Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 55 73.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 12 16.0%
  • Καλή

Votes: 7 9.3%
  • Μέτρια

Votes: 1 1.3%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    75
Πολυ καλο επισοδειο !

Απορίες :

Η Άρια μόνο τον Τζον Σνόου έχει κοντινό πια από την οικογένειά της που μπορεί να εμπιστευτεί...
Η Σάνσα μεταμορφώνεται σε μια πιο σκληρή εκδοχή, μαθαίνει τα κόλπα από τον Λφ και μπορεί να ατενίσει πια αισιόδοξα το μέλλον ξεπερνώντας το δράμα της οικογένειάς της.
Δεν είναι η αλλοπαρμένη πριγκήπισα που περιμένει το βασιλόπουλο και όλα μπροστά της είναι ρόδινα, ωρίμασε, κατάλαβε τη δύναμή της έχοντας μέντορα τον Λφ και κοιτά μπροστά πια στα ίσα..

Λοιπόοοον....
Είδα 5 επεισόδια σε δύο μέρες.

Το επεισόδιο ήταν επικό, μια κλαση πάνω από blackwater σαν σκηνοθεσία με λεπτομέρειες αλλά και εφέ (η φάση με το δρεπάνι απίστευτη). Η μάχη του τείχους είναι η μεγαλύτερη μάχη των 5 βιβλίων φυσιολογικό να κρατήσει ένα επεισόδιο μονη της όσο και αν ξενισε. Πως θα χωρέσουν όσα έχουν μείνει στο 10 δεν ξέρω μόνο
Ναι, καλό ήταν. Όταν τελείωσε το Άρλεκιν και τα σορόπια...

Επειδη διαβαζω οτι η σκηνη με την Υγκριτ και τον Τζον ηταν μικρη, θα πω οτι στη σειρα γινοταν χαμος μεσα στο καστρο δεν μπορουσαν να το κανουν σε φαση εδω ο κοσμος χανεται και το μ..νι χτενιζεται...
Στο βιβλιο την βρισκει μετα τη μαχη...
Και γιατί δεν το έκαναν έτσι και στη σειρά; Θα ήταν πιο έντονη η σκηνή αν την έβρισκε ετοιμοθάνατη μετά τη μάχη. Θα είχε κοντράστ χαράς (για τη νίκη) και θλίψης (για το θάνατο της)

Που πας ρε καραμήτρο χωρίς
Lady Stoneheart
?
WTF δηλαδή...
Θα έλεγα οτι το κρατάνε για το επόμενο αλλα η σκηνή της Brienne μου το χάλασε. Δεν είναι δυνατόν να μην το δείξουν! Χάλασαν όλους τους διαλόγους σε μια ανύπαρκτη σκηνή.

Άριστο σαν επεισόδιο το 10ο, περίμενα όμως κάτι καλύτερο για φινάλε .
Τρεις δεν ήταν οι δράκοι ή κάνω λάθος ;
Τρεις. Ο ένας έφυγε απο το μαντρί :p

ο Jojen τι τους εφτιαγε και τον καθαρισανε οι παραγωγοι?
Επρεπε να ειχε και Coldhands το επεισοδιο οπως και LS...
Αν δεν ειχα διαβασει τα βιβλια θα ηταν εξαιρετικη η σεζον αλλα για μενα κανανε πολλες και χτυπητες διαφορες και παραλειψεις...
Ελπιζω μεχρι τη νεα σεζον ο Μαρτιν να εχει βγαλει το βιβλιο για να δουμε τι θα γινει με την
Mercy, θα επιστρεψει στο Westeros?

Αυτό που παρατήρησα στην τέταρτη σαιζόν είναι οτι απο "ενήλικο" σήριαλ έγινε σήριαλ για εφήβους...
Έφυγαν όλοι οι καλοί ηθοποιοί\ρόλοι (Robert, Ned, Catelyn κ.α.) και έμειναν παιδάκια. Ακόμα και οι "κακοί" όπως ο Σκύλος είχαν περαστεί με γυαλόχαρτο για να μην "πληγώνουν"

Μπορεί να μου θυμίζει κάποιος αν ο Tyrion στην κρεβατοκάμαρα είπε αυτό που είδαμε;
Θα μπορούσαν αντι για της Gilly τον χαβά επι 10 επεισόδια να μας έλεγαν για ποιο λόγο έκανε οτι έκανε στο τέλος. 5 λεπτά υπόθεση ήταν.

Πως το ξέχασα; Το ειδύλλιο του...εγχειρισμένου που το πάτε;

ο Jojen τι τους εφτιαγε και τον καθαρισανε οι παραγωγοι?
Τη γλιτώνει στα βιβλία; Σαν να θυμάμαι οτι ήταν σε άσχημη κατάσταση.

Η Σάνσα μεταμορφώνεται σε μια πιο σκληρή εκδοχή, μαθαίνει τα κόλπα από τον Λφ και μπορεί να ατενίσει πια αισιόδοξα το μέλλον ξεπερνώντας το δράμα της οικογένειάς της.
Δεν είναι η αλλοπαρμένη πριγκήπισα που περιμένει το βασιλόπουλο και όλα μπροστά της είναι ρόδινα, ωρίμασε, κατάλαβε τη δύναμή της έχοντας μέντορα τον Λφ και κοιτά μπροστά πια στα ίσα..

Δεν είναι έτσι στο βιβλίο. Εκεί ακόμα την κάνουν ότι θέλουν και αυτή κοιτάει με το ηλίθιο βλέμμα της.

Last edited:
Με τον Jojen ειδικά, δεν νομίζω να συνάδει η σειρά με τα βιβλία, αν δεν έχει ξεφύγει και εντελώς... Βέβαια δεν έχω καν αρχίσει το 5ο (Dance of Dragons) αλλά ούτως ή άλλως νομίζω πως η σαιζόν καλύπτει μέχρι το 3ο βιβλίο και αυτό όχι ολόκληρο.

Μπέρδεμα, μπέρδεμα, μπέρδεμα ... Τι να κάνω; Να σταματήσω να διαβάζω ή να μην δω ΚΑΘΟΛΟΥ την 4 και να την δω του χρόνου τέτοιο καιρό;

...μάλλον να σταματήσω να διαβάζω.

Βιβλίο του χρόνου το καλοκαίρι και αν. Το φθινόπωρο αναμένεται η ιστορία του westeros (ίσως να χρησιμοποιήσουν υλικό και στη σειρά π.χ να βάλουν το 3eyed να διηγείται στον Μπραν).
Γενικά για τη σειρά όπως και στα βιβλία κλείνει ένα μεγάλος κύκλος και ξεκινάει ο τελικός. Στα βιβλία το 4ο είναι τοσο εισαγωγικό (νέοι χαρακτήρες, νέα μέρη, νέες πιθανές ίντριγκες) που τηλεοπτικά θα προκαλούσε υπνηλία αν έπιανε 10 επεισόδια. Ευτυχώς έχουν την δυνατότητα να μπερδέψουν τα timelines των 2 βιβλίων μια και τα γεγονότα είναι ταυτόχρονα.
Το ενδιαφέρον πια είναι καταρχήν στο πως θα εμφανίσουν το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου και για το οποίο έχουν πια ενημερωθεί ακόμα και αυτοί που δεν έχουν σκεφτεί να διαβάσουν τα βιβλία και βέβαια στο casting που θα είναι σημαντικό

Εμμμμ... όχι.

Ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία, νομίζω είναι φανερό ότι έκλεισε ένας κύκλος και ακολουθούν (κυριολεκτικές και μεταφορικές) ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ, που δεν είναι δυνατό να δώσουν κορυφώσεις και εντάσεις αμέσως.

Για την ακρίβεια, νομίζω ότι ακολουθεί πολύ δύσκολη σεζόν για τους δημιουργούς της σειράς, αφού είναι σίγουρο (το έχουν ήδη κάνει, άλλωστε) ότι θα μπλέξουν τα timelines των δύο επόμενων βιβλίων, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναδείξουν εντάσεις και cliffhangers που θα είναι περισσότερο "εσωτερικά", να εισαγάγουν καινούρια πρόσωπα, κ.λπ.

Θα έχει πάντως σίγουρα ενδιαφέρον.

Ο επίλογος του 3ου βιβλίου που αφήσανε έξω δεν είναι πολύ δυνατή σκηνή για εισαγωγή της επόμενης σεζόν ??? :cool: :cool:

tmjuju σωστά κατάλαβες για τον Varys...

Last edited:
Σταματάω να διαβάζω γενικά εκτός βιβλίων και σειράς... έχω φάει τρελλά σπόιλερς... καιρός να πάω με τη σκοτεινή πλευρά και να είμαι αυτός που μπορεί να σποιλεράρει άλλους :p

Ο Varys , σκηνοθετικά φαίνεται να αποφασίζει να μπει στο καράβι μαζί με τον συσκευασμένο νάνο , αφού ακούει τις καμπάνες να χτυπάνε. Το σχέδιο δηλαδή ήταν να στείλει το νάνο όχι να φύγει και αυτός. Σωστά το κατάλαβα ή απλά κοιτούσε πίσω?

Δεν ειχε καμια ορεξη να φυγει. Η αναχωρηση του ηταν αποκλειστικα οταν καταλαβε τι σκαρωσε ο νανος....:HTEHETH63:

Μακακας ηταν να απορροφησει αυτος ολη την φαση ?

O Hοund ο παλιόσκυλος τον βρήκε θανατικό κακό, άκου εκεί από γυναίκα,
Αν και στο τέλος θα πέθαινε από την παραμόρφωση, ούτε αφτί δεν του έμενε από εκείνη την πλευρά, και τσακισμένος
Έμεινε να παρακαλά για μια βελονιά
Αντιθέτως ο αδερφός του, είναι στην ανάρρωση, και είδαμε κάτι βελόνες ΝΑ με το συμπάθιο.

Ξερει κανεις αν θα τα καταφερει το Βουνο και τι σημαινει αυτο για αυτον ? Για το παραμορφωμενο αδερφι του παιζει και να μην πεθανει.....κακο Hound ....ψοφο δεν εχει.

Και είδαμε και τα Παιδιά, Καλώς τα παιδιά 3-0 … Είδαμε skeleton warriors, 3 eyed birds,
και fireballs, invisible walls, dungeon
Σκηνικό βγαλμένο από RPG :D

Ελα ντε.

AD&D κανονικο ηταν η σκηνη αυτη.

Απορίες :

Ο Littlefinger πηδηξε την Σανσα (στο προηγουμενο) ? Την ειδα πολυ χαμογελαστη την επομενη μερα...

Εγώ θα έλεγα ότι κάτι μπορεί να έγινε! :cool:

Όντως είχε ένα γελάκι.. :p
.. έβαλε άλλο φόρεμα.. έπαιζε κάτι στα χέρια της.. περπάταγε κάπως αλλιώς..

.. μόνο τσιγάρο δεν έκανε! :p :laugh:

......

Αυτό για τα 2 αδέρφια που λέει ο Kosh όντως θα ήθελα να μάθω και εγώ τι θα γίνει με αυτούς να μου φύγει ένα βάσανο για την συνέχεια! :laugh:

Ας μας ενημερώσει κάποιος σε spoiler please! :cool:

Last edited:
μπα το ξεπ@ρθενιασμα της sansa (για μενα) πρεπει να ειναι ενα επεισοδιο μονο του :)

και οχι ενα υπονοουμενο .... δεν ειναι martin style , δλδ οσο εχω προλαβει να καταλαβω ως τωρα ...

Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Δεν είναι έτσι στο βιβλίο. Εκεί ακόμα την κάνουν ότι θέλουν και αυτή κοιτάει με το ηλίθιο βλέμμα της.

Βλεπω της εχουμε την ιδια εκτιμηση.:ernaehrung004:

Ρε σεις, ολα αυτα που προβλεψα τα πετυχα. Απλα με λαθος συνδυασμους.:jester:
Και ο Τιριον και ο you know nothing σωθηκαν και μαλιστα ο ενας απο τους 2 απο το Στανις.
Νταξει δεν πετυχα ποιος. Λεπτομερειες...:p
Μεταξυ μας, μεχρι να μου εξηγησει καποιος το λογο που βρεθηκε ο Στανις εκει πανω, το θεωρω πιο
deus ex machina και απο αυτα που περιμενα εγω.
Το οτι θα παιχτει φαση με τα δρακακια, το πετυχα επισης.
Και το οτι θα δειξει ζομπια!

Περα απο την πλακα τη λογικη του Μαρτιν και της σειρας την πετυχα απολυτως.
Προ πολλου εχω γραψει οτι το fantasy element χρησιμοποιειται με αποκλειστικο σκοπο να τραβαει
τους φανς του fantasy απο τη μυτη στη σειρα, πραγμα που αποδεικνυεται απο την εμφανιση του σχεδον
αποκλειστικα στην αρχη και κυριως στο τελος καθε σαιζον. Απλα τωρα ξεπερασε και τις
προσδοκιες μου (για ενα επεισοδιο) και φτασαμε να μιλαμε για AD&D. Πολυ φοβαμαι οτι
θα το ξεχασουμε παλι στα 8 απο τα 10 επεισοδια του χρονου.

Δεν μου αρεσε επισης καθολου ο τροπος που εδειξε τους Free Men, σα διμοιριουλα της πλακας.
Αυτοι υποτιθεται ηταν 100.000! Οι αλλες 99.000+ τι απεγιναν? Μπηκαν οι εφιπποι του Στανις
και τους διελυσαν? Ποσο στρατο υποτιθεται προλαβε να μαζεψει?
Και πανω απ'ολα, μηπως εχασε λιγο το δρομο για το King's Landing?

Κατα τα αλλα ωραιοτατο επεισοδιακι (χωρις ιχνος ειρωνιας, παρα τις επιφυλαξεις που εξεφρασα), αλλα σκεφτομαι σοβαρα να αρχισω να τα βλεπω πιο μαζεμενα στο εξης.
Αρχιζει να με κουραζει το "ολα ειναι δρομος".
Αν θελει καποιος που εχει διαβασει το βιβλιο μου εξηγει τις αποριες που εχω...

Re: Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Βλεπω της εχουμε την ιδια εκτιμηση.:ernaehrung004:

Ρε σεις, ολα αυτα που προβλεψα τα πετυχα. Απλα με λαθος συνδυασμους.:jester:
Και ο Τιριον και ο you know nothing σωθηκαν και μαλιστα ο ενας απο τους 2 απο το Στανις.
Νταξει δεν πετυχα ποιος. Λεπτομερειες...:p
Μεταξυ μας, μεχρι να μου εξηγησει καποιος το λογο που βρεθηκε ο Στανις εκει πανω, το θεωρω πιο
deus ex machina και απο αυτα που περιμενα εγω.
Το οτι θα παιχτει φαση με τα δρακακια, το πετυχα επισης.
Και το οτι θα δειξει ζομπια!

Περα απο την πλακα τη λογικη του Μαρτιν και της σειρας την πετυχα απολυτως.
Προ πολλου εχω γραψει οτι το fantasy element χρησιμοποιειται με αποκλειστικο σκοπο να τραβαει
τους φανς του fantasy απο τη μυτη στη σειρα, πραγμα που αποδεικνυεται απο την εμφανιση του σχεδον
αποκλειστικα στην αρχη και κυριως στο τελος καθε σαιζον. Απλα τωρα ξεπερασε και τις
προσδοκιες μου (για ενα επεισοδιο) και φτασαμε να μιλαμε για AD&D. Πολυ φοβαμαι οτι
θα το ξεχασουμε παλι στα 8 απο τα 10 επεισοδια του χρονου.

Δεν μου αρεσε επισης καθολου ο τροπος που εδειξε τους Free Men, σα διμοιριουλα της πλακας.
Αυτοι υποτιθεται ηταν 100.000! Οι αλλες 99.000+ τι απεγιναν? Μπηκαν οι εφιπποι του Στανις
και τους διελυσαν? Ποσο στρατο υποτιθεται προλαβε να μαζεψει?
Και πανω απ'ολα, μηπως εχασε λιγο το δρομο για το King's Landing?

Κατα τα αλλα ωραιοτατο επεισοδιακι (χωρις ιχνος ειρωνιας, παρα τις επιφυλαξεις που εξεφρασα), αλλα σκεφτομαι σοβαρα να αρχισω να τα βλεπω πιο μαζεμενα στο εξης.
Αρχιζει να με κουραζει το "ολα ειναι δρομος".
Αν θελει καποιος που εχει διαβασει το βιβλιο μου εξηγει τις αποριες που εχω...

Εγω σου ειχα πει οτι ειχες πετυχει κατι...
Στη σειρα σε τραβαει το fantasy element στα βιβλια οχι...
Η φαση με τα δρακακια για μενα σιγα τα ωα και γενικα η Ντανυ δεν με ενδιαφερει δεν εχει ψωμι ακομα εκει...
Ο στρατος ειναι εφιππος και με πανοπλιες και σπαθια οι αλλοι απλα φορανε μια γουνα και εχουν οτι να ναι για οπλα + του οτι ειναι απειθαρχοι σαν στρατος οι Free Men...:viking:
Δεν εχασε το δρομο η Melisandre του ειπε να παει στο Τειχος...
Καλα δεν θα σχολιασω αυτα που εριχνε το παιδακι στους σκελετους λες και επαιζε L2 μου φανηκε...

Stannis f*cking Baratheon is the King! :crown:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Εγω σου ειχα πει οτι ειχες πετυχει κατι...
Στη σειρα σε τραβαει το fantasy element στα βιβλια οχι...
Η φαση με τα δρακακια για μενα σιγα τα ωα και γενικα η Ντανυ δεν με ενδιαφερει δεν εχει ψωμι ακομα εκει...
Ο στρατος ειναι εφιππος και με πανοπλιες και σπαθια οι αλλοι απλα φορανε μια γουνα και εχουν οτι να ναι για οπλα + του οτι ειναι απειθαρχοι σαν στρατος οι Free Men...:viking:
Δεν εχασε το δρομο η Melisandre του ειπε να παει στο Τειχος...
Καλα δεν θα σχολιασω αυτα που εριχνε το παιδακι στους σκελετους λες και επαιζε L2 μου φανηκε...

Stannis f*cking Baratheon is the King! :crown:

Ε δεν ειχα πετυχει απλα κατι. Ολα τα πετυχα! (λιγο ανακατεμενα βεβαιως βεβαιως)
Πολυ ενδιαφερων χαρακτηρας παρεμπιπτοντως ο Στανις και πολυ καλη η ερμηνεια του τυπου!
Ωρες ωρες ειναι τρομακτικος.
Αν και η αληθεια ειναι οτι οι πιο γκριζοι χαρακτηρες της σειρας ειναι μακραν οι πιο ενδιαφεροντες για μενα.
Καλο θα ηταν να τα εβαζες σε σποιλερ τα παραπανω btw...:p
Κατανοητα αυτα που λες για τη μαχη, αλλα δεν το εδειξαν και καλα.
Εδειξαν ελαχιστους free men σε σχεση με το νουμερο που ειχαμε ακουσει.
Και οι αλλοι (εστω και εφιπποι) ποσοι στο καλο ηταν πια για να διαλυσουν ετσι 100.000?
Αυτο με τη Μελισαντρε θα επρεπε να το εξηγουσαν πριν το τελος του επεισοδιου
γιατι η εμφανιση τους ηταν ποοοοολυ... αεροπεταχτη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για όσους θέλουν λίγο Cersei (I'm not Sorry) ακόμη! :cool:

Ποιος ήταν ο τύπος στο τραπέζι (ο ετοιμοθάνατος απο δηλητηρίαση) που τον ανέλαβε ο άλλος ο "γιατρός";