Γενική συζήτηση για Nova

ειναι πολυ απλο για το ιντερνετικο και οχι το δορυφορικο. οποιος παει γηπεδο ανοιγει την πλατφορμα εον και βαζει λαιβ και τσεκαρει ποσα δευτερολεπτα ειναι πισω😁

Παπατζα και να εχει επιβεβαιώσει οτι οντως δν υπαρχει καθυστέρηση κ απτο γήπεδο λιγο δυσκολο, για αυτο ειναι το δορυφορικο αλλιως θα δν το έβγαζαν τοσα χρονια θα το εκοβαν.
Φίλε βλέπω συνεχίζεις να επιμένεις. Σου λέω έχει καθυστέρηση περίπου 4 δευτερόλεπτα η νόβα και η κόσμοτε.Αυτό είναι 1000% σίγουρο. Το ίδιο ισχύει παγκοσμίως σε όλες τις πλατφόρμες. Το άμεσο που λένε όλοι είναι σε σχέση με τα ott πακέτα, όχι με την πραγματικότητα.

Last edited:
  • Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Φυσικα και υπαρχει καθυστερηση στο δορυφορικο και μπορεις να το διαπιστωσεις με δυο τροπους,ο ενας ειναι να δεις το ιδιο καναλι απο κεραια και ο αλλος ειναι να βαλεις να δεις ματς τατυτοχρονα απο στοιχηματικη εκει θα καταλαβεις την καθυστερηση

Ενδεικτικά εγώ θα σας πω ότι έτυχε πρόσφατα στον τελικό του Eurobasket βάλαμε σε μαγαζί ταυτόχρονα σε Nova και Cosmote δορυφορικό την ERT1 που είχε εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι και υπήρχε διαφορά 7 δευτερολέπτων τουλάχιστον μεταξύ των 2. Η cosmote ήταν πιο μπροστά, Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.

• Like
Φυσικά και υπάρχει καθυστέρηση και στο δορυφορικό. Πρόσφατα ήμουν στο γήπεδο κι από περιέργεια έβαλα στο κινητό να δω live cosmote app. Ήταν περίπου 30 δευτερόλεπτα η διαφορά. Πιο παλια, είχα βρεθεί σε γήπεδο που έδειχνε η νοβα και είχα παράλληλα προσβαση σε τηλεόραση με δορυφορικό. Η διαφορά ήταν περίπου 5 δευτερόλεπτα. Αυτό έγινε πρίν 5-6 χρόνια, δεν ξερω αν μειώθηκε τώρα.

• Like
Φυσικα και υπαρχει καθυστερηση στο δορυφορικο και μπορεις να το διαπιστωσεις με δυο τροπους,ο ενας ειναι να δεις το ιδιο καναλι απο κεραια και ο αλλος ειναι να βαλεις να δεις ματς τατυτοχρονα απο στοιχηματικη εκει θα καταλαβεις την καθυστερηση
Φιλε το δορυφορικο προφανώς ειναι πανω απο την στοιχηματικη κ απο ολα. Μην λεμε τα αυτονοητα. Κγω ρωταω τοση ωρα αμα ειχε καθυστερηση το δορυφορικο απο το γήπεδο τοτε γτ ειχαν βγαλει απο παλιά το δορυφορικο πακετο νοβα-οτε; Απλα για να κοροϊδεύουν τον κοσμο; Αρα δν υπαρχει καμια καθυστέρηση ουτε απτο γηπεδο για να κρατανε ακομη δορυφορική ληψη κ συνδεση κ πακετα ιδιως η κοσμοτε, η νοβα υποστηριζει ιντερνετ αλλα δν σημαινει πως δν εχει κ δορυφορικο, απλα δν το διαφημίζουν. Αν θες βαζεις παντως eon sat box με πιατο κ εισαι πενα το ευχαριστιεσαι.

Φίλε βλέπω συνεχίζεις να επιμένεις. Σου λέω έχει καθυστέρηση περίπου 4 δευτερόλεπτα η νόβα και η κόσμοτε.Αυτό είναι 1000% σίγουρο. Το ίδιο ισχύει παγκοσμίως σε όλες τις πλατφόρμες. Το άμεσο που λένε όλοι είναι σε σχέση με τα ott πακέτα, όχι με την πραγματικότητα.
Γνώμη σου φιλε μου

Φυσικά και υπάρχει καθυστέρηση και στο δορυφορικό. Πρόσφατα ήμουν στο γήπεδο κι από περιέργεια έβαλα στο κινητό να δω live cosmote app. Ήταν περίπου 30 δευτερόλεπτα η διαφορά. Πιο παλια, είχα βρεθεί σε γήπεδο που έδειχνε η νοβα και είχα παράλληλα προσβαση σε τηλεόραση με δορυφορικό. Η διαφορά ήταν περίπου 5 δευτερόλεπτα. Αυτό έγινε πρίν 5-6 χρόνια, δεν ξερω αν μειώθηκε τώρα.
Εχει μειωθεί αδερφέ μου δν υπαρχει καν καθυστέρηση απο το γήπεδο ουτε απο το οττ προφανώς ουτε απο καμια στοιχηματικη, μα για αυτο τον λογο κρατανε ακόμα δορυφορική ληψη κ πακετο όπως η κοσμοτε απλα η νοβα δν διαφημιζει το δορυφορικο πλεον αλλα μπορεις να βαλεις. Παλια ειχες γηπεδο διπλα σ εβλεπες μεσα κ ειχες κ το δορυφορικο αποκωδικοποιητη ανοιχτό κ πηγαινες 4 δευτερόλεπτα πισω, όμως τωρα εχουν καταργήσει αυτη την πολυ μικρη καθυστέρηση γιατι το να χεις δορυφορικο ειναι σημαντικο για τους ποδοσφαιρομπασκετοφιλους κ δν θελουν απωλειες ουτε τιποτα αλλο. Μονο δορυφορικο παιδια

Μαλιστα, και το πειστικοτατο επιχειρημα...Η μονη χρησιμοτητα του δορυφορικου, ειναι στο να βλεπουμε τουϛ αγωνεϛ ( και καλα... ) σε real time. Ok...

Μαλιστα, και το πειστικοτατο επιχειρημα...Η μονη χρησιμοτητα του δορυφορικου, ειναι στο να βλεπουμε τουϛ αγωνεϛ ( και καλα... ) σε real time. Ok...
Αδερφέ μου δν θα κάτσουμε να μαλώσουμε για αυτο τωρα, σ εξηγώ πως ειναι οντως τα πράγματα, παλια φιλε μου υπηρχε καθυστέρηση 4 δευτερόλεπτα το δορυφορικο απο το γήπεδο, ανοιγες την τβ κ ειχες το γηπεδο μπροστα σ κ οντως υπηρχε αυτο, πλεον έχει καταργηθει για αυτο κ το δορυφορικο εξελίσεται οπως ο eon sat αποκωδικοποιητης κ οι αναμεταδότες της νοβα κ της κοσμοτε γινονται ολο κ πιο καλυτεροι για να μην ξαναυπαρξει αυτη η καθυστέρηση π υπηρχε απο παλια, τωρα βαζεις δορυφορικο ειτε νοβα ειτε οτε κ απολαμβάνεις αυτα π θελεις χωρις να εχεις στο μυαλο σ οτι απτο γήπεδο εισαι πισω, για αυτο τον λογο ειμαστε οσοι είμαστε σε δορυφορικο, αυτο να το ξερεις δν στο παιζω εξυπνος σ λεω απλα το τι πραγματικα ισχυει εχω ψαχτει παρα πολυ για ολο αυτο το θεμα κ πριν κανω αλλαγη απο ιντερνετ σε δορυφορικο ψαχτηκα μεχρι τελους για να δω αν υπαρχει ακομα η παλια καθυστέρηση, κιομως δν υπαρχει κ το μονο παράπονο μ ειναι οτι δν εχουν 4κ ποιοτητα, μακαρι στο μελλον επειδη προφανώς θα ειναι ολα ακριβα καμερες κτλπ, να γινουν ολα τα δορυφορικά καναλια 4κ εκει θα ειναι κ γαμω..

Συμφωνούμε οτι το δορυφορικό υπερέχει ακόμη στα live γεγονότα, είναι πιο σταθερό και η νόβα έχει καλή εικόνα. Αλλα διαφωνούμε στα υπόλοιπα. Ποτέ δεν μπορεί να μηδενιστεί πρακτικά η καθυστέρηση. Δεν μπορείς να βλέπεις κάτι τόσο άμεσα όσο το ανθρώπινο μάτι όταν περνάει απο επεξεργασία. Το οτι είχαν απο παλιά δορυφορικό δε λέει κάτι. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή, είναι πιο άμεσο απο το ott που υπάρχει τώρα (τότε δεν υπήρχε) και πολύ πιο σταθερό. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει

• Like
Αδερφέ μου δν θα κάτσουμε να μαλώσουμε για αυτο τωρα, σ εξηγώ πως ειναι οντως τα πράγματα, παλια φιλε μου υπηρχε καθυστέρηση 4 δευτερόλεπτα το δορυφορικο απο το γήπεδο, ανοιγες την τβ κ ειχες το γηπεδο μπροστα σ κ οντως υπηρχε αυτο, πλεον έχει καταργηθει για αυτο κ το δορυφορικο εξελίσεται οπως ο eon sat αποκωδικοποιητης κ οι αναμεταδότες της νοβα κ της κοσμοτε γινονται ολο κ πιο καλυτεροι για να μην ξαναυπαρξει αυτη η καθυστέρηση π υπηρχε απο παλια, τωρα βαζεις δορυφορικο ειτε νοβα ειτε οτε κ απολαμβάνεις αυτα π θελεις χωρις να εχεις στο μυαλο σ οτι απτο γήπεδο εισαι πισω, για αυτο τον λογο ειμαστε οσοι είμαστε σε δορυφορικο, αυτο να το ξερεις δν στο παιζω εξυπνος σ λεω απλα το τι πραγματικα ισχυει εχω ψαχτει παρα πολυ για ολο αυτο το θεμα κ πριν κανω αλλαγη απο ιντερνετ σε δορυφορικο ψαχτηκα μεχρι τελους για να δω αν υπαρχει ακομα η παλια καθυστέρηση, κιομως δν υπαρχει κ το μονο παράπονο μ ειναι οτι δν εχουν 4κ ποιοτητα, μακαρι στο μελλον επειδη προφανώς θα ειναι ολα ακριβα καμερες κτλπ, να γινουν ολα τα δορυφορικά καναλια 4κ εκει θα ειναι κ γαμω..
Το να είσαι 3-4-5 δευτερόλεπτα πίσω δε λέει και κάτι. Εκτός αν μένεις διπλα σε γήπεδο 🤣

• Like
Συμφωνούμε οτι το δορυφορικό υπερέχει ακόμη στα live γεγονότα, είναι πιο σταθερό και η νόβα έχει καλή εικόνα. Αλλα διαφωνούμε στα υπόλοιπα. Ποτέ δεν μπορεί να μηδενιστεί πρακτικά η καθυστέρηση. Δεν μπορείς να βλέπεις κάτι τόσο άμεσα όσο το ανθρώπινο μάτι όταν περνάει απο επεξεργασία. Το οτι είχαν απο παλιά δορυφορικό δε λέει κάτι. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή, είναι πιο άμεσο απο το ott που υπάρχει τώρα (τότε δεν υπήρχε) και πολύ πιο σταθερό. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει
Εχει μηδενιστεί φιλε μου για αυτο το λεω αλλιως δν θα καθομουνα να απανταω, δν υπαρχει κ λογος να γινονται τέτοιες διαφωνίες, ο καθενας πιστευει ο,τι θελει κ οπως το θελει.

Το να είσαι 3-4-5 δευτερόλεπτα πίσω δε λέει και κάτι. Εκτός αν μένεις διπλα σε γήπεδο 🤣
Αφου η καθυστέρηση ειναι μηδενική, το δορυφορικο ειναι υπεράνω ολων κ πανω απτο στοιχημα, κ πανω απτο οττ κ πανω απτο γήπεδο, εχω ψαχτει πολυ καλυτερα να ξερεις.

Κοιτα, σε ΕΝΑ πραγμα εχειϛ δικιο... Ειναι κριμα να " μαλωνουμε " γι' αυτο...
Και μια συμβουλη, αν θεϛ βεβαια... τζαμπα χαλαϛ τον χρονο σου...
Ειναι σα να σου γραφω... 2 σφαιρεϛ φευγου απο το ιδιο σημειο, την ιδια στιγμη... Η μια ακολουθει ευθεια πορεια, ενω η αλλη κανει 5-6 εξοστρακισμουϛ και παρ' ολ' αυτα... φτανουν στον ιδιο στοχο, την ιδια στιγμη... o_Oo_Oo_O

Α χα... " κ πανω απτο γηπεδο ", εεε...;

Αφου η καθυστέρηση ειναι μηδενική, το δορυφορικο ειναι υπεράνω ολων κ πανω απτο στοιχημα, κ πανω απτο οττ κ πανω απτο γήπεδο, εχω ψαχτει πολυ καλυτερα να ξερεις.
Ναι προφανωϛ και εχει μαντικεϛ ικανοτητεϛ η δορυφορικη μεταδοση και δειχνει αυτο που θα γινει στα δευτερολεπτα που μεσολαβουν απο το uplink του σηματοϛ, να γινει η κωδικοποιηση και η αποκωδικοποιηση για να το δειϛ στην τηλεοραση σου. Αν δε γνωριζουμε καλο ειναι να σωπαινουμε. Εκτοϛ αν πιστευουμε σε υπερφυσικεϛ δυναμειϛ και παραφυσικα φαινομενα...

• Like
Το ειχα δοκιμάσει πριν λίγους μήνες (κάπου έκανα post αλλά δεν το βρίσκω τώρα), η καθυστέρηση Cosmote OTT με επίγεια ψηφιακή στο Mega είναι 7 δευτερόλεπτα ακριβώς, δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς με EON IPTV και δορυφόρο

Όποιος έχει δορυφορική ΕΟΝ έχει πρόσβαση και σε ΕΟΝ IPTV αν δεν κάνω λάθος, ας τσεκάρει την καθυστέρηση ανοίγοντας τη δορυφορική ΕΟΝ στην τηλεόραση και την ιντερνετικη ΕΟΝ σε ένα laptop το μεσημέρι στην εκπομπή του ευαγγελατου στο Mega, κάτω δεξιά έχει την ώρα με δευτερόλεπτα οπότε μπορεί εύκολα να φανεί ακριβώς πόση είναι η καθυστέρηση

Απορώ τι καθόμαστε και συζητάμε. Ακόμα και η εικόνα στη γιγαντοοθόνη μέσα στο γήπεδο έχει καθυστέρηση. Πριν καν πάει στη συνδρομητική πλατφόρμα.

• Like
Απορώ τι καθόμαστε και συζητάμε. Ακόμα και η εικόνα στη γιγαντοοθόνη μέσα στο γήπεδο έχει καθυστέρηση. Πριν καν πάει στη συνδρομητική πλατφόρμα.
Προφανώς η σύγκριση γίνεται μεταξύ των 3 τύπων μεταδόσεων, επίγεια Digea, δορυφορική Nova/Cosmote, IPTV Nova/Cosmote, όχι με το να είσαι μέσα στο γήπεδο live

• Like
Ο καθενας ξαναλεω μπορει να λεει ο,τι θελει, η αλήθεια ειναι ότι όποιος εχει δορυφορικο, σωστη κ ακριβής ληψη χωρις καμία απολύτως απωλεια σηματος και χωρις κανενα εμποδιο, βλεπει χωρις καμια καθυστέρηση απο το γήπεδο κ απο τα άλλα. Μην το συζητάμε αλλο ο καθε ενας διαβαζει κ κτ διαφορετικό.