Φύσημα στο τρίτο πρόγραμμα

Ναι καινουργιο αποκτημα πριν μερικες εβδομαδες απο τον παλιατζη για 3 Ευρω

ωραίος παλιατζής, έχει και άλλα τέτοια κελεπούρια? κάνα Garrard 301/401 ας πούμε? (Λέμε και καμιά μ@λ@κι@ να περνάει η ώρα...)

ενα 401 ειχα καποτε αλλα το δωρησα, καμμια καταστροφη, δεν παιζει καλα.
τι λεγαμε για τις ερωτησεις για το τεχνικο τμημα της ΕΡΤ?
Οι τεχνικοι της περιμενουν με αγωνια τις ερωτησεις μας

Να διορθώσουν το φύσημα στη στερεοφωνική λειτουργία.Οι αντίστοιχοι εμπορικοί σταθμοί έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε αυτό.
Πρέπει μάλλον να είναι πρόβλημα αρχαίων μηχανημάτων
Και ξεκινήσουν αν δεν το έχουν κάνει να παίζουν από τα master που έχουν.

αν μπορουμε να κανουμε μια λιστα με συγκεκριμενες ερωτησεις, αρχιζω εγω με μερικες
1) Ποια ειναι τα τεχνικα χαρακτηριστικα των μηχανηματων στουντιου? Πχ, Πηγες(ολες οι χρησιμοποιουμενες σε καθημερινη βαση, ψηφιακη-αναλογικη, μαρκα, τυπος, συχνοτητες στις ψηφιακες)
Μιξερ η αλλο ενδιαμεσο μεσον μεταφορας του σηματος, μαρκα, τυπος η τεχνικα χαρακτηριστικα.
2) Στερεοφωνικος κωδηκοποιητης, μαρκα, τυπος και τεχνικα χαρακτηριστικα.
3) Πομπος, μαρκα, τυπος, τεχνικα χαρακτηριστικα
4) Κεραιες, τυπος, τεχνικα χαρακτηριστικα.
5) Διαγραμματα διαδωσεως και ποιοτητος ληψεως στο λεκανοπαιδιο Αττικης και επαρχια και μονοφωνικα και στερεοφωνικα.

Και περιμένεις να σού τα πούνε όλα αυτά; Ναι καλά περίμενε!!!
Ακόμα και αν τα ξέρανε δεν θα έμπαιναν στον κόπο να σου τα πούνε...
Πόσο μάλλον τώρα που δεν τα ξέρουν κιόλας! ;)

Ο μόνος τρόπος να μάθουμε όλα αυτά είναι να υπάρχει ανάμεσα μας τεχνικός που εργάζεται στην ΕΡΤ.
Παλαιότερα είχα και γω φύσημα στην λήψη, αλλά εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα που ακούω χωρίς βέβαια να έχει αλλάξει κάτι από μέρος μου.

σε μια Δυτικη λεγωμενη κοινωνια μπορεις να ρωτησεις, ακομα δεν ειναι παρανομο αυτο το δικαιωμα και ειδικα αν η ερωτηση απευθυνεται σε ενα κρατικο οργανο η ειναι κρατικου δικαιου? που συντηρειται τουλαχιστον κατα ενα μερος απο τους φορολογουμενους.
Τωρα βεβαια δεν εχω διαβασει το καταστατικο που διαιπονται αυτες οι κρατικες εταιριες αλλα αφου συντηρουνται απο δημοσιους φορους θα επρεπε καπου να αναφερετε οτι πρεπει ο χρηματοδωτης, εσυ δηλαδη, να μπορει να ρωτησει κατι και να παρει μια απαντηση.
Εχω παρει ενα εμαιλ για το τεχνικο τμημα και μπορουμε να θεσουμε μερικες ερωτησεις που μας ενδιαφερουν αμεσα(οχι εμενα προσωπικα, μιας και οι περισσοτερες απο αυτες τις πληροφωρειες υπαρχουν ηδη στις ιστοσελιδες τους εδω πανω)

Επιβεβαιώνω κι εγώ το φύσημα στην στερεοφωνική λήψη του Γ' προγράμματος.
Δέκτης Sony ST-SE700 με δύο κεραίες. Δεν έχω πρόβλημα στην λήψη, λαμβάνω πολύ καλά εδώ στην περιοχή μου (Νέα Σμύρνη) που δεν είναι δύσκολη. Και με τις δύο κεραίες και στις δύο συχνότητες (90.9Mhz & 95.6Mhz) υπάρχει πολύ φύσημα το οποίο εξαφανίζεται τελείως όταν επιλέξω μονοφωνική λήψη. Η ισχύς του σήματος είναι πολύ καλή άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά το stereo encoder που χρησιμοποιούν.
Επ' ευκαιρίας τσέκαρα και τα υπόλοιπα κρατικά κανάλια: Το ίδιο πρόβλημα στο stereo έχει και η EΡΑΣΠΟΡ αλλά δεν με απασχολεί καθόλου γιατί δεν την ακούω ποτέ!
Αντιθέτως ΝΕΤ105.8, Β' Πρόγραμμα και Κόσμος (δόξα τω Θεώ) ακούγονται τέλεια χωρίς καθόλου φύσημα είτε σε stereo είτε σε mono.
Και φυσικά κανένας από τους υπόλοιπους σταθμούς που ακούω (Galaxy, Εν Λευκώ, Red, Kiss, Hijack, Rock FM) δεν παρουσιάζει τέτοια προβλήματα.

Αρα με δεδομένη την καλή λήψη που έχω στην περιοχή μου σε όλους τους σταθμούς το πρόβλημα το εστιάζω στο stereo encoder που χρησιμοποιούν το Γ' Πρόγραμμα και η ΕΡΑΣΠΟΡ.

Τι γινεται εδω? Καποια αλλη προταση για το τεχνικο τμημα της ΕΡΤ?
Εντω μεταξυ οσο σκεφτεστε, ριξτε μια ματια σε αυτο το κειμενο, ειναι η προταση της Σουηδικης κυβερνησεως, απο το 2001 βεβαια, προς την Βουλη για τις συνθηκες λειτουργιας της Σουηδικης Τηλεορασεως Ραδιοφωνιας.
Υπαρχει κατι αντιστοιχο ντοκουμεντο για την ΕΡΤ?
http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=37&dok_id=GO0394

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ για το Γ' Πρόγραμμα

http://tvradio.ert.gr/radio/radioprofil.asp?id=16

αναφέρει στο κάτω μέρος ότι οι συχνότητες είναι 90,9 και 107,7

Αυτό το 107,7 από που προκύπτει; Αφορά κάποια άλλη πόλη; Γιατί εδώ στην Αθήνα οι συχνότητες που ξέρω είναι 90,9 και 95,6.
Εψαξα στο 107,7 και ούτε λίγο πάνω ούτε λίγο κάτω δεν υπάρχει ίχνος από το Γ' Πρόγραμμα.
Μήπως ήταν παλιά συχνότητα αυτή (έτσι νομίζω) και έχουν ξεχάσει να ανανεώσει την ιστοσελίδα τους;
Υπάρχει κανείς σε κάποια περιοχή που να πιάνει Γ' Πρόγραμμα στους 107,7 ???

σε γενικες γραμμες προτεινουν τις κυριες βασεις λειτουργιας του ιδρυματος η δεν ξερω αν ειναι η σωστη λεξη στα Ελληνικα, καλυπτει λεπτομερεστατα ολες τις πλευρες, απο το ειδος των προγραμματων που θα πρεπει να καλυπτει τις αναγκες του πληθυσμου της Σουηδιας, φυσικα λαμβανοντας υποψιν και τις μειoνοτητες, εκπεδευτικη τηλεοραση/ραδιο, μεχρι και το τεχνικο μερος, αλλα αυτο εν μερει διδεται απο την Ραδιοφωνεια/Τηλεοραση σε καποια αλλη εταιρια που καλυπτει ενα μερος απο τις αναγκες της, η εταιρια αυτη λεγεται www.teracom.se
Οι λεπτομερειες ειναι σαφεστατες και πληρεις σε βαρετο βαθμο να τις διαβαζεις, αλλα μια τετοια μεγαλη συμβαση πρεπει να γραφτει σε πολυ σαφη γλωσσα και να συμπεριλαμβανει τα παντα με σωστο νομικο τροπο.

Κάθε πρωί στις 8 νομίζω αναφέρονται οι συχνότητες εκπομπής του 3ου προγράμματος για όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι 107,7 δεν αναφέρεται πουθενά. Αν θυμάμαι καλά είναι η παλαιά συχνότητα του τρίτου. Πέραν αυτού όμως και ίσως της κακής ποιότητας εκπομπής σε κάποιες περιοχές, πρέπει να αναφέρουμε και τα καλά του τρίτου. Αυτά δεν είναι αλλά από το εξαιρετικό περιεχόμενο των προγραμμάτων του. Ενδεικτικά θα αναφέρω την εκπομπή της Ράνιας Βισβάρδη, Λύρα μεσημεριού με την γοητεία παλαιών δίσκων βινυλίου. Εχθές το βραδάκι είχε μετάδοση από Στοκχόλμη μιας ζωντανής συναυλίας από το καλοκαίρι. Η ποιότητα του ήχου ήταν εξαιρετική.

Re: Απάντηση: Φύσημα στο τρίτο πρόγραμμα

Πέραν αυτού όμως και ίσως της κακής ποιότητας εκπομπής σε κάποιες περιοχές, πρέπει να αναφέρουμε και τα καλά του τρίτου. Αυτά δεν είναι αλλά από το εξαιρετικό περιεχόμενο των προγραμμάτων του. Ενδεικτικά θα αναφέρω την εκπομπή της Ράνιας Βισβάρδη, Λύρα μεσημεριού με την γοητεία παλαιών δίσκων βινυλίου. Εχθές το βραδάκι είχε μετάδοση από Στοκχόλμη μιας ζωντανής συναυλίας από το καλοκαίρι. Η ποιότητα του ήχου ήταν εξαιρετική.

Μα αγαπητέ, για αυτό ακριβώς το λόγο συγχυζόμαστε, γιατί έχει το καλύτερο πρόγραμμα, με μερικές πραγματικά εκπληκτικές εκπομπές, τις οποίες όμως φτύνεις αίμα για να ακούσεις. Αν είχε τουλάχιστον την ισχύ σήματος των άλλων προγραμμάτων της ΕΡΑ...

Πάντως γενικώς το Γ' Πρόγραμμα η ΕΡΤ το έχει λίγο "στο φτύσιμο" διότι και παλιότερα που εξέπεμπε στα μεσαία στους 666KHz (φτού σατανά) η ισχύς του πομπού ήταν πολύ χαμηλή και ακουγόταν αξιοπρεπώς ουσιαστικά μόνο μέσα στην Αθήνα. Σε αντίθεση με το Α' Πρόγραμμα στα 729KHz που ακουγόταν (και ακούγεται) σε όλη την Ελλάδα, και εκτός.

Οταν πηγαινα σχολειο στην Ελλαδα, καπου το 70 αν θυμαμαι καλα, ειχαμε παει επισκεψη στον σταθμο του 3ου προγραμματος, ηταν ενας αρχαιος Τελεφουνκεν προπολεμικος. Ενας πολυ ευγενικος τεχνικος μας περιεγραψε με καθε λεπτομερεια την λειτουργια του και απαντουσε προθυμα σε καθε ερωτηση.

εδώ και μερικές μέρες έχω ένα παράσιτο στο αριστερό κανάλι
στο τρίτο προγγραμα, ξέρει κανείς τι συμβαίνει;
περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ νοτιοανατολικά !

Last edited by a moderator:
γνωρίζει κανείς απο που προέρχονται τα τριξίματα στον ήχο;

στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στους 92mhz στην θεσσαλονικη