Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 7 {Προσοχή Spoilers}
Νομίζω ότι χαλιόμαστε χωρίς λόγο. Διαβάζοντας ξανά το ποστ μου δε βλέπω να είναι "κάπως". Σίγουρα δεν είχα τέτοια πρόθεση. Επίσης δεν αναφερόμουνα ειδικά σε σένα, αλλά σε μια τάση που έχω προσέξει σε όλα τα νήματα τα σχετικά με τη σειρά από πολλούς συμμετέχοντες ! Αυτό που είπες για το πεντάλεπτο με παραξένεψε γιατί εμένα η σκηνή δε μου φάνηκε ούτε κατ ελάχιστο να τραβάει σε μάκρος. Επίσης θεώρησα ότι καλώς δεν υπάρχει διάλογος, γιατί είναι απολύτως λογικό οι πιστοί σύμβουλοι και φίλοι της Daenerys να καταλαβαίνουν τη συναισθηματική της φόρτιση εκείνη τη στιγμή και να την αφήνουν στην ησυχία της.
Τώρα όσον αφορά τα βιβλία: Τα βιβλία (δεν ξέρω αν τα έχεις διαβάσει) είναι τεράστια, αλλά περιέχουν συγκριτικά λίγα επεισόδια. Το κάθε επεισόδιο όμως περιγράφεται στην εντέλεια. Μια πορεία στο χιόνι όπου δε συμβαίνει σχεδόν τίποτα πέρα από το θάνατο ενός αλόγου μπορεί να περιγράφεται επί 50 σελίδες. Όμως με αυτό τον τρόπο νιώθεις απόλυτα την ατμόσφαιρα του τόπου και του χρόνου, νιώθεις ότι ξέρεις τους χαρακτήρες όπως τον ίδιο σου τον εαυτό. Οπότε το πρόβλημα των δημιουργών της σειράς δεν ήταν τόσο να μεταφερουν πολλά γεγονότα στην οθόνη, αλλά να μεταφέρουν αυτή την ατμόσφαιρα.
:ernaehrung004:
Αχά, οκ λοιπόν
Μα ναι, κάπου αυτά που λες νομίζω ότι ανακατεύονται με αυτό που λέω!
Για εμένα τραβάει η σκηνή σε μάκρος
μόνη της -η συγκεκριμένη κατάσταση στη σκηνή-, χωρίς δηλαδή να υπάρχει κάτι παράλληλο να συμβαίνει σε αυτήν. Αλλιώς να ήταν και μεγαλύτερη ακόμα!
Δώσε/δώστε βάση:
Αν το βιβλίο είχε ήδη εκδοθεί, δεν πιστεύετε ότι ο επίλογος που έβαλαν θα περιείχε και κάποιον διάλογο που να προοικονομεί λεπτομέρειες ή, αν όχι, κάποιες πληροφορίες που θα αναφέρονται για διάφορα άλλα πράγματα που τρέχουν παράλληλα αλλού;
Το ότι προφανώς η σκηνή της άφιξης δεν μπορεί να λείπει είναι δεδομένο. Απλά έχω την αίσθηση ότι παράλληλα με το "πατώντας η Ντενέρυς στο έδαφος" θα έπρεπε να είχαμε να επεξεργαστούμε κάτι που θα έλεγε ο Τύριον (σε αυτήν ή σε άλλον) μην πω και μέσα από τη βάρκα ακόμη.
Ή αν όχι, έστω ότι στην απόβαση να υπάρχει η ατμόσφαιρα "γρήγορα οι ανιχνευτές να κοιτάξουν γύρω για ... " κτλ κτλ στυλ κατάστασης μαζί με τη φόρτιση της Ντενέρυς;
Έχει μία "άνεση" η απόβαση... Με επίκεντρο τα πλάνα για τις λεπτομέρειες του τόπου και όχι με το τι θα κάνει ένας στρατός στην άφιξη.(Εκτός κι αν δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη και δεν θυμάμαι καλά. Δηλαδή να ήταν σίγουροι ότι δεν τους την έχει κανείς στημένη έστω κι εκεί, γιατί ήξεραν ότι δεν υπήρχε κάποιος κατάσκοπος μέσα στον στόλο κτλ κτλ, ώστε να υποπτεύονται τίποτα περίεργο να τους περιμένει εκεί που πήγαν).
Ο Μάρτιν πιθανόν εδώ να ανέλυε το σημείο με το ξεφόρτωμα μέχρι τελικής πτώσεως (για να το συρρικνώσουν οι παραγωγοί, αργότερα, σε έναν λογικό τηλεοπτικό χρόνο), αλλά πιστεύω ότι κάτι θα ειπώνονταν-κάτι θα εκτυλισσόταν παράλληλα, που θα το έβαζαν οι παραγωγοί μεσα γιατί δεν θα μπορούσαν να το αγνόησουν.
Όχι, δηλαδή, μόνο την πορεία με τα σαφώς ωραιότατα πλάνα του μέρους όπου -εννοείται- "χαζεύεις" σε αυτά. :smash:
Τώρα για το κλείσιμο, αφού κατέληξαν στην αίθουσα, σκέφτομαι ότι η κορύφωση του επεισοδίου με το να πει η Ντενέρυς κάτι από τη δράση για τη συνέχεια θα ήταν ανώτερο σε εντυπώσεις απο το "ξεκινάμε;". (Καλά, δεν θα έλεγε, δα, "αύριο φύγαμε για τείχος"

).
Χμμμ, για τη φόρτιση δεν είμαι σίγουρος τι να υποθέσω. Την βλέπω την Ντενέρυς να μπαίνει γρήγορα στο ψητό. Ή αναγκαστικά γρήγορα, μόνο και μόνο για να προστεθεί αυτή η ατάκα για ένα εντυπωσιακό κλείσιμο επεισοδίου χωρίς να αναφερθούν εξτρά λεπτομέρειες;
:hmmmm:
Το ότι έχουν οι παραγωγοί διαχειριστεί έξυπνα την κατάσταση για ό,τι τούς έχει πει ο Μάρτιν, το έχουν κάνει -8,5 στο επεισόδιο θα έβαζα σίγουρα- αλλά είναι αυτή η αίσθηση ότι κάποια πράγματα έχουν γίνει πιο straight για να βάλω και παραπάνω βαθμό.
(Καλά εντάξει, πρωταθλητής στον τομέα είναι ο Τζάκσον, στο Χόμπιτ, που κατάφερε από ένα και μόνο βιβλίο μέσης έκτασης να βγάλει απίστευτο κινηματογραφικό χρόνο τριλογίας παίζοντας συνεχώς με λεπτομέρειες και κάποιους διαλόγους).
Anyway, στα επόμενα επεισόδια θα δούμε γενικώς πώς προχωράει η κατάσταση.
Δεν ακολουθεί σπόιλερ... νομίζω...