Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Re: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Στην Λάρνακα (Κύπρο)!
Είναι στην Αλυκή, μια εποχιακή λίμνη, 5 περίπου λεπτά από το σπίτι μου!
Υπέροχη τοποθεσία, που επιμένω όμως πως δεν αξιοποιείται ούτε και προβάλλεται καταλλήλως.

Απάντηση: Re: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Ήθελα και μια φωτό με κίνηση , μπράβο Ιωσήφ εχεις πολύ ωραίο θέμα για εξάσκηση. Βλέπω ότι εμπιστεύεσαι στις περισσότερες την απόδοση του φακού στο f6.3 (ανοιχτό τελειως) , ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις σε κάποιες στατικές και 1-2 κλικ πιο κλειστό διάφραγμα για να έχεις ακόμη περισσοτερη λεπτομέρεια στα φτερά και ας γράψει και λίγο περισσότερο το background.

Η εν πτήση φωτογράφιση είναι ότι πιο όμορφο προσωπικά μου αρέσει άσχετα αν έβγαλε λεπτομέρεια και το back υπέροχο.

Ευχαριστώ πολύ, Κώστα και Βασίλη!
Κώστα, σίγουρα θα δοκιμάσω κι άλλες ρυθμίσεις. Προς το παρόν μαθαίνω το φακό και το νέο για μένα είδος φωτογράφισης.
Προσωπικά όμως, μου άρεσε που χάνεται το background.

Ιωσήφ υπέροχα τα φλαμινγκο σου έδωσαν άλλη χάρη στο νήμα.
Αυτό που έγραψες πριν για την αραίωση των επισκεπτών με στεναχωρεί και εμένα, δυστυχώς έχουν μείνει πολύ λίγοι ενεργοί χρήστες και το ακόμη χειρότερο είναι ότι ποια στα φόρουμ αλλά και σε viber γκρουπ κτλ έχουν αυξηθεί οι ματάκηδες που μόνο βλέπουν, δεν προσφέρουν στην κουβέντα και στην κακή τους έκδοση παρεμβαίνουν μόνο για κριτική όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ευχαριστώ πολύ. Αποστόλη πάντοτε μου άρεσε το συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης, αλλά δεν είχα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και είναι από τις περιπτώσεις που ο εξοπλισμός μετρά πολύ. Δε χρησιμοποίησα ακόμα τρίποδο. Όλες στο χέρι. Είναι βαρετός φακός, αλλά προς το παρόν θέλω να δω πως τα καταφέρνω χωρίς τρίποδο.
Παναγιώτη, αναφερόμουν στη μείωση των αποδημητικών πουλιών. Αυτό που λες εσύ, όμως, με λυπεί ακόμη περισσότερο, γιατί βλέπω ένα φόρουμ, από το οποίο εγώ προσωπικά κέρδισα πάρα πολλά, σιγά σιγά να ατονεί. Δεν ήθελα όμως να το θίξω!

Απάντηση: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

καλο μεσημερι και χρονια πολλα σε ολο τον κοσμο.Παναγιωτη εχεις δικιο στην επισημανση σου,αλλα οι φωτογραφιες ειναι τοσο καταπληκτικες,που παρακολουθεις απλα βουβος αυτο που βλεπεις και παρακαλας και υπαρχει υγεια και διαθεση απο τον καλλιτεχνη.
Ιωσηφ απλα:grinning-smiley-043

Απάντηση: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Όντως ο εξοπλισμός σε αυτό το είδος παίζει μεγάλο ρόλο. Προσπάθησα με 200 και 300mm αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα καλό γιατί είχα αρκετή απόσταση από τα πουλιά (Κερκίνη & Βιστωνίδα)
Εδώ είναι την Άνοιξη από την Βιστωνίδα (θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες με μεγαλύτερη ταχύτητα)
.

.