Gadgets, Γκατζετάκια και 小工具s :-)

Re: Απάντηση: Re: Gadgets, Γκατζετάκια και 小工具s :-)

Ψηνεσαι Μιχάλη?
Είναι "αδοκίμαστο" ακόμη, από εταιρία (UMI) που δεν εχει σοβαρες - ως τώρα - περγαμήνες, ούτε στην Κίνα
Επειδή εχω φέρει τουλάχιστον 30 (κινέζικα) κινητά τον τελευταίο χρόνο, θα σου σύστηνα να περιμένεις κανα μήνα, να παραλάβουν οι πρώτοι και να μας πουν...
Επίσης, στα $220 που στοιχίζει, υπάρχουν αρκετά μοντέλα με παραπλήσια χαρακτηριστικά.

Εδω και τρεις μήνες, έχω OnePlus One - τύφλα να έχουν τα iPhone 6 Plus, Samsung S5, κλπ
:

Ψηνομαι δεν θα πει τιποτα Αντωνη :))
Προσπαθησα να το (προ)παραγγειλω στα 199 δολλαρια απο καποιο site αλλα δεν προχωρησε η συναλλαγη, δεν ξερω γιατι. Το εχει βεβαια και το banggood με 220 δολλαρια.

Δεν εχω καποιο θεμα με τις εταιρεις αν ειναι καινουριες η οχι. Πριν κανα εξαμηνο ειχα προπαραγγειλει ενα παλι ολοφρεσκο κινητο το DooGee Pixels με $99 και το εχω τωρα μαζι μου. Αστερακι!
Παντως το UMI Zero βλεπω οτι εχει παρει την εξαιρετικη οθονη της samsung και την φωτο απο την Sony και εχει φτιαξει ενα πολυ ισχυρο κινητο με καταπληκτικη ποιοτητα κατασκευης.
Εχει και 2 θεσεις sim που για μενα ειναι απαραιτητες. Αυτο που εχεις στο λινκ σου ειναι και αυτο πολυ εντυπωσιακο. Ομως ειναι και ~100 δολλαριακια ακριβοτερο :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παιδιά υπάρχει αυτό το νήμα: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα , που είναι πιο κατάλληλο...

Σωστος.
Ομως το συγκεκριμενο κινητο το θεωρω ως γκατζετ για αυτο και το εβαλα σε αυτο το νημα.
Οπως ακριβως τα περιοδικα gadgets βαζουν διαφορα προιοντα απ´ολες τις κατηγοριες προιοντων που ξεχωριζουν για καποιο λογο.

Γκατζετ για αρχοντες που θελουν να ξεχωριζουν και συναμα να εντυπωσιαζουν.

Χειροκινητος ξεφλουδιστης φρουτων!

-font-b-Strange-b-font-New-Practical-Creative-Home-Kitchen-tool-Helper-Manual-Fruit-Peeler.jpg

http://www.aliexpress.com/item/Stra...plies-practical-fruit-is-cut/32243328438.html

Αν το φρούτο δεν είναι "μπάλα" δεν παίζει.
Αν προσπαθήσεις να ξεφλουδίσεις πατάτα που συνήθως είναι ανομοιόμορφη, θα βλαστημήσεις.
Είχα πάρει ένα πριν χρονια

Ε, υπαρχουν τοσα στρογγυλοειδη φρουτα. Μηλα, πορτοκαλια, ακτινιδια, ροδακινα, βερυκοκοκα, ντοματες, φραγκοσυκα, κυδωνια, γκρειπφρουτ, κερασια :)

Ε, υπαρχουν τοσα στρογγυλοειδη φρουτα. Μηλα, πορτοκαλια, ακτινιδια, ροδακινα, βερυκοκοκα, ντοματες, φραγκοσυκα, κυδωνια, γκρειπφρουτ, κερασια :)

Ρε συ Χιώτη, να σε δω να ξεφλουδίζεις κεράσι και χαλάλι όσο και να κάνει αυτό το γκάτζετ, στο πληρώνω εγώ.

Καλα, αμα ανεβασω κανενα βιντεακι με περιποιημενο ξεφλουδισμα κερασιων θα σου στειλω το λογαριασμο του gadget :))

Θα αφιερωσω λιγα ποστς για το σχετικα προσφατο μοντελο της κατηγοριας "high end compact" που λανσαρε η Canon και ειναι η μικροτερη φωτογραφικη μηχανη -εως σημερα- με αισθητηρα 1" (μιας ιντσας).

Canon G9X
29366083866_be27b819f3_z.jpg

Περα απο τα επι μερους χαρακτηριστικα που σιγα σιγα τα δοκιμαζω, αναρτω κατ'αρχην καποιες συγκριτικες φωτογραφιες με την Panasonic Lumix LX-7, μια απο τις καλυτερες high end compacts κατα τη γνωμη μου αλλα με μικροτερο αισθητηρα απο την Canon. H διαφορα μεγεθους των 2 αισθητηρων ειναι σχεδον τριπλασια.

Η συγκριση μηχανων που θα ακολουθησει ειναι μεταξυ Canon G9X, Panasonic LX-7 και Canon S95.

Για την ωρα αναρτω φωτογραφιες τραβηγμενες στο auto και σε συνθηκες φωτισμενου δωματιου το βραδυ. Φωτισμος μη επαρκης γενικοτερα για καλες φωτογραφιες.

Canon G9X
28767699344_3130c3b037_c.jpg

Panasonic LX-7
29103661290_148ed3ee92_c.jpg

Canon G9X
29283653362_e6e3820495_b.jpg

Panasonic LX-7
29357610946_0d746d083c_b.jpg

Canon
29312331351_a42532c008_c.jpg

Σημειωτεον, οτι οι φωτο ειναι τραβηγμενες στο auto mode και στις δυο καμερες. Και οι δυο καμερες εχουν τεραστιες δυνατοτητες μικρορυθμισεων που αποθηκευονται σε αλλα modes εκτος του Auto. Eπισης σημειωτεον οτι εαν οι φωτογραφιες ειχαν τραβηχτει με καταλληλο φως ημερας, και οχι σε φωτισμο δωματιου, τα αποτελεσματα θα ηταν προφανως καλυτερα.

Χωρίς να ξέρω τόσα όσα εσύ στην φωτογραφία γενικότερα, ούτε έχω τις ίδιες παραστάσεις ή εμπειρίες με εσένα είναι ιδέα μου ή η Panasonic LX-7 μου φαίνεται πως τραβά καλύτερες φωτογραφίες;

Να πω οτι ολη η σειρα της πανασονικ lumix (LX3 LX5 LX7) εχουν την ιδια εξαιρετικη ποιοτητα φωτογραφιας, παροτι το ενα μοντελο ειναι αναβαθμιση του προηγουμενου.

Επισης να πω οτι καποιοι προτιμουν απαλα χρωματα στις φωτο καποιοι τα ποιο εντονα.

Αυτο που αντλω εγω απο την παραπανω συγκριση στις συγκεκριμενες φωτο κατω απο artificial ligthing χωρις φλας, ειναι οτι η canon, λογω του μεγαλυτερου αισθητηρα, αποτυπωνει λιγο πιο φωτεινα/καθαρα το κοχυλι.
Η διαφορα ειναι αμελητεα εως ανυπαρκτη. Εαν εβλεπα ξεχωριστα τις δυο φωτο, θα μου αρεσαν και οι δυο το ιδιο. Εαν ομως ο φωτισμος ηταν πιο χαμηλος, η canon θα υπερτερουσε μαλλον εμφανως.

Δεν εχω προλαβει ακομα να συγκρινω τις δυο αυτες εξαιρετικες καμερες σε φυσικο φωτισμο. Γενικοτερα ομως η πρωτη μου αισθηση ειναι οτι η κανον βγαζει 1 τουλαχιστον κλικ καλυτερες φωτο υπο οποιεςδηποτε συνθηκες. Αυτο και μονο, σε σχεση με την σημαντικη διαφορα μεγεθους, με κανει να την προτιμω ηδη.

Μιχάλη σε πιο μεγάλες αποστάσεις τα πάει καλα?

Σε σχεση με τι? Σε σχεση με το 99% των compact cameras, ναι :))
Εχει αναλυση εως 20μβ, οποτε η αξια της φαινεται καλυτερα σε μεγαλα τυπωματα η οταν βλεπεις τις φωτο σε μεγαλες οθονες. Εκει πραγματικα υπερτερει.
Εγω την εχω ρυμισει την καμερα να τραβαει στα 12mb καθως δεν χρειαζομαι μεγαλη αναλυση, μεγαλυτερη απο A3.

Tο ζουμ που διαθετει ειναι 3χ. Δεν ειναι μεγαλο.
Ομως σπανια τραβαω με ζουμ με οποιαδηποτε compact καθως η αναλυση γινεται χαλια. Iδιως πανω απο 3χ που ειναι και το οριο για μενα για αξιοπρεπη αναλυση.

Μπορεις να σωσεις τα jpeg σε οτι αναλυση θες, απο ~1 εως 20mb. To μεγεθος του αρχειου καθε φωτογραφιας εννοω.
Ευκρινεια ειναι η καθαροτητα της φωτο, ποσο καθαρα φαινονται οι λεπτομερειες, τα χρωματα κλπ.

Μπορει να εχει καποια φωτο μεγαλη αναλυση (20mb) αλλα καθολου ευκρινεια. Κακοτραβηγμενη δηλαδη η ο φακος δεν ειναι τοσο καλος ωστε να αποδωσει καθαρα αυτο που φωτογραφιζεις.