Γενικές ερωτήσεις

Re: Γενικες ερωτησεις

ρε παιδια γτ ειρωνεια τοσο πια;

ειδα ένα video στο youtube ειχε διπλα διπλα κινητο και dbμπελομετρο...ειχανε 20db διαφορα.

επισης s6 με dbμπελομετρο από μαγαζι πιο μικρη διαφορα γυρω στα 10db...

Η μητέρα φύση σου έδωσε δύο εξαιρετικά όργανα ακριβείας όταν γεννήθηκες. Τα αυτιά σου.

Και το πιο εξελιγμένο λογισμικό στον πλανήτη: την κοινή λογική.

Αν αυτά τα όργανα μέτρησης δε σου φτάνουν για να καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ, όπως περιέγραψες στο αρχικό ποστ, δε θα σε βοηθήσουν ούτε ντεσιμπελόμετρα, ούτε software, ούτε πίνακες με όρια ασφαλείας θορύβου.

Κωστα...τι να κανω με τα ηχεια κ τον ενισχυτη...τι να κρατησω;

Αν κατάλαβα καλά θες ένα ακριβείας ντεσιμπελομετρο για να μετράς στη θέση ακρόασης 90db και να απολαμβάνεις την μουσικουλα σου άνετα για 8 ώρες σωστά? Εμ δεν είναι και τόσο απλό για χιλίους δύο λόγους

Απάντηση: Γενικες ερωτησεις

Νίκο,αν μετρήσεις με το dbμετρο,θα διαπιστώσεις πως μάλλον δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα για στάθμες 90-95db.
Κάντο και με το κινητό,ας μην είναι ακριβείας,θα καταλάβεις για τι μιλάμε.

Ο πίνακας φυσικά αναφέρεται σε θόρυβο και όχι σε μουσική. Σε μουσική και home cinema στην πράξη τα decibel μπορούν να είναι πολύ περισσότερα από 90db αφού όριο θεωρούμε πάντα της κορυφές. Οπόταν ένα καλό σύστημα άνετα πρέπει να ξεπερνά δίχως παραμόρφωση τα 110db. Τώρα ξέρω σε μπέρδεψα ακόμα περισσότερο :)

Αντωνη ακριβως αυτο...πες εναν απο τους χιλιους δυο λογους; :) ναι μας μπερδεψες αντωνης...αλλα καταλαβα τι εννοεις...

Ενταξει σωκρατη...θα το κανω ετσι απλα...εχω δωσει αρκετα χρηματα κ δδν θελω να χαλασει κατι...οποτε θα δω για αρχη εαν στα 90db μπορει να παιζει ανετα.

Α επισης παντου σε ξενα φορουμ φιαβαζω για τα preamp jumpers...οτι δινουν χρωμα κτλ...τοσο πολυ διαφορα;
Τελος εκεινη η εξοδος ειναι για γεφυρωμα με αλλο ενισχυτη;
Εαν ναι τοτε δδν θα χρειαστω στο μελλον να αλλαξω ενισχυτη...θα βαλω εναν ακομα σωστα;

Λοιπόν αν το θέμα είναι οι εντάσεις για πάρτι το παρόν σύστημα απορρίπτεται.

Αν είναι για φυσιολογικές ακροάσεις όχι χαμηλής έντασης 60-70db περίπου είσαι μέσα στα πλαίσια.

Για μεγάλες πολύωρες εντάσεις 80-110db στη θέση ακρόασης, που την υπολογίζω κάπου στα 5-6 μετρά, θα χρειαστείς πολύ πιο δυνατά ίσως και επαγγελματικά μηχανήματα.:music-smiley-004:

Αν είσαι επιεικής και βάλεις το ντεσιμπελομετρο στο 1 μέτρο, τα 90db πιάνεις και με αυτό το σύστημα.[FONT=&quot] Φυσικά μη υπολογίζοντας την παραμόρφωση [/FONT] :flipout:

Last edited:

Καλημέρα. Θελω καποιες απόψεις για τα παρακατω. Εχω στην κατοχη μου τα b&w 685 s2 και έναν nad 326bee μαζι με ifi micro όπως καποιοι ισως να γνωρίζεται.
Γενικοτερα για τα ηχεια μου διαβάζοντας (πολλες φορες η ελειψη εμπειριας σε κανει να μην καταλαβαίνεις το αποτελεσμα και με παραλληλο διαβασμα να σου συμπληρωθει το παζλ) και με την μικρη μου εμπειρία διαπιστωσα ότι γενικοτερα για να παιξουν θελουν εντάσεις. Συχνα πυκνα ψαχνομαι γενικοτερα κατηγορωντας (ισως αδικα) το dac. Στο σπιτι μου εχω 2 καλωδια…. Μεχρι τωρα επαιζα με τα kimber 4pr το οποιο είναι διατομη στα 2mm. Εχω και ένα άλλο απλο καλωδιο στα 2.52.5mm. Στο kimber εχω τρομερη αναλυση (που πολλοι υποστηρίζουν ότι τελικα το καλωδιο ηχου δεν εχει και τοσο διαφορά). Προσωπικα βλεπω διαφορα αρκετη. με το 2.5 αποκταω χαμηλα αλλα η ανάλυση παει περιπατο και παιζω με πιο μεγαλες εντάσεις… Ισως επειδη δεν βγαζουν τοσο τα ψηλα.για την αναλυση δεν ξερω εάν φταιει που το ένα είναι καλυτερο καλωδιο από το άλλο ή εάν είναι καθαρα λογω διατομης. Με το 2mm κυριως σε χαμηλες και μετριες εντασεις δεν ακουω χαμηλες συχνότητες…αλλα παιζει πιο σωστα και στις δυνατες εντάσεις είναι πολύ καλο ενώ στο 2.5 υπαρχει μια θολουρα καπως.
Στο site της kimber ειδα αλλα δυο. Το 4tc και το 4vs που ειναι 2.5mm περίπου. Μπηκα τρυπακι να δοκιμασω ένα από τα δυο…. Πιστευοντας ότι θα χω την αναλυση και τα ωραια ψηλα του 4pr με τα χαμηλα που εχω από το 2.5mm.τι λετε; Ή δεν γινεται αυτά τα δυο να υπάρχουν από ένα καλωδιο;
Τελος εχω κανονισει δοκιμη στον χωρο μου με το ayazi εάν και πλεον ειμαι σιγουρος ότι δεν φταιει αυτό. Αλλα σε μια βελτίωση δεν θα ελεγα όχι.
Τωρα οσο αφορα ηχεια και ενισχυτες θα κατσω ετσι προς το πάρων εφοσον παω να βγαλω καποια ακρη.
Στο μελλον σκεφτομαι να αγορασω τον arcam fmj 39 που μ αρεσε. Απλα δεν θυμάμαι εάν έχει tone controller… ξερει κανεις; Και ετσι θα κατσω ακομα πιο πολυ να απολαυσω τα b&w. Στο τελος να αλλαξω τα ηχεια μου με καποια της ταξεως των 1000… και να παντρευτω τον arcam. Αλλα υπαρχει η περίπτωση να μην ταιριάξει ενας τετοιος ενισχυτης με ηχεία των 1000ευρο;

Απάντηση: Γενικες ερωτησεις

Ποιο ειναι το μήκος των καλωδίων Νίκο;

Πρόταση μου ειναι αντί να αλλάξεις dac αυτά τα λεφτά να τα δώσεις για ενισχυτή με βαττ και ρεύματα και να δεις τι ωραία θα παίζουν τα ηχεια σου. Αν το ένα καλωδιο ειναι "ηλεκτρολογικό" ειναι λογική η διαφορά στον ήχο.

για τον ενισχυτη που λες....δεν τον ζοριζω ....συνηθως το εχω ωρα 8-9...και μαχ ωρα 10....οποτε τι λες ; θα χει τοση διαφορα;

Last edited:

Βασικο χαρακτηριστικο της ορθης και επαρκους οδηγησης δεν ειναι απο audiophile αποψεως η ανεση στο να παιζει σε δυνατες εντασεις...αλλα το να παιζει "γεματα" σε νορμαλ σταθμες ακροασης...δλδ σωστο timing...ατακα, δυναμικα και πλουσιος ηχος...μεγαλη και σωστη σκηνη
Ολα αυτα απο την προσωπικη μου αποψη και για οχι ευαισθητα ηχεια σε σχετικα μεγαλο χωρο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για να συμπληρωσω η πιο ενδεικτικη εμπειρια μου σε ακουστικα της akg k 701 που εχω η επαρκης οδηγηση ισορροπησε πληρως τον χαρακτηρα τους...γεμισε τον ηχο μεσοχαμηλα με αποτελεσμα να γλυκανει τις ουτως η αλλως υπεραναλυτικες υψηλες και επιπροσθετα χαρησε ογκο αλλα και ατακα στος χαμηλες κανοντας την ακροαση απολαυση
Σε καθε αλλη περιπτωση ακουγονται με δυσκολια...με ενοχλητικες υψηλες και ισχνο ακουστικο χαρακτηρα
Οποτε ιδανικα δοκιμη και ακροαση στο χωρο ενισχυτη διπλασιας κατηγοριας τιμης
Μπορει να ειναι και το τελος της συγκεκριμενης αναζητησης αναβαθμισης

μαλιστα......ευχαριστω για τις απαντησεις σας.......

Αλλα στο παρων συστημα για τα καλωδια που αναφερομαι....τι πιστευετε;

Για τα καλωδια δεν μπορω να εχω αποψη γιατι δεν εχω εμπειρια

Το μονο που ξερω ειναι οτι πρεπει να εχεις κατι κατασκευαστικα ορθο για πρακτικους και ουσιαστικους λογους και υπο προυποθεσεις με τα καλωδια μπορεις να κανεις ενα μικρο fine tunning...το οποιο δεν ξερω εαν μετα απο 2 με 3 ακροασεις μπορει επειτα να γινει αντιληπτο

Μαλλον δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να μιλησει για καλωδια

να σαι καλα και σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.