Gadgets, Γκατζετάκια και 小工具s :-)

Σε σχεση με τι? Σε σχεση με το 99% των compact cameras, ναι :))
Εχει αναλυση εως 20μβ, οποτε η αξια της φαινεται καλυτερα σε μεγαλα τυπωματα η οταν βλεπεις τις φωτο σε μεγαλες οθονες. Εκει πραγματικα υπερτερει.
Εγω την εχω ρυμισει την καμερα να τραβαει στα 12mb καθως δεν χρειαζομαι μεγαλη αναλυση, μεγαλυτερη απο A3.

Tο ζουμ που διαθετει ειναι 3χ. Δεν ειναι μεγαλο.
Ομως σπανια τραβαω με ζουμ με οποιαδηποτε compact καθως η αναλυση γινεται χαλια. Iδιως πανω απο 3χ που ειναι και το οριο για μενα για αξιοπρεπη αναλυση.

Η ανάλυση στις compact γίνεται χάλια γιατί δεν έχουν καλό φακό και "σκοτεινιάζει" στο tele άκρο. Με επαρκές φως μια χαρά ανάλυση έχουν. Επίσης για να βγάλεις πορτραίτο πρέπει έτσι κι αλλιώς να δουλέψεις το ζουμ κοντά στο 3x. Τέλος τραβώντας στα 20MP έχεις περιθώριο να κροπάρεις.

Αυτά στα λέω έχοντας την "μαμά" της δικιάς σου, την sony RX-100.

Καλα τα λες και να χαιρεσαι την sony RX100. Oντως η μαμα αλλα και η πρωτοπορος compact καμερα με αισθητηρα 1" που ταραξε τα νερα και μας εβαλε σε εξοδα :))

H αληθεια ειναι οτι θα κατεληγα στην RX100 αλλα οταν ειδα οτι υπηρχε η μικρη canon, που δεν γνωριζα την υπαρξη της μεχρι προτινος, προτιμησα την δευτερη αποκλειστικα λογω τιμης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το ζουμ μιλαω πατριωτακι.

Εχεις δικιο, η ευκρινεια μειωνεται λογω ζουμ. Νομιζα οτι αναφεροσουν στα mb.

Εδω δυο σημερινες φωτο. Εχω την εντυπωση οτι η Panasonic δινει πιο καλη φωτο απο την Canon.

Panasonic LX-7
29146730800_fbd0f2792a_c.jpg

Canon G9X
28811006664_db4454e602_c.jpg

Απο τις λιγες σημερινες φωτο με φως που τραβηξα, δεν ειμαι σιγουρος οτι η Canon με τον μεγαλυτερο αισθητηρα ειναι συνολικα ανωτερη απο την Panasonic LX-7.
Eνω στις περιπτωσεις με χαμηλο φωτισμο η Canon ειναι καλυτερη, δεν μπορω να πω το ιδιο για τις περιπτωσεις με φυσικο φως οπως η παραπανω. Βεβαια μπορει να ετυχε. Θα δουμε στην πορεια..

Η cannon αν και φαν φαίνεται να έχασε όλο τον ουρανό και λιγο δάσος...

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ειναι κυριως θεμα κοντραστ. Μηως θελει ρυθμιση?
δειτε αυτην που επισυναπτω

επισης Χιωτη, γιαιτ και οι δυο εχουν φορτωμενο χρωματικο προφιλ Nikon?

Attachments

• 29146730800_fbd0f2792a_c2.jpg
    29146730800_fbd0f2792a_c2.jpg
    103.4 KB · Views: 257
Re: Απάντηση: Gadgets, Γκατζετάκια και 小工具s :-)

ποιας εταιρείας φακό έχει η μία και ποιας η άλλη?

Για την canon δεν ξερω. Μαλλον φακο παραγωγης της canon της ιδιας.
Στον φακο της panasonic LX-7 εχει βαλει το χερακι της η θρυλικη LEICA δημιουργωντας ενα αριστης ποιοτητας φακο, τον πλεον φωτεινο της πιατσας με μεγιστο διαφραγμα φ/1.4
Αξιζει να δει κανεις το παρακατω βιντεακι αν σκεφτεται για αναβαθμιση της καμερας του.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ειναι κυριως θεμα κοντραστ. Μηως θελει ρυθμιση?
δειτε αυτην που επισυναπτω

επισης Χιωτη, γιαιτ και οι δυο εχουν φορτωμενο χρωματικο προφιλ Nikon?

Και οι δυο φωτο ειναι εντελως απειραχτες. Οπως ακριβως τραβηχτηκαν, εκτος απο λιγο cropping. Σιγουρα μπορεις να τις κανεις αγνωριστες (καλυτερες) μετα απο επεξεργασια.
Δεν ξερω για το χρωματικο προφιλ. Ισως επειδη τiς εκανα crop στο προγραμμα της Νικον View NX. Ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες παραπανω?

για αυτό ρώτησα για τον φακό, επειδή έχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια την panasonic lumix gmc-tz7 μήπως η διαφορά στην φωτεινότητα οφείλεται στον καλύτερο φακό?

Ο φακος της LX-7 ειναι πολυ καλυτερος σε ποιοτητα και φωτεινοτητα απο της canon.
Η canon oμως εχει μεγαλυτερο αισθητηρα (τριπλασιο) ο οποιος καλυπτει μερικως την αδυναμια του φακου. Σιγουρα την καλυπτει σε περιπτωσεις χαμηλου φωτισμου οπου φαινεται οτι η canon υπερτερει.
Ομως σε φωτογραφιες υπο το φως του ηλιου τα πραγματα απο οτι βλεπω ισοφαριζονται. Ο εξαιρετικος φακος της πανασονικ φαινεται οτι αντιμετωπιζει καλα τον μεγαλυτερο αισθητηρα της canon.

Και απο σημερινες φωτο δεν μπορω να αποφανθω οτι πραγματικα η canon ειναι καλυτερη οverall απο την πανασονικ LX7. Iσως γιαυτο και η διαφορα τιμης μεταξυ τους ειναι μικρη (με ακριβοτερη την canon).

Και οι δυο φωτο ειναι εντελως απειραχτες. Οπως ακριβως τραβηχτηκαν, εκτος απο λιγο cropping. Σιγουρα μπορεις να τις κανεις αγνωριστες (καλυτερες) μετα απο επεξεργασια.
Δεν ξερω για το χρωματικο προφιλ. Ισως επειδη τiς εκανα crop στο προγραμμα της Νικον View NX. Ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες παραπανω?

εμ ετσι μπερδευεις την ερμηνεια των χρωματων με το προγραμμα της nikon. οταν τις ξαναεσωσες τους φορεσες το προφιλ του με το ζορι.
Εγω την επεξεργαστηκα με το photoshop και στο ανοιγμα μου εβγαλε κατευθειαν ειδοποιηση

Λογω του μεγαλυτερου ογκου πληροφοριων που αποθηκευονται στο μεγαλο αισθητηρα της κανον, με ενα προγραμμα σαν το φωτοσοπ μπορεις να μεταλλαξεις κυριολεκτικα μια καχεκτικη φωτο σε αστερατη.
Το θεμα ομως ειναι οτι δεν θελω να μπλεξω με σοβαρο editing περαν του απλου (crop, contract, brighntess). Οπως δεν το θελουν και πολλοι ερασιτεχνες.

Eχω ενα προγραμμα της nikon σαν το lightroom και παιζω ποτε ποτε, αλλα θελει χρονο. Μπορεις να επεμβεις σε οποιο σημειο της φωτογραφιας και να κανεις οτι θες.

Απο βδομαδα θα μπω στα μενου της canon.
Θυμαμαι οταν πρωτοτραβηξα φωτο με dSLR στο auto. Aπελπισια σκετη, οι φωτο της LX3 που ειχα τοτε ηταν σαφως ανωτερες. Μετα μπηκα βαθυτερα στα μενου και τις ρυθμισεις και ειδα το φως :))

Αυτό εννοούσα Μιχάλη όταν σε ρώτησα για μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα κτίρια τι απόσταση περίπου ειναι? Έχεις κάνει ζουμ στις φωτο?

Αυτό εννοούσα Μιχάλη όταν σε ρώτησα για μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα κτίρια τι απόσταση περίπου ειναι? Έχεις κάνει ζουμ στις φωτο?

Ειδες? Βιαστηκα απο τις αριστες φωτο εντος δωματιου και υπεθεσα οτι θα ηταν ετσι και εκτος :))
Δεν υπαρχει ζουμ. Τα κτιρια ειναι περιπου στα 150 μετρα. Εχω κοψει λιγο τις φωτο ομως (crop).

Απο αυριο μπαινω στα μενου. Ισως να λειτουργει καλυτερα εκει, οπως οι dSLR. Αν τραβηξεις auto σε dSLR πολυ πιθανον να βγει χειροτερη απο της canon!
Θυμαμαι που την πατησα ετσι με την πρωτη μου dSLR και εκλαιγα τα λεφτα. Οταν ομως εφυγα απο το auto, ειδα το φως :))

Απάντηση: Re: Gadgets, Γκατζετάκια και 小工具s :-)

Ειδες? Βιαστηκα απο τις αριστες φωτο εντος δωματιου και υπεθεσα οτι θα ηταν ετσι και εκτος :))
Δεν υπαρχει ζουμ. Τα κτιρια ειναι περιπου στα 150 μετρα. Εχω κοψει λιγο τις φωτο ομως (crop).

Απο αυριο μπαινω στα μενου. Ισως να λειτουργει καλυτερα εκει, οπως οι dSLR. Αν τραβηξεις auto σε dSLR πολυ πιθανον να βγει χειροτερη απο της canon!
Θυμαμαι που την πατησα ετσι με την πρωτη μου dSLR και εκλαιγα τα λεφτα. Οταν ομως εφυγα απο το auto, ειδα το φως :))

Όταν λες έφυγες από το Auto προφανώς δεν εννοείς ότι πήγες σε χειροκίνητη λειτουργία/Manual αλλά σε [P] ή [Α] mode ή κάνω λάθος ?

Nαι σωστα, πηγα σε P (program) mode.

To A (apperture) mode το χρησιμοποιω κυριως για μακροφωτογραφιες με τον αντιστοιχο φακο...
..για να ρυθμιζω το bokeh, την θολουρα.

Last edited:

Για την canon δεν ξερω. Μαλλον φακο παραγωγης της canon της ιδιας.
Στον φακο της panasonic LX-7 εχει βαλει το χερακι της η θρυλικη LEICA δημιουργωντας ενα αριστης ποιοτητας φακο, τον πλεον φωτεινο της πιατσας με μεγιστο διαφραγμα φ/1.4
Αξιζει να δει κανεις το παρακατω βιντεακι αν σκεφτεται για αναβαθμιση της καμερας του.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γιαυτο δεν μιλησα μεχρι τωρα.
Τεραστιο ρολο παιζει ο φακος και οχι το μεγεθος του αισθητηρα.

Παντως τα χρωματα αποτυπονωνται πιο εντονα στην canon και αυτο αρεσει πουλυ στο ματι.

Eχει voltage protection το φορτιστακι και φυσικα charging cut off points.
H εταιρεια που το βγαζει (Οlight) ειναι απο τις κορυφαιες και τις πλεον αξιοπτιστες στο ειδος της.