Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

καλά ρε σείς , ο καπνός μέσα στο ασανσερ ενοχλεί κι εμένα που καπνίζω αρειμανίως . Ελεος .

Μα προσωπικώς για τέτοια εξόφθαλμα παραπονιέμαι. Το να επιβάλουμε μία γενική απαγόρευση είναι κατά το αγγλοσαξωνικό λεγόμενο, like shooting butterflies with guns. Όμως και τι να κάνουμε, υπάρχουν αρκετοί δυστυχώς, και όχι ένας και δύο, που δεν λένε να καταλάβουν. Ίσως η αίσθηση του απαγορευμένου να τους δημιουργήσει κάποιες αναστολές, τι να πω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημ

Απ την άλλη όμως, θα έχουν ανοίξουν έτσι κάποιες ακόμα "κερκόπορτες" στο "οργανωμένο" κράτος, στο να αυξήσει "δικαιολογημένα" τους τρόπους ελέγχου της ελεύθερης κατά τ' άλλα βούλησης του ατόμου.

Προσέξτε τα κεκτημένα! Αρκεί να αλλάξουν τίτλο για να χαθούν!

Ελευθερη βουληση και κεκτημενο δικαιωμα ειναι να βλαπτεις τον διπλανο σου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από

Ίσως η αίσθηση του απαγορευμένου να τους δημιουργήσει κάποιες αναστολές
Μπααα...

Οι καπνιστές που θα ήταν σε θέση να έχουν "αναστολές" από κάτι τέτοιο, κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν αυτοί που και τώρα δε χρειάζονται απαγορεύσεις για να σέβονται την ελευθερία του άλλου.
Άρα δώρον άδωρον το μέτρο από αυτή την οπτική γωνία!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος

Ελευθερη βουληση και κεκτημενο δικαιωμα ειναι να βλαπτεις τον διπλανο σου?
Θεωρώ ότι πρέπει να προσπάθησες αρκετά για να μεταφράσεις με αυτόν τον τρόπο τα λεγόμενα μου!
Απ' την άλλη ελπίζω να "προσπάθησες" και όχι να σκέφτεσαι έτσι γενικότερα!

Είναι δυνατόν να εννοώ κάτι τέτοιο;!

Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν και μάλιστα με τη συγκάληψη του κάθε πολίτη ως βασικότερο όπλο τους, να μας κάνουν υποχείρια σε απλά στην αρχή και όλο και σε πιο σύνθετα στην πορεία ζητήματα.
Αντί να ρίξουν το βάρος εκεί που πραγματικά πρέπει δηλαδή στο να γαλουχηθεί ο νέος (και όχι μόνο) πολίτης ώστε να καταλαβαίνει "το γιατί" είναι τελείως ηλίθιο για τον ίδιο (και ενίωτε κακό για τους γύρω του) το να ξεκινήσει το κάπνισμα, κοιτούν με πρόφαση το καλό των "υπολοίπων", να το απαγορεύσουν με τρόπο που θα επιτρέψουν μέτρα παρακολούθησης και αλληλοχαφιεδισμού.

Παράλληλα βέβαια, στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου, ότι πουλιέται γύρω από το κάπνισμα θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερα (και καλά θα κάνει δηλαδή)! Μιλάμε για ελάχιστους από τους πολλούς συνδιασμούς που θα μπορούσα να ανέφερα και που αρχίζουν να "βγάζουν πια μάτι" (σε όσους τουλάχσιτον έχουν ακόμα μάτια...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσμ

Θεωρώ ότι πρέπει να προσπάθησες αρκετά για να μεταφράσεις με αυτόν τον τρόπο τα λεγόμενα μου!
Απ' την άλλη ελπίζω να "προσπάθησες" και όχι να σκέφτεσαι έτσι γενικότερα!

Είναι δυνατόν να εννοώ κάτι τέτοιο;!

Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν και μάλιστα με τη συγκάληψη του κάθε πολίτη ως βασικότερο όπλο τους, να μας κάνουν υποχείρια σε απλά στην αρχή και όλο και σε πιο σύνθετα στην πορεία ζητήματα.
Αντί να ρίξουν το βάρος εκεί που πραγματικά πρέπει δηλαδή στο να γαλουχηθεί ο νέος (και όχι μόνο) πολίτης ώστε να καταλαβαίνει "το γιατί" είναι τελείως ηλίθιο για τον ίδιο (και ενίωτε κακό για τους γύρω του) το να ξεκινήσει το κάπνισμα, κοιτούν με πρόφαση το καλό των "υπολοίπων", να το απαγορεύσουν με τρόπο που θα επιτρέψουν μέτρα παρακολούθησης και αλληλοχαφιεδισμού.

Παράλληλα βέβαια, στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου, ότι πουλιέται γύρω από το κάπνισμα θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερα (και καλά θα κάνει δηλαδή)! Μιλάμε για ελάχιστους από τους πολλούς συνδιασμούς που θα μπορούσα να ανέφερα και που αρχίζουν να "βγάζουν πια μάτι" (σε όσους τουλάχσιτον έχουν ακόμα μάτια...)

Αν παρανοησα γραψε λαθος.......

Ετσι καταλαβα απο τα συνφραζομενα....

με την ζεστη πουχει μην περιμενεις και αναλυτικες διερευνησεις νοηματων.

Πλάκα μας κάνεις Λευτέρη. Ειδικά εσένα δεν σε περίμενα οπαδό των νέων αυτών θεωριών περί μεγάλου κόστους θεραπείας των προβληματικών ( καπνιστές , χοντροί , κ.ο.κ )
-bye-

Μεγάλη κουβέντα, Δημήτρη. Είναι γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες και τα ταμεία έχουν υψηλότερα κόστη λόγω κάποιων πραγμάτων. Οι στατιστικές είναι σαφέστατες. Αυτά τα κόστη πρέπει να τα βγάλουν από κάπου. Και ένα δημόσιο ταμείο μπορεί να διεκδικήσει κάποιο ποσόν από το κράτος, π.χ. από τον φόρο των τσιγάρων.

Η ασφαλιστική όμως έχει τους πελάτες της και κανέναν άλλον. Είτε λοιπόν θα αυξήσει λίγο το ασφάλιστρο σε όλους, άρα και σε εμένα που δεν καπνίζω, είτε περισσότερο σε όσους καπνίζουν. Αν προτιμάς το πρώτο, σε παρακαλώ να πληρώσεις και λίγο από το δικό μου επασφάλιστρο λόγω βάρους.

Εναλλακτικά, μπορεί να πιέσει για απαγόρευση του τσιγάρου, ώστε ούτε εσύ να έχεις πρόβλημα, ούτε αυτή. Δεν είναι πιο δίκαιο αυτό;

Εναλλακτικά, μπορεί να πιέσει για απαγόρευση του τσιγάρου, ώστε ούτε εσύ να έχεις πρόβλημα, ούτε αυτή. Δεν είναι πιο δίκαιο αυτό;
Προφανώς και ΔΕΝ είναι πιο δίκαιο αυτό. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν έχει να κάνει καν με την έννοια περί δικαίου!

Σαν ήθελαν να διασφαλιστούν κάπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές από αυτόν τον παράγοντα (λες και το έχουν ανάγκη δηλαδή αλλά λέμε τώρα), θα μπορούσαν πολύ πιο απλά να διευκρινίζουν στα ασφαλιστήρια τους, ορισμένες (ακόμα) προϋποθέσεις σχετικά με τις συνθήκες κάλυψης του ασφαλιζομένου τους σε περίπτωση που αποδεδειγμένα το πρόβλημα που θα κληθούν να καλύψουν προέρχεται από κάπνισμα. Άρα είτε να μην καλύπτουν σε τέτοια περίπτωση είτε να ζητούν μεγαλύτερα ασφάλιστρα για να καλύψουν και αυτήν την περίπτωση.
Αν εδώ μου πεις "και τι θα φταίει ο παθητικός καπνιστής ως ασφαλιζόμενος;" θα σου πω πως είναι απίστευτα λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που κάτω από πραγματικά πολύ ακραίες συνθήκες παθητικού καπνίσματος έφτασαν στο σημείο να χρειαστούν κάλυψη από ασφαλιστική για κάποιο πρόβλημα υγείας τους. Ε, ένα τόσο μικρό νούμερο στατιστικά λοιπόν, να είσαι σίγουρος ότι ήδη είναι μέσα στις προβλέψεις τους για πιθανές απώλειες κερδών και άρα ήδη το πληρώνει ο καθένας ασφαλιζόμενος.

Προφανώς και ΔΕΝ είναι πιο δίκαιο αυτό. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν έχει να κάνει καν με την έννοια περί δικαίου!

Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά αν απέναντι στην αγενή αδιαφορία κάποιων -δυστυχώς όχι λίγων- καπνιστών, το μόνο μου όπλο είναι η πίεση των ταμείων και των ασφαλιστικών, so be it.

Σαν ήθελαν να διασφαλιστούν κάπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές από αυτόν τον παράγοντα (λες και το έχουν ανάγκη δηλαδή αλλά λέμε τώρα), θα μπορούσαν πολύ πιο απλά να διευκρινίζουν στα ασφαλιστήρια τους, ορισμένες (ακόμα) προϋποθέσεις σχετικά με τις συνθήκες κάλυψης του ασφαλιζομένου τους σε περίπτωση που αποδεδειγμένα το πρόβλημα που θα κληθούν να καλύψουν προέρχεται από κάπνισμα. Άρα είτε να μην καλύπτουν σε τέτοια περίπτωση είτε να ζητούν μεγαλύτερα ασφάλιστρα για να καλύψουν και αυτήν την περίπτωση.

Μα, αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι αυτό ακριβώς αντιστρατεύεται ο Δημήτρης.

Αν εδώ μου πεις "και τι θα φταίει ο παθητικός καπνιστής ως ασφαλιζόμενος;" θα σου πω πως είναι απίστευτα λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που κάτω από πραγματικά πολύ ακραίες συνθήκες παθητικού καπνίσματος έφτασαν στο σημείο να χρειαστούν κάλυψη από ασφαλιστική για κάποιο πρόβλημα υγείας τους.

Έχεις κάποια στοιχεία ή παραπομπή για αυτό; Διότι, αν μιλάς διαισθητικά, εγώ θα πίστευα ακριβώς το αντίθετο.

Έχεις κάποια στοιχεία ή παραπομπή για αυτό; Διότι, αν μιλάς διαισθητικά, εγώ θα πίστευα ακριβώς το αντίθετο.
Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να "αποδείξω" όπως μου ζητάς (και δικαιολογημένα βέβαια) τα λεγόμενά μου και για να μη το "πλατιάσω" άλλο εδώ, θα την "βαφτίσω" κι εγώ ως "διαισθητική" την άποψη μου.
Ωστόσο μιλώντας καθαρά για το ποσοστό των ασφαλιζομένων παγκοσμίως, που αντιμετώπισαν τελικά τέτοιο πρόβλημα υγείας από καθαρά παθητικό κάπνισμα σε σχέση πάντα με το σύνολο των ασφαλιζομένων πάλι παγκοσμίως και που απαίτησαν και ασφαλιστική κάλυψη ιδιωτικά, θα επιμείνω στην "διαισθητική" μου αυτή άποψη!

Εγώ πάλι θα έλεγα, πως αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να καταθέσουν ανοιχτά, τα δικά τους επίσημα αποδεικτικά στοιχεία που να ενισχύουν ικανά και άρα ενδεχομένως να δικαιολογούν αντικειμενικά τις τάσεις επιρροής τους προς τους δημόσιους φορείς για μια τέτοιου τύπου απαγόρευση, θα έπρεπε να είναι οι σχετικές ασφαλιστικές εταιρίες, δεδομένου ότι εκεί πια μιλάμε για άλλου επιπέδου ευθυνών και ιδιωτικών συμφερόντων πάνω στο οτιδήποτε υποστηρίζουν.

Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να "αποδείξω" όπως μου ζητάς (και δικαιολογημένα βέβαια) τα λεγόμενά μου και για να μη το "πλατιάσω" άλλο εδώ, θα την "βαφτίσω" κι εγώ ως "διαισθητική" την άποψη μου.
Ωστόσο μιλώντας καθαρά για το ποσοστό των ασφαλιζομένων παγκοσμίως, που αντιμετώπισαν τελικά τέτοιο πρόβλημα υγείας από καθαρά παθητικό κάπνισμα σε σχέση πάντα με το σύνολο των ασφαλιζομένων πάλι παγκοσμίως και που απαίτησαν και ασφαλιστική κάλυψη ιδιωτικά, θα επιμείνω στην "διαισθητική" μου αυτή άποψη!

Εγώ πάλι θα έλεγα, πως αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να καταθέσουν ανοιχτά, τα δικά τους επίσημα αποδεικτικά στοιχεία που να ενισχύουν ικανά και άρα ενδεχομένως να δικαιολογούν αντικειμενικά τις τάσεις επιρροής τους προς τους δημόσιους φορείς για μια τέτοιου τύπου απαγόρευση, θα έπρεπε να είναι οι σχετικές ασφαλιστικές εταιρίες, δεδομένου ότι εκεί πια μιλάμε για άλλου επιπέδου ευθυνών και ιδιωτικών συμφερόντων πάνω στο οτιδήποτε υποστηρίζουν.

Ήμουν παράδειγμα παθητικού καπνιστή. Εργαζόμουν επί 9 (εννιά) χρόνια στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κάπνιζαν φρικτά πολύ (τόσο που δεν μπορούσα να φορώ φακούς επαφής όπως παλιά) και είχαν´μετά τα πρώτα έξι χρόνια σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες. Ο ακτινολόγος με θεωρούσε κανονικό καπνιστή και στην οκταετία ο πνευμονολόγος μου ζήτησε να κόψω (!!!!) το κάπνισμα για να μην αποκτήσω μόνιμο πρόβλημα υγείας. Φυσικά αποχώρησα από το Πρακτορείο για να σώσω και την υγεία μου. Μπορώ επίσης να φέρω ιατρικές εξετάσεις των παιδιών μου, που γράφουν ότι ενδεχομένως ο αλλεργίες και τα αναπνευστικά τους οφείλονταν σε αυτά που κουβαλούσα εγώ από το Πρακτορείο.

Ο Νόμος δεν επιτρέπει δημόσιους χώρους με καπνίζοντες. Άρα ξεχάστε το κάπνισμα οπουδήποτε εσωτερικά. Το πρόστιμο είναι τόσο αυστηρό που δε θα το ριψοκινδυνεύει κανείς. Έχετε πάει τελευταία προς Αγγλία; Θα καταλάβετε.

Από επίσημες πηγές, ο παθητικός καπνιστής διατρέχει κινδύνους. Αυτό και μόνο αρκεί.

Και ποιά είναι η Αμερικανική Πνευμονολογική Ένωση άμα λάχει να'ούμε;
Τί ξέρουν αυτοί;
Σίγουρα θα τα παίρνουν από τίποτε ασφαλιστικές ρε δικέ μου...
Πιάσε το πακέτο να ανάψω ένα για να ευφρανθώ.....´
Πώς;; Ενοχλώ το διπλανό μου;
Ε να πάει λίγο πιο κει ρε παιδάκι μου....
Αμάν πιά!!!
Τι φασισμός είναι αυτός!!!

......................................................................................................

Ένα σεβαστό ποσοστό καπνιστών συνανθρώπων μας αυτή την στάση έχει , δυστυχώς.

Νομίζω ότι όχι μόνο ε´χει πολύ χειρότερη στάση από αυτή που περιγράφει ο skakinen, αλλά θα χειροτερέψει από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα νεα μέτρα κατά του καπνίσματος.Ξαναλέω:αν εφαρμοστούν...

Στα πλαίσια του ωχαδερφισμού, πηγαίνει μια χαρά το "σιγά μην υπακούσω τους νόμους"...Σε πρόσφατη πρόταση της γυναίκας μου σε καπνιστή που κάπνιζε μέσα στο super market να περάσει έξω, η απάντηση που έλαβε ήταν "γίναμε όλοι ευαίσθητοι"...

Last edited:
Απάντηση: Re: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Και ποιά είναι η Αμερικανική Πνευμονολογική Ένωση άμα λάχει να'ούμε;
Τί ξέρουν αυτοί;
Σίγουρα θα τα παίρνουν από τίποτε ασφαλιστικές ρε δικέ μου...
Πιάσε το πακέτο να ανάψω ένα για να ευφρανθώ.....´
Πώς;; Ενοχλώ το διπλανό μου;
Ε να πάει λίγο πιο κει ρε παιδάκι μου....
Αμάν πιά!!!
Τι φασισμός είναι αυτός!!!

......................................................................................................

Ένα σεβαστό ποσοστό καπνιστών συνανθρώπων μας αυτή την στάση έχει , δυστυχώς.

Δηλαδή οι καπνιστές έχουν συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας???
Οπως και οι Παχύσαρκοι φαντάζομαι πού τρώνε απο τά αμερικάνικα σκουπίδια πού έχουν ανοίξει παντού...
Οσο γιά τίς ασφαλιστικές όσο στοίχημα θές ότι επηρεάζουν αποφάσεις...
Αυτό έρχεται με γοργούς ρυθμούς και στην Ελλάδα μέ τον εξευτελισμό τού Δημόσιου Συστήματος Υγείας...
Υ.Γ.
Μήπως θά μπορούσες να περιγράψεις και τό προφίλ τού αντικαπνιστή(μιά και αποτι φαινεται μια κακή ή καλή συνήθεια χαρακτηρίζει ολόκληρη προσωπικότητα)..
Kαί για να μην το ξαναλέμε...
Συμφωνώ με την απαγορευση σε δημόσιους χώρους αλλά η υποκρισία τού Δυτικού κόσμου σπάει κόκκαλα(φούντα χωρίς καπνό στην Ολλανδία,και πρέζα-κόκα σε ολο τον πολιτισμένο κόσμο πού στηρίζει οικονομίες...........)
Kαι θυμίζω ότι οι καπνιστές έξω πληρωνουν τεράστιο φόρο αγοράζοντας τσιγάρα ,τέτοιον πού υπερκαλύπτει το ιατρικό κόστος...

Κατ´άρχάς να επαναλάβω ότι μιλάμε για τους καπνιστές εκείνους οι οποίοι θεωρούν κεκτημένο (πόθεν άραγε; ) δικαίωμά τους να καπνίζουν οπουδήποτε και άσχετα αν δίπλα τους βρίσκονται άλλοι άνθρωποι.

Το αν κάποιος έχει ένα συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας δεν κρίνεται προφανώς από συγκεκριμένη συμπεριφορά σε συγκεκριμένο τομέα αλλά όπως και να το κάνουμε είναι κάποιο δείγμα.
Εμένα ως άνθρωπο που δεν καπνίζω με ενδιαφέρει τί κάνει ο καπνιστής όταν είναι δίπλα μου σε κλειστό χώρο. Το τί κάνει κατ'ιδίαν και κατά πόσον σκέφτεται τον εαυτό του (ένα δείγμα της προσωπικότητας που λέγαμε) δεν με ενδιαφέρει αφού προφανώς και αυταπόδεικτα δεν ενδιαφέρει τον ίδιο.
Αυτές τις μέρες πέρασα πολλές ώρες στη ''Σωτηρία'' (το νοσοκομείο) λόγω ενός αμελητέου (όπως αποδείχθηκε αφού πρώτα φοβηθήκαμε το χειρότερο), προβλήματος του πεθερού μου.
Το τι γινόταν από κάπνισμα στα μπαλκόνια των θαλάμων δεν περιγράφεται. Θυμίζω ότι μιλάμε για νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος!!
Σχεδόν σε κάθε θάλαμο υπήρχε ένας ή περισσότεροι επισκέπτες οι οποίοι κάπνιζαν κανονικά ακόμη και όταν εμφανώς ο αέρας φύσαγε τον καπνό μέσα στους θαλάμους. Ας σκεφτούμε λοιπόν τη στάση αυτών των ανθρώπων στην καθημερινή ζωή όταν δεν σέβονται την κατάσταση του πάσχοντος φίλου ή συγγενούς τους. Είναι οι άνθρωποι με την (κάπως υπερβολική, χάριν αστεϊσμού) στάση που περιέγραψα στο προηγούμενο μου post.
Και μη μου πει κάποιος ότι περιπτωσιολογώ.
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές δεν διαφωνώ καθόλου. Σαν οικονομικοί κολοσσοί που είναι προφανώς και επηρεάζουν καταστάσεις.

Απάντηση: Re: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Το τί κάνει κατ'ιδίαν και κατά πόσον σκέφτεται τον εαυτό του (ένα δείγμα της προσωπικότητας που λέγαμε) δεν με ενδιαφέρει αφού προφανώς και αυταπόδεικτα δεν ενδιαφέρει τον ίδιο.

Αρα τίθεται θέμα προσωπικότητας.
Υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία πού να συνδέουν το κάπνισμα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας_?
Oπως επίσης υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία πού να αποδεικνύουν οτι ειδικάοι καπνιστές δέν σκέφτονται τον εαυτό τους??
Ποθεν προκύπτουν τέτοιες κατατάξεις στό ανθρώπινο είδος...???
Υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία πού να αποδεικνύουν ότι οι μή-καπνιστές δέν έχουν άλλου είδους εξαρτήσεις ή ´σκέφτονται περισσότερο τον εαυτό τους´ή είναι καλύτεροι άνθρωποι??
Πόθεν προκύπτει ´ανωτερότης´τού είδους τών μή-καπνιστών..?
Yπάρχουν επιστημονικά στοιχεία πού να αποδεικνύουν οτι οι καπνιστές πλένονται λιγότερο,οδηγούν χειρότερα,χτυπάνε τά παιδιά τους καί τίς γυναίκες τους περισσότερο,είναι περισσότερο τεμπέληδες ,κάνουν χρήση τοξικων ουσιών περισσότερη από τούς μή-καπνιστές??
Μπορεί να ´σκέφτομαι τον εαυτό μου´και να πατάω επί πτωμάτων...
Υ.Γ.
Αλλο το να σέβομαι τον συνάνθρωπό μου σέ κάτι πού τον ενοχλεί και άλλο το νά με κατατάσσει ο συνάνθρωπος σέ διαφορετικό τύπο προσωπικότητας μέ κριτήριο τό κάπνισμα...
Σημειώνω ότι τελευταία αναπτύσσεται ένας ιδιότυπος ρατσισμός εναντίον καί τών παχυσάρκων ..
Οντως ο Δυτικός Πολιτισμός θριαμβεύει...................

Σπύρο, μόδα είναι, θα περάσει
Κάποτε υπήρξε ποτοαπαγόρευση, παλιά έλεγαν κάποιοι να μην τρώμε ελαιόλαδο, κάποια χάπια αντισυλληπτικά (τα οποία πουλιόνταν νόμιμα και με την βούλα) ευθύνονταν για χιλιάδες θανάτους, όπως επίσης και χιλιάδες νέα φάρμακα που σήμερα "θεραπεύουν" αλλά αύριο θα βγει κάποιος και θα πει ότι βλάπτουν.
Δεν λέω, δικαίωμα καθενός να πιστεύει ότι θέλει, δικαίωμα του επίσης, εφ' όσον ο καπνός τον ενοχλεί και τον πειράζει να ζητάει να έχει τον χώρο του, αλλά δεν δέχομαι να με χαρακτηρίσει κάποιος ότι επειδή καπνίζω, έχω κάποιο κουσούρι ή έχω διαφορετικά δικαιώματα σαν άνθρωπος.
Όσοι ζείτε στην Αθήνα (δυστυχώς κι εγώ) και γενικά σε μεγάλες πόλεις, έχουμε 7896079867986 διαφορετικά πράγματα να φοβόμαστε μαζί με το τσιγάρο.