Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παρατήρησε κανείς ότι στην Αθήνα στα περισότερα γνωστά μαγαζιά έχει ξεπουλήσει ό δέκτης, και παράδοση έχει πλέον σε ένα μήνα μέσο όρο ;

Μήπως η αντιπροσωπεία τους ανακάλεσε για να αλλάξουν κανένα τηλεκοντρόλ και να βάλουν firmware της προκοπής? ή έστω να κολλήσουν κανένα αυτοκόλλητο που να λέει μην το αγοράσετε αν έχετε LG?
Το ενδεχόμενο αυτό παίζει?
Με τη λογική που έχουν "ελα από τα γραφεία να σου κάνουμε firmware update" όσο περισσότερους πουλάνε τόσο περισσότεροι θα περάσουν από τα γραφεία τους.
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της digea και στο site firmware δεν είδαμε.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Απλά έχει δοθεί προτεραιότητα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, oπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση λόγο Digea… Στα Carrefour υπήρχαν κομμάτια από τον συγκεκριμένο δέκτη…

To ν'αποσύρανε το 80% των συσκευών από τα μαγαζιά της Αθήνας για την Θεσ/νίκη χλωμό το βλέπω.Είναι αντιεμπορικό ....

Απλά με τις εκπτώσεις ο δέκτης ξεπούλησε.....προφανώς θεωρήθηκε αξιόλογη πρόταση παρά τα όποια προβλήματα που έχει (συγκριτικά με άλλους ) για μελλοντική χρήση εν'αναμονή εξελίξεων,για media player κλπ

Nα διευκρινήσω ότι τον δέκτη επειδή τον είδα σε λειτουργία κάπου,τον θεωρώ σοβαρή πρόταση με ότι (κυρίως σαβούρα) κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά όχι για 79 ευρώ που πωλείται συνήθως από τις αλυσίδες ηλετρικών,γιατί είναι ή δείχνει μέτρια κατασκευή..

Εχει από τα καλύτερα μενου,πληροφορίες και ευκολία χειρισμού με ότι κυκλοφορεί ως τώρα, και ο συγκεκριμένος που είδα δεν είχε τα όποια προβλήματα έχουν αναφερθεί για μέση χρήση με καλό εξοπλισμό. (ίσως απλά έτυχε...)

Last edited:

Προσεξε κανείς ότι ο δέκτης πλέον διαφημίζεται με εγγύηση από 1-3 έτη ανάλογα το κατάστημα ;

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0431385&catid=060304

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...vers/F-U-DTR2205HDPV-MPEG4-HD-DTR2205HDPV.htm

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?34138
(σταμάτησε η προσφορά 49 ευρώ +εξοδα αποστολής, αλλά τώρα δίνει 3 έτη εγγύηση)

Σε άλλα προιόντα της Αμοιρίδης-Σαββίδης δίνεται 3 ετής εγγύηση, σε άλλα διετής και σε άλλα 1 χρόνο.

Παντού γίνεται αυτό, γιατί τα προιόντα μιας εταιρίας δεν είναι ίδια σε αντοχή ,σε κοστος κλπ.....αλλά εδώ μιλάμε για το ίδιο προιόν...

Χαιρετώ όλα τα μέλη αυτού του καταπληκτικού forum.

Δουλεύω το δέκτη εδώ και μία εβδομάδα και έχω να σας πληροφορήσω για τα εξής:

1) Φορμάρισα τον εξωτερικό δίσκο 250GB σε FAT32 με cluster size 64KB - τη μέγιστη επιλογή που μου έδινε το πρόγραμμα. Όταν ο DTR2205 πήγαινε να κάνει προσπέλαση στο δίσκο, είτε για διάβασμα είτε για γράψιμο, κολλούσε και ξεκολλούσε μόνο με βγάλσιμο από την πρίζα. Τον ξαναφορμάρισα με την ελάχιστη επιλογή - cluster size 4 KB και δουλεύει μια χαρά.

2) Έχω τηλεόραση LG και, πέρα από την αρχική σύγχιση με το conflict των τηλεχειριστήριων, χρησιμοποιώ το δέκτη χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα στη συνήθη χρήση του. Χρησιμοποιώ μόνο το τηλεχειριστήριο του δέκτη (και για την τηλεόραση) ως εξής: Ανάβω την τηλεόραση με το "8", ανάβω το δέκτη, αν χρειάζεται επιλέγω την είσοδο HDMI στην τηλεόραση με το "7" και από εκεί και πέρα με τα βελάκια αλλάζω κανάλια και ρυθμίζω τον ήχο. Το μόνο προβληματικό από τα κουμπιά του τηλεχειριστήριου του δέκτη που συνήθως χρησιμοποιώ είναι το σταμάτημα της εγγραφής. Τα περισσότερα από τα προβλήματα του τηλεχειριστήριου βρίσκονται στα νούμερα που δεν τα χρησιμοποιώ επειδή συνηθίζω να αλλάζω κανάλι με τα βελάκια. Με λίγη εξάσκηση το πρόβλημα του τηλεχειριστήριου μετατρέπεται σε πλεονέκτημα επειδή δουλεύω τελικά με ένα τηλεχειριστήριο.

Κάτι ακόμη: ευχαριστώ το forum για το αρχείο της αναβάθμισης. Στην επόμενη αναβάθμιση θα ήθελα:

1) Να μπορώ να βλέπω ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις των προγραμματισμένων εγγραφών. Τώρα, δεν μπορώ να δω αν έχω ρύθμιση για εγγραφή μια φορά ή κάθε μέρα.

2) Να μπορώ να κάνω αλλαγές στις προγραμματισμένες εγγραφές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαγράψω μια προγραμματισμένη εγγραφή.

3) Να έχει άλλη μία ρύθμιση για την περιοδικότητα της εγγραφής, την "εργάσιμες μέρες (ΔΕΥ-ΠΑΡ)".

4) Να επλουτιστεί ο media player - όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.

Και κάτι τελευταίο: το πρόβλημα με την εξαφάνιση των δύο πρώτων προγραμμάτων του σταθμού στο EPG από κάποια στιγμή και μετά σταμάτησε να υφίσταται.

Βλέπω ότι το αρχείο αναβάθμισης έκανε θραύση! ελπίζω σύντομα να έχουμε και άλλη αναβάθμιση γιατί έχω θέμα με τις προγραμματισμένες εγγραφές! σε όλα τα κανάλια συγκεκριμένης συχνότητας (538MHz...MEGA, STAR, ΣΚΑΪ). Έχω δοκιμάσει και με άλλο δέκτη (DIGIMAX) και μου έκανε τα ίδια. Το περίεργο είναι πως στα υπόλοιπα κανάλια δεν έχω κανένα πρόβλημα...
Μάλλον είναι θέμα της Digea και απ' ότι έχω ακούσει πολλοί έχουν πρόβλημα και με τις CAM που μετατρέπουν το MPEG4 σε MPEG2 (Neotion). Άρα να περιμένουμε αλλαγές σε λίγο... πιστέυω πως πριν αρχίσει η εκπομπή στην Αθήνα αυτά θα έχουν λυθεί.
Για το τηλεχειριστήριο που θα λύνει το θέμα στις LG τηλεοράσεις, τηλεφώνησα ξανά αλλά ακόμη τίποτε. Περιμένουν τα τηλεχειριστήρια.

FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλησπέρα παίδες !
2-3 ερωτησούλες....
1. Έχω αυτόν τον περιβόητο δέκτη:BDGBGDB55:και έκανα την αναβάθμιση . Μένω στα Άνω Λιόσια και κάποια στιγμή [πριν κάνω αναβάθμιση] έπιασα δοκιμαστικά [λογικά] ψηφιακά [CH1-CH2-CH3-CH4] αλλά δεν είχαν ήχο.....
Το περίεργο είναι ότι στον υπολογιστή μου κάνοντας σάρωση [έχω MPEG4 δέκτη και εκεί] είχε μια χαρά ήχο...
2.Στην Philips 42PFL5603D/12 υπάρχει αντίστοιχο module MPEG4;
Ευχαριστώ πολύ!:grandpa::firstprize:

Επίσης άσχετο αλλά πρέπει να το πω . Οι MPEG2 [DVB/T] αποκωδικοποιητές για υπολογιστή ΔΕΝ πιάνουν τα κανάλια της Digea [έχω τόσους που θα με βόλευε τρελά] . Πρέπει να πάρεις MPEG4 δέκτη. Μπορώ άφοβα να προτείνω κάτι με πολύ καλή τιμή [αλλά έχει θέμα με τα αναλογικά]
Δείτε το εδώ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702521&u=LIFEVIEW-LV5HD-NOT-ONLY-TV-USB-HYBRID-STICK
Μην περιμένετε να δείτε αναλογικά με αυτό όμως....:guitarist::BDGBGDB55:

Βρήκα λύση στο πρόβλημα της ανανέωσης ώρας! απλά έβαλα τη ζώνη ώρας στο αυτόματο και τώρα είναι όλα οκ!!!

Στη στασεις λεωφορειων εχει βγει αφισα με τον εν λογω δεκτη στα 49 (γενικη διαφημιση της αμοιριδης-σαββιδης)

Καλησπέρα παίδες !
2-3 ερωτησούλες....
1. Έχω αυτόν τον περιβόητο δέκτη:BDGBGDB55:και έκανα την αναβάθμιση . Μένω στα Άνω Λιόσια και κάποια στιγμή [πριν κάνω αναβάθμιση] έπιασα δοκιμαστικά [λογικά] ψηφιακά [CH1-CH2-CH3-CH4] αλλά δεν είχαν ήχο.....
Το περίεργο είναι ότι στον υπολογιστή μου κάνοντας σάρωση [έχω MPEG4 δέκτη και εκεί] είχε μια χαρά ήχο...
2.Στην Philips 42PFL5603D/12 υπάρχει αντίστοιχο module MPEG4;
Ευχαριστώ πολύ!:grandpa::firstprize:

για το 1 που μπορώ να απαντήσω... στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πρόβλημα. παρόλα αυτά έχω ακούσει από ένα φίλο μου ότι στη σύνδεση HDMI μερικές φορές ο ήχος του δέκτη είναι πολύ χαμηλός! δοκίμασε να αλλάξεις τη ρύθμιση ήχου από PCM σε RAW αλλά έτσι δε θα μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση από το τηλεχειριστήριο του δέκτη.

Ρε παιδιά......δε μπορώ να κάνω την αναβάθμιση με τίποτα. Έχω κατεβάσει το αρχείο από όπου θέλετε :) (rapidshare, etc) το ξεζιπάρω και το βάζω στο root του usb stick και ακολουθώντας την διαδρομή menu, δίσκος, αναβάθμιση stp, μου βγάζει μήνυμα δεν υπάρχει αρχείο αναβάθμισης.....???
Κανείς?

Μήπως το usb stick είναι φορμαρισμένο σε NTFS και γι' αυτό δεν βλέπει το αρχειο;
Βλέπει και γράφει μόνο σε usb stick που είναι φορμαρισμένα σε FAT 32. Αυτό είναι συνηθισμένο χαρακτηριστικό για πολλούς δέκτες.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

όχι είναι σε fat32. είναι μικρό και δε μπήκα ποτέ στη διαδικασία να το κάνω ntfs
Πολλές φορές έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες με στικάκια. Δοκίμασε να κάνεις την αναβάθμιση με άλλο στικ.