Funai DTR2205HDPVR

To προβλημα κατα 99% οφειλεται σε προβλημα της εγγραφης και συγκεκριμενα στα metadata.
Αφου κατα 99% εκει οφειλεται και το προβλημα διακοπης ηχου οταν κανεις FF σε μερικες εγγραφες, κατα 99% εκει οφειλεται και το προβλημα να σταματει το βιντεο σε μερικα λεπτα ενω εχει γραψει πολυ, ή το να μην παιζει καθολου, ή να το πηγαινει πιο γρηγορα, κτλ.

επεξεργασία:
Ξεχασα να σου πω πως εχω δοκιμασει και το Sandisk Extreme USB3.0 32GB στικακι.
Πιο γρηγορο στικακι δεν υπαρχει σε συνδεση USB2.0. Ακομα και σε 4KB εγγραφες δινει απιστευτη ταχυτητα.
Τα ιδια παρουσιαζε ο δεκτης. Δεν ειναι θεμα ταχυτητας του δισκου.

Αν στο παρουσιασε μια φορα ειναι θεμα χρονου να στο παρουσιασει ξανα, με αυτο το στικακι που εχεις τωρα.
Αν εχεις διαβασει το νημα θα εχεις διαβασει που γραφω πως μετα απο φορματ στο στικακι κανει καποιες εγγραφες σωστα και μετα αρχιζει ο δεκτης τα γνωστα. Ειναι θεμα χρονου.

Αν στο παρουσιασει ξανα μην παρεις στικακι αν δεν το χρειαζεσαι. Παρε εναν δεκτη και κρατησε αυτον για δευτερο, ωστε ο ενας να γραφει ο αλλος να παιζει οποιοδηποτε καναλι.

Last edited by a moderator:
Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Με το στικακι που χρησιμοποιώ τώρα 3 μέρες δανεικό,δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό..Ούτε κόλλησε,ούτε πιξελιάσματα στην εγγραφή ούτε τίποτα..Γραφω προγράμματα πάνω από μια ώρα,τα μετατρεπω και είναι όλα οκ..Θα το κρατήσω κάποιες μέρες ακόμα και αν είναι οκ θα πάρω το ίδιο στικάκι με αυτό που δανείστηκα αλλά σε μεγαλύτερη χωρητικότητα..Τώρα αν βγάλει και το δανεικό στικάκι τα γνωστά ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ και κολλάει κλπ τότε θα κοιτάξω αλλού..Το βασικό που θέλω είναι έναν δέκτη με 2 σκαρτ..Και από μια γρήγορη αναζήτηση,δεν εχω βρει άλλο τέτοιο δέκτη..Εκτός και αν κρατήσω αυτό το δέκτη και τον συνδέσω με το dvd recorder ώστε να γράφω στο dvd και να συνδέσω το νέο δέκτη μονο με την τηλεόραση..Θα περιμένω να δω πως θα λειτουργήσει το στικ τις επόμενες μέρες και αν είναι οκ θα παρω νέο στικ αλλιώς...Νέο δέκτη...

Υπαρχουν δεκτες με δυο scart.
Αλλά για ποιον λογο ακριβως τα χρειαζεσαι;
Το DVD Recorder τι το χρειαζεσαι; Μολις παρεις εναν δεκτη που γραφει, που κανει timeshift, θα ξεχασεις τα DVD recorders...

Φίλε ανοίγεις "πονεμένο" θέμα...Είμαι ΛΑΤΡΗΣ του dvd είτε απλό είτε και recorder...Είχα το dvd μου,έβλεπα κάτι στην τηλεόραση,κατευθείαν το γραφα,μετά σε dvd και όλα κομπλε´..ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα.Με το δέκτη,το πιστεύεις/δεν το πιστεύεις,δεν έχω κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ σωστή εγγραφή...Είτε είναι ΕΞΑΡΧΗΣ όλο πιξελιάσματα,είτε έγραφε καλά γύρω στα 40 λεπτά και μετά έκανε πιξελιάσματα..ΠΑΝΤΑ όμως..Και φυσικά όταν βάζεις τέτοιο αρχείο για μετατροπή στον υπολογιστή,από τα πιξελιάσματα και μετά,όλο το υπόλοιπο βίντεο ήταν εντελώς ασυγχρόνιστο,άλλα λόγια ακούγονταν και άλλα λόγια φαίνονταν στο στόμα των προσώπων.
Το dvd recorder το θέλω μόνιμα συνδεδεμένο ώστε αν τυχόν θέλω να γράψω κάτι να το χω και αυτό ως δεύτερη -αλλά ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ-Λύση..Μετά τα όσα έχω περάσει με τον συγκεκριμένο δέκτη,δεν εμπιστεύομαι πλεον εγγραφή ΜΟΝΟ σε δέκτη...Ευτυχώς έχω και usb στικάκι με δέκτη για λαπτοπ και γράφω και από τον υπολογιστή ότι θέλω..
Αν εχεις υπόψην κανενα δέκτη με διπλό σκαρτ πες μου μάρκα/μοντέλο απλά να είναι διαθέσιμο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..με παραγγελίες μέσω amazon/e bay κλπ δεν το χω καθόλου

Last edited:

Αυτο ειναι ολοκληρη ταλαιπωρια.
Γυρισε το τηλεχειριστηριο στην αλλη συσκευη (dvd recorder) πατησε να γραψει, σταματησε το, παρε το δισκακι αντε να το γραψει στο δισκο ο Η/Υ με αργη ταχυτητα για να το περασεις απο προγραμμα επεξεργασιας, και τα λοιπα...
Ταλαιπωρια σκετη. Η τεχνολογια ειναι με το μερος σου, αξιοποιησε την.

Επειδη το εχω ζησει, εκανα εγγραφες τηλεοπτικου προγραμματος απο το 1998 σε Η/Υ μεσω καρτας τηλεορασης. Με το που βγηκαν οι DVB-T mpeg4 δεκτες περιμενα να παρω εναν για να γραφω εκει αντι στον Η/Υ. Γιατι απο εικονα ημουν ενταξει με την αναλογικη ληψη στην τηλεοραση μου.
Πηρα τον 2205 και τελικα κατεληξα να γραφω παλι στον Η/Υ απλα με DVB-T USB tuner... αφου οπως λες και συ εγραφε οποτε ηθελε και οτι ηθελε ο 2205...

Μετα πηρα εναν αλλο δεκτη και τωρα προσφατα αλλον ενα.
Και οι δυο γραφουν παντα.
Προσεξε τωρα τι μπορεις να κανεις με εναν δεκτη που γραφει. Και οχι μονο γραφει αλλά προγραμματιζεται κιολας να κανει εγγραφη...

Παιρνεις ενα στικακι που να εχει καλη ταχυτητα εγγραφης αλλά και αναγνωσης. Ωστε οταν το συνδεσεις στον Η/Υ για μονταρισμα ή/και καψιμο σε δισκακι αν θελεις, τοτε να το περναει σφαιρα.
Αν θελεις το κανεις mkv και το βλεπεις και μεσω του δεκτη αν θελεις. Κοβεις ραβεις και ενωνεις αρχεια στο φτερο. Προγραμματα: AVI Trimmer + MKV - Solveig Multimedia & mkvmerge (δωρεαν και τα δυο)
Αν θελεις το κανεις DVD. Προγραμματα πολλα. Αλλά θα ελεγα κατι σε PowerDirector. Τωρα εγω φτιαχνω ενα δισκακι με Ακατα Μακατα, οχι για μενα. Εγω δεν τα θελω τα δισκακια ουτε να τα βλεπω...
Και απο εικονα καμια σχεση με του DVD Recorder. Παιρνεις το stream εικονας αυτουσιο...

Last edited:

Προγράμματα μετατροπής έχω δοκιμάσει διάφορα κατά καιρούς και έχω καταλήξει στο XILISOFT VIDEO CONVERTER ή στο AVS VIDEO CONVERTER...Απλά στη χρήση και ειδικά το πρώτο με άψογη ποιότητα στο τελικό βίντεο που σου δίνει...Το powerdirector,μου το χουν ξαναπροτείνει και φίλοι,το βρήκα,το πέρασα και την επόμενη μέρα το απεγκατέστησα..Με μπέρδευαν πολύ οι τόσες πολλές δυνατότητες....Τα προγράμματα που προτείνεις AVI TRIMMER +MKV-SOLVEIG MULTIMEDIA K MKVMERGE χρειάζονται ΚΑΙ τα δύο για τη μετατροπή βίντεο από εγγραφή δέκτη?

Για προγραμμα θα προτεινα το avidemux χωρις να χρειαζονται μετατροπες και τελειωνεις σε κανα 15λεπτο κανοντας το mp4 ή mkv (φυσικα καλυτερα mp4 που παιζει χωρις το παραμικρο προβλημα στον δεκτη αλλα και σε ps3, xbox).

Για το προβλημα που ανεφερα οτι δεν εμφανιζονται οι ταινιες ταξινομημενες γνωριζει κανεις πως διορθωνεται;

Και εγώ τέτοια στικάκια της Transcent χρησιμοποιώ πάντα. Και αυτά με το καπάκι (και το άσπρο και το μαύρο), και αυτά με την συρόμενη είσοδο (και το άσπρο και το μαύρο). Και 8άρια και 16άρια. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αναπαραγωγή εγγραφής. Μπορεί να μουλάρωνε ο δέκτης λόγω λογισμικού, αλλά αν αποφάσιζε να γράψει δεν είχα μετά πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Καλησπερα παιδια!

Θα ηθελα να ρωτησω επειδη εχασα το τηλεκοντρολ για τον Funai μου τι μπορω να κανω και που μπορω να βρω ενα ανταλακτικο. Μπορω να παρω ενα απο αυτα τα τηλεκοντρολ για ολες τις τηλεωρασεις πως τα λενε και να κανω την δουλεια μου?

Ευχαριστω πολυ να ειστε καλα!

Το TELE USB-300 είναι μία πολύ καλή λύση γενικά στα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ. Αλλά για τον 2205 πολύ καλή λύση είναι επίσης και το Crypto URC-601. Έχει έτοιμο κωδικό για τον F&U 2205, και με τα πλήκτρα κατανεμημένα στην σωστή θέση. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε στο e-shop.gr με 10 ευρώ. Τώρα δεν υπάρχει εκεί, αλλά κάπου θα υπάρχει.

Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια! Σκεφτομαι να παρω τον TELE μιας και εχει και καλη τιμη γυρω στα 6 ευρω. Θα παρω 2-3 κομματια για τους συγγενεις μου κιολας. Ειναι ευκολο να τον προγραμματισω? Η μπορει και μονο του να βρει συχνοτητες? Ευχαριστω πολυ ξανα !!

Προγραμματίζεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Υπάρχει από την εταιρία μία τεράστια ανοιχτή βάση δεδομένων που συμπληρώνεται διαρκώς. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει έναν κωδικό (με δικό του προγραμματισμό με εκμάθηση πλήκτρων) και να τον αποθηκεύσει για μελλοντική χρήση ή να τον δώσει σε άλλους. Την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις υπάρχει ένα μικρό ζόρι γιατί πρέπει να μάθεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή. Αλλά είναι εύκολο, και μετά όλα είναι παιχνιδάκι. Και όπως είπα αποθηκεύεις τον έτοιμο ή χειροποίητο κωδικό και τον βάζεις σε επόμενο TELE αν χαλάσει το πρώτο. Λεπτομέρειες εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96146-%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8E%CE%BD

Ξεχασα να αναφερω πως το IR αρχειο με τις εντολες τηλεχειριστηριου αφορά το κανονικο τηλεχειριστηριο για τον DTR2205.
Υπηρχε ομως και ενα αλλο τηλεχειριστηριο ιδιο οπτικα αλλά με διαφορετικες εντολες για να λυσει το θεμα διενεξης με τις LG τηλεορασεις, οπου αυτοι οι δεκτες ειχαν και μια διαφορετικη εκδοση λογισμικου. Αυτοι χρειαζονται αλλο αρχειο IR.

Ευχαριστω πολυ παιδια!! audiov η τηλεοραση της γιαγιας μου ειναι μια παλια sony οποτε δεν πρεπει να εχει θεμα με το προβλημα που μου εξηγησες! Ευχαριστω πολυ εαν χρειαστω τιποτα θα σας ρωτησω!!!

Και παλι ευχαριστω!!!

Οποτε καλυτερα με το USB-300.
Θα αφαιρεσεις ολα τα πληκτρα που δεν χρησιμοποιει και ετσι δεν θα υπαρχει περιπτωση να πατησει κατι κατα λαθος, οπως το V-Format και αλλες εντολες.
Αν θελεις περνας στο SHIFT καποιες που θα χρησιμευαν σε σπανια περιπτωση, π.χ το menu.

Να είστε καλά παιδιά, χάρη στο USB-300 μπόρεσα να αναστήσω τον δέκτη, στον οποίο είχα περάσει λογισμικό του ferguson 8100HD

Καλησπέρα σε όλους!!!

Κατά λάθος,πάτησα στο κοντρόλ του δέκτη ένα κουμπί που λέει V-FORMAT...Και έβγαζε στην οθόνη διαφορες αναλύσεις...Επειδή προφανώς χάλασα κάποια ρύθμιση,η τηλεόρασή μου είναι PANASONIC απλή,από τις παλιές-κλασικές,όχι hd,plasma κλπ...Συνδέεται με το δέκτη με σκαρτ...Ποιά ανάλυση πρέπει να βάλω από τις διάφορες που βγάζει το V-FORMAT?
Επίσης κάτι ακόμα...Είναι δυνατό να γράφει ο δέκτης ΤΟ ΙΔΙΟ πρόγραμμα κάθε μέρα και την μια φορά -μετά τη μετατροπή σε avi- να είναι 4800 kbps και την αλλη μέρα,να είναι 3800 kbps?αυτό πώς γίνεται?στην ποιότητα εικόνας είναι σημαντική η διαφορά?