Gemini 3.9 Release Enigma2

Να κάνει shift το lnb δε νομίζω, γιατί στις 12324 τα άλλα δύο tuner που έχω (HVR4000 και Skystar HD) δεν είχαν πρόβλημα.
Κοντινές συχνότητες του ίδιου δορυφόρου είναι οι 12304 και 12344, που μάλιστα έχουν και άλλο polarity (horizontal). Περεμφερείς συχνότητες από κοντινούς δορυφόρους επίσης δεν υπάρχουν.
Μήπως κάνει shift το tuner του DM800; Θα δοκιμάσω άλλες οριακές συχνότητες να δω συμπεριφορά, αν και η συγκεκριμένη δε μοιάζει να είναι οριακή, και το γεγονός πως όταν έχει πρόβλημα, το BER παραμένει 0 είναι σίγουρα περίεργο.

Το σίγουρο ειναι ότι το τιούνερ του 800αρη στα dvb-s2 καναλια ειναι σχετικά δύστροπο, πάντως εγω ειδα μεγαλη διαφορα με την αλλαγή του λνβ, οπότε αν έχεις καποιο άλλο πρόχειρο δοκίμασε κι αυτό
Και στη συχνότητα 12522 των γαλλικών στις 19,2Ε ειχα πρόβλημα (με 2.4μ) όταν τα υπόλοιπα του δορυφόρου βγαινουν στην Καστοριά με 1μέτρο!

Τι LNB εχεις Φιλιππα γιατι κι εμενα μου κανουνε νουμερα τα LNB μου με τον 800αρι..
Σκεφτομουνα μηπως παρω Alps LNB μπας και ειναι πιο συμβατο με το tuner..

Το έχω αναφερει πιο πριν έχω ενα inverto 0.3 flange (που η διαφημιση του έγραφε 0.2). Περυσι πάντως ειχα πάρει ena inverto 0.4 flange που ήταν αρκετα κατώτερο απο το invacom 0.3 ενω το τωρινό, πέρα απο την καλή συνεργασία με τον 800αρη, ειναι εξίσου καλό με το ινβακομ και σε θέμα λήψης (το 0.4 το ειχα παρει απο ελλάδα, αλλά το 0.2 ή 0.3 απο αγγλία, δεν το βρηκα εδώ-το ειχε δοκιμάσει ο Γαβριήλ πρώτα)

Σχετικά με το θέμα λήψης της παραπάνω συχνότητας που ανέφερα. Χτες έκανα κάποιες δοκιμές παίζοντας με τη συχνότητα λήψης. Διαπίστωσα πως αν σκανάρω αντί για την 12324 στην 12332, το AGC ανεβαίνει στο 96-99%, το snr πέφτει ελάχιστα και το κανάλι πλέον λαμβάνεται άψογα !!!

Καμία εξήγηση για το φαινόμενο;
Θα το δοκιμάσω και εγώ να δω γιατι έχω το ίδιο πρόβλημα....αλλά να ηρεμήσει ο καιρός γιατί εδώ και 2 μέρες βρέχει συνέχεια:grinning-smiley-043

Να υποθεσω Φιλιππα οτι δεν ισχυει θεμα αυξημενης συμβατοτητας αμα ταιριαξω τον 800αρη μου με Alps LNB??

Τιποτα που μπορουμε να βρουμε εδω στην Ελλαδα αλλο απο καποιο site εχεις να προτεινεις? Που να εχει γραφτει οτι ειναι απολυτα συμβατο με τον 800αρη λεω..

Αλλο θεμα τωρα.
Επισης θελω να ρωτησω κατι οσους εχουνε ασχοληθει με τον συνδυασμο DM800 και MKV αρχεια.

Περασα μεσα στο folder /media/hdd/movie του 800αρη (στον εξωτερικο σκληρο που ειναι συνδεδεμενος με ESATA δηλαδη) διαφορες ταινιες και σειρες που εχω σε HD για να κανω καποιες δοκιμες. Το βασικο πλανο ειναι να βαλω εναν 800αρη στην κρεββατοκαμαρα που θα επικοινωνει με του σαλονιου τον 800αρη με USB Stick Wireless ωστε να βλεπω απο εκει τα καναλια μου. Περαν αυτου θελω να κανω και mount τον δισκο του fileserver και να βλεπω τα mkv μου με streaming στον 800αρη της κρεββατοκαμαρας..

Δοκιμασα λοιπον σε πρωτη φαση να της παιξω και στο Gemini 3.8 και στο νεο image της nabilo μεσω του σκληρου ωστε να εχω μια πρωτη αποψη. Το αποτελεσμα ηταν ακρως ικανοποιητικο. Μου παιξανε τα 7/10 και μαλιστα με καλη ποιοτητα και κινηση. Στην αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι δεν παιξανε τα αλλα 3. Μετα που το εψαξα λιγο, εχω την εντυπωση οτι δεν παιζει τα rips τα οποια εχουνε DTS ηχο..καπως ετσι το καταλαβα. Μηπως το εχει δοκιμασει κανεις αλλος να το επιβεβαιωσει?

Γρηγόρη, επειδή όπως ειπα εχω φλανταζτο lnb (prime focus πιάτο) δεν μπορω να δοκιμάζω lnb αφού δεν υπάρχουν και πολλά, έτσι δεν έχω δοκιμάσει αλλο πέρα απο αυτό (αλλά τα ινβερτο τα φερνει ο Κεντης, πέρυσι ειχα παρει το 0.4 απο αυτόν, οπότε δες μηπως εφερε και το 0.2-0.3)
Σχετικά με mkv μόνο μία φορά δοκίμασα με τζεμίνι 3.80 και επαιξε κανονικά, δοκιμές σαν τις δικές σου δεν έχω κανει (αλλωστε για mkv και με ελλην. υπότιτλους εχω το dvico 4100).

ok θα το ψαξω απο εκει το Lnb. Ευχαριστω για την απαντηση φιλε.
Οσο για τα mkv κι εγω για dvico ξεκινησα αλλα αμα μου κανει την δουλεια ο 800αρης δεν βλεπω τον λογο να εχω αλλη συσκευη στον χωρο..Ελληνικους υποτιτλους δεν εχω βαλει ποτε ετσι κι αλλιως, μονο αγγλικους βαζω..

Να υποθεσω Φιλιππα οτι δεν ισχυει θεμα αυξημενης συμβατοτητας αμα ταιριαξω τον 800αρη μου με Alps LNB??

Τιποτα που μπορουμε να βρουμε εδω στην Ελλαδα αλλο απο καποιο site εχεις να προτεινεις? Που να εχει γραφτει οτι ειναι απολυτα συμβατο με τον 800αρη λεω..

Αλλο θεμα τωρα.
Επισης θελω να ρωτησω κατι οσους εχουνε ασχοληθει με τον συνδυασμο DM800 και MKV αρχεια.

Περασα μεσα στο folder /media/hdd/movie του 800αρη (στον εξωτερικο σκληρο που ειναι συνδεδεμενος με ESATA δηλαδη) διαφορες ταινιες και σειρες που εχω σε HD για να κανω καποιες δοκιμες. Το βασικο πλανο ειναι να βαλω εναν 800αρη στην κρεββατοκαμαρα που θα επικοινωνει με του σαλονιου τον 800αρη με USB Stick Wireless ωστε να βλεπω απο εκει τα καναλια μου. Περαν αυτου θελω να κανω και mount τον δισκο του fileserver και να βλεπω τα mkv μου με streaming στον 800αρη της κρεββατοκαμαρας..

Δοκιμασα λοιπον σε πρωτη φαση να της παιξω και στο Gemini 3.8 και στο νεο image της nabilo μεσω του σκληρου ωστε να εχω μια πρωτη αποψη. Το αποτελεσμα ηταν ακρως ικανοποιητικο. Μου παιξανε τα 7/10 και μαλιστα με καλη ποιοτητα και κινηση. Στην αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι δεν παιξανε τα αλλα 3. Μετα που το εψαξα λιγο, εχω την εντυπωση οτι δεν παιζει τα rips τα οποια εχουνε DTS ηχο..καπως ετσι το καταλαβα. Μηπως το εχει δοκιμασει κανεις αλλος να το επιβεβαιωσει?

streaming mkv αρχειων μεσο ethernet δεν νομιζω να καταφερεις ουτε με καλωδιο ποσο μαλλον με wireless

Όντος Γρηγόρη δεν παίζει DTS...
και για να παίζει srt πρέπει να είναι σε UTF-8 κωδικοποίηση

streaming mkv αρχειων μεσο ethernet δεν νομιζω να καταφερεις ουτε με καλωδιο ποσο μαλλον με wireless
Θα κανω μια δοκιμη σημερα με καλωδιο εαν καποιο καλο παιδι εδω μεσα μου πει τον τροπο να κανω mount στον 800αρη τον δισκο με τις ταινιες που κανω share. Αυτο σε πρωτη φαση. Εαν δουλεψει αυτο θα κανω και μια δοκιμη μετα με το wireless stick.
Όντος Γρηγόρη δεν παίζει DTS...
και για να παίζει srt πρέπει να είναι σε UTF-8 κωδικοποίηση
Ευχαριστω για την πληροφορηση φιλε μου -bye-

Να ρωτήσω κάτι παιδιά. Μόλις έχω πάρει τον 800 και είμαι καινουργιος στο enigma2 (αναβάθμιση από 7020). Αυτη την στιγμή το μηχάνημα φοράει το newnigma2 και βλέπω κανονικά nova (έχουν περαστεί στο cfg τα κατάλληλα settings). Θέλω να περάσω το Gemini 3.90 που έχω συνηθίσει. Η ερώτηση είναι η εξής: αφότου το περάσω, πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο? π.χ. να κατεβάσω το cccam και το αντίστοιχο cfg? ή παίζει nova κατευθείαν από την μαμά του?
Ευχαριστώ

παρε ενα backup το cfg απο το newnigma περνα το gemini κατεβασε το cccam και το config μετα κανε αντικατασταση το config που μολις κατεβασες με το προηγουμενο που πηρες backup

Απάντηση: Re: Gemini 3.9 Release Enigma2

παρε ενα backup το cfg απο το newnigma περνα το gemini κατεβασε το cccam και το config μετα κανε αντικατασταση το config που μολις κατεβασες με το προηγουμενο που πηρες backup
Αυτό ακριβώς να κάνεις γιατί έτσι όπως θα κατέβει, δεν διαβάζει την κάρτα.

Εχω ακουσει οτι οι καρτες παιζουν καλα με pli αληθευει γιατι το εχουν ξεχαση για τον 800αρη!!!

Εχω ακουσει οτι οι καρτες παιζουν καλα με pli αληθευει γιατι το εχουν ξεχαση για τον 800αρη!!!
Τα Image δεν διαβάζουν τις κάρτες αλλά οι εμουλάτορες και αυτοί είναι κοινοί για όλα τα λογισμικά.

Το λοιπον.

Σε συνεχεια του προηγουμενου μου ποστ καθησα και ασχοληθηκα επιτελους να βγαλω ακρη να κανω mount ενα folder απο τον fileserver μου στον 800αρη. Μιλαμε για folder το οποιο εχει ως επι το πλειστον .mkv αρχεια, και μιλαμε για δοκιμη σε ενσυρματο δικτυο σε πρωτη φαση. Με την βοηθεια των πολυ εξυπηρετικων admin του Nabilosat το καταφερα το mount και εχω καλα νεα και ασχημα νεα.

Δοκιμασα αρκετα αρχεια. Το προβλημα με τα .Mkv αρχεια που εχουνε DTS ηχο οντως ισχυει. Δεν γνωριζω εαν θα βγει καποιο fix γιαυτο στο μελλον. Καταφερα να δω απροβληματιστα οτι 720p ειχα (χωρις DTS ηχο εννοειται) μεχρι περιπου 2-2.5GB. Σε 4.5GB εργα (που ειναι και η πλειοψηφια των rips) το εργο αρχιζει και κανει σπασιματα. Καταφερα και ειδα ευκολα ολες τις σειρες μου (720p) που ειναι γυρω στο 1.5GB το καθε επεισοδιο. Μερικες φορες οταν πας να κανεις FF η Rewind την ακουνε κι αυτα. Το προβλημα πρεπει να ειναι στην μαπα καρτα δικτυου που εχει ο 800αρης.

Αμα προλαβω θα κανω και δοκιμη με usb stick ετσι απο περιεργεια αλλα δεν περιμενω και πολλα πραγματα..

Εγινε λοιπον και η δοκιμη με το wireless usb της D-LINK, το DWL-G122 11/54MBPS USB DONGLE. Το τσιπακι στο εν λογω stick ειναι απο αυτα που ειναι συμβατα και αναφερονται στο Wlan Setup post του nabilosat forum.

Το σεταρισμα του stick στο τελευταιο Image της Nabilo ειναι πανευκολο, δεν πρεπει να μου πηρε πανω απο 30". Η δοκιμη εγινε σε κοντινη αποσταση με το router οποτε το σημα ητανε αρκετα καλο (97%). Δεν μπορω να ξερω τι αποδοση θα ειχα αμα ο δεκτης ητανε σε αλλο δωματιο. Με αυτο το σημα ομως ο δεκτης εκανε τα παντα οπως και με ενσυρματο δικτυο. Ιδια αποτελσματα και με το streaming και με τις αλλαγες καναλιων δλδ που ειχα και με το ενσυρματο δικτυο.

Εχω μια υποψια οτι εαν δοκιμασω ενα πιο γρηγορο stick, ισως καποιο με 802.11n draft μπορει και να πηγαινει καλυτερα απο οτι με την ψωφοκαρτα δικτου του 800αρη..Ιδωμεν.