Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Απάντηση: Re: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Τώρα για τις αιχμές περί hi end τις αντιπαρέρχομαι γιατί τέτοιου κόστους συσκευές δεν αφορούν φυσικά εμάς, οπότε φυσικά και η άποψή μας περιττεύει. Και φεύ οι κάτοικοι της φαιδράς πορτοκαλέας, με τα τόσα επιτεύγματα τα έβγαλαν άχρηστα, σχεδιάστε και σείς έστω και της μισής απόδοσης και κοστολογήστε το στα διπλά, αλλά που............
Συνεχιζω να μην καταλαβαινω το εξης. Αν πω πχ πως η Mercedes SL500 δε μου αρεσει γιατι σε αυτα τα λεφτα και για αυτο το ειδος αυτοκινητου θα προτιμουσα μια Porsche, εχω κανει καποιο "φαουλ"? Ποσοι απο εμας δεν εχουν κανει τετοιου ειδους κρισεις ΧΩΡΙΣ καν να εχουν μπει ποτε σε κανενα τοσο ακριβο αυτοκινητο? Σορρυ, αλλα μιας και δε χρησιμοποιουμε μετρησεις αλλα υποκειμενικά κριτηρια, "δικαιουμαστε" να λεμε τη μ@λ@κι@ μας. Εδω εχω ακουσει να λεει καποιος πως δεν του αρεσει η πιτσα(!!!!!!!), στα ηχεια θα κολλησουμε?:flipout: :flipout: :flipout:

Πέτρος Μακρής said:
Συνεχιζω να μην καταλαβαινω το εξης. Αν πω πχ πως η Mercedes SL500 δε μου αρεσει γιατι σε αυτα τα λεφτα και για αυτο το ειδος αυτοκινητου θα προτιμουσα μια Porsche, εχω κανει καποιο "φαουλ"? Ποσοι απο εμας δεν εχουν κανει τετοιου ειδους κρισεις ΧΩΡΙΣ καν να εχουν μπει ποτε σε κανενα τοσο ακριβο αυτοκινητο? Σορρυ, αλλα μιας και δε χρησιμοποιουμε μετρησεις αλλα υποκειμενικά κριτηρια, "δικαιουμαστε" να λεμε τη μ@λ@κι@ μας. Εδω εχω ακουσει να λεει καποιος πως δεν του αρεσει η πιτσα(!!!!!!!), στα ηχεια θα κολλησουμε?:flipout: :flipout: :flipout:

Πέτρο βεβαίως δικαιούμαστε να λέμε "δεν μου αρέσει", αυτό έλειπε.
Το "δεν μου αρέσει εμένα" όμως είναι διαφορετικό απο το "είναι μάπα" γενικώς..
Έτσι δεν είναι;

Που ειναι το προβλημα δε καταλαβα.

Θiξαμε καμμια υποληψη με το να πουμε τη γνωμη μας; Ή μηπως απαγορευεται να τη λεμε; Ή μηπως πρεπει να μας αρεσει οτιδηποτε εχει απο 10.000Ε και πανω; Εγω για τα JM Lab το λεω απο την πρωτη χρονια που κατεβηκαν τα Utopia: Αυτα τα ηχεια δεν μου αρεσουν ηχητικα. Αν καποιος θελει τοσο πολυ να μου αλλαξει γνωμη, ας με καλεσει σπιτι του να τα ακουσουμε σε διαφορετικες συνθηκες. Τα Εlectra, που καποτε ηταν μεσα στο οικονομικο μου πλαισιο, πηγα και τα ακουσα στο μεγαλο δωματιο της "Ηχοδομης" και κουβαλησα ολο το τοτε συστημα μου. Ουτε και αυτα μου αρεσαν... Εχω καταληξει μετα απο τοσα χρονια, οπου και οπως τα εχω ακουσει, οτι δεν...

Το ιδιο ισχυει και για οποιοδηποτε Audiovector δεν εχει ribbon. Επειδη λοιπον λεω οτι δεν μου αρεσουν, σημαινει οτι οι εταιρειες αυτες δεν ειναι σοβαρες; Ή πιεζω καποιον να μην τα αγορασει;

Θα προτεινα να χαλαρωσουμε λιγο και να μην πιανομαστε απο την οποιαδηποτε κουβεντα. Συμπερασματα εχει το δικαιωμα να βγαζει ο καθενας απο εμας, το forum αυτο το λογο εχει. Να λεμε τη γνωμη μας, τη γνωμη τη δικη μας και οχι ενος σχεδιαστη με πειρα επανω στο αντικειμενο.

Μπάμπης Κολέζας said:
Πέτρο βεβαίως δικαιούμαστε να λέμε "δεν μου αρέσει", αυτό έλειπε.
Το "δεν μου αρέσει εμένα" όμως είναι διαφορετικό απο το "είναι μάπα" γενικώς..
Έτσι δεν είναι;

ΣΩΣΤΑ! Εχει τεραστια διαφορα το ενα απο το αλλο. Αλλωστε, στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερθηκαμε στο πως ακουγονταν τα Utopia στις συγκεκριμενες συνθηκες. Συνεπως, κατα τη γνωμη μου, ειμαστε και πολίτικαλι κορεκτ, ετσι?

Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Δαμιανός Δημητριάδης said:
... Τσάι και συμπάθεια για τα αδέλφια Τσακιρίδη και για τους μικρούς μερακλήδες μηχανικούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με λογικές τιμές και αμεσότητα με τον πελάτη, όχι για την κάθε Ουτοπία!

Όχι μόνον τσάι και συμπάθεια. Και έμπρακτη υποστήριξη.

Εχει τεράστια διαφορά να πείς ότι εμένα μου αρέσει το genesis model II γιαυτόν και γιαυτόν τον λόγο και δεν μου αρέσει το Utopia, td12, virgo κλπ γιαυτούς τους λόγους, απο το να πείς ότι το Utopia είναι φύκι και πουλιέται για μεταξωτές κορδέλλες, επειδή δεν έπαιξε σε κάποια έκθεση. Ποιό δέος προκαλείται απο τα ακριβά μηχανήματα; Ενα ακριβό μηχάνημα ότι προκαλεί αυξημένες προσδοκίες το θεωρώ λογικό και μάλιστα αναμενόμενο αλλά δέος!!! το θεωρώ παράλογο.
Φυσικά δεν ξέρω πόσο χαβαλέ μπορώ να κάνω ή πόσο δικαίωμα έχω να αρχίσω να γράφω εναντίον κάποιου εδώ μέσα επειδή δεν μου άρεσε κάτι ποου έγραψε!!!

Re: Απάντηση: Re: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

monsoon said:
Aν αναφέρεσαι στην περσινή έκθεση, έπαιζαν μ' έναν Audia τάξης Α, 2x50 ή 2x70 αν θυμάμαι καλά..

Όχι, όχι...μιλάω για τον χώρο ακροάσεων της αντιπροσωπείας...

δεν νομιζω πως πρεπει να μπλεκουμε το αν μας αρεσει κατι ηχητικα,με το αν αξιζει τα λεφτα του και πολλη περισσοτερο με τα φυκια και της κορδελες.ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να κρινει ΕΤΣΙ,το αν του αρεσουν η οχι ειναι αλλο θεμα....ΝΑ σας πω εγω τη πιστευω για τα φυκια???οταν ανοιγεται ενα θεμα για να κατηγορησουν κατι συγκεκριμενο και χωρις λογο,και την ιδια ωρα να επικρωτουν καποιες αλλες εταιριες καποιον κυριων,εγω αυτο το θεωρω <<φυκια για μεταξωτες κορδελες>>.ολα τα ξερουμε,ολα τα σφαζουμε εδω μεσα.τετοιου χαρακτηρα θεματα δεν νομιζω να οφελουν σε τιποτα απολυτως... 1.(συγνωμη εκ τον προτερων για την καπως εντονη γραφη). 2.δεν εχω σχεση με καμια εταιρεια και κανεναν αντ/πω.

Τελικά , μάλλον θα ήταν καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος σε "Υπερτιμημένες συσκευές " . Ετσι όλοι θα μπορούν να πουν την γνώμη τους πιό άνετα , αφού κατά 90% όλες οι συσκευές είναι υπερτιμημένες .

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Τελικά , μάλλον θα ήταν καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος σε "Υπερτιμημένες συσκευές " . Ετσι όλοι θα μπορούν να πουν την γνώμη τους πιό άνετα , αφού κατά 90% όλες οι συσκευές είναι υπερτιμημένες .

συμφωνω !!!!!!!!!!!!!! :ernaehrung004:

να βαλουμε τον τιτλο :

(Η Αισιοδοξια φρεναρε στο 4 ο μηδενικο της αναγραφομενης τιμης ....... )

:flipout: :flipout: :flipout:

Επειδή το 99% των κατασκευαστών δεν είναι παλιάτσοι, αλλά άνθρωποι με μεράκι, τα τυχόν εσφαλμένα setup και το πρόχειρο στήσιμο στις εκθέσεις έχει να κάνει με μειωμένη σοβαρότητα του έμπορου, μήπως θα’πρεπε να αξιολογούνται τα συγκεκριμένα μαγαζάκια? Ωστόσο και οι έχουν μερίδιο για το χάλι που ακούμε σε εκθέσεις αφού ίσως θα’πρεπε να αναφέρονται τα setup με τα οποία ακούν στη βιοτεχνία τους αυτά που φτιάχνουν.

Preve said:
Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες = ηχεία που παίζουν χειρότερα- εφάμιλλα από ηχεία των 10-15 χιλιάδων euro ....αλλά που ζητάνε για αυτό πάνω από 70.000 euro αν δεν κάνω λάθος.

Επειδή τα συγκεκριμένα ηχεία υπάρχουν στημένα σωστά σε ένα και μόνο ένα χώρο σε όλη την Ελλάδα, και που δυστυχώς ΔΕΝ θα τα ακούσετε (δεν είναι μαγαζί!) μην είστε τοσο αυστηροί στην κριτική σας. ΔΕΝ παιζουν σε απλό, κανονικό χώρο. Θέλουν ΠΟΛΥ δουλειά. Και μη γράψει κανείς γιατί τα μεν ή τα δε δεν έχουν αντίστοιχο πρόβλημα. Η απάντηση είναι προφανής: λόγω μεγέθους και μόνο. Δεν ελέγχεται χωρις υλικά το ηχείο. Και αυτό ΟΧΙ δεν είναι ελλάτωμα γιατί οι λίγοι που θα το αγοράσουν έχουν το χώρο και τα χρήματα να τον φτιάξουν. Τα Grande είναι state of the art προϊόν που η συγκεκριμένη εταιρία έβγαλε για "επίδειξη ισχύος". Αλλά έχω βαρεθεί χρόνια τώρα την ιστορία με αυτά τα ηχεία. Αλλωστε γούστα είναι αυτά! Σας προκαλεί η τιμή του; Γιατί τα Burmester, Boulder, Nordost, κλπ έχουν καλό value for money ή περρισότερη δουλειά που δικαιολογεί την τιμή τους;;;

Δαμιανός Δημητριάδης said:
Με αφορμή μια σχετική συζήτηση σε νήμα γειτονικής κατηγορίας και το θαραλλέο μήνυμα του Έκτωρα, αποφάσισα ν' ανοίξω αυτό εδώ για χαβαλέ. Μην ξεχνάτε όμως πως μεταξύ σοβαρού κι' αστείου λέγονται τα πιο σημαντικά πράγματα.

Να κάνω εδώ μία (μάλλον απαραίτητη διευκρίνηση)

Τα δύο προϊόντα που ανέφερα στο συγκεκριμένο thread έχουν το κονό χαρακτηριστικό οτι πρόκειται για μηχανήματα που είναι φύκια με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ και παρουσιάζονται σαν μεταξωτές κορδέλλες.

Και ειδικότερα:

Το τρανσπόρτι της EAD έχει ένα ωραίο κουτί και μέσα ΑΤΟΦΙΟ τον μηχανισμό ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ενός μοντέλου της Pioneer και χρεωνόταν σε τουλάχιστον εξαπλάσια τιμή. Το είχε παρατηρήσει και ο Δ. Σταματάκος σε δοκιμή στον "ΗΧΟ" προ δεκαετίας περίπου.

Για το Gaincard είναι γνωστό οτι πρόκειται για ενισχυτή βασισμένο στο Gainclone με κόστος τουλάχιστον 30πλάσιο του κόστους των ανταλλακτικών.

Τα δύο αυτά μοντέλα τα ανέφερα διότι η ερώτηση του Δ.Θ. έπρεπε να απαντηθεί, αλλιώς άφηνε να πλανιέται η εντύπωση οτι στο χώρο του Hiend όλα τα προϊόντα είναι είτε αποτελέσματα διαστημικής τεχνολογίας, είτε αποτελέσματα αλχημιών, βουντού, φεγκ σούϊ και οτιδήποτε άλλου μεταφυσικού μπορεί κανείς να φανταστεί με το ανάλογο (και πάντα διακιολογημένο) καπέλλο. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Καμία όμως σχέση με μηχανήματα γνωστά και μη εξαιρετέα που δεν "μου έκατσαν" σε κάποια πιθανή ακρόαση.Φυσικά υπάρχουν και πάμπολλα τέτοια αλλά δεν τα αναφέρω.
Και φυσικά δεν βλέπω κανένα "θάρρος" πίσω απο τη δήλωσή μου αυτή. Σημειωτέον έχω και άλλα υπόψη αλλά αυτά ήταν τα πρώτα που θυμήθηκα

Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Αμα το θρεντ είχε τίτλο "Φτηνά μηχανάκια που δεν παίζουν" ουδείς θα είχε πρόβλημα. Τώρα γιατί όλοι αισθάνονται την ανάγκη να βρούν δικαιολογίες για πανάκριβα μηχανήματα όταν κάποιος τους πεί "δεν μ' αρέσει όπως παίζει " ή "δεν αξίζει τα λεφτά του " , δεν ξέρω. Τόσοι υπερασπιστές ηχείων από ανθρώπους που έχουν με αυτά την ίδια ακουστική εμπειρία με όσους τα απεχθάνονται ή τα κατακρίνουν , τι να πω . . . μπράβο

Να μιά απάντηση στην καρδιά του θέματος....
και για να την παραφράσω...
αν το θρεντ είχε τίτλο "φτηνά μηχανάκια που δεν παίζουν" δεν θα υπήρχε και καμιά απάντηση.
Η ουσία είναι να ανταλλάξουμε 5 απόψεις, και από τη συμμετοχή ήδη φαίνεται ότι υπάρχει ψωμί....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Δ. Παναγιωτίδης said:
Να μιά απάντηση στην καρδιά του θέματος....
και για να την παραφράσω...
αν το θρεντ είχε τίτλο "φτηνά μηχανάκια που δεν παίζουν" δεν θα υπήρχε και καμιά απάντηση.
Η ουσία είναι να ανταλλάξουμε 5 απόψεις, και από τη συμμετοχή ήδη φαίνεται ότι υπάρχει ψωμί....

Τι λέτε ρε παίδες?
Εδώ στα δικά μας συστήματα που τα ξέρουμε και τα γνωρίζουμε χρόνια δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα, θα μιλήσουμε για κάποια που ακούσαμε σε κάποια έκθεση και θα τα θάψουμε κιόλας?
Δηλαδή θα γίνουμε οι γκουρούδες που κοροϊδεύουμε?

Αν θέλετε την άποψή μου για τα Grande ούτε κι εμένα μου αρέσανε στις εκθέσεις που τα άκουσα, δε θεώρησα όμως ούτε στιγμή ότι πρόκειται για "φύκια".
Αν έχω 70 χιλιάρικα για να τα αγοράσω, θα έχω και άλλα 150 για τα συνοδά, και άλλα 30 για να μου φτιάξει το χώρο κάποιος που να ξέρει, και φυσικά θα έχω και το χώρο για να μπορούν να συμβούν όλα τα υπόλοιπα.

Δηλαδή αν πάρω ένα Impreza (με τα πολλά αλόγατα) και καταφέρω να το βγάλω έξω από το δρόμο, σημαίνει ότι δε κρατάει καλά ή ότι εγώ είμαι π@π@ρ@ς?

Για τα Grande ή για οτιδήποτε άλλο δε χωράει μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου άποψη μου είναι ο αντιπρόσωπος-μαγαζί να ΜΗΝ το βάζει να παίζει.
Αν θέλω να αγοράσω κάτι μεγάλης αξίας τι θα κάνω? Θα περιμένω τη Highend για να το ακούσω μαζί με άλλα 345 άτομα σε ένα δωματιάκι 3χ4, ή μήπως θα βασιστώ στους γκουρούδες των περιοδικών? Θα κλείσω ένα ραντεβού με τον μαγαζάτορα και θα το ακούσω σωστά, όπως πρέπει, είτε στο μαγαζί του, είτε στο σπίτι ευγενικού πελάτη του (ακόμα καλύτερα).

Οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχουν "υποστηρικτές ακριβών ηχείων", αλλά "υποστηρικτές ορθής σκέψης και κοινής λογικής", μάλιστα διαθέσιμης στον καθένα μας φορ φρι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Κακαλιός Στέργιος said:
Τι λέτε ρε παίδες?
Εδώ στα δικά μας συστήματα που τα ξέρουμε και τα γνωρίζουμε χρόνια δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα, θα μιλήσουμε για κάποια που ακούσαμε σε κάποια έκθεση και θα τα θάψουμε κιόλας?
Δηλαδή θα γίνουμε οι γκουρούδες που κοροϊδεύουμε?

Αν θέλετε την άποψή μου για τα Grande ούτε κι εμένα μου αρέσανε στις εκθέσεις που τα άκουσα, δε θεώρησα όμως ούτε στιγμή ότι πρόκειται για "φύκια".
Αν έχω 70 χιλιάρικα για να τα αγοράσω, θα έχω και άλλα 150 για τα συνοδά, και άλλα 30 για να μου φτιάξει το χώρο κάποιος που να ξέρει, και φυσικά θα έχω και το χώρο για να μπορούν να συμβούν όλα τα υπόλοιπα.

Δηλαδή αν πάρω ένα Impreza (με τα πολλά αλόγατα) και καταφέρω να το βγάλω έξω από το δρόμο, σημαίνει ότι δε κρατάει καλά ή ότι εγώ είμαι π@π@ρ@ς?

Για τα Grande ή για οτιδήποτε άλλο δε χωράει μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου άποψη μου είναι ο αντιπρόσωπος-μαγαζί να ΜΗΝ το βάζει να παίζει.
Αν θέλω να αγοράσω κάτι μεγάλης αξίας τι θα κάνω? Θα περιμένω τη Highend για να το ακούσω μαζί με άλλα 345 άτομα σε ένα δωματιάκι 3χ4, ή μήπως θα βασιστώ στους γκουρούδες των περιοδικών? Θα κλείσω ένα ραντεβού με τον μαγαζάτορα και θα το ακούσω σωστά, όπως πρέπει, είτε στο μαγαζί του, είτε στο σπίτι ευγενικού πελάτη του (ακόμα καλύτερα).

Οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχουν "υποστηρικτές ακριβών ηχείων", αλλά "υποστηρικτές ορθής σκέψης και κοινής λογικής", μάλιστα διαθέσιμης στον καθένα μας φορ φρι.

εθεσες τα πραγματα στη σωστη τους βαση.:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Κακαλιός Στέργιος said:

Πώς φαίνεται ότι δεν είσαι χαϊεντάς... :p