Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Aν θυμαμαι καλα ,κατα παραδοση,πριν απο καθε εκλογικη αναμετρηση υπηρχε και καποια διωξη κατα του Ψωμιαδη.
Επι της ουσιας τωρα,η δικαιοσυνη κρινει ποιος εχει δικαιωμα του εκλεγεσθαι,και οχι οι κατινες της γειτονιας.Αν εσυ πιστευεις οτι δεν ειχε δικαιωμα να θεσει υποψηφιοτητα,παρακαλω να το δικαιολογησεις νομικα.
Οσο για τους 400.000 ανθρωπους ,ισως τον ψηφισαν επειδη ηταν ηλιθιοι η καφροι η ηθελαν να βολευτουν η οτιδηποτε αλλο[παντως τον ψηφισαν],και τοσο την αποφαση τους ,οσο και αυτους οφειλουμε να τους σεβομαστε

Καλά ο Άνθιμος δεν χρειάζεται σχόλια.
Τώρα για τον Ψωμιάδη γνωστές οι μέθοδοι του,από χτες έχει πιάσει τον συγχωρεμένο στο στόμα του 500 φορές και δεν τον αφήνει να ησυχάσει προσπαθώντας να αγγίξει τον κόσμο και λέγοντας ότι του μείωσε το πρόστιμο για να μην τον πεθάνει εκείνος και άλλα τέτοια Ψωμιάδικα.Αναφέρεται στο Μακεδονικό συνέχεια λες και τον ρώτησε κάποιος.Παρεμπιπτόντως ο συγχωρεμένος είχε πιαστεί να κάνει την ίδια δουλειά 5 φορές ζημιώνοντας πρωτίστως την τσέπη του καταναλωτή εκτός του φορολογικού τομέα.Τελοσπάντων ελπίζω να ξεβρωμίσουμε σιγά σιγά από τέτοιους τύπους και να ξεκολλήσουμε από οικογενειακά κατεστημένα ώστε να εκλέγουμε πολιτικούς που προσφέρουν αντί να ζημιώνουν.

Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Aν θυμαμαι καλα ,κατα παραδοση,πριν απο καθε εκλογικη αναμετρηση υπηρχε και καποια διωξη κατα του Ψωμιαδη.

Αυτό δεν σου κάνει καμιά εντύπωση; Ξέρεις πολλούς άλλους πολιτικούς που να τραβολογιούνται συνέχεια στα δικαστήρια; (όχι ότι πολλοί δεν το αξίζουν). Μη μου αρχίσεις σε παρακαλώ τα περί πολιτικής δίωξης, κατατρεγμού και άλλα ξανθοπουλικά, δεν θα το αντέξω.

Επι της ουσιας τωρα,η δικαιοσυνη κρινει ποιος εχει δικαιωμα του εκλεγεσθαι,και οχι οι κατινες της γειτονιας.

Αυτό λέω κι εγώ, έρχεσαι στα λόγια μου τελικά. Την Κατίνα που την είδες;

Αν εσυ πιστευεις οτι δεν ειχε δικαιωμα να θεσει υποψηφιοτητα,παρακαλω να το δικαιολογησεις νομικα.

Ξαναλέω, καταδικάστηκε πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος (νομίζω, για το ακριβές κατηγορητήριο δεν είμαι σίγουρος). Άρα δεν έχει πλέον λευκό ποινικό μητρώο. Θέλεις κι άλλα νομικά επιχειρήματα;

Οσο για τους 400.000 ανθρωπους ,ισως τον ψηφισαν επειδη ηταν ηλιθιοι η καφροι η ηθελαν να βολευτουν η οτιδηποτε αλλο[παντως τον ψηφισαν],και τοσο την αποφαση τους ,οσο και αυτους οφειλουμε να τους σεβομαστε

Οι άνθρωποι αυτοί ψηφίζουν επί πολλά χρόνια έναν απαράδεκτο λαϊκιστή πολιτικό που ουσιαστικά ελάχιστα πράγματα έχει κάνει για την περιφέρειά του και την πόλη του (την οποία αγαπάω, πολύ ειρήσθω εν παρόδω) πέρα από το να κατηγορεί για το κάθε τι στραβό τους μετανάστες, το κράτος των Αθηνών, το μαύρο ριζικό μας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Έγινε Νομάρχης κολακεύοντας τον τοπικισμό των Θεσσαλονικέων και το (μόνο ως ένα βαθμό δικαιολογημένο) αίσθημα παραμέλησης που έχουν σε σύγκριση με την Αθήνα. Η απόφαση των ψηφοφόρων του είναι σεβαστή, αλλά όχι υπεράνω κριτικής, την οποία θα υποστούν θέλουν δε θέλουν.

H Θεσσαλονικη ψηφιζει Ψωμιαδη γιατι ειναι ο μονος που δεν ντρεπεται να πει την λεξη Μακεδονια.Απο προοδευτικους και δηθεν ανοιχτομυαλους με μεγαλα λογια χορτασαμε.Τουλαχιστον αυτος λαικιζει αλλα οταν ερχεται η ωρα να μιλησει δεν κρυβεται πισω απο κανεναν.Υποτιθεται, οτι ολοι την ψαχνουμε και πλεον δεν πιστευουμε οτι μας σερβιρουν τα ΜΜΕ κλπ.Δεν σκεφτηκε ουτε ενας πως εγινε να καταδικαστηκε ο Ψωμιαδης τοσο γρηγορα, ενω αλλοι πολιτικοι που εχουν φαει εκατομμυρια ΤΟΥ ΛΑΟΥ ειναι ελευθεροι? Δηθεν προχωρανε οι ερευνες, σχηματιζονται δικογραφιες, εξεταστικες επιτροπες για να δικαστουν οταν πλεον το αδικημα θα εχει παραγραφει.
Ε, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

Απάντηση: Re: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

H Θεσσαλονικη ψηφιζει Ψωμιαδη γιατι ειναι ο μονος που δεν ντρεπεται να πει την λεξη Μακεδονια.Απο προοδευτικους και δηθεν ανοιχτομυαλους με μεγαλα λογια χορτασαμε.Τουλαχιστον αυτος λαικιζει αλλα οταν ερχεται η ωρα να μιλησει δεν κρυβεται πισω απο κανεναν.
Στην ουσία όμως τι γίνεται φίλε μου..?
Ε, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Ακριβώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Οι άνθρωποι αυτοί ψηφίζουν επί πολλά χρόνια έναν απαράδεκτο λαϊκιστή πολιτικό που ουσιαστικά ελάχιστα πράγματα έχει κάνει για την περιφέρειά του και την πόλη του (την οποία αγαπάω, πολύ ειρήσθω εν παρόδω) πέρα από το να κατηγορεί για το κάθε τι στραβό τους μετανάστες, το κράτος των Αθηνών, το μαύρο ριζικό μας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Έγινε Νομάρχης κολακεύοντας τον τοπικισμό των Θεσσαλονικέων και το (μόνο ως ένα βαθμό δικαιολογημένο) αίσθημα παραμέλησης που έχουν σε σύγκριση με την Αθήνα. Η απόφαση των ψηφοφόρων του είναι σεβαστή, αλλά όχι υπεράνω κριτικής, την οποία θα υποστούν θέλουν δε θέλουν.

Γιά τά 500000 φύλλα Αυριανής πού αγοράζονταν απο ψηφοφόρους συγκεκριμένου κόμματος καί πού την σταυροφορία υπέρ τού ''Σιδερένιου'' πού αγόρασε τό ''κωλόσπιτο τής Εκάλης'' μέ ''δανεικά''-κατά δήλωσίν του-τήν έκανε ο οπαδός τού Κάντ(:flipout::flipout:)Ευάγγελος Γιαννόπουλος,ο οποίος θεωρούσε τά σκυλάδικα ''λίκνο πολιτισμού'' καί μοίραζε μέσω τών Εργατικών εστιών τζάμπα εισιτήρια για τά ''υπερθεάματα'' θά πούμε κάτι??

500000 ανθρωποι υιοθετούσαν κάθε κατάπτυστο και συκοφαντικό δημοσίευμα τής φυλλάδας τότε πού διέσυρε ανθρώπους,ερωτικές προτιμήσεις καλλιτεχνών και υμνούσε την κυρία Λιάνη μέ τίς αεροσυνοδούς πού κυβερνούσαν τήν χώρα σέ μιά από τίς αθλιότερες περιόδους τής μεταπολίτευτικής ιστορίας..

Πήγε κανείς φυλακή απόλους αυτούς τούς ''δημοκράτες'',ή τελικά ηρωοποιήθηκαν κιόλας και ο μύθος κατέγραψε τό ''βρωμικο 89''?

Ελπίζω νά μήν θεωρηθώ ''Ψωμιαδικός''(:flipout:) ,αλλά εδώ άλλοι μάς κυβέρνησαν ως Χώρα και απο δίπλα Υπουργοί βάραγαν ζεϊμπεκιές τού αισχίστου είδους και υποκλίνονταν στην κυρία Μιμή-Τσαουσέσκου,ενώ πασίγνωστοι καλλιτέχνες και μάλιστα ''έντεχνοι'' πήγαιναν στό σπίτι τού ''Ανδρέα'' νά τραγουδήσουν στην γιορτή του.

Τά θυμίζω γιατί ως παλιότεροι τάχουμε ζήσει από πρώτο χέρι .
Πότε έγινε κριτική σε αυτούς τούς ψηφοφόρους,γιά νά θεωρηθούν μόνον οι ψηφοφόροι Ψωμιάδη υπόλογοι??

Ως χώρα και ως λαός έχουμε καταπιεί ''καμήλους''..

ΜΙΧ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΈΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ…​

Πάγια τακτική του καθεστώτος που επέβαλε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ήταν η μείωση προστίμων, αναφέρει σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλος.
Προσθέτει ακόμα ότι έχει καταθέσει λίστες με τις σχετικές εταιρείες ενώ τονίζει ότι υπάρχει πόρισμα των επιθεωρητών δημοσίας δίοικησης για μείωση 17 προστίμων σε όσους ρύπαιναν τη λίμνη Κορώνεια.

Η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

«Όσα επί χρόνια μας έπνιγαν στο νομαρχιακό και το περιφερειακό συμβούλιο, φάνηκαν τώρα και στις τηλεοπτικές οθόνες από το κακέκτυπο του Ξανθόπουλου στην πολιτική: πλήρης περιφρόνηση στη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, συστηματικές δήθεν «προσωπικές χάρες» με έξοδα της κοινωνίας, συκοφάντηση των αντιπάλων. Και βέβαια, η Νέα Δημοκρατία, που απαιτεί την πολιτική του ασυλία, ας διευκρινίσει αν στηρίζει και τις συκοφαντίες του εναντίον μου. Αντίθετα με τον δήθεν ανθρωπισμό του κ. Ψωμιάδη, δεν είναι η πρώτη φορά που μειώνει πρόστιμα. Ήταν η σταθερή πολιτική του καθεστώτος που επέβαλε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Έχω λίστες με εταιρείες τις οποίες έχω καταθέσει στους Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης εδώ και καιρό. Υπάρχει μάλιστα πόρισμα των επιθεωρητών από τον περασμένο Μάιο, που ζητάει τη δίωξη του κ. Ψωμιάδη γιατί προέβη αυθαίρετα σε σημαντική μείωση του ύψους 17 προστίμων σε αυτούς που ρύπαιναν τη λίμνη Κορώνεια».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=266654

Last edited:
μπορει να τελεσε παρανομη πραξη και να εφαρμοστηκε κατα γραμμα ο νομος αλλα αλλοι εχουν πλουτισει με εκατομμυρια ευρω ( ζημιωνοντας παραλληλα το κρατος )

ο Ψωμιαδης δεν εβαλε κατι στο λογ/μο του . δε δωροδωκηθηκε . δεν εκλεψε απο το ταμειο πως να το κανουμε ...

η αποφαση ομως ειναι αποφαση ... αλλα ποιος τον εστειλε στον εισαγγελεα ? ενας δ/ντης της νομαρχιας με τον οποιο αφησε να εννοηθει οτι ειχαν διαφορες ...

θα μου πειτε ηταν η δεν ηταν παρανομο ...
ηταν

αλλα εδω αλλοι τιμωρηθηκαν με ... παραγραφη και εχουν να τρωνε μεχρι και τα εγγονια τους ...

δεν εχει την ιδια ( ηθικη ) απαξια για μενα

η νομικη συζητηση ειναι αλλο θεμα ...

Γιά τά 500000 φύλλα Αυριανής πού αγοράζονταν απο ψηφοφόρους συγκεκριμένου κόμματος καί πού την σταυροφορία υπέρ τού ''Σιδερένιου'' πού αγόρασε τό ''κωλόσπιτο τής Εκάλης'' μέ ''δανεικά''-κατά δήλωσίν του-τήν έκανε ο οπαδός τού Κάντ(:flipout::flipout:)Ευάγγελος Γιαννόπουλος,ο οποίος θεωρούσε τά σκυλάδικα ''λίκνο πολιτισμού'' καί μοίραζε μέσω τών Εργατικών εστιών τζάμπα εισιτήρια για τά ''υπερθεάματα'' θά πούμε κάτι??

Βεβαίως, ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία "μαζί τα φάγαμε"! :D

Βεβαίως, ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία "μαζί τα φάγαμε"! :D

Είχες δέν είχες ..:flipout::flipout:
Δεν νομίζω οτι ''τάφαγαν μαζί''.

Πιό πολύ μέτρησε αλλά και μετρά η έλλειψη παιδείας,η απλούστευση και φυσικά ή ταύτιση μέ τον ηγέτη πού μάς βγάζει ασπροπρόσωπους ..

Υπάρχουν πολλά αντίγραφα (κακέκτυπα,φαιδρά,παρεμφερή,παρόμοια κ.λ.π.)μέ τόν ''Πατερούλη'',πού μάς παίρνει από τό χέρι σαν μικρά παιδιά..

Τότε βέβαια μέτρησε πολύ καί τό αιώνιο όνειρο ''Νά νομιμοποιηθεί τό αμόρε καί νά μήν πάρει τό σκουπόξυλο ή σύζυγος''.:flipout::flipout::flipout:

Α]Ξερω οτι για την κ Μιλενα Αποστολακη προσφατα η Βουλη απεφασισε να μην αρθει η ασυλια της,παρ ολο που υπαρχει σχετικη καταδικαστικη αποφαση ευρωπαικου δικαστηριου[η μηπως οχι?]
Β]Δεν ερχομαι στα λογια σου τελικα,γιατι απο την αρχικη μου τοποθετηση ειπα οτι το ζητημα επρεπε να λυθει προτου φθασει το προβλημα στις καλπες.Αν η δικη σου αποψη ειναι οτι δεν επρεπε να συμμετεχει στις εκλογες,να την καταθεσεις με νομικα επιχειρηματα και να φροντισεις να ακυρωθει η εκλογη του απο το εκλογοδικειο.
Γ]Εγω δεν θα υπερασπισθω κανενα Ψωμιαδη η Μπουταρη,αλλα το δικαιωμα των συμπολιτων μου να εκλεγουν οποιον αυτοι θελουν.Αν η ψηφος των συμπολιτων δεν ειναι αρεστη σε καποιους,τοτε να καταλυσουμε την δημοκρατια και να προχωρησουμε αλλου.
Επειδη αναφερομαστε σε αυτοδιοικητικες εκλογες ,πιθανον,καλλιτερα θα ειναι να κοιταξουμε την βελτιωση του δικου μας τοπου και επειτα του γειτονα.Φαινεται οτι εχουν λυθει ικανοποιητικα τα τοπικα ζητηματα των 12 περιφερειων και ασχολουνται μονο με το ζητημα της Κ.Μακεδονιας.Αυτο ειναι ιδιαιτερα ευχαριστο ,γιατι αποδεικνυει την προοδο που εχει σημειωθει στο τοπο το τελευταιο χρονικο διαστημα ,ωστε να εχει καταστει μειζον ζητημα ο Ψωμιαδης.
Βαζουμε λοιπον στη συνταγη Ψωμιαδη +Ανθιμο και ασχολουμαστε με τα τεραστια αυτα προβληματα,επειδη η ανεργια ειναι μονο στο 3.3% και βαινει μειουμενη ,η αναπτυξη τρεχει με 5%,και ο πληθωρισμος στο -1.5%.Αφου λοιπον ειμαστε ευδαιμονες ,ας ασχοληθουμε και με τα του Ψωμιαδη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Α]Ξερω οτι για την κ Μιλενα Αποστολακη προσφατα η Βουλη απεφασισε να μην αρθει η ασυλια της,παρ ολο που υπαρχει σχετικη καταδικαστικη αποφαση ευρωπαικου δικαστηριου[η μηπως οχι?]
Β]Δεν ερχομαι στα λογια σου τελικα,γιατι απο την αρχικη μου τοποθετηση ειπα οτι το ζητημα επρεπε να λυθει προτου φθασει το προβλημα στις καλπες.Αν η δικη σου αποψη ειναι οτι δεν επρεπε να συμμετεχει στις εκλογες,να την καταθεσεις με νομικα επιχειρηματα και να φροντισεις να ακυρωθει η εκλογη του απο το εκλογοδικειο.
Γ]Εγω δεν θα υπερασπισθω κανενα Ψωμιαδη η Μπουταρη,αλλα το δικαιωμα των συμπολιτων μου να εκλεγουν οποιον αυτοι θελουν.Αν η ψηφος των συμπολιτων δεν ειναι αρεστη σε καποιους,τοτε να καταλυσουμε την δημοκρατια και να προχωρησουμε αλλου.
Επειδη αναφερομαστε σε αυτοδιοικητικες εκλογες ,πιθανον,καλλιτερα θα ειναι να κοιταξουμε την βελτιωση του δικου μας τοπου και επειτα του γειτονα.Φαινεται οτι εχουν λυθει ικανοποιητικα τα τοπικα ζητηματα των 12 περιφερειων και ασχολουνται μονο με το ζητημα της Κ.Μακεδονιας.Αυτο ειναι ιδιαιτερα ευχαριστο ,γιατι αποδεικνυει την προοδο που εχει σημειωθει στο τοπο το τελευταιο χρονικο διαστημα ,ωστε να εχει καταστει μειζον ζητημα ο Ψωμιαδης.
Βαζουμε λοιπον στη συνταγη Ψωμιαδη +Ανθιμο και ασχολουμαστε με τα τεραστια αυτα προβληματα,επειδη η ανεργια ειναι μονο στο 3.3% και βαινει μειουμενη ,η αναπτυξη τρεχει με 5%,και ο πληθωρισμος στο -1.5%.Αφου λοιπον ειμαστε ευδαιμονες ,ας ασχοληθουμε και με τα του Ψωμιαδη

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια που ακούμε, σε λίγο θα κατηγορούν ακόμη και τους μη ψηφίσαντες Παναγιώτη, γιατί δεν σταματήσαμε τη λαίλαπα Ψωμιάδη, όπως τους Γερμανούς που δεν σταμάτησαν το Τρίτο Ράιχ.

Τι εναλλακτικές υπήρξαν, αλήθεια, απέναντι στον Ψωμιάδη, το αναλογίστηκε κανείς;
Δηλαδή ποια τα πεπραγμένα του Κ. Παπαδόπουλου του ΠΑΣΟΚ τον οποίο διαδέχθηκε ο Ψωμιάδης; Γιατί να επιλέξει ο νομός Θεσσαλονίκης τους Γρ. Χατζησάββα (2002), ....Βούλα Πατουλίδου (!) (2006) και Μάρκο Μπόλαρη που θέλησε να πασάρει το νυν κυβερνών ως αντίπαλους;

Αυτα Τασο,προσωπικα δεν με πολυενδιαφερουν.Εκεινο που με εξοργιζει ειναι η υποτιμιση ενος εκλογικου σωματος ,επειδη δεν μας ειναι αρεστη η εκλογικη επιλογη του[και μαλιστα οταν δεν κατοικουμε και σ αυτη τη περιοχη]
Επι μερες ασχολουνται τα ΜΜΕ με Ψωμιαδη και για τα πραγματικα σοβαρα θεματα που μας περιβαλουν,σφυριζουν αδιαφορα

Διαβάστε τη πρόταση του ΛΑΟΣ για να ξελασπώσει ο Ζορρό!:speechless-smiley-0

Τροπολογία στη Βουλή για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Τροπολογία για τους όρους έκπτωσης των αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέθεσαν σήμερα έξι βουλευτές του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, προτείνοντας η έκπτωση αυτή, σε περίπτωση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για παράβαση καθήκοντος, να συντελείται μονάχα εφόσον η εν λόγω παράβαση, συνδέεται με το αξίωμα που κατέχουν.

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, Κυριάκο Βελόπουλο, Παύλο Μαρκάκη, Αστέριο Ροντούλη και Αλέκο Χρυσανθακόπουλο. Οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, παρατηρούν σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία (με την οποία - σημειωτέον - έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης) πως «δεν είναι δυνατόν να εκπίπτει κάποιος από το αξίωμά του, για πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί και αφορά σε παράβαση καθήκοντος, όχι όμως του αξιώματος του οποίου κατέχει, αλλά κάποιου προηγουμένου, ή παράλληλου».

«Δεν είναι δυνατόν, εάν από την διάπραξη του αδικήματος λόγω καθυστέρησης εκδίκασής του, υπάρξει αλλαγή στα αξιώματα που κατέχει αυτός που διέπραξε την πράξη, να εκπίπτει από νέο αξίωμα που δημοκρατικά εξελέγη, εξαιτίας παραβάσεως καθήκοντος που έλαβε χώρα σε προηγούμενο αξίωμα» αναφέρουν μεταξύ άλλων, στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας τους, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/04/2011_387397

Η αλήθεια είναι ότι η τρέχουσα θέση, κατά το χρόνο δηλαδή που τελικώς εκδικάζεται η υπόθεση, ενός υποδίκου, επηρεάζει, είτε αρνητικώς είτε θετικώς, το αποτέλεσμα.
Το σωστό θα ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις να επισπεύδεται εξαιρετικώς και με συνοπτικότατες διαδικασίες η εκδίκαση. Δηλαδή θα έπρεπε η όλη υπόθεση να είχε τελειώσει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό σε ένα έτος το πολύ. Και να διώκονται πειθαρχικά όποιοι θα καθυστερήσουν τέτοιες υποθέσεις, να σου πω μετά πώς μπορεί να τρέξει η Δικαιοσύνη.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Κάτι τέτοιο (επίσπευση και πειθαρχικές κυρώσεις), να γίνει για το σύνολο των πολιτών και των υποθέσεων που "λιμνάζουν" για χρόνια στα δικαστήρια. Πρέπει να αναδιοργανωθούν ριζικά οι διαδικασίες στη δικαιοσύνη.
Αυτή η κατάσταση που επικρατεί δεκαετίες τώρα στο χώρο της δικαιοσύνης είναι αδιανόητη για ένα "ευνομούμενο" κράτος και σίγουρα διαιωνίζεται, γιατί εξυπηρετεί συμφέροντα και παραδικαστικά κυκλώματα...

Τροποποίηση διάτασης για καταδίκη αιρετών ζητά η ΤΕΔΚΝΑ*

Κατά πλειοψηφία, με αποχή της Αυτοδιοικητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, συμπαρίσταται στον αιρετό περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Tην άμεση τροποποίηση της «άδικης και ενδεχομένως αντισυνταγματικής διάταξης» που αφορά τη διάθεση σε αργία των αιρετών που καταδικάζονται πρωτόδικα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ζητάει ομόφωνα το Δ.Σ της ΤΕΔΚΝΑ υπογραμμίζοντας πως «η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε πολίτη, αλλά και του αιρετού να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα πριν να στερηθεί έστω και πρόσκαιρα το αξίωμα που του εμπιστεύθηκε η λαϊκή βούληση,είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ ομόφωνα αποφάσισε :

1)Να τροποποιηθεί το άρθρο 236 παρ.2α και 2β του Νόμου 3852/2010 και να θέτει σε αργία ο Ελεγκτής Νομιμότητας τους αιρετούς μετά την αμετάκλητη απόφαση των Δικαστηρίων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και εφ'όσον υπάρχει ρητή αναφορά στην απόφαση περί πρόκλησης οικονομικής βλάβης στο Δήμο κλπ.

2)Η ισχύς της παραπάνω διοικητικής ποινής να αφορά στην θητεία που διαπράττεται το αδίκημα ή σε κάθε περίπτωση σε θητεία που να αφορά στο χρόνο έκδοσης της αμετάκλητης απόφασης για το ίδιο αξίωμα εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει.

3)Να συντομευτούν όλες οι προθεσμίες εκδίκασης των υποθέσεων και έκδοσης αποφάσεων σε όλα τα στάδια της Δικαιοσύνης που αφορούν τα παραπάνω αδικήματα.

Στο μεταξύ κατά πλειοψηφία, με αποχή της Αυτοδιοικητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, συμπαρίσταται στον αιρετό περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/04/2011_387407

*Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής

Last edited: