FX AUDIO TUBE 03 έχουμε σοβαρό θέμα...

Και οι μανίσιες λάμπες πολύ καλές!
Εμφανώς πιο ατακερές από τις αμερικάνικες.
Ζεστένονται περισσότερο.

Γι αυτό του έχουν βγάλει στην αλλοδαπήν τα μάτια...
Λάμπες, τελεστικά, ένας χαμός.

Οποτε καλά λένε:
Ότι κάνεις μόνος σου και ότι σου αρέσει.-

• Like
Reactions: platon
Πέρασε επιτυχώς άλλο ένα τέστ το μπιζουδακι.
Πηρε ομόφωνη έγκριση...

Καλή Ανάσταση με υγεία.

Attachments

• IMG_20250416_203318.jpg
    IMG_20250416_203318.jpg
    2.1 MB · Views: 49
  • IMG_20250416_192700.jpg
    IMG_20250416_192700.jpg
    1.5 MB · Views: 46
  • IMG_20250416_192620.jpg
    IMG_20250416_192620.jpg
    1.8 MB · Views: 46
  • IMG_20250416_190143.jpg
    IMG_20250416_190143.jpg
    1.6 MB · Views: 47
  • IMG_20250416_190119.jpg
    IMG_20250416_190119.jpg
    1.9 MB · Views: 47
  • IMG_20250416_182917.jpg
    IMG_20250416_182917.jpg
    1.6 MB · Views: 46
Ηρθε και το δικο μου και λυθηκε για εξερευνηση και μαλλον αναβαθμισεις ωστε να δω τι παραπανω μπορει να μας πει,View attachment 251097

βλέπω κάτι πυκνωτές (ηλεκτρολυτικούς) για τους οποίους λένε τα χειρότερα εδώ και εξωτερικό

τσέκαρε αν είναι ίδιοι με αυτούς:

Τίγκαρα στα μπιζουδάκια.:giggle:
Πλάκα έχουν τα άτιμα.

Attachments

• IMG_20250425_174351.jpg
    IMG_20250425_174351.jpg
    2 MB · Views: 24
  • IMG_20250425_174412.jpg
    IMG_20250425_174412.jpg
    2 MB · Views: 24
  • Like
Reactions: vlad66
βλέπω κάτι πυκνωτές (ηλεκτρολυτικούς) για τους οποίους λένε τα χειρότερα εδώ και εξωτερικό

τσέκαρε αν είναι ίδιοι με αυτούς:

ειναι ελεεινοι θα σου ελεγα οι υλεκτρολυτικοι αλλα και οι πλαστικοι που εχει επανω το μηχανακι ,βεβαια σε αυτη την τιμη δεν περιμενεις και σοβαρα υλικα
Εδω να πω οτι σε προχειρες μετρησεις με τον φορητο παλμογραφο και οχι στο εργαστηριο εχει ενα καλο ημιτονο αλλα ενα ελεεινο τετραγωνο ,θα δουμε μετα τις αλλαγες ( οταν μαζευτουν και αλλα υλικα για παραγγελια απο mouser ) αν αλλαξει κατι και φυσικα θα αλλαξω και τις λαμπες
Μπηκαμε σε εργα παλι

Τον ακουσα και συγκριτικα με τον δικο μου pro ( counterpoint sa 5000) και ηταν αρκετα καλος ,δεν εφτανε τον sa 5000 αλλα για το κοστος του και τα ψοφια υλικα του δεν ηταν ασχημος αν και ο δικος μου παει για αλλαγη στις λαμπες πλεον

Οτι ακουσα ηταν χωρις καποιο σοβαρο εξωτερικο τροφοδοτικο , να πουμε οτι κανει ανυψωση τασης μαλλον με το παλμοτροφοδοτικο που εχει εσωτερικα και δουλευει τις λαμπες στα 66v

• Like
Reactions: SHERPA
Καλημέρα και καλό Σ/Κ.

Τάκη αν είναι εύκολο δημοσίευσε μια λίστα υλικών προς αντικατάσταση...
μιας και το έχεις ανοικτό.

Αν κάποιος φίλος έχει εξοπλισμό μέτρησης και έχει χρόνο, θα ήθελα ένα απότέλεσμα...

Με προβληματίζει αυτός:

https://farmedia.com/tube-audio-line-level-buffers/

Επίσης δεν κατάλαβα καλά στο λινκ, αν άλλαξε και στο δικό μας μοντέλο, τους 4 πλαστικούς
από 1uf σε 4.7uF...

Last edited:
ειναι ελεεινοι θα σου ελεγα οι υλεκτρολυτικοι αλλα και οι πλαστικοι που εχει επανω το μηχανακι ,βεβαια σε αυτη την τιμη δεν περιμενεις και σοβαρα υλικα
Εδω να πω οτι σε προχειρες μετρησεις με τον φορητο παλμογραφο και οχι στο εργαστηριο εχει ενα καλο ημιτονο αλλα ενα ελεεινο τετραγωνο ,θα δουμε μετα τις αλλαγες ( οταν μαζευτουν και αλλα υλικα για παραγγελια απο mouser ) αν αλλαξει κατι και φυσικα θα αλλαξω και τις λαμπες
Μπηκαμε σε εργα παλι

Τον ακουσα και συγκριτικα με τον δικο μου pro ( counterpoint sa 5000) και ηταν αρκετα καλος ,δεν εφτανε τον sa 5000 αλλα για το κοστος του και τα ψοφια υλικα του δεν ηταν ασχημος αν και ο δικος μου παει για αλλαγη στις λαμπες πλεον

Οτι ακουσα ηταν χωρις καποιο σοβαρο εξωτερικο τροφοδοτικο , να πουμε οτι κανει ανυψωση τασης μαλλον με το παλμοτροφοδοτικο που εχει εσωτερικα και δουλευει τις λαμπες στα 66v
Τον ζήλεψα τον counterpoint sa 5000.
Να το χαίρεσαι το αστέρι σου.
Κούκλα, μέσα έξω!!!

• Like
Reactions: takis
θα ανεβασω την λιστα απο mouser αργοτερα η αυριο το πολυ ,εξοπλισμο εχω αλλα ειναι στο εργαστηριο που εχω με φιλο και κανουμε οταν το θυμηθουμε πλεον DIY οποτε οταν παω θα το μετρησω
Θα βαλω στην λιστα αγορων και τους πλαστικους που λεει να δουμε τι ψαρια πιανει

• Like
Αυτα ειναι τα υλικα χωρις τους πυκνωτες που λεει ο τυπος στο αρθρο γιατι δεν προλαβα να βρω ,στους 1 mf εχω βαλει δυο τυπους και διαλεγετε οποιον θελετε επισης θα αλλαξω και τα 5532 γιατι τα κοβω για μουφα
tube 03.png

• Like
Αυτα ειναι τα υλικα χωρις τους πυκνωτες που λεει ο τυπος στο αρθρο γιατι δεν προλαβα να βρω ,στους 1 mf εχω βαλει δυο τυπους και διαλεγετε οποιον θελετε επισης θα αλλαξω και τα 5532 γιατι τα κοβω για μουφα
View attachment 251232
Όντως πολλοί λένε για μούφα τελεστικά...
Ευχαριστώ Τάκη.

Κατά την προσφιλή μου τακτική...
το ντακ πάνω στο μπιζουδάκι χωρίς καλώδια...

Attachments

• IMG_20250426_195932.jpg
    IMG_20250426_195932.jpg
    796.1 KB · Views: 11
  • Like
Reactions: vlad66
Για να γίνω επεξηγηματικός ως προς τη συνδεσμολογία της φωτό:

Το μπερρυντάκ παίρνει usb από το πισί.
Δίνει μέσω οπτικής στο V90.
To V90 δίνει στο μπιζουδάκι...
Το μπιζουδάκι δίνει στον παθητικό SM.
To SM μετατρέπει τα rca σε xlr και δίνει στα δορυφόρια JBL EON 15G2.

H δεύτερη έξοδος του SM, δίνει στο νεοαποκτηθέν ART .
To ΑRT δίνει στο ενεργό κρος και αυτό στους τελικούς των σαμπς.
Ήτοι στο κρος δουλεύει μόνο ο κλάδος των χαμηλών με ρύθμιση στάθμης
ανεξάρτητη από τα δορυφόρια και κατά το δοκούν, αναλόγως της ηχογράφησης...
γούστων... και διάθεσης...

Προσοχή στο ART αν το αγοράσει κάποιος.
Εχει ανάστροφη πολικότητα στο βύσμα τροφοδοσίας...

Ευτυχώς το είδα... καθώς ήθελα να βάλω κάτι πιο βαρβάτο από
τα μανίσια 150mA...
Eπίσης το τρόφο του αναγράφει 12VDC και μετράει 17...

Δεν θελω να σας απογοητευσω , αλλα εαν το σχεδιο του FX AUDIO TUBE 03 ειναι ιδιο με το παρακατω , τοτε θα εχει υψηλες παραμορφωσεις , η εξοδος στο σχεδιο αυτο ειναι απο την ανοδο και στην συνεχεια δεν υπαρχει buffer για απομωνοση , οποτε οι παραμορφωσεις θα ειναι υψηλες , επισης η ταση 70V ειναι χαμηλη για λαμπατο κυκλωμα , αλλος ενας λογος για υψηλες παραμορφωσεις .
1745699293953.png

Δεν θελω να σας απογοητευσω , αλλα εαν το σχεδιο του FX AUDIO TUBE 03 ειναι ιδιο με το παρακατω , τοτε θα εχει υψηλες παραμορφωσεις , η εξοδος στο σχεδιο αυτο ειναι απο την ανοδο και στην συνεχεια δεν υπαρχει buffer για απομωνοση , οποτε οι παραμορφωσεις θα ειναι υψηλες , επισης η ταση 70V ειναι χαμηλη για λαμπατο κυκλωμα , αλλος ενας λογος για υψηλες παραμορφωσεις .
View attachment 251266
Μπα, δεν είναι αυτό.
Με μία βιαστική ματιά, λείπουν οι δύο τελεστικοι.
Και δέχεται AC τάση, ενώ το μπιζουδακι θέλει DC.

Mιλαω μονο για το λαμπατο τμημα , εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι copy paste με αυτο που παρεθεσα ? , εχεις βρει το σχεδιο του

FX AUDIO TUBE 03 ? .​

Mιλαω μονο για το λαμπατο τμημα , εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι copy paste με αυτο που παρεθεσα ? , εχεις βρει το σχεδιο του

FX AUDIO TUBE 03 ? .​

Καλημέρα.

Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος αν μιλάς μόνο για λαμπατο τμήμα.
Ίσως αυτό το σχέδιο να αφορά το προγενέστερο μοντέλο, το 01 δηλαδή.
Αλλά που να βγει σίγουρη άκρη...

Σχέδιο από 03, όχι, δεν βρέθηκε πουθενά...

Καλημερα , ναι μονο για το λαμπατο τμημα ηταν τα σχολια μου αλλα δεν το "καταλαβες" , μπορουμε ομως να δουμε εαν ακολουθει το ιδιο σχεδιο η εχει διαφορες απο το 01 , πχ εαν η αντισταση απο την καθοδο της λυχνιας προς την γη ειναι 200Ω , τοτε κατα πασα πιθανοτητα ειναι ιδιο το σχεδιο , μπορεις να μετρησεις και την αντισταση της ανοδου ως προς το + της τροφοδοσιας , με ΠΡΟΣΟΧΗ βεβαια να ειναι εκτος ρευματος και να μην ειναι φορτισμενος κανενας πυκνωτης , γενικα προσοχη με τις καπως "υψηλες" τασεις που εχει αυτο το μπιμπλικι , διοτι αυτο παιρνει 12V DC (αν θυμαμαι καλα ) και τα ανεβαζει με switching τροφοδοτικο για να δουλεψουν οι λαμπες , τωρα ποσο την ανεβαζει ... στα 70V η παραπανω μπορεις να το μαθεις με μια μετρηση .

• Like