Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 55 73.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 12 16.0%
  • Καλή

Votes: 7 9.3%
  • Μέτρια

Votes: 1 1.3%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    75
Ενώ το επεισόδιο μου άρεσε,ψόφησα στα γέλια με το "ασανσέρ"....γινόταν της κολάσεως παντού και ανεβοκατέβαιναν από το roof garden χαλαρά....
Το δρεπάνι όλα τα λεφτά...
Μεγάλη στεναχώρια με την "you know nothing",ήταν η συμπάθειά μου...

Πολύ καλό επεισόδιο σε μία, γενικά άνιση, σεζόν. Και τις αλλαγές από το βιβλίο τις ενέταξαν καλά. Ωραίοι, και διατηρείται και η παράδοση του 9ου επεισοδίου!

Επειδη δεν θυμαμαι λεπτομερειες απο το βιβλιο για εμενα το επεισοδιο ηταν πολυ καλο...
Ισως να ειναι μονοτονο για μερικους που εστιαζει μονο στο τειχος αλλα θα δωσει κυρος στο 10ο...

Οι διαφορες επεισοδιου και βιβλιου
http://uk.ign.com/wikis/game-of-thrones/The_Watchers_on_the_Wall_Differences

Τα υπολοιπα αυριο...

Μου φαίνεται ότι το βιβλίο παρουσιάζει πιο καλά και σωστά την επίθεση στο τείχος! :cool:

Το δρεπάνι ήταν η πιο ωραία στιγμή στο επεισόδιο για μένα σχετικά με την άμυνα..
.. αν και δεν υπάρχει στο βιβλίο..

Επειδη διαβαζω οτι η σκηνη με την Υγκριτ και τον Τζον ηταν μικρη, θα πω οτι στη σειρα γινοταν χαμος μεσα στο καστρο δεν μπορουσαν να το κανουν σε φαση εδω ο κοσμος χανεται και το μ..νι χτενιζεται...
Στο βιβλιο την βρισκει μετα τη μαχη...

Επικό επεισόδιο

Spoiler μονό για το συγκεκριμένο επεισόδιο και όχι για βιβλία ή άλλα:
Εγώ έτυχε και το είδα και δυο φορές
Τα πρώτα 20 λεπτά είναι λίγο ανιαρά
Αλλά σκοτεινά
Γενικά εισαγωγή
Για τη μάχη

Μάχη που δε βλέπουμε σε άλλες σειρές, σε επίπεδο ταινίας
Εντυπωσιακοί και οι γίγαντες με τα μαμούθ
Και κορυφαίο το δρεπάνι

Περισσότερους πρωταγωνιστές περίμενα να έχει ξεπαστρέψει ο Μάρτιν στην μάχη αυτή
Αν αναλογιστούμε ότι ήταν μάχη και όχι απλά γάμος :D
Και όντως θα μπορούσε να έχει κι άλλες λεπτομέρειες, … λ.χ. τι έγινε με το λύκο ? Δυο χαψιές μας έδειξε… μετά άφαντος.
Ο πιτσιρικάς που σκότωσε την κοκκινομάλλα, είναι ο πιτσιρικάς που η κοκκινομάλλα του είχε σκοτώσει τους γονείς έτσι ?

Α, μάλλον θέλω και περισσότερες ίντσες TV ή και καλύτερο μαύρο :D
Ήταν μάχη για προβολάκιδες!!!

Το ευχαριστήθηκα, και άρα ναι μπορείτε να με κατατάξετε σε αυτούς που δεν βλέπουν τη σειρά για τα στοιχεία τόλμης και γοητείας ούτε για τη δίκη της Δευτέρας

Σήμερα με δεύτερη σκέψη
Σκέπτομαι ότι έχουν αφήσει πολλά cliffhangers
Πάρα πολλά για να καλυφτούν στο επόμενο επεισόδιο
Ας δούμε λοιπόν και πως θα κλείσουν τη σεζόν

Πολύ καλό επεισόδιο!

Με διαφορά το πληρέστερο, σε καταγραφή μάχης από καταβολής της σειράς. Η μάχη του blackwater ήταν "παιδική" μπροστά στο θέαμα που είδαμε.
Οι συνεχόμενες λήψεις της μάχης με fly by camera, είναι κορυφαίες!
Επιτέλους είδαμε λίγο ποιοτικό cgi με αξιοπρεπές animation. Εντάξει, σε μερικά σημεία η πλοκή "έχασκε" (ορισμένοι βόλταραν, με ασανσέρ ή χωρίς, σε ένα πεδίο μάχης που γινόταν χαμός) αλλά η τελική εικόνα σαφώς υπερέβαινε κατά πολύ, ακόμη και μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή όπως το GOT.

Επειδη διαβαζω οτι η σκηνη με την Υγκριτ και τον Τζον ηταν μικρη, θα πω οτι στη σειρα γινοταν χαμος μεσα στο καστρο δεν μπορουσαν να το κανουν σε φαση εδω ο κοσμος χανεται και το μ..νι χτενιζεται...
Στο βιβλιο την βρισκει μετα τη μαχη...

Ένα από τα "αρνητικά" που θα έλεγα για την "μάχη" .. :cool:

Κλασσική κλισέ σκηνή .. γύρω σου γίνεται χαμός και εσύ με τον αγαπημένο σου που πεθαίνει είσαι σε άλλο τόπο και άλλο χρόνο! :laugh:
Συνοδεύει και η κατάλληλη ήσυχη μουσικούλα.. :p

Στην μάχη κάτω όλη η φάση έγινε κατά πρώτον από τον Jon και μετά λίγο από τον αρχηγό του.. ενώ οι 2 σημαντικές απώλειες του εχθρού ήρθαν απρόσμενα.
Άμα περιμένεις έτσι να κέρδίσεις κλάφτα..
Θέλανε να την κάνανε μελό την όλη φάση..

Στο τείχος πάνω σκάνε 10.000 άγριοι ας πω και δυσκολεύτηκαν να τα βάλουν με 50 που κάνανε επίθεση στην ατσαλένια πύλη..

Τα 3 πρώτα βαρέλια που έριξαν γιατί δεν ήταν αναμένα ?
Γιατί θυμήθηκαν τελευταία στιγμή το μεγάλο τόξο που είχαν ?
Ευτυχώς δηλαδή που δείξανε το δρεπάνι μετά..

Η δε ατσαλένια πόρτα όποιος την έφτιαξε έτσι πρέπει να ήτανε χαζός! :laugh:
(Στο βιβλίο η όλη φάση ήταν εντελώς διαφορετική!)

Last edited:
Πολύ καλό το 9ο επεισόδιο !
Οι Άγριοι με τα γένια , οι γίγαντες, τα μαμούθ , μου έδιναν περισσότερο την αίσθηση ότι βλέπω , Άρχοντα των δαχτυλιδιών και Χόμπιτ .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε 66 λεπτά – Το καλύτερο μας το άφησε για το τέλος το Game of Thrones
http://www.koolnews.gr/bookcinematv...-afise-gia-to-telos-to-game-of-thrones-video/

by

'Game of Thrones' showrunners promise: Best finale yet
http://insidetv.ew.com/2014/06/09/game-of-thrones-showrunners-finale-4-tease/

Λένε ότι θα είναι το καλύτερο finale ως τώρα και θα έχει διάρκεια 66 mins!

Βάλε κάτι ακόμη μάστορα.. μην κάνεις τσιγκουνιές! :p

Πιστεύω ότι όντως θα είναι το καλύτερο finale ως τώρα! :cool:
Τα προηγούμενα έχουν τις εξής βαθμολογίες..

1.10 - 9.4
2.10 - 9.4
3.10 - 9.1

Last edited:
Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Λεω να κανω μια προβλεψη και ας μου απαντησει καποιος που εχει διαβασει τα βιβλια.
Με ενα ναι ή ενα οχι ε? Χωρις πολλα σποιλερς...

Επειδη ο "Δεν ξερεις τιποτα" δεν ειναι Τσακ Νορις για να φαει το Μανς και να τη βγαλει καθαρη
απεναντι σε ενα στρατο βλεπω την καταλληλη στιγμη να κανουν την εμφανιση τους σαν απο μηχανης
θεοι τα ζομπια του Walking Dead και να τη σκαπουλαρει.
Αντιστοιχα βλεπω να τη σκαπουλαρει και ο Τυριον ειτε απο κανενα ντου στο Κινγκς Λαντινγκ
(βλεπε Στανις), ειτε απο κανενα αλλο αντιστοιχο καλο timing...
Α και για να επιβεβαιωθω ως προς τον τροπο που χρησιμοποιει το fantasy element γα να μας
τραβαει απο τη μυτη ο Μαρτιν, βλεπω να εχουμε και ολιγη δραση με τα δρακακια, οπως και δηποτε!

Για πειτε πετυχα τιποτα?

Τσου...

Αν όντως είναι η μεγαλύτερη μάχη, εμείς που δεν έχουμε διαβάσει τα βιβλία δεν το αντιληφθήκαμε.
(Τα υπόλοιπα αύριο από το pc για να βάλω και spoiler)
Επίσης παρατηρώ πως η διάρκεια των επεισοδίων έχει πέσει στα 52-53 λεπτά μαζί με τίτλους αρχής και τέλους, ενώ π.χ στην ορώτη σεζόν ήταν περίπου μιας ώρας.Αυτό ήταν για όλα όσα πρέπει να χωρέσουν στο τελευταίο επεισόδιο

Game of Thrones - Episode 4.10 - The Children (Season Finale) - Extended Promo
http://www.spoilertv.com/2014/06/game-of-thrones-episode-410-children_10.html

Εδώ είναι ένα μεγαλύτερο trailer για το finale!

Έχει κάποιες περισσότερες σκηνές από το άλλο, και δείχνει και ένα πρόσωπο που μάλλον θα του συμβεί κάτι! :cool:
(Μάλλον δε θα στεναχωρηθώ..) :p

-------------------

'Game of Thrones' director Neil Marshall: How he pulled off that battle
http://insidetv.ew.com/2014/06/09/game-of-thrones-neil-marhsall-interview/

Εδώ είναι μία συνέντευξη με τον Neil Marshall τον σκηνοθέτη του 9ου επεισοδίου, ο οποίος λέει αρκετά για το επεισόδιο..

(Yπάρχουν κάμποσοι σκηνοθέτες στο GOT..)

Σκηνοθέτης στο 10ο είναι ο Alex Graves που έβγαλε το 2ο και το 8ο επεισόδιο, τα πιο δυνατά επεισόδια της σεζόν.. οπότε καταλαβαίνετε τι ετοιμάζει για finale! ;)

Αν όντως είναι η μεγαλύτερη μάχη, εμείς που δεν έχουμε διαβάσει τα βιβλία δεν το αντιληφθήκαμε.
(Τα υπόλοιπα αύριο από το pc για να βάλω και spoiler)
Επίσης παρατηρώ πως η διάρκεια των επεισοδίων έχει πέσει στα 52-53 λεπτά μαζί με τίτλους αρχής και τέλους, ενώ π.χ στην ορώτη σεζόν ήταν περίπου μιας ώρας.Αυτό ήταν για όλα όσα πρέπει να χωρέσουν στο τελευταίο επεισόδιο

48 λεπτά χωρις το intro και τους τίτλους τέλους. Υπήρχε χρόνος να χωρέσουν υλικό.
Το 9ο δεν προχώρησε καθόλου την ιστορία κι αυτό δεν μου άρεσε, γιατί η σαιζόν έχει 10, κι όχι 20 ή 23 επεισόδια. Το μόνο ευχάριστο ήταν η κατάληξη με την αχώνευτη γιατί κατα τα άλλα η μάχη στο τείχος δεν με έπεισε και την βρήκα αδιάφορη και προβλέψιμη, χωρίς σασπένς.
Πολύ φοβάμαι οτι το 10ο απλά θα δείξει λίγο απ'όλες τις τοποθεσίες και θα μας αφήσει για του χρόνου με 2-3 αγωνιώδεις εκκρεμότητες...

Last edited:
Χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία, καταλαβαίνω πως ίσως είναι η πιο σημαντική μάχη γιατί :

Αν πέσει το Τείχος δεν θα υπάρχει ο πόλεμος για το στέμμα

μα κάποια στοιχεία με ξένισαν εντελώς:

1. Η ατάκα του Σαμ στον ανταρόλυκο:"Come on boy, we need you".Ούτε οι Στίβεν Σιγκάλ-Ζαν Κλωντ-Τζέισον Στέιθαμ μαζί δεν έχουν πει τέτοια πράγματα!
2. Το love story του Τζόν Σνόου με την κοκκινομάλλα.Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στο "Υποχολαγός Νατάσα" όταν έφαγαν τον Παπαμιχαήλ στο τέλος.
3. Ο (σκηνοθετικός) τρόπος με τον οποίο ο Άλισσερ και Τζόν Σνόου έδωσαν τα σκήπτρα της αρχηγίας στο Τείχος
4. Γενικά σε μερικές στιγμές μου θύμιζε το "Κάποτε είμαστε στρατιώτες" του Μελ Γκίμπσον, μόνο η Αμερικάνικη σημαία έλειπε.

Καμιά σχέση με την μάχη του Μαυροπόταμου!

Αν είναι έτσι και στα βιβλία, τότε χάνω πάσα ιδέα.Έχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο και το μισό δεύτερο και αδυνατώ να πιστέψω πως η γραφή άλλαξε.

Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία, καταλαβαίνω πως ίσως είναι η πιο σημαντική μάχη γιατί :

Αν πέσει το Τείχος δεν θα υπάρχει ο πόλεμος για το στέμμα

μα κάποια στοιχεία με ξένισαν εντελώς:

1. Η ατάκα του Σαμ στον ανταρόλυκο:"Come on boy, we need you".Ούτε οι Στίβεν Σιγκάλ-Ζαν Κλωντ-Τζέισον Στέιθαμ μαζί δεν έχουν πει τέτοια πράγματα!
2. Το love story του Τζόν Σνόου με την κοκκινομάλλα.Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στο "Υποχολαγός Νατάσα" όταν έφαγαν τον Παπαμιχαήλ στο τέλος.
3. Ο (σκηνοθετικός) τρόπος με τον οποίο ο Άλισσερ και Τζόν Σνόου έδωσαν τα σκήπτρα της αρχηγίας στο Τείχος
4. Γενικά σε μερικές στιγμές μου θύμιζε το "Κάποτε είμαστε στρατιώτες" του Μελ Γκίμπσον, μόνο η Αμερικάνικη σημαία έλειπε.

Καμιά σχέση με την μάχη του Μαυροπόταμου!

Αν είναι έτσι και στα βιβλία, τότε χάνω πάσα ιδέα.Έχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο και το μισό δεύτερο και αδυνατώ να πιστέψω πως η γραφή άλλαξε.

Έχεις δίκιο. Εγώ δεν έχω δει τη σειρά ακόμα (τα συλλέγω για να τα δω μαζεμένα ...) αλλά από ότι έχω καταλάβει από το φόρουμ, όσο περνάει ο καιρός αποστασιοποιείται η σειρά από το βιβλίο.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί μου άρεσε χωρίς να σας σακατέψω με spoiler από το μέλλον
Η πιο μεγάλη μάχη ενοούσα αυτή που περιγράφεται αναλυτικότερα στα βιβλία όχι η πιο σημαντική για την εξέλιξη αυτή ελπίζω να μην την έχω διαβάσει ακόμα να είναι στα επόμενα.Η μάχη στα βιβλία κρατάει 3 μέρες και 3 νύχτες και είναι μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα σε λίγα κορακια και αγριους κυρίως αυτούς που τους την πεφτουν από πίσω. Κάτι τέτοιο έδειξαν (όχι σε διαρκεια αλλά σε ενταση) και μάλιστα το εμπλούτισαν με εντυπωσιακούς γίγαντες με δρεπάνια και άλλα. Στο Μαυροπόταμο δεν έγινε καν μάχη, έβαλε φωτιά ο Imp και τους έκαψε όσοι επέζησαν ήταν ευκολη λεία για τους υπερασπιστές του Kings Landing.

Η φράση που λένε οι 5 πριν τα βάλουν με το γίγαντα είναι όσο χαζοηρωικό και αν ακούγεται ο ορισμός της Nigh Watch
I am the sword in the darkness.
I am the watcher on the walls.
I am the shield that guards the realms of men.
I pledge my life and honor to the Night's Watch,
for this night and all the nights to come
Χαζοαμερικανιά ή όχι αυτοί είναι οι υπερασπιστές τους τείχους. Μια ομάδα κυρίως κακοποιών που παίρνουν άφεση υπερασπίζοντας τα βασίλεια ως το τελευταίο οχυρο. Σε αυτή τη λογική όταν πέφτει ο επικεφαλής, αναλαμβάνει την ώρα της μάχης ο πιο παλιός, ο πιο έμπειρος, ο προερχόμενος από την σημαντικότερη οικογένεια, κάποιος στην τύχη. Οταν τελειώσει η μάχη υπαρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθούν θα την μάθουμε του χρόνου.

Από εκεί και πέρα μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά ο θάνατος της "You know nothing" είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της ιστορίας δεν είναι απλό τέλος του love story. Για αρκετό καιρό ο Τζον δίνει (και θα δίνει) μια εσωτερική μάχη ανάμεσα στα όσα πρέπει ή μπορεί να κάνει εκτός τείχους (να εκδικηθεί τον πατέρα του, να βοηθησει τα αδέρφια του, να κάνει παιδιά με την κοκκινομάλα) σαν φυσιολογικός άνθρωπος και στους όρκους που κρατάνε για πάντα. Ο θάνατος της και η ενοχές που νιώθει είναι κάτι ακόμα που θα τον κυνηγάει.

Καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα φαινονται υπερβολικά είτε γιατί λείπουν λεπτομέρειες που στα βιβλία κανουν την διαφορά είτε γιατί για τηλεοπτικούς λόγους καταφεύγουν σε κλισε. Εγραψα και πέρυσι ότι αν κάποιος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία δει τα επεισόδια μαζεμένα θα το ευχαριστηθεί απειρες φορές περισσότερο. Είναι δυσκολο να μης φας σποιλερ.

Η σεζον είναι για μένα άριστη, το δε επεισόδιο το επικότερο όλων. Τα υπόλοιπα που έχουμε δει εως τώρα είναι πιο σημαντικά πιθανότατα αλλά ο ηρωισμος και οι εντυπωσιακές σκηνές που έβγαλε αυτό είναι χωρίς συναγωνισμό. Θα περιμένουμε 2 χρόνια για να δουμε κάτι κοντινό (προς το τελος του 5ου βιβλίου αν πετύχουν την σκηνή). Anyway 1 έμεινε για να τελειώσει η χρονιά δεστε το και μου λέτε μετά εντυπώσεις

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Τσου...

Ρε σεις θα με τρελανετε?
Ηδη το τρειλερακι που ανεβασε ο Τζουνιορ δειχνει δρακακια κακοκεφα...
Κατι θα παιχτει με αυτα. Δε θα μας τα δειξει για να δουμε αν εριξαν μποι.
Τωρα εκτος και αν σκοτωσει καποιον εκ των Τιριον και you know nothing
δεν θα εχω πεσει και τελειως εξω. Το αντιθετο μαλλον.
Και καλα για τον Τιριον μπορει και να μην υπαρξει απο μηχανης θεος
και να τον σωσει κανενας Βαρις, αν και απορω πως θα το κανει χωρις να
βαλει σε κινδυνο αυτον που αγαπαει περισσοτερο απ'ολους στον κοσμο...
τον εαυτο του
.
Τον αλλο στο Βορρα μεσα στη μεση ενος εχθρικου στρατου, πως θα τον σωσει?
Τεσπα, Κυριακη κοντη γιορτη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Ρε σεις θα με τρελανετε?
Ηδη το τρειλερακι που ανεβασε ο Τζουνιορ δειχνει δρακακια κακοκεφα...
Κατι θα παιχτει με αυτα. Δε θα μας τα δειξει για να δουμε αν εριξαν μποι.
Τωρα εκτος και αν σκοτωσει καποιον εκ των Τιριον και you know nothing
δεν θα εχω πεσει και τελειως εξω. Το αντιθετο μαλλον.
Και καλα για τον Τιριον μπορει και να μην υπαρξει απο μηχανης θεος
και να τον σωσει κανενας Βαρις, αν και απορω πως θα το κανει χωρις να
βαλει σε κινδυνο αυτον που αγαπαει περισσοτερο απ'ολους στον κοσμο...
τον εαυτο του
.
Τον αλλο στο Βορρα μεσα στη μεση ενος εχθρικου στρατου, πως θα τον σωσει?
Τεσπα, Κυριακη κοντη γιορτη...

Eγω σου ειπα οτι πετυχες κατι κατα το 1/3