Ένα πράγμα που έχω μάθει τα τελευταία χρόνια είναι να μην υποτιμώ κανένα προϊόν και να μην επηρεάζομαι από το κόστος των προϊόντων...
Συμφωνουμε απολυτα
Κάτι που επίσης με ενδιαφέρει είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά... κάτι που εσκεμμένα κάποιοι πριν κάποια χρόνια προσπάθησαν να τα βάλουν σε δεύτερη μοίρα, βάζοντας τον υποκειμενισμό του ακούσματος πρώτο... εγώ λαμβάνω υπόψη μου και τα δύο πάντα.
Και εδω συμφωνουμε
Με βάση τα παραπάνω:
Η άποψη μου είναι ότι είναι υπερεκτιμημένοι οι nife-edged SME βραχίονες, και ότι και να τους ταιριάξεις δεν φτάνουν μοντέρνους σχεδιασμούς, τελεία και παύλα... αν δηλαδή μας ενδιαφέρει η πιστότητα αναπαραγωγής... αν μας ενδιαφέρει να ακούμε ευχάριστα τους δίσκους μας συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω. Εγώ προτιμώ ΚΑΙ πιστότητα. Αυτός είναι και ένας λόγος που έδωσα το Sondek μου.
Και εδω συμφωνουμε.Και γω εδωσα το sondek μου και επιπλεον πεντε τουλαχιστον SME (3 X 3009 , 1XM2-9 & 1x series V)
Ίσως να μπερδευόμαστε όλοι κάπου ανάμεσα σε αυτό που υποκειμενικά μας αρέσει... και αυτό δεν είναι κακό... αλλά όπως και να το κάνουμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε όποτε θέλουμε... και ο SME V παραμένει reference και μέτρο σύγκρισης.
H υποκειμενικη αποψη δεν ειναι παντα λαθος.Θα ελεγα οτι η υποκειμενικη αποψη εμπειρων ακροατων,τις πλειστες φορες συμφωνει με την τεχνικη πλευρα.
Τον MG-1 τον ακούω συχνά σε Lenco φίλου, και έχουμε βάλει και τις δικές μου κεφαλές επάνω... επίσης να αναφέρω ότι το σύστημα το ξέρω καλά και είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης στησίματος και υλικών. (Αυτό είναι σε σχιστόλιθο πλίνθο)
Θα με ενδιεφερε οταν καταληξετε να μοιραστειτε μαζι μας τα συμπερασματα σας.
Τον Schick δεν τον έχω ακούσει, αλλά διαβάζω ότι στις παγκόσμιες συναντήσεις του LencoHeaven κοσμεί πικάπ αμύθητης αξίας και όχι μόνο ντιούικα πικαπάκια... οι ακροάσεις και οι αξιολογήσεις δείχνουν προς αυτό το πόρισμα που λέω... τώρα αν είναι και δεν το πιστεύετε επειδή τα φτιάχνει ένας Γερμανός στο σπίτι του... δικαίωμα σας, εγώ το ανέφερα διότι δεν υπάρχει μέσα σε τούτο το φόρουμ καμιά αναφορά του.
Δεν με ενοχλει καθολου αν το φτιαχνει στο σπιτι του ενας Γερμανος η ενας Ελληνας.
Επίσης αν θεωρείται ότι ο Jelco είναι hiend... (με την ηχητική αξία του) και πάλι δικαίωμα σας... παίζει πολύ καλά... δεν αντιλέγω, αλλά όχι στα επίπεδα πιο καλών υλοποιήσεων...ΣΙΓΟΥΡΑ όμως καλύτερα από οποιονδήποτε παλαιό nifedge SME.
Δεν ειπα οτι ειναι ο καλυτερος βραχιωνας στον κοσμο.Πιστευω ομως οτι ειναι καλυτερος απ'οτι πολλοι πιστευουμε.
Σημειωτέων ότι τον SME 3009 II τον χάρισα σε φίλο πριν αρκετά χρόνια (τον βάλαμε σε Tecnics MkII)... ο Akito έπαιζε πολύ καλύτερα (στο Sondek).
Στο sondek ηταν αναμενομενο οτι θα επαιζε καλυτερα.Δεδομενων ομως των αρνητικων σημειων του πικαπ,δεν ειναι και αποδειξη οτι ο ακιτο ειναι οντως καλυτερος βραχιωνας.
Τελειώνω με μια ερώτηση: σε ποιόν τομέα θεωρείς ότι το plnth του Lenco θα πρέπει να είναι διαφορετικό από ενός Garrard?