Γαμήλιο ταξίδι στην Ευρώπη (το αποφάσισα)... Παρακαλώ τις προτάσεις σας!

Re: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

Δημητρη, ενα αστεροσκοπειο καπου στα περιξ του Μοναχου, (προς Αλπεις, πανω σε καποια κορυφη) μας και το ξερεις / θυμασαι πως λενε το μερος ?

Στο Μόναχο η πιό κοντινή κορφή είναι αυτή που είπα. Δεν θυμάμαι αν έχει αστεροσκοπείο.

Ευχαριστω.

Μπορει να τα εχω μπερδεψει

Απάντηση: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

Προσωπικη αποψη μακρια απο Ντουμπαι και λοιπους παρομοιους προορισμους (Αμπου Νταμπι κλπ).
Αν ειναι να πας καπου,να πας καπου που εχει να δεις πραγματα.Εκει μονο ερημος υπαρχει,ζεστη και ουρανοξυστες.

Η Βαυαρια και η Αυστρια ειναι ονειρεμενοι προορισμοι.Καποια στιγμη θελω να τους επισκεφτω.Για την ωρα ομως δεν θελω να τους δωσω φραγκο.
Οποτε η προταση μου ειναι να πας ειτε Σκωτια (το Εδιμβουργο ειναι μπουκια και συγχωριο αλλα και εναλλακτικα κανεις βολτες στα υπεροχα καστρα στην εξοχη),ειτε Ουαλλια,ειτε ακομα και Ιρλανδια (το Δουβλινο ειναι υπεροχο και οι Ιρλανδοι ωραιοι τυποι).

Επισης μια ωραια και φτηνη σχετικα εκδρομη ειναι,αν δεν εχεις παει,η Πραγα.Πολη κοσμημα,και μπορεις να κανεις και εκδρομες στο Καρλοβυ Βαρι,και στο Μαριεμπαντ.

Αν θες παντως ερημους και θαλασσες καλυτερα χιλιες φορες Τυνησια παρα Ντουμπαι.Και ειναι και φτηνα.

Hallstatt

Hallstatt_Austria.jpg

ρέστα...

Ωραίο, αλλά κόβεις φλέβες από την βαρεμάρα!

Ωραίο, αλλά κόβεις φλέβες από την βαρεμάρα!

όταν είσαι διακοπές, τη βαρεμάρα ψάχνεις....

Γιατί βαρεμάρα ? Καφέ δίπλα στη λίμνη και πεζοπορίες μέσα στη φύση ! Καλό φαγητό και μετά ξεκούραση.... μια χαρά....!

Γιατί βαρεμάρα ? Καφέ δίπλα στη λίμνη και πεζοπορίες μέσα στη φύση ! Καλό φαγητό και μετά ξεκούραση.... μια χαρά....!

το έκανα πολλές φορές στην Αυστρία (με ενδιάμεσες αλλαγές διανυκτέρευσης) και δεν ζορίστηκα ποτέ.
Όταν δεν είχα παιδιά άλλαζα ξενοδοχείο και κάθε μέρα.
Με παιδιά, κάθε 3-4.

Ωραια φαινεται supersonic.
Τι κοστος επαιζε πανω κατω?

τελευταία φορά πήγα το 2007 νομίζω.
Σε πανσιόν ή gasthoff έβγαινε φτηνότερα από δικά μας τοτινά ενοικιαζόμενα με πρωινό.
Τις εποχές 87-97 πολύ φτηνότερα.
Τα πολύ σούπερ σημερα φτάνουν τα 80-100, τα αξιόλογα σίγουρα τα βρίσκεις με 50-60 ή και λιγότερο για δυό άτομα τη βραδιά.
(Προσοχή συνήθως δίνουν τιμή κατ άτομο).
Δεν μιλάω για ξενοδοχεία.
Τα ξενοδοχεία ξεφεύγουν

Τα ξενοδοχεία ξεφεύγουν

...μην το λες ... τελευταία μου φορά, το 2007, στο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν έμεινα σε σένα εξαιρετικό τετράστερο με περίπου 110 ευρώ ημιδιατροφή ... εν γένει συμφέρει να μείνεις Γερμανία σε σχέση με Αυστρία, για βαυαρικές Άλπεις ... φθηνότερη διαμονή και καλύτερο φαγητό ...με βάση πχ. το Γκάρμις ή το ονειρικό Oberammergau μπορείς να εκδράμεις άνετα και στην Αυστρία ...

Last edited:

Τζανέτο, μετά πετάγεσαι και Βιέννη ... μπορεί η σύζυγος να μην δει τον κριστιάνο, αλλά θα δει τους τάφους του Μπετόβεν, του Μπραμς, του Σούμπερτ, κλπ. και λίγο πιο έξω στο γραφικό Γκρίντσιχ, του Μάλερ ... δεν της το ρίχνεις ;;;

μπα...: αμα καβαλάει γιαπωνέζικη ραπτομηχανή -Honda- αποκλείεται να του αρέσει ο Μάλερ.:ciao:
'You meet the nicest people on a Honda'. :aetsch:
κι ο Μάλερ ήταν emotional αλήτης. :award:

:ernaehrung004:

Οι κουμπάροι μου πήγαν καραιβική και τα πέρασαν υπέροχα.

Σχετικά μέσα στον προυπολογισμό σου είναι. Να πάρεις τιμές από κοντά γιατί τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι μεγάλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

Έχεις πάει σε αυτόν τον δρόμο ? Έχεις photo ?

Έχω πάει. Αν εννοείς αν έχω φωτό που έχω τραβήξει εγώ από τότε έχω αλλά είναι αδύνατον να μπω στη διαδικασία να τις μικρύνω και να τις ανεβάσω εδώ, χρειάζεται πολύς χρόνος όπως καταλαβαίνεις.
Ένα απλό ψάξιμο στο google με την φράση θα σου βγάλει ό,τι χρειάζεσαι από χάρτες μέχρι ξενοδοχεία. Εγώ είχα σαν βάση το Dachau τότε και πήγα μέχρι περίπου το Wurzburg.

περα απο τις προτασεις που μπορω να πω οτι εχετε πεσει μεσα σε ολα αυτα που εχουν περασει απο το μυαλο μου...
θελω να σας πω οτι με κανετε και νιωθω πολυ ομορφα μονο και μονο που προσπαθειτε να με βοηθησετε...
ειληκρινα το πιστευα οτι θα βρω απαντησεις με το ανοιγμα αυτου του θεματος αλλα τελικα μπερδεψα τα μπουτια μου.... :bigcry:

περσι τον σεπτεμβρη που ηταν να γινει ο γαμος ειχα κλεισει βιεννη.. και μαλιστα ειχα βρει και ωραιο ξενοδοχειο "hotel de france" χαχαχαχα

τωρα δεν ξερω γιατι αλλαξα γνωμη και θελω να παω προς αραβια μερια... απο την μια θελω ευρωπη... πολιτισμο μνημεια .. και απο την αλλη θελω να λιωσω σε μια παραλια η σε μια πισινα...

η αληθεια ειναι οτι ακομα και μεσα μου δεν εχω ξεκαθαρισει το που θελω να παω... ειναι λιγο περιεργο συναισθημα που για καποιον αλλο μπορει να ηταν απλη υποθεση...
να ξερεις οτι πρεπει να πας καπου οπου στην επιστροφη να πεις αξιζε το μερος... και περασα τελεια..

βοηθατε οπως μπορειτε σωστε με... χαχαχαχαχαχαχαχα πριν κανω κανα λαθος και κλεισω πουθενα που θα μετανιωσω..

οσο αφορα εξωτικο προορισμο ακομα δεν ξερω αν η πρωτη βδομαδα του οκτωμβρη θα ειναι η ιδανικη απο πλευρα καιρικων συνθηκων... αυτο ειναι που με νοιαζει πιο πολυ σε μερος με παραλια μπροστα απο το ξενοδοχειο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

μπα...: αμα καβαλάει γιαπωνέζικη ραπτομηχανή -Honda- αποκλείεται να του αρέσει ο Μάλερ.:ciao:
'You meet the nicest people on a Honda'. :aetsch:
κι ο Μάλερ ήταν emotional αλήτης. :award:

:ernaehrung004:

Ακριβώς. Άμα καβαλάς Honda θα σου αρέσει ο Lang Lang να ερμηνεύει Mozart. Εμάς οι μηχανές μας σφυρίζουν, κοπανάνε άρυθμα στο ρελαντί, καίνε λάδι και κάνουν θόρυβο. Μας αρέσει ο θόρυβος και οι μεγάλες ορχήστρες.

Απάντηση: Re: Γαμήλιο ταξίδι .... Παρακαλώ τις προτάσεις σας..

Ακριβώς. Άμα καβαλάς Honda θα σου αρέσει ο Lang Lang να ερμηνεύει Mozart. Εμάς οι μηχανές μας σφυρίζουν, κοπανάνε άρυθμα στο ρελαντί, καίνε λάδι και κάνουν θόρυβο. Μας αρέσει ο θόρυβος και οι μεγάλες ορχήστρες.

η αληθεια ειναι οτι μετα το τροχαιο και ιδιαιτερα με αυτα που τραβιξα ετσι και κανω το αστειο να καβαλησω μηχανη ξανα την εβαψα τοσο απο γυναικα οσο και απο μανα πατερα αδερφο.... οποτε προς το παρον παω με τα 4 αργοτερα θα δουμε...

περα απο τις προτασεις που μπορω να πω οτι εχετε πεσει μεσα σε ολα αυτα που εχουν περασει απο το μυαλο μου...
θελω να σας πω οτι με κανετε και νιωθω πολυ ομορφα μονο και μονο που προσπαθειτε να με βοηθησετε...
ειληκρινα το πιστευα οτι θα βρω απαντησεις με το ανοιγμα αυτου του θεματος αλλα τελικα μπερδεψα τα μπουτια μου.... :bigcry:

περσι τον σεπτεμβρη που ηταν να γινει ο γαμος ειχα κλεισει βιεννη.. και μαλιστα ειχα βρει και ωραιο ξενοδοχειο "hotel de france" χαχαχαχα

τωρα δεν ξερω γιατι αλλαξα γνωμη και θελω να παω προς αραβια μερια... απο την μια θελω ευρωπη... πολιτισμο μνημεια .. και απο την αλλη θελω να λιωσω σε μια παραλια η σε μια πισινα...

η αληθεια ειναι οτι ακομα και μεσα μου δεν εχω ξεκαθαρισει το που θελω να παω... ειναι λιγο περιεργο συναισθημα που για καποιον αλλο μπορει να ηταν απλη υποθεση...
να ξερεις οτι πρεπει να πας καπου οπου στην επιστροφη να πεις αξιζε το μερος... και περασα τελεια..

βοηθατε οπως μπορειτε σωστε με... χαχαχαχαχαχαχαχα πριν κανω κανα λαθος και κλεισω πουθενα που θα μετανιωσω..

οσο αφορα εξωτικο προορισμο ακομα δεν ξερω αν η πρωτη βδομαδα του οκτωμβρη θα ειναι η ιδανικη απο πλευρα καιρικων συνθηκων... αυτο ειναι που με νοιαζει πιο πολυ σε μερος με παραλια μπροστα απο το ξενοδοχειο...

Νομίζω ότι κάνεις το λάθος (αν μου επιτρέπεις) να διαχωρίζεις την Ευρώπη από το αραλίκι...Αντίθετα, όχι μόνο κανείς δεν σε αναγκάζει να τρέχεις από μουσείο σε γκαλερί και από μνημείο σε άγαλμα, αλλά το Ευρωπαικό αστικό τοπίο είναι από μόνο του μνημείο σε κάποιες περιπτώσεις. Αν δε, θέλεις πραγματικά αραλίκι διαλέγεις ευρωπαική επαρχία και είσαι σούπερ.
Ας πούμε μια άλλη ωραία ιδέα (στο λέω εκ πείρας) είναι αφετηρία Chamonix και κατάληξη Νότια Γαλλία (Monaco ας πούμε ή ακόμα καλύτερα Νίκαια). Ξεκινάς με την καλή σου με μια βόλτα μέσα στον παγετώνα του Mont Blanc (ναι μέσα, όχι επάνω!) και καταλήγεις σε ξαπλώστρα στην Croisette στις Κάννες. Ενδιάμεσοι σταθμοί τα χωριά της Προβηγκίας με τα λιβάδια με τις λεβάντες και το Chateauneuf-du-Pape όπου υποχρεωτικά θα καθίσεις για φαγητό αλλά κυρίως για κρασι(ά). Πολλά κρασιά.

...

Attachments

• senanque-lavande.jpg
    senanque-lavande.jpg
    106.3 KB · Views: 52
  • p119_Ecologie_Chamonix_Glaciers.jpg
    p119_Ecologie_Chamonix_Glaciers.jpg
    35.9 KB · Views: 51
  • CDP View.jpg
    CDP View.jpg
    41.4 KB · Views: 49