Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

το καλυτερο ισως ψηφιακο συστημα στον κοσμο (με μετρησεις που νομιζεις οτι ειναι ψευτικες απο το ποσο καλες ειναι), κατασκευασμενο απο μια εταιρια με μεγαλη παραδοση και proprietary chipset, αποτελουμενο απο DAC+Transport+Clock+Server κοστιζει 108Κ $. για οποιον εχει ορεξη εδω

Απάντηση: Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

το καλυτερο ισως ψηφιακο συστημα στον κοσμο (με μετρησεις που νομιζεις οτι ειναι ψευτικες απο το ποσο καλες ειναι), κατασκευασμενο απο μια εταιρια με μεγαλη παραδοση και proprietary chipset, αποτελουμενο απο DAC+Transport+Clock+Server κοστιζει 108Κ $. για οποιον εχει ορεξη εδω

Ακριβώς!
Και πόσο κοστίζει μόνο του το ντακ;
the Vivaldi DAC ($34,999, slightly more than the original Elgar-Purcell-Verdi combo).
Το ένα τρίτο του Sire δηλαδή...

Πότε υπολογίζεις παραλαβή; :presents2:
Να πάψουν επιτέλους αυτές οι κακές γλώσσες! :wink1:

Είπαν ότι ξεκινάνε σύντομα, μέσα στον Ιανουάριο. Στη CES του Λας Βέγκας χάρισαν 15, οπότε όλο και κάτι έχει βγει από τη γραμμή παραγωγής.Aναμένω κι εγώ.

μην μας παρεξηγείς ... καλώς να παραλάβεις και μακάρι να είναι εξαιρετικό ...

Το είδα. Όντως.

Και τα αξίζει τα χρήματα του. Ζήτημα αν υπάρχουν δύο-τρία συστήματα ακόμα στα ίδια επίπεδα. Έχω κάποιες επιφυλάξεις "φιλολογικού" χαρακτήρα, αλλά μόνο φιλολογικού. Συνοψίζονται στο γεγονός ότι όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι σχεδιαστές του χώρου, ο Upsampler (ή αλλιώς SRC=Sample Rate Converter) και το ρολόι χρονισμού (Clock) είναι καλύτερο να βρίσκονται όσο πιο κοντά στα κυκλώματα του DAC. Γι' αυτό και είναι προτιμότερο να βρίσκονται στην ίδια συσκευή. Και πράγματι οι κορυφαίες υλοποιήσεις του επαγγελματικού χώρου εφοδιάζουν τους DAC's με κορυφαία ρολόγια που εν συνεχεία μπορούν να χρονίσουν και άλλες συσκευές.
Αυτή είναι και η μοναδική μου "αντίρρηση". Αν η dCS δεν είχε λάβει εν τω μεταξύ τον Hi-End χαρακτήρα που έχει πάρει τώρα, ίσως να είχε σχεδιάσει αλλιώς το πράγμα. Αλλά όπως είπαμε: φιλολογικές αντιρρήσεις, δηλαδή η κουβέντα για χάρη της κουβέντας.

Πάντως δεν απέφυγα τον πειρασμό να αποπειραθώ να βγάλω το άθροισμα του κόστους του συστήματος όπου έκανε τις δοκιμές του ο κ. Michael Fremer. Κάπου άρχισα να χάνω το λογαριασμό. Μιλάμε για εξαψήφιο νούμερο! Ένα μικρό τσιμπηματάκι φθόνου, όσο να'ναι το ένοιωσα.

Ο προβληματισμός μου βρίσκεται αλλού. Αθροίζοντας το κόστος του εξοπλισμού και της πιο Hi-End δισκογραφικής εταιρείας θα βρούμε ότι δεν ξεπερνά τα 150-200 χιλιάρικα το πολύ! Για τη γνωστή σε όλους μας 2L το έχω κάνει και πράγματι τόσο έχω βρεί. Δηλαδή το κόστος του εξοπλισμού παραγωγής είναι μικρό μόνο μέρος του αντίστοιχου εξοπλισμού Ultra Hi-End αναπαραγωγής.

Το ερώτημα λοιπόν που που προκύπτει είναι το εξής: Υπάρχει κάποιο σημείο πάνω από το οποίο μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι όποιες διαφορές είναι εντελώς οριακές και επουσιώδεις; Έχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι από κάποιο σημείο και πέρα οι διαφορές ανάμεσα στα συστήματα είναι πάρα πολύ μικρές, στα όρια της αντίληψης. Και στον ψηφιακό κόσμο ακόμα μικρότερες.

Ποιό είναι λοιπόν αυτό το σημείο;

μην μας παρεξηγείς ... καλώς να παραλάβεις και μακάρι να είναι εξαιρετικό ...

Δε σε παρεξηγώ. Απλά καταντάει κουραστικό να γίνεται ένα από όλα τα προϊόντα που υπάρχουν εκεί έξω σάκος του μποξ. Λες και δεν έχει αγοράσει κανείς εδώ μέσα γουρούνι στο σακί από ίντερνετ. Τέλος πάντων.

Εγώ πάντως έχω κάνει αγορές στα τυφλά και πιθανόν και να ξανακάνω.
Απλώς είναι πάντα σε ποσά που δεν θα τραβάω τα βυζιά μου αφτεργουορντς... :-)

Και πιστεύω πραγματικά πως θα είναι τουλάχιστον ισάξιο του ανταγωνισμού το Pulse.

Τα νούμερα είναι πάντα σχετικά. Αν κάποιος με μισθό το χρόνο 30Κ αγοράζει ένα dac στα 3Κ, φαντάζομαι για κάποιον που έχει εισόδημα 2εκατ ευρώ το χρόνο να θεωρεί εφικτή τέτοια αγορά. Οπότε αγοραστικό κοινό υπάρχει.απλά δεν μας περιλαμβάνει.

Καλά !!!
Φαίνεται τρέλλα και με 189 μόνον δολλαριάκια ... και κυρίως άμεσα διαθέσιμο ... να δω πως τώρα οι geek-τύποι θα θέλουν να βγάλουν το δικό τους με street price τα 400 δολλάρια...

εχεις κανα λινκ για αμεση αγορα που αναφερεις?

Απάντηση: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Κοιτώντας πάντως τα χαρακτηριστικά και των 2 και πονηρά σκεπτόμενος,το ifi μοιάζει η τρικλοποδιά της AMR (μην γελιόμαστε,ουσιαστικά αυτός είναι ο κατασκευαστής,όλα τα features είναι δικά της) στο επερχόμενο geek.Και πιστεύω πως είναι καλό για όλους μας αν ο ανταγωνισμός δούλεψε επιτέλους...
Πάντως στα επιμέρους χαρακτηριστικά έως τώρα και χωρίς φυσικά να έχουμε ακούσει κανένα,το ifi είναι πολύ πιο μπροστά και είναι σαφώς πιο audiophile oriented.
Αν δεν προσέξατε,είναι και ένας ικανότατος USB>S/PDIF converter.Κι όλα αυτά στην τιμή ενός μπάτζετ καλωδίου.
Το ευτύχημα θα είναι να παίζουν και τα δύο καλά για θα θέσουν άλλους κανόνες στην αγορά.

Last edited:

Αυτό το ifi θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί από την USB του Logitech touch , και να παίζει από εκει με την σχετική εφαρμογή που χρησιμοποίει την USB σαν έξοδο ?

Παντως εγω αν ηταν για IFI θα περιμενα λιγο,και θα μαζευα κανενα 300αρι ακομη,αυτο φαινεται σουπερ πληρες με στριμαρισμα και μπαινει και σε μεγαλο συστημα,εκτος και αν καποιος θελει ντε και καλα την φορητοτητα.
http://www.stereophile.com/content/ifi-idsd-mini-dac

Παναγιώτη τί καταλαβαίνεις από το άρθρο πέραν της "τραπεζικής φύσεως" συναλλαγής χρήματος?

Το υπογραφει ο ιδιος ο Ατκινσον (εκδοτης του Stereophile) και κατα καποιο τροπο στιγματίζει το γεγονος οτι οι αγοραστες δεν εχουν απλα δεσμεύσει χρηματα για ενα προιον που θα κυκλοφορήσει, τα εχουν ηδη πληρωσει χωρις ακομα να ειναι ξεκαθαρο ποτε θα ειναι στα χερια τους ενω το οφελος για την LH ειναι ξεκαθαρο.

Because there is a delay of days or even weeks between the vouchers being purchased and redeemed, LV has the use of that money for that time, which can generate a significant return from short-term investments.

Αυτη την στιγμη το iFi πουλαει, δινει λιγο πολυ τα ιδια αν δεν κανω λαθος, σε τιμη το λιγοτερο ανταγωνιστικη και με εμφανιση ισως και λιγο καλυτερη. Ελπιζω να μην αργησει το geek...

Δεν θα σχολιάσω.
Εστιαστε απλως στη λέξη features.
Οι αγοραστές ζητούν features και σίγουρα θα παρουν τετοια as promised απο τους μειδιαζοντες white collars.