Γαμήλιο ταξίδι στην Ευρώπη (το αποφάσισα)... Παρακαλώ τις προτάσεις σας!

σιγα σιγα πλησιαζει η κρεμαλα μου... βεβαια την πρωτη θηλια την μικρη την εχω βαλει με τον πολιτικο...
πρεπει λοιπον να γινει και ο θρησκευτικος αν και στις εποχες μας και στις καταστασεις μας το θεωρω αννουσιο κατι τετοιο απο την στιγμη που ειμαι παντρεμενος ηδη.. αλλα αντε να βαλεις μυαλο σε γυναικα που εχει το νυφικο και περιμενει να το βαλει και στην μανα που θελει να με βγαλει γαμπρο απο το σπιτι τρομαρα μου... χαχαχαχαχα....
:lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol
θα ηθελα λοιπον να ακουσω μερικες προτασεις τοσο για εντος αλλα και εκτος Ελλάδας μας...
η περιοδοσ θα ειναι η πρωτη βδομαδα του οκτωμβριου...

οποτε για βοηθηστε λιγο...

ευχαριστω..

Re: ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ .... Παρακαλω τις προτάσεις σας..

...μάλλον πρέπει να μας πεις στο περίπου και τον π/υ σου ...

ελλάδα ή εξωτερικό?
το budget σου πάντως είναι ότι πρέπει για Παρίσι.
Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!!!!!

Θα σου λεγα Μαλδιβες αλλα με προλαβε το budget...

Με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να πας σε οποιαδήποτε μεσογειακή χώρα για περίπου μια εβδομάδα (και Γαλλία φυσικά). Αν το καθυστερήσεις λίγο και μαζέψεις ακόμα 1000 ευρώ, πας και σε εξωτικό μέρος που είναι πολύ πιο όμορφα.

Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, κατα προτίμηση στο Μικρό Πάπιγκο. Για μια εβδομάδα, κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να πας σε εξωτική χώρα στο εξωτερικό.

Θέλεις εξωτερικό ή εσωτερικό;

θέλεις εκδρομές, μουσεία, πόλη ή χαλάρωση σε μία παραλία;

Tα χρήματα είναι αρκετά, ιδιαίτερα που ο Οκτώβριος είναι διεθνώς νεκρός μήνας, οπότε αφθονούν οι προσφορές ... έχεις πολλές επιλογές ... απλά πρέπει με την κυρία σου να ορίσετε τις βασικές παραμέτρους ... αλλιώς οι προτάσεις θα διατρέχουν, όπως ήδη πρόσεξες, μία τεράστια γκάμα και θα χαθείς ...

Όπως έχει ήδη αναφερθεί τα χρήματα είναι αρκετά.Την ίδια περίοδο παντρεύτηκα και εγώ (2η εβδομάδα Οκτωβρίου).
Σκεπτόμενος πως θέλω ξεκούραση,θάλασσια μπάνια,καλό φαγητό, κάπου που δεν θα πήγαινα πάλι (οπως πχ Ρώμη,Παρίσι,Λονδίνο,Μιλάνο),
να έχω τα πάντα και να συνεννούμαι εύκολα,ούτε όμως πολύ μακριά,επέλεξα κορυφαίο προορισμό (εκ του τελικού αποτελέσματος).
Κανάρια Νησιά.
Ευρώπη,νόμισμα Ευρώ,αγγλικά-ισπανικά,φθηνά,οχι φπα,οχι φόροι,άψογες υπηρεσίες,χλιδάτα ξενοδοχεία,value for money ταξιδι και διαμονή,σεβασμό στον τουρίστα,
εύκολα,μόνοι μας, με ενοικιαζόμενο 8 μέρες, φθηνά καύσιμα και τζαμπέ ενοικιαζόμενα,πάντα-σταθερά 29-31 βαθμούς,άφθονια στα αξιοθέατα,τεράστιο ενδιαφέρον.

Στην ουσία τώρα: αμολάς την κυρά και ψωνίζει ασυστόλως, δίχως άγχος.
Μαργαριτάρια,κολώνιες,αρώματα,ρούχα και μικροπράγματα τουλάχιστον 35-40% κάτω.

Αρνητικά: πάρε μαζί φραπέ (σπανίζει αλλά ξέρουν να σου φτιάχνουν) ακριβό εμφιαλωμένο νερό (ψάξου στα ψιλικατζίδικα)

Υπάρχει τουριστικό πρακτορείο στο Σύνταγμα με τεράστια εξειδίκευση στην Ισπανία-Κανάρια και στα έχει όλα έτοιμα.
Το ποσό που διαθέτεις είναι ιδανικό για 7-10μέρες και συμπεριλαμβάνει ξενοδοχείο-χλιδα 5ἀρι, άφθονο φαγητό πρωι-βράδυ (ακόμα ονειρεύομαι),
αυτοκίνητο 1600-2000cc και αεροπορικά μετ επιστροφής.

Συνδυάζεται και με Βαρκελώνη αλλά δεν ενθουσιάστηκα και δεν το επέλεξα (μάζευε-άπλωνε βαλίτσες).
Διάλεξα ένα από τα 7 νησιά στα Κανάρια και πήγα. Διάλεξα το μεγαλύτερο και ηφαιστιογενές με την πρωτεύουσα (Τενερίφη).
Κορυφαίο είναι τα Gran Kanaria ή το Las Palmas μικρότερα μεν, αλλά κάτω από την μπανανιά μέχρι την θάλασσα 2 μέτρα δέ.
Μπάνιο στην θάλασσα δεν έκανα.Από τον φόβο μου. Μας έλεγαν πως είμαστε τυχεροί στην παραλία διότι η φάλαινα έφερε
εκείνη την ημέρα μαζί και το παιδάκι της.Οργίασα στις πισίνες και στα τζακούζια. Σιέστα αυστηρά 14,30-17,00.
νυχτώνει απότομα (με σκοτάδι) στις 19,00 ξημερώνει απότομα(με δυνατό ήλιο) στις 07,00.
Το έχω κάνει σύσταση σε φίλους με παρόμοια γούστα με τα δικά μου και επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι.
Καθημερινά πτήση από Αθήνα με στάση Μαδρίτη για μισή ωρίτσα και αλλαγή αεροπλάνου. Συνολο 5 ώρες.
Περισσότερα με pm.

Ευχομαι να αποφασίσεις τον ιδανικότερο προορισμό για εσάς, ώστε να περάσετε υπέροχα.
Αιντε και η ώρα η καλή.

Η μια λύση είναι του sostis, η άλλη Σκωτία. Είναι ανάλογα τα ενδιαφέροντα που θα θέλει και το έτερο ήμισυ.
Ότι κι αν αποφασίσετε, Καλό ταξίδι και η ώρα η καλή.

Και μια συμβουλή: Να προσέχετε την υγεία σας εκείνες τις ημέρες κι όχι όπως την πάτησα εγώ!

Απάντηση: Re: ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ .... Παρακαλω τις προτάσεις σας..

καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
εχουμε και λεμε...

ελλάδα ή εξωτερικό?
το budget σου πάντως είναι ότι πρέπει για Παρίσι.
Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!!!!!
το θελω το παρισι αλλα τα ρημαδια τα γαλλικα δεν τα μιλω ...

Θα σου λεγα Μαλδιβες αλλα με προλαβε το budget...
μου φαινεται οτι δεν ειναι η καλυτερη εποχη για εκεινο το μεροσ ετσι μου εχουν πει...

Όπως έχει ήδη αναφερθεί τα χρήματα είναι αρκετά.Την ίδια περίοδο παντρεύτηκα και εγώ (2η εβδομάδα Οκτωβρίου).
Σκεπτόμενος πως θέλω ξεκούραση,θάλασσια μπάνια,καλό φαγητό, κάπου που δεν θα πήγαινα πάλι (οπως πχ Ρώμη,Παρίσι,Λονδίνο,Μιλάνο),
να έχω τα πάντα και να συνεννούμαι εύκολα,ούτε όμως πολύ μακριά,επέλεξα κορυφαίο προορισμό (εκ του τελικού αποτελέσματος).
Κανάρια Νησιά.
Ευρώπη,νόμισμα Ευρώ,αγγλικά-ισπανικά,φθηνά,οχι φπα,οχι φόροι,άψογες υπηρεσίες,χλιδάτα ξενοδοχεία,value for money ταξιδι και διαμονή,σεβασμό στον τουρίστα,
εύκολα,μόνοι μας, με ενοικιαζόμενο 8 μέρες, φθηνά καύσιμα και τζαμπέ ενοικιαζόμενα,πάντα-σταθερά 29-31 βαθμούς,άφθονια στα αξιοθέατα,τεράστιο ενδιαφέρον.

Στην ουσία τώρα: αμολάς την κυρά και ψωνίζει ασυστόλως, δίχως άγχος.
Μαργαριτάρια,κολώνιες,αρώματα,ρούχα και μικροπράγματα τουλάχιστον 35-40% κάτω.

Αρνητικά: πάρε μαζί φραπέ (σπανίζει αλλά ξέρουν να σου φτιάχνουν) ακριβό εμφιαλωμένο νερό (ψάξου στα ψιλικατζίδικα)

Υπάρχει τουριστικό πρακτορείο στο Σύνταγμα με τεράστια εξειδίκευση στην Ισπανία-Κανάρια και στα έχει όλα έτοιμα.
Το ποσό που διαθέτεις είναι ιδανικό για 7-10μέρες και συμπεριλαμβάνει ξενοδοχείο-χλιδα 5ἀρι, άφθονο φαγητό πρωι-βράδυ (ακόμα ονειρεύομαι),
αυτοκίνητο 1600-2000cc και αεροπορικά μετ επιστροφής.

Συνδυάζεται και με Βαρκελώνη αλλά δεν ενθουσιάστηκα και δεν το επέλεξα (μάζευε-άπλωνε βαλίτσες).
Διάλεξα ένα από τα 7 νησιά στα Κανάρια και πήγα. Διάλεξα το μεγαλύτερο και ηφαιστιογενές με την πρωτεύουσα (Τενερίφη).
Κορυφαίο είναι τα Gran Kanaria ή το Las Palmas μικρότερα μεν, αλλά κάτω από την μπανανιά μέχρι την θάλασσα 2 μέτρα δέ.
Μπάνιο στην θάλασσα δεν έκανα.Από τον φόβο μου. Μας έλεγαν πως είμαστε τυχεροί στην παραλία διότι η φάλαινα έφερε
εκείνη την ημέρα μαζί και το παιδάκι της.Οργίασα στις πισίνες και στα τζακούζια. Σιέστα αυστηρά 14,30-17,00.
νυχτώνει απότομα (με σκοτάδι) στις 19,00 ξημερώνει απότομα(με δυνατό ήλιο) στις 07,00.
Το έχω κάνει σύσταση σε φίλους με παρόμοια γούστα με τα δικά μου και επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι.
Καθημερινά πτήση από Αθήνα με στάση Μαδρίτη για μισή ωρίτσα και αλλαγή αεροπλάνου. Συνολο 5 ώρες.
Περισσότερα με pm.

Ευχομαι να αποφασίσεις τον ιδανικότερο προορισμό για εσάς, ώστε να περάσετε υπέροχα.
Αιντε και η ώρα η καλή.

προσωπικα με ενθουσιασε η ιδεα πιστευω οτι ειναι κατι που αξιζει...ισως να κλεισω προσ τα εκει τελικα αν δεν μου δωσει κανενας καμμια ιδεα αλλη... βεβαια .. το ονειρο μου... να παω στο θεματικο παρκο της φερραρι στο αμπου νταμπι καταριφθηκε...

οποτε ψαχνω κατι να απαλληνω τον πονο μου...
σε ευχαριστω πολυ.. για τις ευχες...

Η μια λύση είναι του sostis, η άλλη Σκωτία. Είναι ανάλογα τα ενδιαφέροντα που θα θέλει και το έτερο ήμισυ.
Ότι κι αν αποφασίσετε, Καλό ταξίδι και η ώρα η καλή.

Και μια συμβουλή: Να προσέχετε την υγεία σας εκείνες τις ημέρες κι όχι όπως την πάτησα εγώ!

αμα σας πω που θελει να πει το ετερον ημισυ θα με παρετε με τις ντοματες... στην κυριολεξια...
θελει να παμε στην ισπανια ... μαδριτη συγκεκριμενα ... και ο λογος δεν ειναι αλλος παρα να παμε να δουμε τον ροναλντο..... ελεος δλδ...

Re: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

Ωραια ιδεα τα Καναρια νησια.
Δες και κρουαζιερες, βλεπεις πολλα μερη και ειναι και χλιδα..

Η Σκοτία που ειπε ο Caraudiotest ειναι τρομερος προορισμός, εαν βρεις νωρίς εισητηρια, μπορειτε να μείνετε σε Bed and Breakfast και ο Οκτωβρης είναι μια καλή εποχή για εκει πάνω...

Εαν μπορείτε να πάτε και λιγο νωρίτερα διακοπές πχ τέλος Σεπτέμβρη στη Νότια Κρήτη (για να στηρίξουμε και τον τόπο μας) είναι ένας προορισμός που θα περάσετε πολύ καλα με το μπατζετ που έχεις βάλει!!!

Απάντηση: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

Φίλε μου καλημέρα.Την ίδια περίοδο πρίν από 2,5 χρόνια παντρεύτηκα κι εγώ.Μέσα οκτωβρίου. . .
Χωρίς καμία σκέψη και με το ίδιο budget και λίγο παραπάνω,πήγαμε 3 βραδιές Ρώμη,2 φλωρεντία και 2 βενετία.
Περάσαμε αξέχαστα. . . .
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Ξέχασα να σου πώ πρέπει να το ψάξεις όμως από τώρα για αεροπορικά και ξενοδοχεία και συμβουλή μου μακριά από ταξιδιωτικά γραφεία.Σε ένα τετοιο ταξιδι κατά την γνώμη μου πάντα πρέπει να μην σε δεσμεύει κανένας. . .
(Ρώμη-φλωρεντία πάς με τρένο)

Εύχομαι η ώρα η καλή . . . -bye-

Last edited:

με προλαβε ο jpanou για φλωρεντια και βενετια!!! απιθανα μερη και.... αρκετα ρομαντικα!!!!! ειδικα οι γυναικες πεθαινουν χιχιχιιιι
προσωπικα μου αρεσε κ μενα αλλα εγω προτιμω θαλασσουλα τζακουζια ηλιοθεραπεια κλπ κλπ
αλλα σαν ιδεα του αγιου ... sosti σωσε με μου αρεσε αρκετα θα τη κρατησω κ για παρτυ μου χιχιχιχιιιι

Απάντηση: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

πνευματικα δικαιωματα παρακαλω .... ολα και ολα .... ααααααα θα μαλωσουμε.... χαχαχα

δεν ξερω ρε παλικαρια .... ολα ειναι ωραια με εχετε μπερδεψει....

θα ρωτησω την κυρα και οτι μου πει.... αλλωστε εκεινη θα εχει τον τελικο λογο..... εγω απλα θα κανω τις διαδικασιες...

Προσωπική μου άποψη, και δεδομένου ότι τα λεφτά σου είναι υπεραρκετά, είναι να πας κάπου μακριά. Κάπου που δεν θα πας με οικογένεια ή εύκολα.
Εγώ πήγα επίσης αρχές Οκτώβρη στον Άγιο Μαυρίκιο, με συνολικό κόστος για 6 νύχτες 1300 με ημιδιατροφή. Πέρασα απίστευτα αλλά δεν θα ξαναπήγαινα. Μια φορά αρκεί, και σίγουρα δεν θα πήγαινα με οικογένεια. Είναι καθαρά ταξίδι για ζευγάρι (είτε νιόπαντροι, είτε συνταξιούχοι).
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι τα κοντινά ταξίδια (Παρίσι, Βαρκελώνη, Πράγα κτλ) κάποια στιγμή θα τα κάνεις, είτε μόνοι, είτε με την οικογένεια. Τα μακρινά είναι για special occasions.
Όπως τώρα.

Για να σε προβληματίσω λίγο ακόμη να σου πω πως με αυτά τα χρήματα (ή μάλλον θα σου περισσέψουν και ρέστα) πας χαλαρά 8-9 μέρες Μπαλί, Λομπόκ, Κο Σαμούι, κλπ, κλπ. σε πεντάστερα ξενοδοχεία, με νοικιασμένο προσωπικό βαν με οδηγό, κλπ, κλπ. ... απλά είναι μεγάλο ταξίδι ...

Μία άλλη καλή λύση είναι 4 ημέρες Νέα Υόρκη σετάκι με 4 ημέρες Ορλάντο για Ντίσνεϋλαντ, Universal, SeaWorld ... αν ασχοληθείς από τώρα που θα πετύχεις φθηνά εισιτήρια, τα χρήματα φθάνουν χαλαρά ...

Βασικά λύσεις και προορισμοί υπάρχουν άπειρες/οι ... το θέμα είναι να κατασταλλάξει η σύζυξ αν θέλει να δει τον κλαψιάρη ...

Θα φύγεις από την Αθήνα να πας σε μεγάλη Αθήνα ? Αν δεν έχεις ξαναπάει σε εξωτικό μέρος δεν μπορείς να καταλάβεις την ομορφιά! Συμφωνώ με Μαυρίκιο....