Γειωσεις - προσεγγισεις και προβληματισμοι ...

Απάντηση: Re: Γειωσεις - προσεγγισεις και προβληματισμοι ...

Σάκη, τελικά μελέτησα το κείμενό σου και επί του πρακτικού δεν έχω κάποια συγκεκριμένη απορία.
Να προσθέσω μόνο - συμπληρωματικά για τα νεότερα μέλη - ότι ο όρος εμπέδηση είναι ταυτόσημος με τον όρο σύνθετη αντίσταση εισόδου ή εξόδου, που ίσως τους είναι πιο γνωστός.

Χρόνια περίμενα μια βατή επεξήγηση, του πως και γιατί επιλέγουμε τον ένα ή τον άλλο τρόπο γείωσης και να που 'ρθε η ώρα.

Εν κατακλείδι, θα μπορούσαμε να γενικεύσουμε και να πούμε ότι όταν έχουμε έναν ολοκληρωμένο η τελικό με μεγάλη ή μικρή εμπέδηση, τότε μονόδρομος η ενοποιημένη γείωση, ενώ όταν είναι μέσης τιμής τότε μονόδρομος ο τύπος floating; Ή μήπως εμπεριέχονται και άλλοι παράγοντες που δεν τους έχουμε ακόμη αναφέρει;

Έχω ελάχιστη εμπειρία - άλλά όσους ολοκληρωμένους ή τελικούς έχω δει (δεκαετίας 80-90) με πολύ μεγάλη αντίσταση εισόδου, σε όλους η ηλεκτρολογική γείωση επικοινωνεί με τη γείωση σήματος, αντίθετα σε σχετικά πρόσφατο μηχάνημα με αντίσταση εισόδου 47K, η τοπολογία ήταν τύπου floating.

Γενικά θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα εύρος τιμών διαχωρισμού. Ο Σάκης κάπου έγραψε ότι σε 10-47K προτιμάτε τύπου floating, αλλά το 10Κ δεν είναι πολύ χαμηλό;

Επίσης κάπου είχε αναφερθεί για διπλή γείωση τύπου floating; Δεν θυμάμαι καλώς τον όρο που είχε γραφεί, αλλά ήταν κάτι σαν διπλής απομόνωσης. Εάν γίνομαι κατανοητός, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται;

Παμε ωραια ...

Συμφωνω και εγω στα καλωδια τροφοδοσιας οπου η θωρακιση ειναι συνδεμενη στο φις τροφοδοσιας απο την πριζα αλλα στο IEC ειναι στον αερα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος