Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Κωστα, σε PC εχει ενα interface μεσω του οποιου μπορεις να διαλεξεις buffer size + USB streaming mode (απο low latency μεχρι extra safe). Στο USB mode αναφέρομαι. Εχεις κανει δοκιμες?

Είναι κάπως νωρις για να μιλήσω για τον ήχο του αλλά...

δεν μου αρέσει και τοσο. με κούρασε ακόμα και με ενα σχετικά γλυκό ακουστικό οπως το 681evo. Αν ειχα επάνω κανα AKG θα ηταν ακομα χειρότερα κατα πάσα πιθανότητα

Εντωμεταξύ δεν βρίσκω το καρφι>RCA καλώδιο μου για να το ακούσω στο μεγάλο σύστημα. Κρατάω μικρο καλαθι απο τωρα.

Τι γελάς εσυ; Δεν νομιζω να ειναι ενδεικτικό του πως θα παιζει το μεγάλο. Το δικο σου (λεμε τωρα, κάτσε να έρθει πρώτα) ειναι δέκα κατηγορίες επάνω (θεωρητικά τουλάχιστον)

Απάντηση: Re: Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Great news!!!!
Αχαχααχχχαχχαχα....

Σκέψου το πριν το ανοίξεις όταν έρθει με το καλό.
Σφραγισμένο πιάνει περισσότερα :flipout:

(έχει δίκιο ο γιατρός πιστεύω,άλλο το ένα άλλο το άλλο,μην το γρουσουζεύουμε. )

Παίδες, για να μην γινει παρεξήγηση. Καλο ειναι, τα ακουστικά τα οδηγεί για την πλάκα του, απροβλημάτιστο μεχρι τωρα με ολα τα αρχεία, ακομα και τα πιο "δύσκολα". Καθαρός ηχος, λεπτομερέστατο, δυναμικό και τονικα αρκετα καλο. Θα έλεγα πως ειναι μια πετυχημένη μικρογραφια σαυρας με ολα τα καλα (και τα κακα της, δλδ λιγο σκληρό ψηλά, χωρις πλουτο στο άκουσμα).

Το μέγεθός του το καθιστά πραγματικά 100% φορητό και σαν τετοιο που εχει σχεδιαστεί αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Οταν (αν) βρω και το σχετικο καλώδιο θα το δοκιμάσω στο κανονικό σύστημα.

Παίδες, για να μην γινει παρεξήγηση. Καλο ειναι, τα ακουστικά τα οδηγεί για την πλάκα του, απροβλημάτιστο μεχρι τωρα με ολα τα αρχεία, ακομα και τα πιο "δύσκολα". Καθαρός ηχος, λεπτομερέστατο, δυναμικό και τονικα αρκετα καλο. Θα έλεγα πως ειναι μια πετυχημένη μικρογραφια σαυρας με ολα τα καλα (και τα κακα της, δλδ λιγο σκληρό ψηλά, χωρις πλουτο στο άκουσμα).

Το μέγεθός του το καθιστά πραγματικά 100% φορητό και σαν τετοιο που εχει σχεδιαστεί αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Οταν (αν) βρω και το σχετικο καλώδιο θα το δοκιμάσω στο κανονικό σύστημα.

Υποθέτω ότι το αγόρασες μεταχειρισμένο, γιατί τα πράσινα και τα μπλε προσφέρονταν μόνο στους αρχικούς backers του Kichstarter. Λογικά πρέπει να είναι στρωμένο, παρόλα αυτά δώσε του καμιά 50αριά ώρες στρώσιμο για να σχηματίσεις άποψη (δεν ξέρεις πόση ώρα το χρησιμοποίησε ο αρχικός ιδιοκτήτης). Ο Larry Ho λέει ότι το μηχανάκι θέλει ούτε λίγο ούτε πολύ να παίξει πρώτα 200 ώρες για να αποδώσει τα μέγιστα.

Απάντηση: Re: Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Υποθέτω ότι το αγόρασες μεταχειρισμένο, γιατί τα πράσινα και τα μπλε προσφέρονταν μόνο στους αρχικούς backers του Kichstarter. Λογικά πρέπει να είναι στρωμένο, παρόλα αυτά δώσε του καμιά 50αριά ώρες στρώσιμο για να σχηματίσεις άποψη (δεν ξέρεις πόση ώρα το χρησιμοποίησε ο αρχικός ιδιοκτήτης). Ο Larry Ho λέει ότι το μηχανάκι θέλει ούτε λίγο ούτε πολύ να παίξει πρώτα 200 ώρες για να αποδώσει τα μέγιστα.

200 ώρες ένα μηχανάκι σαν το Geek;
Μα τι θα στρώσει μέσα του,μια σταλιά είναι...
Θα έχουν στρώσει τα αυτιά μας πολύ νωρίτερα,ο Larry το έχει μάθει καλά το μάθημα.

Κώστα, πιστεύω οτι είναι στρωμένο ;-)

Παρολαυτα θα του δωσω χρονο και θα επανερθω μολις το δοκιμάσω στο σύστημα. Εσυ ειχες και το ιΦι ή θυμάμαι λαθος? Πως σου ειχαν φανει στην άμεση σύγκριση?

Κώστα, πιστεύω οτι είναι στρωμένο ;-)

Παρολαυτα θα του δωσω χρονο και θα επανερθω μολις το δοκιμάσω στο σύστημα. Εσυ ειχες και το ιΦι ή θυμάμαι λαθος? Πως σου ειχαν φανει στην άμεση σύγκριση?

Περίπου τα ίδια που διαπίστωσες και συ, το Geek είναι πιο αναλυτικό, το ιΦι πιο "μεσάτο". Απλά στο δικό μου σύστημα (ή στα αυτιά μου) κούμπωσε καλύτερα το Geek. Για την ώρα έχω στο κύριο σύστημα το iFi για τον εξής λόγο: Θέλω ένα φορητό dac για να ακούω μουσική στο αυτοκίνητο, με σύνδεση από το κινητό μέσω USB OTG. Το καλώδιο του iFi αποσυνδεόταν στην πρώτη λακούβα, έχανε επαφή και ήθελε ξεκούμπωμα και ξανακούμπωμα για να πάρει μπρος. Αυτό είναι ελάχιστα πρακτικό όταν τρέχεις με 120 χλμ στην Αούτομπαν. Οποτε έχω στο αμάξι το geek. Όταν με το καλο έρθει το Geek Pulse θα το δώσω το iFi.

To K2M φοράει αυτό;

Το DAC ειναι το 9010Κ2Μ. Επίσης εχει 2 ξεχωριστά ρολόγια XpressO (για 44.1 και 48 υποθέτω).

Με το τελευταίο firmware άλλαξε λιγο η δομη, μπηκαν 2 ψηφιακά φιλτρα με επιλογή απο τα πρώην κουμπια έντασης. Το ενα ειναι Time Coherent Mode για γρήγορο roll off ενω το δεύτερο ειναι Frequency Response Mode για αργο roll off. Καταργήθηκε το παλιό 3D.

Λοιπόν, πετάχτηκα έξω το απόγευμα και τσιμπησα ένα καλωδιακι. Με το ένα λαπτοπ είχα πρόβλημα θορύβου, ευτυχώς με το άλλο τα πάει άψογα.

Από ήχο όμως δεν πάμε καλά. Λείπει αέρας ανάμεσα στα όργανα, οι μεσαίο ψηλές είναι κάπως κλειστές, οι ανώτερες οκταβες σκληρές ενώ γίνετε αισθητή και μια δόση παραμόρφωσης. Το πλέον ενοχλητικό είναι κάποιες αφύσικες χροιες σε ακουστικά όργανα.

Στα δυνατά του σημεία η λεπτομέρεια, ικανοποιητική καθώς και το χαμηλό, αρκετά γρήγορο.

Λοιπόν, πετάχτηκα έξω το απόγευμα και τσιμπησα ένα καλωδιακι. Με το ένα λαπτοπ είχα πρόβλημα θορύβου, ευτυχώς με το άλλο τα πάει άψογα.

Από ήχο όμως δεν πάμε καλά. Λείπει αέρας ανάμεσα στα όργανα, οι μεσαίο ψηλές είναι κάπως κλειστές, οι ανώτερες οκταβες σκληρές ενώ γίνετε αισθητή και μια δόση παραμόρφωσης. Το πλέον ενοχλητικό είναι κάποιες αφύσικες χροιες σε ακουστικά όργανα.

Στα δυνατά του σημεία η λεπτομέρεια, ικανοποιητική καθώς και το χαμηλό, αρκετά γρήγορο.
Μήπως το 1000αρι είναι πολύ "πουσαρισμένο" για να δίνει τόση ισχύ με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω;;

Και οι 2 έξοδοι ειναι για ακουστικά αλλα η "μεγαλη" (47Ohm) ειναι αυτή που πρέπει να χρησιμοποιείτε για ενισχυτή (και προφανώς αυτη που χρησιμοποίησα).

Οι δοκιμές εγιναν με το τελευταίο firmware, και με τα 2 φιλτρα, και σε διαφορετικές εντάσεις εξοδου απο το control panel.

H θεωρία του Μιχαλη (DomieMic65) εχει καποια λογικη και δεν μπορω να απαντήσω γιατι θα επρεπε να εχω και ενα 450ρι μαζι. Ξερω (απο το σχετικο φορουμ) οτι το 1000 εχει δημιουργήσει κάποια θέματα με κάποια κινητα γιατι τραβάει πολυ ρευμα (1W σε ταξη Α σημαινει οτι -εαν ισχυει το 1W- θα πρεπει να εχει thermal dissipation περίπου 3..)

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν αλλα το Geek out κατ εμε δεν κανει για να παίζει επανω σε μεγάλο σύστημα (και δεν εχει σχεδιαστεί για αυτο), τα ειχε πάει πολυ καλυτερα το iFi nano καθώς και το Meridian Director. Για περιστασιακή χρηση σε ενα entry level high fi σύστημα και μεχρι καποιος να μπορέσει να παρει κατι λιγο καλυτερο ειναι ΟΚ αλλα μέχρι εκει.

Μετα απο κάποιες δοκιμές ακομα με τα ακουστικά επέστρεψα στο αρχικο firmware (1.0) καθως για την συγκεκριμένη χρηση προτιμώ να εχω τα πλήκτρα εντασης απο την επιλογή των φίλτρων.

Το αρχικό φιλτρο (το λεγομενο 3D) το δοκίμασα λιγο και δεν με ενθουσίασε, μου έδωσε την εντύπωση πυροτεχνήματος.

Με αυτο τον τροπο μπόρεσα να απενεργοποιήσω το interface της LH που πέραν του κουραστικού τρόπου αλλαγής έντασης δημιουργούσε και conflict με το λειτουργικό σύστημα (Win 7/64).

To νεο firmware εχει νοημα αν κάποιος θελει να χρησιμοποιήσει το G.O. σε δικαναλο σύστημα (με ελεγχο της έντασης απο τον ενισχυτή), για χρήση ακουστικων καλύτερα το παλαιό.

Παρέλαβα το τροφοδοτικό LPS. Συνολικό κόστος με έξοδα αποστολής, τελωνείο κλπ ήταν 280 ευρά. Το έστησα σήμερα με το iFi. Ευκαιρία να παίξω με καλώδια, USB, ποδαράκια κλπ. Η αλήθεια είναι ότι σε μιά πρώτη ακρόαση το iFi ακούγεται καλύτερο από πριν, με αρκετά καλύτερο μπάσο. Αύριο θα ανεβάσω και φωτογραφίες από unboxing, απόψε βαριέμαι.

Παντως ο κόσμος δεν εχει μυαλό..Τα παλικάρια εχουν μαζεψει αλλο ενάμιση χαρτι με το Geek Wave

Geek_Wave_with_HIFIMan_HE-400i.jpg

https://www.indiegogo.com/projects/geek-wave-a-no-compromise-portable-music-player