Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

α) ...αντί γιά μόνο μεταξύ 2, να μήν νομιμοποιηθεί ο γάμος 3 ή και περισσότερων ατόμων μεταξύ τους ? πχ. ο γάμος μεταξύ 3 ανδρών και μιας γυναίκας...
β) ...αντί γιά 1 ή 2 γονικά συνιστώντα μέρη σε μια οικογένεια, να μην έχουμε 4 ή 5 και τα οποία θα είναι νομικά δικαιούχοι και κληρονόμοι ισόποσα μεταξύ τους... και οι οποίοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στο υιοθετημένο παιδί και στην πολιτεία...

Προκύπτουν όμως και προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν πχ
α)ποίου απ'όλους το επώνυμο θα πάρει το υιοθετημένο παιδί και πως θα εξασφαλιστούν τα δικαιώματα του παιδιού ως προς διατροφή κλπ. όταν κάποιος από τους υπόλοιπους γονείς λακίσει...
β)πως θα εξασφαλιστεί η ψυχική ισορροπία του παιδιού όταν στο σχολείο θα εκφωνείται ως χχχ ψψψ του Λάκη και του Γιακουμή (και βάλε)...

α) το μοντελο της πολυγαμιας που ισχυει σε αλλα κρατη βγαζει παιδια "ανωμαλα" η προβληματικα ?
β) κατσε να κανουμε το πρωτο σκαλοπατι....

α) Σε αυτο με μια συμβολαιογραφικη πραξη δινονται λυσεις
β) αυτο ειναι το πιο λαικο επιχειρημα που εριξες στο τραπεζι.( θα αρχισετε και με τα νυφικα παλι? )

Νομίζω ότι καταφεύγουμε σέ υπερβολές..
Ο γάμος τών ομοφυλοφίλων ειναι μιά αστειότητα κατά την γνώμη μου..Τώρα εάν θέλουν να κάνουν τελετή δικαίωμά τους.
Και δεν συζητείται παρά απο ελάχιστους gay επί τής ουσίας..
Η νόμιμη ,και νομικά,συμβίωση είναι άλλο θέμα που το θεωρώ σημαντικό..
Το ίδιο ισχύει και για ετερόφυλα ανύπαντρα ζευγάρια.
Οι υιοθεσίες παιδιών απο gays ειναι επίσης ελαχίστη μειοψηφία.
Αρα θεωρώ οτι υπερβάλλουμε και δίνουμε μεγίστη βαρύτητα σέ ένα θέμα όχι σημαντικό..
Προσωπικά δεν με νοιάζει και εάν παντρεύονται..Δεν θα σοκαριστώ,αλλά θα γελάσω(δικαιωμα μου).
Tώρα για τις επιπτώσεις ενός υιοθετημένου παιδιού απο gay μπορεί να υπάρχουν μπορεί και όχι..
Προσωπικά και μόνον, προτιμώ τήν υιοθεσία απο οποιοδήποτε ίδρυμα..
Υ.Γ
Το ότι τέτοια θέματα ανάγονται σε μείζονα απο ´προοδευτικά κομματίδια´δείχνει το κενό της πολιτικής τους.

Δε βρίσκω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απο τη στιγμή που και οι δύο γονείς αγαπιούνται. Τότε το περιβάλλον είναι υγιές για ένα παιδί.Φυσικά και θα υπάρξουν δυσκολίες ως προς την αποδοχή από τον κοινωνικό περίγυρο, αλλά δύο καλοί γονείς θα κάνουν τα πάντα ώστε να αποβάλουν το στίγμα από το παιδί τους, και εκείνο να αισθάνεται περήφανο για αυτούς.Στο κάτω κάτω για αγάπη μιλάμε!

Αν μου επιτρέπεις , δυστυχώς ,τα ευχολόγια τρίτων και οι αγαθές προθέσεις των περί ων ο λόγος υποψήφιων γονέων δεν αρκούν.
Η κοινωνική πραγματικότητα είναι σκληρή.
(Μιλάω πάντα για τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα βιώσει το παιδί τέτοιων οικογενειών.)

Re: Απάντηση: Re: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Ποιός χώρος έκανε σημαία τέτοια ζητήματα θεωρώντας ότι αυτό συνιστά επανάσταση και κοινωνική αλλαγή ενώ είναι ένα μικρό κοινωνικό θέμα.??
'Λίγο κρασί λίγο θάλασσα κ.λ.π´

Point taken...

Αν μου επιτρέπεις , δυστυχώς ,τα ευχολόγια τρίτων και οι αγαθές προθέσεις των περί ων ο λόγος υποψήφιων γονέων δεν αρκούν.
Η κοινωνική πραγματικότητα είναι σκληρή.
(Μιλάω πάντα για τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα βιώσει το παιδί τέτοιων οικογενειών.)
Φίλτατε, η κοινωνία είναι σκληρή αλλά δεν καθορίζει και την πορεία μας. Ναί, ως ένα βαθμό την διαμορφώνει, αλλά δεν την καθορίζει.Το πρώτο μάθημα το λαμβάνουμε μέσα στην οικογένεια, μετά έρχεται το σχολείο.Και εδώ τίθεται το θέμα μόρφωση.Σημαντικό εφόδιο ώστε να διαμορφώσεις έναν υγιή χαρακτήρα, χωρίς κόμπλεξ και νεοελληνικό ενοούμενον ανδρισμό!

Νομίζω οτι το πρόβλημα είναι πως αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια γάμος.
Αν το συνδυάζει με την τελετή τότε όντως είναι απλά γελοίο το πράγμα.

Όμως τα νομικά προνόμια που δίνει ο γάμος είναι πολύ σημαντικά.

Ενα απλούστατο. Η δυνατότητα συγκατάθεσης για ιατρική πράξη για τον(την ) συμβία κλπ.

Δεν μπορώ να βρω αντεπιχείρημα γιατι να μην είναι αυτό δυνατό.

Σε 30 χρόνια που θα έχει πια γίνει τρόπος ζωής το να είσαι Gay αυτή η συζήτηση θα είναι ανούσια. Σήμερα το θέμα στην Ελληνική κοινωνία είναι αρκετά απλό νομίζω. Κατά συντριπτική πλειοψηφεία ένα παιδί με Gay γονείς θα έχει κοινωνικές επιπτώσεις (φίλοι, γονείς φίλων, συμμαθητές, κτλ). Το έαν το περιβάλλον που θα μεγαλώσει είναι καλό ή όχι δεν εξαρτάται για μένα από το εάν οι γονείς είναι 2 άντρες ή 2 γυναίκες ή 1 και 1. Εξαρτάται από τους ίδιους τους ανθρώπους. Σίγουρα ποτέ ένας άνδρας δεν μπορεί πραγματικά να βιώσει την καθημερινότητα μιας γυναίκας (βλέπε ας πούμε περίοδο) και φυσικά το αντίστροφο. Δηλαδή πως μπορεί να εξηγήσει στην κόρη του για την περίοδο? Το ίδιο είναι σαν να προσπαθήσω εγώ να το εξηγήσω στην κόρη μου. Άρα λοιπόν από αυτής της πλευράς μια φυσιολογική οικογένεια είναι η ετεροφυλόφιλη.
Δεν σημαίνει όμως ότι είναι η τέλεια (ναρκομανείς, παιδεραστές κτλ).
Σίγουρα η ομοφυλοφιλία είναι ένα τεράστιο θέμα. Και σίγουρα, ότι και εάν λένε οι gay κοινότητες, είναι ενάντια στην φύση. Καταλητική απόδειξη για αυτό για εμένα είναι η απόλυτη αδυναμία αναπαραγωγής (με φυσικά μέσα βέβαια) μεταξύ 2 ομοφυλόφιλων.
Τώρα το εάν εμείς επιλέξαμε να δεχτούμε αυτή την μετάλλαξη-αρρώστια-κλήση-αποψη ζωής-ότι θέλετε ή όχι είναι άλλο θέμα.
Για να μην πολύλογώ, εγώ είμαι μεν αντίθετος στην ομοφυλοφιλία αλλά εάν ήταν τα χιλιάδες παιδάκια που ταλαιπωρούνται σε ιδρύματα να βρίσκανε μια αγκαλιά αγάπης (gay ή όχι αυτό το αίσθημα παραμένει και δεν αλλάζει) τότε είμαι διατεθημένος να ρίξω νερό στο κρασί μου.

Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Σε 30 χρόνια που θα έχει πια γίνει τρόπος ζωής το να είσαι Gay αυτή η συζήτηση θα είναι ανούσια. Σήμερα το θέμα στην Ελληνική κοινωνία είναι αρκετά απλό νομίζω. Κατά συντριπτική πλειοψηφεία ένα παιδί με Gay γονείς θα έχει κοινωνικές επιπτώσεις (φίλοι, γονείς φίλων, συμμαθητές, κτλ). Το έαν το περιβάλλον που θα μεγαλώσει είναι καλό ή όχι δεν εξαρτάται για μένα από το εάν οι γονείς είναι 2 άντρες ή 2 γυναίκες ή 1 και 1. Εξαρτάται από τους ίδιους τους ανθρώπους. Σίγουρα ποτέ ένας άνδρας δεν μπορεί πραγματικά να βιώσει την καθημερινότητα μιας γυναίκας (βλέπε ας πούμε περίοδο) και φυσικά το αντίστροφο. Δηλαδή πως μπορεί να εξηγήσει στην κόρη του για την περίοδο? Το ίδιο είναι σαν να προσπαθήσω εγώ να το εξηγήσω στην κόρη μου. Άρα λοιπόν από αυτής της πλευράς μια φυσιολογική οικογένεια είναι η ετεροφυλόφιλη.
Δεν σημαίνει όμως ότι είναι η τέλεια (ναρκομανείς, παιδεραστές κτλ).
Σίγουρα η ομοφυλοφιλία είναι ένα τεράστιο θέμα. Και σίγουρα, ότι και εάν λένε οι gay κοινότητες, είναι ενάντια στην φύση. Καταλητική απόδειξη για αυτό για εμένα είναι η απόλυτη αδυναμία αναπαραγωγής (με φυσικά μέσα βέβαια) μεταξύ 2 ομοφυλόφιλων.
Τώρα το εάν εμείς επιλέξαμε να δεχτούμε αυτή την μετάλλαξη-αρρώστια-κλήση-αποψη ζωής-ότι θέλετε ή όχι είναι άλλο θέμα.
Για να μην πολύλογώ, εγώ είμαι μεν αντίθετος στην ομοφυλοφιλία αλλά εάν ήταν τα χιλιάδες παιδάκια που ταλαιπωρούνται σε ιδρύματα να βρίσκανε μια αγκαλιά αγάπης (gay ή όχι αυτό το αίσθημα παραμένει και δεν αλλάζει) τότε είμαι διατεθημένος να ρίξω νερό στο κρασί μου.

-1000 φίλε Pontie. Ιδιαίτερα με την τελευταία σου παράγραφο. Θα προτιμούσα την αγκαλιά αγάπης που αναφέρεις να την παίρνουν από το ίδρυμα (ας είναι και η ελάχιστη) παρά από ένα παντρεμένο ζευγάρι gay. Άλλωστε υπάρχουν και τα φυσιολογικά ζευγάρια που αναζητούν κάποιο παιδί για υιοθέτηση.

Έλεος .......μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Είναι κάτι αφύσικο αυτό ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

-1000 φίλε Pontie. Ιδιαίτερα με την τελευταία σου παράγραφο. Θα προτιμούσα την αγκαλιά αγάπης που αναφέρεις να την παίρνουν από το ίδρυμα (ας είναι και η ελάχιστη) παρά από ένα παντρεμένο ζευγάρι gay. Άλλωστε υπάρχουν και τα φυσιολογικά ζευγάρια που αναζητούν κάποιο παιδί για υιοθέτηση.

Έλεος .......μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Είναι κάτι αφύσικο αυτό ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή.

Σάκη δυστηχώς θα σε στεναχωρήσω. Δεν λέω ότι προτιμώ τα παιδάκια να είναι σε ίδρυμα. Βέβαια εννοείται ότι θα προτιμούσα με χίλια να πάνε σε ετεροφυλική οικογένεια, αλλά στην έσχατη περίπτωση από το παιδάκι να μεγαλώσει χωρίς οικογένεια τότε ίσως να είναι καλύτερα ακόμα και με gay γονείς. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι για να υιοθετήσεις θέλεις πολλά λεφτά σε μίζες και λαδώματα. Και εάν τα καταφέρεις σε 2 χρόνια. Εν τω μεταξύ για πήγαινε μια βόλτα στο Έλενα να δεις τα παιδάκια τα παρατημένα να ραγήσει η καρδιά σου και τότε πες μου ότι μπορείς να του αρνηθείς μια αγκαλιά και ας είναι gay.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Σάκη δυστηχώς θα σε στεναχωρήσω. Δεν λέω ότι προτιμώ τα παιδάκια να είναι σε ίδρυμα. Βέβαια εννοείται ότι θα προτιμούσα με χίλια να πάνε σε ετεροφυλική οικογένεια, αλλά στην έσχατη περίπτωση από το παιδάκι να μεγαλώσει χωρίς οικογένεια τότε ίσως να είναι καλύτερα ακόμα και με gay γονείς. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι για να υιοθετήσεις θέλεις πολλά λεφτά σε μίζες και λαδώματα. Και εάν τα καταφέρεις σε 2 χρόνια. Εν τω μεταξύ για πήγαινε μια βόλτα στο Έλενα να δεις τα παιδάκια τα παρατημένα να ραγήσει η καρδιά σου και τότε πες μου ότι μπορείς να του αρνηθείς μια αγκαλιά και ας είναι gay.

Φίλε Pontie, έγραψα "-1000" που σημαίνει πως διαφωνώ κάθετα με αυτά που έγραψες και ιδιαίτερα με την τελευταία παράγραφο. :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι για να υιοθετήσεις θέλεις πολλά λεφτά σε μίζες και λαδώματα. Και εάν τα καταφέρεις σε 2 χρόνια. Εν τω μεταξύ για πήγαινε μια βόλτα στο Έλενα να δεις τα παιδάκια τα παρατημένα να ραγήσει η καρδιά σου και τότε πες μου ότι μπορείς να του αρνηθείς μια αγκαλιά και ας είναι gay.

+1

Μην λες τετοια γιατι θα αρχισουν για τα νυφικα πουναι σοβαρο επιχειρημα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

+1

Μην λες τετοια γιατι θα αρχισουν για τα νυφικα πουναι σοβαρο επιχειρημα.....

ρε συ Ναθ, εντάξει μην το τραβάς κι εσύ...

απλά είναι ένα θέμα που έχει πολλές διαστάσεις και ασφαλώς εκφράζονται και ακραίες απόψεις απο όλους..(ακόμα κι αν δεν μιλούν;))

απο εκεί και πέρα, ειπώθηκε και πιο πριν, η συζήτηση ουσιαστικά, αν δεχτούμε την τέλεια συμπεριφορά απο ένα gay ζευγάρι προς το παιδί, πάει στην κοινωνική κατακραυγή - γιατί θα υπάρχει, είναι δεδομένο και σίγουρο δυστυχώς φυσικά- και στο πως και κατα πόσο θα μπορέσει να την αντέξει το παιδί.

τα παιδιά πληγώνονται πολύ εύκολα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δε που θα υπάρχει και ο στιγματισμός νομίζω οτι αυτό το παιδί θα έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά ψυχολογικά τραύματα!

υ.γ όσο για το "Έλενα" που είπες φίλε pontios, είναι για μένα το ουσιαστικό αντίβαρο της κοινωνικής κατακραυγής .....

ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο.....

Πολλές φορές μιά νόμιμη υιοθεσία γιά να τελεσθεί χρειάζονται και 4 χρόνια.
Οι μή ´νόμιμες´λιγότερο..
Και εγώ πάντως συμφωνώ οτι το ίδρυμα είναι χειρότερο από ολες τις περιπτώσεις,που το παιδάκι θα ζεί σέ ένα σπίτι.
Μια βόλτα και στά πιό καλά ιδρύματα αρκεί...
Και μιά ´ματιά´στά βλέμματα αυτών τών παιδιών......................

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

ρε συ Ναθ, εντάξει μην το τραβάς κι εσύ...

απλά είναι ένα θέμα που έχει πολλές διαστάσεις και ασφαλώς εκφράζονται και ακραίες απόψεις απο όλους..(ακόμα κι αν δεν μιλούν;))
...

Εγω το τραβαω??

Γινεται συζητηση για ενα οχι επειγον αλλα σοβαρο κοινωνικο θεμα και ο καθενας σαν επιχειρημα φερει νυφικα, βρακακια, σερβιεττες,φτερα και πουπουλα .....

Ριξε μια ματια στο τι ειδος κουβεντα κανω εγω και τι καποιοι συμφορουμιτες και ειμαι σιγουρος οτι θα διορθωσεις την προτροπη σου απευθυνοντας την σε αλλους.......

Εχουμε κάποια αριθμητικά στοιχεία γιά το πόσοι ομοφυλοφιλικοί γάμοι έχουν γίνει μέχρι τώρα στις χώρες οπου αυτοί επιτρέπονται ? Και πόσοι από αυτούς υφίστανται ακόμα ? Κι ερωτώ, γιατί έχω την εντύπωση ότι πρόκειται περισσότερο γιά events όπου παντρεύονται μαζί κάμποσα ζευγάρια προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή των media ή για εκκεντρικούς τύπου Ελτον Τζών. Κάτι σαν τα φυσιολογικά ζευγάρια δηλαδή που παντρεύονται στον πυθμένα μιας πισίνας, ή πέφτοντας (μαζί με τον παπά) με αλεξίπτωτο, ή κρεμασμένοι από έναν ουρανοξύστη...

Και πόσα παιδιά έχουν υιοθετηθεί από γκέυ στις παραπάνω χώρες ?

Last edited:
Εχουμε κάποια αριθμητικά στοιχεία γιά το πόσοι ομοφυλοφιλικοί γάμοι έχουν γίνει μέχρι τώρα στις χώρες οπου αυτοί επιτρέπονται ? Και πόσοι από αυτούς υφίστανται ακόμα ? Κι ερωτώ, γιατί έχω την εντύπωση ότι πρόκειται περισσότερο γιά events όπου παντρεύονται μαζί κάμποσα ζευγάρια προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή των media ή για εκκεντρικούς τύπου Ελτον Τζών. Κάτι σαν τα φυσιολογικά ζευγάρια δηλαδή που παντρεύονται στον βυθό μιας πισίνας, ή πέφτοντας (μαζί με τον παπά) με αλεξίπτωτο, ή κρεμασμένοι από έναν ουρανοξύστη...

Και πόσα παιδιά έχουν υιοθετηθεί από γκέυ στις παραπάνω χώρες ?

ενδιαφέρουσα παρατήρηση

ετσι κι αλλιως οπως ειπαμε η συζητηση πιο πολυ περι της πιθανοτητας γινεται να υπαρξει τετοιο γεγονος ( και του ποσο δικαιο ειναι)παρα για την κοινωνικη αναγκη περι θεσμοθετησης σαφεστερων διαταξεων.