβγαλε μήνυμα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ ΚΛΠ...Τον έκλεισα,τον άνοιξα,έβαλα προγραμματισμένη εγγραφή και το γραψε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ....
Τί μπορώ να κάνω για να γράφει και απευθείας???Τα χω δοκιμάσει όλα πλεον...Κάνω επαναφορά συστηματος,ξαναπερνάω κανάλια,κάνω φορματ το στικάκι...ΤΙΠΟΤΑ...αν θελω να γράψω κάτι επι τόπου,τις πιο πολλές φορές ΔΕΝ το γραφει...

Αφου σου κανει τις προγραμματισμενες εγγραφες μια χαρα εισαι.
Θα μπορουσε να μην εκανε ουτε αυτες.
Στην 2.04 κανονικα δεν βγαινει το μηνυμα "συσκευη γεματη". Αυτο ηταν φαινομενο της 2,02. Το προβλημα της 2,04 ειναι οτι κολλαει στο παραθυρο που λεει "κλεισιμο εγγραφης, περιμενετε". Αυτο σε exFAT. Μπορει σε FAT32 που χρησιμοποιεις εσυ να συνεχιζει να βγαζει το προβλημα "συσκευη γεματη".
Και ειτε χανει την εγγραφη, ειτε δεν παιζει.

Αλλα προβληματα ειναι οτι μπορει μια εγγραφη να παιζει με ηχο μονο απο τον δεκτη και οχι σε Η/Υ, να χανει τον ηχο ακομα και στον δεκτη αν κανεις FF ή GOTO και να πρεπει να αρχισεις απο την αρχη την εγγραφη για να παρεις ηχο.

Παρε το αποφαση, δεν δουλευει το PVR. Παρε εναν αλλο δεκτη αν θελεις PVR, εγω αυτο εκανα και αφησα τον 2205 σαν δευτερο δεκτη, αν και θα τον βγαλω και τελειως μου φαινεται...

Δυστυχώς μου κάνει και αυτό που λες,"ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ"....Το κάνει και δυστυχώς όταν βλέπω αυτό το μήνυμα ξέρω ότι η εγγραφή ΔΕΝ είναι καλή..Για την ακρίβεια,δεν παίζει καθόλου..Και το κάνει,το χω παρατηρήσει,όταν κάνω εγγραφή και εκείνη τη στιγμή τυχαίνει να πιξελιάζει σε κάποια στιγμή η οθόνη..όταν βλεπω πχ μια εκπομπή και πατήσω να την γράψει επι τόπου,αν τυχόν κάνει σπασίματα κατά τη διάρκεια της εγγραφής αυτής,ε μετά ξέρω ότι όταν πατήσω να σταματήσει η εγγραφή,θα βγάλει ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ,θα κολλήσει εκεί,θα πρέπει να κλείσω το δέκτη και όταν τον ανοίξω η εγγραφή αυτή δεν θα παίζει σχεδόν καθόλου ή θα παίζει και θα χάνει καρέ...Πχ ξεκινάει,κολλάει η εικόνα κλπ..
Δηλαδή λύση δεν υπάρχει ε??