ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Supreme Member
- 19 June 2006
- 8,661
Tάσο συμφωνώ αλλά εδώ μιλάμε και για την απόλυτη γραφικότητα ever.
Δεν μιλάμε απλά για ψεύτες και υπόδικους.
Λες δηλαδή, ότι ήξερε για το λαμόγιο τον Πάχτα, ότι ξεπουλούσε τα χρυσωρυχεία Κασσάνδρας για ψίχουλα (11εκ. ευρώ και αυτά δε τα εισέπραξε ποτέ το δημόσιο!) και ότι η δραστηριότητα των εκάστοτε ιδιοκτητών θα τραυμάτιζε ανεπανόρθωτα το περιβαλλον, αλλά παρόλα αυτά τον ψήφισαν?!?
Αυτό δυσκολεύομαι να το πιστέψω...
Το μόνο σοβαρό θέμα που υπάρχει στην όλη ιστορία για μένα, είναι ότι υπήρξαν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι που τον ψήφισαν πάνω από μία φορά.
Τραγικό.
Ελπίδα καμμία.
Υ.Γ. Καλά μας κάνουν...
Αδερφέ με προβληματίζεις...
Γιαυτό είμαι εδώ! :aetsch:
Για το σκάνδαλο Τεχνικής Ολυμπιακής έπαιζαν τα κωλοκάναλα μήνες...
10 βουλευτές φαγώθηκαν... Τι διάολο κάτι θα έμαθαν οι κάτοικοι...
Τι? Ο Βούγιας είναι ακόμη στη πολιτική σκηνή? Ούτε αυτό θα μαθεύτηκε φαίνεται...![]()
ps.1 παρεμπιπτόντως τελικά το σχέδιο της Τεχν. Ολυμπ. προχώρησε και ούτε γάτα ούτε ζημιά... σκάνδαλο? Ποιο σκάνδαλο? :antlers:
ps.2 τελικώς τι έγινε με την κλίση από τον εισαγγελέα των υπουργών προμηθειών? ε.... υπουργούς εθνικής άμυνας εννοούσα.... Γνωρίζει ο Λαός. Να τον ενημερώσουμε γιατί ο αθεόφοβος μπορεί να τους ξαναψηφίσει...![]()
Tάσο συμφωνώ αλλά εδώ μιλάμε και για την απόλυτη γραφικότητα ever.
Κανένα πρόβλημα να ενημερωθούν όσοι το θέλουν. Προσωπικά όμως, προσπαθώ να σέβομαι τον καθένα (και το Λαό εννοείται), τις αποφάσεις και τα δικαιώματά του.
Εδώ στο φόρουμ γράφω τις δικές μου σκέψεις και απόψεις και δεν ευαγγελίζομαι καμμία μοναδική Αλήθεια κανενός.
Και για να είμαι ξεκάθαρος, σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμώ να παίξω το ρόλο του ινστρούχτορα* καμμίας παράταξης και καμμίας "τάσης"...
*http://el.wiktionary.org/wiki/ινστρούχτορας
Δημοκρατική εκτροπή θα ήταν να μην σεβαστώ τις επιλογές του συμπολίτη μου, όπως αυτές εκφράζονται με την ψήφο του. Να αμφισβητήσω δηλαδή το αποτέλεσμα που αυτή η διαδικασία παρήγαγε.
Όχι όμως και το να κρίνω τις επιλογές αυτές. Δικαίωμά μου ακόμη και το να θεωρώ συλλήβδην όλους τους Έλληνες ως ζώα, κατά το σκέλος της πολιτικής τουλάχιστον συμπεριφορά τους, όσο ακραίο και εάν είναι αυτό ως άποψη. Ή ακόμη το να θεωρήσω τη δημοκρατία ως ακατάλληλο πολίτευμα για μια κοινωνία ηλιθίων -άποψη και αυτό.
...
ps. άντε να κανονίσουμε και κανένα "κοντινό"...
Γιατι απλα,κατα την γνωμη μου-μπορει να ειναι και λαθος-,οταν κρινουμε τους εκλογεις τοτε μετατρεπομαστε σε <εκλογικη αριστοκρατια>.Δηλαδη αυτοματα θεωρουμε υποδεεστερους πνευματικα -πολιτικα μερος των ψηφοφορων και επομενως <ανικανους> για να εχουν το δικαιωμα της ψηφου.
Υπαρχει μια εξαιρετικα λεπτη και ουσιαστικη διαφορα μεταξυ του να κρινουμε τους πολιτικους και να κρινουμε το εκλογικο σωμα.Κατ αυτην την εννοια θα επρεπε να θετουμε περιορισμους για το ποιος εχει δικαιωμα να ψηφιζει και καποιοι εξ υμων να οριζουν τα μετρα και τα σταθμα του δικαιωματος του εκλεγειν.Αυτο αν δεν κανω λαθος οδηγει στη αριστοκρατια και παντως οχι στη δημοκρατια
Θα πρεπει,δηλαδη, να εχει δικαιωμα ψηφου μονον οποιος εχει IQ απο ενα βαθμο και πανω ,να εχει μορφωση απο ενα βαθμο και πανω κλπ,κλπ?
Αυτα μου θυμιζουν την εποχη που οι γυναικες δεν ειχαν δικαιωμα ψηφου{γιατι αραγε?]
Μέσα! :ernaehrung004:
(αρκεί να "σεβαστείς" ότι όταν πίνω, πίνω πολύ...:beerglass: :beerglass: :beerglass: :beerglass: :beerglass: :ADFADF1![]()
![]()
Τασο, δικαιωμα του καθε ανθρωπου ειναι να πιστευει οτι θελει-δεν το συζητω.Επισης δικαιωμα του ειναι να πιστευει οτι αυτος ειναι το απαυγασμα του ανθρωπινου γενους και οι υπολοιποι ανθρωποι ειναι απλα πρωτοζωα με ανθρωπινη μορφη,οπως επισης και οτι η δημοκρατια ειναι ακαταλληλη ως πολιτευμα.Κατι τετοια ακουγοταν και για την ανωτεροτητα της Αρειας φυλης και για τον Εθνικοσοσιαλιασμο ,αν δεν κανω λαθος
Πέτρο δεν πρόκειται περί ελιτίστικης απόψεως ή άλλης που οδηγεί σε εκτροπές και περιορισμό των δικαιωμάτων του πολίτη...
Πρόκειται για την αδιαμφισβήτητη αλήθεια... κάποιοι για το βόλεμά τους ή γιατί είναι βλάκες ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο... έδωσαν την συγκατάθεσή τους ξανά και ξανά και ξανά.... για να καταστραφεί η χώρα...
Ας συνεχίσουν να το κάνουν.... ελεύθερα.... από μένα σεβασμός δεν θα υπάρξει!
Φιλτατε Νικο,αυτες ειναι διαπιστωσεις προσωπικες δικες σου ,που μπορει καποιος να συμφωνει η οχι.Αφου λοιπον κατα την κριση σου,ειναι λανθασμενη η ψηφος του λαου επι δεκαετιες,τι μπορουμε να κανουμε?Να αλλαξουμε την συνθεση του λαου?να φερουμε ξενους να ψηφιζουν για μας? να μην επιτρεπεται η ψηφοφορια?
Εφ οσον λοιπον δεν σεβεσαι την ψηφο του λαου,η θα πρεπει να ανατρεψεις την υπαρχουσα κατασταση [αοπλως η ενοπλως] η θα πρεπει να φυγεις απο την Ελλαδα για καποιο καλλιτερο τοπο
Σ αυτο το σημειο ισως βρισκεται και η διαφορα μας.Εγω πιστευω ακραδαντα στη ελευθερη λαικη βουληση,αλλα θα πρεπει οι πνευματικοι -δικαστκοι ταγοι του τοπου να ξεκαθαρισουν το πολιτικο [και οχι μονο] τοπιο.Θα πρεπει αυτοι που θελουν να λεγονται δικαστικοι λειτουργοι και να περηφανευονται οτι ειναι ανεξαρτητοι ,να δωσουν το δικαιωμα στον ελληνικο λαο να επιλεξει αναμεσα σε <καθαρους> πολιτικους.Οφειλουν να στειλουν στη φυλακη η στα σπιτια τους ,ολους αυτους που με τα ψεμματα τους ,τις κλοπες και τις αλητειες ταλαιπωρουν τοσα χρονια τον τοπο.Α π αυτους να ζητησεις ευθυνες και οχι απο τον απλο πολιτη
Οταν αυτοι θα επιτελεσουν το εργο τους τοτε να εισαι σιγουρος οτι και ο απλος λαος θα το επιτελεσει.
Αν θελεις την γνωμη μου πρωτα πρεπει να μην σεβεσαι ολους τους ιθυνοντες που δεν κανουν σωστα την δουλεια τους και επειτα τον λαο..για την λαθος ψηφο
Ασφαλώς.
Και δικαίωμά σου να με χαρακτηρίσεις, ακόμη και εάν έχω παραμείνει στην έκφραση απλής προσωπικής άποψης δίχως μετουσίωσή της σε θεωρία με ιδεολογικές προεκτάσεις ή καν πραγμάτωσή της, ως ναζί, αρκεί στην περίπτωση αυτή να κρατήσεις τον χαρακτηρισμό αυτό για προσωπική και μόνο κατανάλωση γιατί υπό προϋποθέσεις ένας τέτοιος, στρεφόμενος κατά συγκεκριμένου προσώπου και όχι αόριστης ομάδας πληθυσμού χαρακτηρισμός, μπορεί να θεωρηθεί και εξύβριση.
Δεν ξέρω εάν αυτό που περιγράφεις λέγεται δημοκρατία. Θέτεις ως ρυθμιστή των πραγμάτων έναν ή δύο "ανεξάρτητους" θεσμούς. Έστω ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί -κάηκες. Ακόμη περιμένει ο κυρίαρχος λαός να επιτελέσσουν το έργο τους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.