G4 POWERMAC με LEOPARD 10.5.6

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Νεος στα MAC αγορασα πριν απο λιγο ενα G4 powermac και του εγκατεστησα το leopard και το ilife09.Ολα καλα μεχρι τωρα και αρχιζω να το συνηθιζω σιγα σιγα μιας και δεν εχει καμια σχεση με windows.μοιαζει παντος καταπληκτικα με το OS9 που ειχα στην amiga4000 μου πριν απο αρκετα χρονια.Δουλευουν τα παντα τελεια μεχρι που ανακαλυψα κατι το οποιο δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα.Εδω θα χρειαζομουν τη βοηθεια σας,εαν βεβαια εχει συμβει και σε καποιον αλλον.Εχω περασει εναν φακελο με mp3 και ανοιγοντας τον παιζω τα τραγουδια μεσο του itunes.Ελα ομως που μερικα δεν τα ανοιγει καν.Αρνειται βρε παιδι μου να παιξει ακομη και να προσθεσει την playlist του.Εαν ομως τα ανοιξω με quicktime τα παιζει κανονικοτατα.Τι μπορει να συμβαινει?Τα τραγουδια ολα παιζουν κανονικοτατα στο pc.Τα αρχεια ειναι μια χαρα.Επισης εχει κανεις καμια λυση για ασυρματη καρτα δικτυου που να δουλευει σε mac αλλα να βγαζει εξοδο για αποσπωμενη κεραια,μιας και εχω εξωτερικη κατευθυντικη κεραια και περνω δικτυο απο αρκετα μακρια.

Παντως αφειλω να ομολογησω οτι εχω παθει ζημια με την ταχυτητα του λειτουργικου και μου ειναι αδυνατον να πιστεψω οτι με 64mb καρτα γραφικων και 1.5γιγα μνημη ριχνει ευκολα στο pc μου, εναν τετραπυρηνο με 4γιγα μνημη και 8800GTX με vista.

Eαν μπορουσε καποιος ποιο εμπειρος χρηστης να βοηθησει στα παραπανω μενω ευγνωμων...-bye-

Παντως αφειλω να ομολογησω οτι εχω παθει ζημια με την ταχυτητα του λειτουργικου και μου ειναι αδυνατον να πιστεψω οτι με 64mb καρτα γραφικων και 1.5γιγα μνημη ριχνει ευκολα στο pc μου, εναν τετραπυρηνο με 4γιγα μνημη και 8800GTX με vista.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας !! -bye-

Θα δεις ότι τώρα που αγόρασες Apple, θα θες αργότερα να αγοράσεις κάτι πιο σύγχρονο...καλοδούλευτο όμως σου εύχομαι. Κ μην τα λες αυτά, ότι ρίχνει στο νέο σου pc, γιατί προκαλείς τριγμούς στους pcάδες...:flipout:

Τώρα σε ότι αφορά το πρόβλημά σου, αυτά τα mp3 με ποιό πρόγραμμα τα έχεις φτιάξει ή ήταν έτοιμα από πριν ;

Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα για mp3, όπως πχ το δωρεάν cog, από ΕΔΩ κ να ανοίξεις τα προβληματικά σου αρχεία. Αν τα ανοίξει, έχει κουμπάκι info, που σου δείχνει με τι είναι γραμμένο το αρχείο σου. Πιθανότατα να σου λείπει κάποιος codec.

-bye-

ευχαριστω για την απαντηση.Τα αρχεια ηταν ετοιμα απο πριν.Ειναι ενα ολοκληρο album ριπαρισμενο σε mp3 και εγιναν ολα με τον ιδιο τροπο μιας και βρισκοταν στο ιδιο cd.O free player μου ζηταει serial key...deam..

Αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειχα συναντησει καποιο "προβληματικο" mp3, δεν εχω ιδεα πως προεκυψε και μαλλον απλα το ... πεταξα. Το Cog που σου προτειναν ειναι free, το χρησιμοποιω καθημερινα.
Τολμω να σου προτεινω (και ας με διορθωσουν οι καλυτερα πληροφορημενοι) να προσπαθησεις να ξανα-ριπαρεις το mp3 απο την προβληματικη μορφη ξανα σε mp3 (η να το "ανοιξεις" σε audio) με το Max (http://sbooth.org/Max/)
Για ασυρματη καρτα δικτιου τι ακριβως εννοεις? Ψαχνεις καποιο USB dongle αντι του Airport??
e

ναι..δεν εχω airport και θα ηθελα να βαλω μια καρτα pci ή usb wifi ωστε να μπορω να συνδεομαι σε ασυρματο δικτυο.Η airport καρτα για την οποια εχει υποδοχη το motherboard δεν βγαζει εξοδο για αποσπωμενη κεραια σωστα?και επειδη εγω θελω να συνδεσω εξωτερικη κεραια πανω του μαλλον δεν με βολευει.Ενα usb wifi realtek rtl8187b που εχω,ενω εχει drivers gia mac αρνειται να δουλεψει..και οπως διαβασα σε μερικα forums υπαρχει προβλημα με την εκδοση 10.5.6 του λειτουργικου.PCI καρτα wifi δεχεται?εχει βαλει κανεις?

Δεν ξερω για wifi network η PCI, αλλα για συνδεση με ασυρματο modem-router χρησιμοποιουσα καποτε ενα D-Link usb (σε ibook - 2002). το δουλευα με 10.3 και αν και ειχε προβληματακια με βολεψε μεχρι να αλλαξω laptop.
Η airport καρτα παντως σε συνδιασμο με το Airport extreme Βase Station ισως ειναι η καλυτερη λυση
e

το cog τα σπαει!!τα παιζει ολα και μαλιστα με πολυ καλο ηχο.Απο το info ειδα οτι τα κομματια που δεν παιζει το itunes ειναι με bitrate 192 ενω τα υπολοιπα με 128.Καλα εχω παθει τη πλακα μου..παιζω age of empires3 στα 1600χ1200 νερο...μου ειναι αδιανοητο αυτο που βλεπω.το εκανα drag and drop στο c και επαιξε επιτοπου!!ουτε εγκαταστασεις ουτε τιποτα.Τι πραμα ειναι αυτο....:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:...σαν να βλεπω για πρωτη φορα Η\Υ....

Απάντηση: Re: G4 POWERMAC με LEOPARD 10.5.6

το cog τα σπαει!!τα παιζει ολα και μαλιστα με πολυ καλο ηχο.Απο το info ειδα οτι τα κομματια που δεν παιζει το itunes ειναι με bitrate 192 ενω τα υπολοιπα με 128.Καλα εχω παθει τη πλακα μου..παιζω age of empires3 στα 1600χ1200 νερο...μου ειναι αδιανοητο αυτο που βλεπω.το εκανα drag and drop στο c και επαιξε επιτοπου!!ουτε εγκαταστασεις ουτε τιποτα.Τι πραμα ειναι αυτο....:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:...σαν να βλεπω για πρωτη φορα Η\Υ....
Φαντάσου τον εαυτό σου να στο λέει κάποιος κ εσύ να του λες ότι αποκλείεται...σίγουρα κάποια στιγμή θα είπες ότι αποκλείεται...μέχρι να το δεις με τα ματάκια σου...:grinning-smiley-043

Το G4 στα 1.25 dual.Toν αγορασα εδω απο το forum.Του εκανα μια μικρη αναβαθμιση σε μνημη (απο 768 σε 1.5g) και απο tiger του εβαλα leopard.Τον αγορασα απλα για να ασχοληθω και να γνωρισω το λειτουργικο τους.Η αληθεια ειναι οτι αυτα που βλεπω δεν θα τα πιστευα εαν μου τα λεγαν και δεν τα εβλεπα με τα ματια μου.Δεν μπορω να πιστεψω οτι τα παντα θα μπορουσαν να δουλευουν τοσο απλα και τοσο γρηγορα.Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για τις λεπτομερειες αλλα ας αρκεστουμε σε βασικα.Καθημερινα ανοιγω και κλεινω τον υπολογιστη μου τουλαχιστον μια φορα.Χρονος μπουταρισματος VISTA κοντα στο λεπτο και χρονος κλεισιματος απο 30 δευτερολεπτα εως 2λεπτα.Χρονος μπουταρισματος MAC OS 14 δευτερα(και το σημαντικο...ειναι παντα ο ιδιος!!) και χρονος κλεισιματος 5!!!.Να υπολογισουμε ποσο χρονο γλιτωνεις απο την ζωη σου στη διαρκεια ενος ετους??
εχεις την δυνατοτητα να ανοιξεις φακελο απο CD σε μολις 2" απο την στιγμη που τοποθετησες τον δισκο!!!μα πως στο δ..λο το κανει αυτο ενω χρησιμοποιει το ιδιο hardware (DVDRW) με το pc μου?αυτα και αλλα πολλα...