Γάλα αγελαδινό ή γάλα σόγιας ?

Δοκίμασε και το κεφιρ... Πουλάνε μια κουτσουρεμένη εκδοχή του στα σουπερμάρκετς, μερικά λεπτα ακριβοτερο απο το φρέσκο γάλα...
(Κουτσουρεμένο, γιατί το σπιτικό έχει απο φυσικού του και 1% αλκοόλ συν αρκετά στοιχεία που λόγω βιομηχανοποίησης της διαδικασίας εξαφανίζονται... :)))

Στη φύση κανένα ενήλικο ζώο δεν πίνει γάλα. Μετά τον απογαλακτισμό, τέλος.

Πρωινό, κατσικίσιο γάλα με μια κουταλιά μέλι για σούπερ ενέργεια (και θερμίδες)
Έμαθα και στον πιτσιρικά μου να το γκλαγκανάει αντί για αγελαδινό και είναι σούπερ.
Γενικά μετά απο όσα τραβήξαμε με την αλλεργία της μικρής μου σε πάσης φύσεως αγελαδινό προϊόν, τα κόψαμε και ησυχάσαμε.

Ρε γμτο λέτε να το έκοψα άδικα?
Και εμένα μου αρέσει πολύ!
Με επηρέασε σε σχετική συζήτηση γιατρός σύζυγος φίλου μου ότι και καλά δεν κάνει καλό.

Re: Απάντηση: Γάλα αγελαδινό ή γάλα σόγιας ?

Διαφωνώ για το κεφίρ
Ανα καιρούς το έφτιαχνα και το έπινα, μετα βαριόμουν την διαδικασία και το παρατούσα, μετά το ξανάρχιζα κλπ...
Απολαυστικότατο και υγιεινό. Το πίνεις σαν αναψυκτικό. Ποτέ δεν είχε κάποια παρενέργεια

Για τα γαλατα χωρις λακτοζη λεω ρε συ.

Κεφιρ και εγω εφτιαχνα κατα καιρους.

Ρε γμτο λέτε να το έκοψα άδικα?
Και εμένα μου αρέσει πολύ!
Με επηρέασε σε σχετική συζήτηση γιατρός σύζυγος φίλου μου ότι και καλά δεν κάνει καλό.

Κοίταξε, πίνω πάντα ένα ποτήρι το πρωί. Ειδικά το καλοκαίρι παγωμένο είναι απόλαυση.....

Με κρατάει όλη την ημέρα καθώς δεν τρώω σχεδόν τίποτα μέχρι το απόγευμα που επιστρέφω σπίτι.

Τώρα δεν ξέρω αν κάνει καλό ή αν δεν έχει κανένα όφελος, πάντως δεν έχω διαπιστώσει να με ενοχλεί κάτι.

Κι εγώ δεν είναι κανά φανατικός, αλλά τα Σ/Κ θα πιω αρκετό μαζί με τα δημητριακά. Ποτέ μου δεν με έχει πειράξει μέχρι σήμερα στα 35 μου.

Κακό δεν νομίζω να κάνει στους ενήλικες, απλά ίσως να μην έχει κάποιο ώφελος η κατάποσή του.

Κοίταξε, πίνω πάντα ένα ποτήρι το πρωί. Ειδικά το καλοκαίρι παγωμένο είναι απόλαυση.....

Με κρατάει όλη την ημέρα καθώς δεν τρώω σχεδόν τίποτα μέχρι το απόγευμα που επιστρέφω σπίτι.

Τώρα δεν ξέρω αν κάνει καλό ή αν δεν έχει κανένα όφελος, πάντως δεν έχω διαπιστώσει να με ενοχλεί κάτι.

Και εμένα δεν με πείραξε ποτέ και σε τίποτε!
Σαν πρωινό και εγώ! Σκέτη απόλαυση!
Χειμώνα καλοκαίρι από το ψυγείο!

Ο πατέρας μου πίνει 82 χρόνια συνεχώς και δεν το αλλάζει με τίποτε!

Στη φύση κανένα ενήλικο ζώο δεν πίνει γάλα. Μετά τον απογαλακτισμό, τέλος.

Στην φύση δεν ξέρω και κανένα ζώο (εκτός απο τους δράκους) να τρώει ψημένο κρέας, γιαούρτι, τυρί και γιουβαρλάκια με αυγολέμονο. Αυτό δεν σημαίνει οτι κάνει και κακό.
Ο άνθρωπος πίνει γάλα απο την νεολιθική εποχή. Τα ευρωπαικά φύλα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταβολίζουν κανονικά την λακτόζη (λόγω μιας μετάλλαξης).
Δεν είναι απαραίτητο να τραβάμε ορισμένες θεωρείες απο τα μαλλιά... Προφανώς και όποιος έχει δυσανεξία στην λακτόζη δεν του κάνει καλό να το καταναλώνει (και όπως είπε και ο Ναθ, τα επεξεργασμένα σκευάσματα χωρίς λακτόζη καλύτερα να τα αποφεύγουμε). Για όλους τους άλλους είναι θέμα γεύσης και προτίμησης.

Έτσι είναι! οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί (σχεδόν αποκλειστικά) έχουν μετάλλαξη που τους επιτρέπει την κατανάλωση γάλακτος.
Η θεωρία είναι ότι αυτό οφείλεται στο ότι στα βορειότερα κλίματα η κατανάλωση γάλακτος ήταν κρίσιμη για την επιβίωση μιας και οι σοδειές είναι πολύ φτωχότερες.

gFi2San.gif

Είναι αληθινός ο παραπάνω χάρτης; Σα να λέει ότι οι μισοί Έλληνες έχουν πρόβλημα με την λακτόζη; Κατά τη δική μου προσωπική πείρα σχεδόν κανένας δεν έχει πρόβλημα με το γάλα (ή το φραπόγαλο!)

Τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω γιατί, υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον, τεράστιο θέμα με την λακτόζη και τα παράγωγα των αγελάδων ειδικά στα μικρά παιδιά.

Είναι αληθινός ο παραπάνω χάρτης; Σα να λέει ότι οι μισοί Έλληνες έχουν πρόβλημα με την λακτόζη; Κατά τη δική μου προσωπική πείρα σχεδόν κανένας δεν έχει πρόβλημα με το γάλα (ή το φραπόγαλο!)

Ναι είναι αληθινός.
Η μετάλλαξη έγινε στην Σκανδιναβία.
Όλοι όσοι δεν έχουν πρόβλημα με την λακτόζη έχουν σίγουρα κάποιο πρόγονο από εκεί.
Το γεγονός ότι και στην σκανδιναβία το 1 έως 3% συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα οφείλεται σε άλλους παράγοντες.

Κίνδυνος οστεοπόρωσης αλλά και πρόωρου θανάτου από το γάλα

http://www.express.gr/news/ygeia/759839oz_20141030759839.php3

Ειναι ενα αρθρο που διαβασα πριν λιγους μηνες και μου εκανε εντυπωση. Δεν ειναι μουφα, ομως οπως λενε οι επιστημονες τα αποτελέσματα τους προβληματισαν και χρήζουν πολλαπλων μελετων για να βγει κατι δεδομενο.
Εγω παντως ποτε δεν επινα ασπρο γαλα απο το ψυγειο , οπως κανουν καναδυο γνωστοι μου σαν να κατεβαζουν νερο. Με αναγουλιαζει η ιδεα. Και απο οσο θυμαμαι, επινα βρασμενο γαλα με λιγο κακαο μεσα μεχρι το δημοτικο. Μετα αντικατασταθηκε στο πρωινο με ψωμι και μελι. Αν το δειτε παντως το μητρικο γαλα ακομη και στα νεογνα, μετα τους 6 μηνες δεν προσφερει τιποτα στον οργανισμο τους. Ειναι απλα μια συνηθεια που κοβεται δυσκολα.

Τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω γιατί, υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον, τεράστιο θέμα με την λακτόζη και τα παράγωγα των αγελάδων ειδικά στα μικρά παιδιά.

Μηπως φταιει αυτα που ταιζουν τα ζωντανα τα τελευταια χρονια . . .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κίνδυνος οστεοπόρωσης αλλά και πρόωρου θανάτου από το γάλα

http://www.express.gr/news/ygeia/759839oz_20141030759839.php3

Ειναι ενα αρθρο που διαβασα πριν λιγους μηνες και μου εκανε εντυπωση. Δεν ειναι μουφα, ομως οπως λενε οι επιστημονες τα αποτελέσματα τους προβληματισαν και χρήζουν πολλαπλων μελετων για να βγει κατι δεδομενο.
Εγω παντως ποτε δεν επινα ασπρο γαλα απο το ψυγειο , οπως κανουν καναδυο γνωστοι μου σαν να κατεβαζουν νερο. Με αναγουλιαζει η ιδεα. Και απο οσο θυμαμαι, επινα βρασμενο γαλα με λιγο κακαο μεσα μεχρι το δημοτικο. Μετα αντικατασταθηκε στο πρωινο με ψωμι και μελι. Αν το δειτε παντως το μητρικο γαλα ακομη και στα νεογνα, μετα τους 6 μηνες δεν προσφερει τιποτα στον οργανισμο τους. Ειναι απλα μια συνηθεια που κοβεται δυσκολα.

Αυτο (το bold) που το εχεις δει / διαβασει ?

Απο τους παιδιατρους των ανιψιων μου... Να εχουν συμφερον να πουλησουν σκευασματα; Παντως οι ξαδερφες μου μου εχουν πει, που θηλαζουν ακομη και τωρα 1 ετους ανιψια. Οτι το γαλα τους δεν εχει καμια σχεση μετα τους 6 μηνες . Ειναι αραιο, με αλλο χρωμα, οσμη και γευση. Οταν η ιδια η φυση σου λεει "σταματα" δεν νομιζω οι γιατροι να κανουν λαθος.

ΥΓ ειμαι κατα του θηλασμου μετα το 1 ετος για πολλους λογους.

εγω παντως που ειμαι δυσανεκτικος στη λακτοζη,οταν δοκιμασα να παρω και λακταση μαζι με το γιαουρτι,μου δημιουργησε μεγαλυτερο προβλημα.
Το διαβασα και στις αντενδειξεις,οτι σε καποιους το ενζυμο της λακτασης,μπορει να προκαλεσει το αντιθετο αποτελεσμα απ'το επιθυμητο.