Game of Thrones • Season 3 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 63 68.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 24 26.1%
  • Καλή

Votes: 4 4.3%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 1 1.1%

• Total voters
    92
Μη περιμένεις άδικα, όλοι (που λέει ο λόγος) πεθαίνουν γύρω, αυτή εκεί, μπάστακας! :Banane0:

Τι να κάνουμε? Ο George έχει αναπτύξει νια ιδιαίτερη σχέση νε τιυς συμπαθείς χαρακτήρες στα βιβλία του.

Σχεδόν οff-topic

Μέσα στις μέρες ξέθαψα ένα παλιό βιβλίο της Ursula K. Le Guin το Planet of Exile / Πλανήτης Εξορίας - Κάκτος

Πρόκειται για το πιο καταιγιστικό
‛Winter is Coming’
μικρό μυθιστόρημα (~130 σελ. Β4) που έχω διαβάσει.

Η Le Guin είναι γενικά από τούς αγαπημένες μου, αλλά από την πρώτη στιγμή που άκουσα το Winter Is Coming στο GoT και είδα τους ‛λευκούς’ που κατέβαιναν, το είχα συνδυάσει.

Χωρίς να εμβαθύνω στην υπόθεση απλά να αναφέρω ότι στη μέση του βιβλιου ξεκινά το κεφάλαιο Χιόνι όπου εμφανίζονται οι πρώτες νιφάδες.
Το επόμενο κεφάλαιο ονομάζεται Αποδημία.
Και η αποδημία είναι ενός είδους ‛ανάγκη της φύσης’ δε μπορεί τίποτα να τη σταματήσει είναι το φυσικό και επόμενο.

Τίποτα και κανένα Μεγάλο Τοίχος του GoT δε μπορεί να σταματήσει αυτό που έρχεται.

Γενικά το βιβλίο (θα το βρείτε και παρά πολύ φθηνό) το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους του φανταστού.

Ενώ γενικότερα είμαι σχεδόν σίγουρος ο ο Μαρτιν έχει μελετήσει τα ‛απαντά’ της le Guin τόσο το παραπάνω και τα σχετικά με την Παγκόσμια Συμμαχία Πλανητών, όσο και το έπος της Γεωθάλασσας.

Ότι πρέπει για ξαπλώστρα στην παραλία - Άντε να έρθει ο χειμώνας ;-)

game-of-thrones-wallpaper-1920x1080-4c5391.jpg

Σκέψου όμως ότι ο χειμώνας έρχεται από το πρώτο βιβλίο, και 17 χρόνια μετά στο πέμπτο (να δούμε πότε θα βγει το έκτο) δεν έχει έρθει ακόμα! Εκτός από την le Guin ο Martin πρέπει να έχει μελετήσει τη θεωρία του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου! :afro:

Για να γυρίσω στα της σειράς, κι εμένα το τελευταίο επεισόδιο μου φάνηκε κάπως... χλιαρό να πω; Αργό να πω; Τέλος πάντων.

Και δεν είναι οι αλλαγές απ' το βιβλίο που με χάλασαν (για πρώτη φορά φέτος τόσες αλλαγές μαζεμένες), αλλά ο ρυθμός, κάτι...

Και να σημειώσω ότι είμαι απ' αυτούς που υπερασπίζονται τον αργό ρυθμό της σειράς, ειδικά σε αυτή τη σεζόν, γιατί πιστεύω ότι έτσι είναι πολύ πιο κοντά στο πνεύμα των βιβλίων. Αλλά το τελευταίο, ομολογώ ότι ήταν κάπως.

Το 3ο ή το 4ο μου φάνηκαν χειρότερα. Ήταν και αργά και δεν μας προδιέθεταν για δραματικές εξελίξεις στα επόμενα

Ισως να ειναι λιγο αργη η φετινη αλλα και η 4η σεζον γιατι προσπαθουν να χωρισουν σε 2 σεζον ενα βιβλιο 992 σελιδων (αν δεν κανω λαθος)...

@tmjuju Μεγαλο respect και βαθια υποκλιση στην Ουρσουλα.
Απο τους λιγους συγγραφεις που εχουν πετυχει να δωσουν νοημα και περιεχομενο στο φαντασυ.
Σε αντιθεση με την επιστημονικη φαντασια που εχει πληθωρα μεγιστων συγγραφεων να τhn εχουν
υπηρετησει, στο φαντασυ για δεκαετιες η συντριπτικη πλειοψηφια των βιβλιων ηταν γραμμενη
στη σκια του Τολκιν οσον αφορα στους προβληματισμους και το περιεχομενο. Η ΛεΓκεν θεωρω οτι
το "ενηλικιωσε" και εδωσε πρωτη στο ειδος εργα που εχουν αντιστοιχη λογοτεχνικη αξια
με εκεινα του Κλαρκ, του Ασιμωφ και του Ντικ στο scifi. Αν και τα εργα της ειχαν μια περιεργη αυρα
που φλερταρε σχεδον εξισου με φαντασυ και sci-fi (Πλανητης εξοριας, Το αριστερο χερι του Σκοτους,...).
Ο Πλανητης εξοριας ηταν το πρωτο της που διαβασα μετα το επος της Γαιοθαλασσας και παρολο που
μου ειχε αρεσει παρα πολυ δεν θυμαμαι πλεον ουτε την υποθεση. Χμμμ ωρα για ξεσκονισμα.
Τι κριμα που μια τετοια συγγραφεας ειδε το εργο της (το επος της γαιοθαλασσας) να μεταφερεται με τοσο
αθλιο τροπο στη μικρη οθονη. Οταν βλεπω το game of thrones το σκεφτομαι συχνα πυκνα και
με πιανει θλιψη.

Σε αργούς ρυθμούς το τελευταίο επεισόδιο , μου άρεσαν ο διάλογος της γιαγιάς με τον Tywin Lannister και η ανάβαση του Τζον Σνόου .

Η σκηνη του διαλογου της γιαγιας με τον πραγματικο "κακο" της σειράς , ηταν καλυτερη απο τον διαλογο pacino-deniro στο Heat :p
Απολαυστικότατη σκηνή !

Θέλω κάποιος να που απαντήσει σε spoiler τις παρακάτω ερωτήσεις ...

1)Ο κοντός θεούλης,
κάνει παιδί με την Σάνσα
?

2)Ο gay tyrell
θα παντρευτει την Σερσι και θα κάνει και παιδί μαζί της ?
:grinning-smiley-043

Απαντήστε , εστω και σε πμ ... :p

Last edited:
Θελω να μου απαντησει καποιος που εχει διαβασει και το 5ο βιβλιο τι ποσοστο απ τους τωρινους πρωταγωνιστες φτανει ως το 5ο βιβλιο...
Ας απαντησει με pm

Θελω να μου απαντησει καποιος που εχει διαβασει και το 5ο βιβλιο τι ποσοστο απ τους τωρινους πρωταγωνιστες φτανει ως το 5ο βιβλιο...
Ας απαντησει με pm

Αρκετά μεγάλο
ποσοστό.Φυσικά υπάρχουν
ακόμα σημαντικές απώλειες
:p

Η σκηνη του διαλογου της γιαγιας με τον πραγματικο "κακο" της σειράς , ηταν καλυτερη απο τον διαλογο pacino-deniro στο Heat :p
Απολαυστικότατη σκηνή !

Θέλω κάποιος να που απαντήσει σε spoiler τις παρακάτω ερωτήσεις ...

1)Ο κοντός θεούλης,
κάνει παιδί με την Σάνσα
?

2)Ο gay tyrell
θα παντρευτει την Σερσι και θα κάνει και παιδί μαζί της ?
:grinning-smiley-043

Απαντήστε , εστω και σε πμ ... :p

Τώρα να στο χαλάσω;

Όχι

Και

Όχι, άλλωστε αυτό το προξενιό δεν υπάρχει στο βιβλίο, γιατί ο Loras είναι ήδη βασιλικός φρουρός και δεν μπορεί να παντρευτεί (το προξενιό γίνεται με τον αδελφό του, Willas). Άσε που δεν την τρίζει τόσο φανερά την όπισθεν, είναι γενικά πιο υπαινικτικά τα βιβλία στο θέμα.

Για μένα, σωστά δεν έδειξαν όλη τη σκηνή του Κοντού με τη Sansa. Τι θα βλέπαμε; Δάκρυα και οδυρμούς;

Άσε που νομίζω ότι δεν γίνεται έτσι και στο βιβλίο. Η Σάνσα νόμιζε ότι θα παντρευτεί τον Willas και της έκανε kinder έκπληξη η Σέρσεϊ λιγο πριν το γάμο

Άσε που νομίζω ότι δεν γίνεται έτσι και στο βιβλίο. Η Σάνσα νόμιζε ότι θα παντρευτεί τον Willas και της έκανε kinder έκπληξη η Σέρσεϊ λιγο πριν το γάμο

Kinder είναι η έκπληξη και απο μόνη της :p

Επισης ενα στοιχειο που πιστευω οτι ειναι παρα πολυ σημαντικο στη συνεχεια ειναι: το κρυφο χαρτι της Αρυα με το νομισμα του Μπρααβος σε συνδυασμο με τα χρεη του Βασιλειου προς την τραπεζα του Μπρααβος και οτι τα χρηματα τα εισπραττουν με καθε τροπο...

Oι whitewalkers που ειναι οεο?
Παλι τα ιδια? Μια cameo εμφανιση στην αρχη της σαιζον για να ελπιζουμε και μια στο
τελευταιο επεισοδιο για να ελπιζουμε οτι η επομενη χρονια θα ειναι γεματη με δαυτους?
Δεν το βαρεθηκαν 2 χρονια τωρα? Ασταδιαλαρε.
Γενικα το φαντασυ στοιχειο θα το ψαχνουμε με το μικροσκοπιο?
Καλη η σειρα,αλλα κακο πραγμα να δουλευεις επανειλημμενα τους θεατες σου με τον ιδιο τροπο.
Αν θελαμε ιστορικοπολιτικο δραμα βλεπαμε και Rome ή Borgias.
Aν θελαμε μαχες βλεπαμε Σπατακο ή κατι τετοιο.
Το φαντασυ στοιχειο θα εξακολουθησει να ειναι κραχτης?
Η υπομονη εξαντλειται.

To fantasy στοιχείο εμφανίζεται πολύ διακριτικά στη σειρά, σύμφωνα και με το πνεύμα των βιβλίων. Εδώ οι μισοί χαρακτήρες δεν πιστεύουν στη μαγεία...Οι Whitewalkers, αν και όλοι μιλάνε γι αυτούς δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ, ότι είδες γι αυτή τη σεζόν είδες.

Εγώ πάντως να πω την αμαρτία μου, επειδή πρώτα είδα τον πρώτο κύκλο και μετά διάβασα τα βιβλία, το κομμάτι της μαγείας με ψιλοχαλασε αλλά εκ των υστέρων δένει αρμονικά. Πάντως επ ουδενί δεν είναι ο κύριος λόγος ενασχόλησης με τη σειρά