Γενική συζήτηση για Nova

Το ειχα δοκιμάσει πριν λίγους μήνες (κάπου έκανα post αλλά δεν το βρίσκω τώρα), η καθυστέρηση Cosmote OTT με επίγεια ψηφιακή στο Mega είναι 7 δευτερόλεπτα ακριβώς, δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς με EON IPTV και δορυφόρο

Όποιος έχει δορυφορική ΕΟΝ έχει πρόσβαση και σε ΕΟΝ IPTV αν δεν κάνω λάθος, ας τσεκάρει την καθυστέρηση ανοίγοντας τη δορυφορική ΕΟΝ στην τηλεόραση και την ιντερνετικη ΕΟΝ σε ένα laptop το μεσημέρι στην εκπομπή του ευαγγελατου στο Mega, κάτω δεξιά έχει την ώρα με δευτερόλεπτα οπότε μπορεί εύκολα να φανεί ακριβώς πόση είναι η καθυστέρηση
Eon μεσω δορυφορου σε συγκριση με Eon OTT ειναι 12 δευτερόλεπτα

• Like
Reactions: Hacker?pcs
στο λένε τόσοι ότι υπάρχει διαφορά... Λοιπόν έχω δορυφορικό νόβα και μένω δίπλα στο γήπεδο της τούμπα... τα γκολ ακούγονται 3 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Όταν παίζει ο παοκ κι εγώ παρακολουθώ άλλον αγώνα μόλις ακούσω τις φωνές των φιλάθλων το γυρνάω στο κανάλι και βλέπω σε "ζωντανή" μετάδοση το γκολ

στο λένε τόσοι ότι υπάρχει διαφορά... Λοιπόν έχω δορυφορικό νόβα και μένω δίπλα στο γήπεδο της τούμπα... τα γκολ ακούγονται 3 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Όταν παίζει ο παοκ κι εγώ παρακολουθώ άλλον αγώνα μόλις ακούσω τις φωνές των φιλάθλων το γυρνάω στο κανάλι και βλέπω σε "ζωντανή" μετάδοση το γκολ
Επειδή μου το λενε τοσοι δν σημαινει οτι ειναι κ το σωστο, εχω ρωτησει ειδικους π ειναι μεσα σ αυτα κ μ χουν πει ξεκαθαρα δν εχεις καμια καθυστέρηση πλεον. Με τουσ παλιούς δεκτες της νοβα κ της κοσμοτε προφανως κ θα χεις, με eon sat κ τον hybrid της κοσμοτε δν εχεις καμια απωλεια πουθενα.

άρα εγώ που είμαι δίπλα στο γήπεδο δεν ξέρω... οκ. Αυτοί για να πουλήσουν θα σου πουν ότι όχι μόνο δεν έχεις καθυστέρηση αλλά τα βλέπεις και πριν γίνουν.
Δν ειπε κανεις αυτο που αναφερεις, δν παω να αλλαξω κανενος την γνώμη απλα εγω ξερω κατι αλλο κ το αναφερω. Κ επισης εχω κ δορυφορικο eon sat σε ταρατσα για αυτο μιλάω αλλιως δν θα ανοιγα αυτη την συζήτηση.

Μιας κι ο φίλος " το τερμάτισε ", με το ακόλουθο ( υπογραμμισμένο )...
Αφου η καθυστέρηση ειναι μηδενική, το δορυφορικο ειναι υπεράνω ολων κ πανω απτο στοιχημα, κ πανω απτο οττ κ πανω απτο γήπεδο, εχω ψαχτει πολυ καλυτερα να ξερεις.
( Εν ολίγοις γράφει, σύμφωνα με το παράδειγμά μου... ότι η σφαίρα που εξοστρακίζεται, φτάνει στον στόχο πριν καν φύγει από την αρχική της θέση... :oops::oops::oops:... )

Ας " το τερματίσω " κι εγώ...
( Αν και, αυτό που θα γράψω είναι καθόλα αληθές. )
ΤΙΠΟΤΑ. Απολύτως τίποτα δεν το ζούμε σε real time!
Ακόμη κι όταν βλέπουμε κάτι, το οτιδήποτε, δια ζώσης... πάλι " κάτι χάνουμε "!
Ναι, δε χάνουμε mili...
Ούτε micro...
Δεν ξέρω καν, αν χάνουμε και nanoseconds...
Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ, " κάτι χάνουμε "!
Το ποσό ( κι όχι το εάν... ) χάνουμε, εξαρτάται από το σε τι " βάθος " βρίσκεται αυτό το κάτι, στο οποίο εστιάζουν τα μάτια μας ανά πάσα στιγμή!
Και, για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που μόλις έγραψα...
1758359926943.png

Μιας κι ο φίλος " το τερμάτισε ", με το ακόλουθο ( υπογραμμισμένο )...

( Εν ολίγοις γράφει, σύμφωνα με το παράδειγμά μου... ότι η σφαίρα που εξοστρακίζεται, φτάνει στον στόχο πριν καν φύγει από την αρχική της θέση... :oops::oops::oops:... )

Ας " το τερματίσω " κι εγώ...
( Αν και, αυτό που θα γράψω είναι καθόλα αληθές. )
ΤΙΠΟΤΑ. Απολύτως τίποτα δεν το ζούμε σε real time!
Ακόμη κι όταν βλέπουμε κάτι, το οτιδήποτε, δια ζώσης... πάλι " κάτι χάνουμε "!
Ναι, δε χάνουμε mili...
Ούτε micro...
Δεν ξέρω καν, αν χάνουμε και nanoseconds...
Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ, " κάτι χάνουμε "!
Το ποσό ( κι όχι το εάν... ) χάνουμε, εξαρτάται από το σε τι " βάθος " βρίσκεται αυτό το κάτι, στο οποίο εστιάζουν τα μάτια μας ανά πάσα στιγμή!
Και, για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που μόλις έγραψα...
View attachment 257955
ρε φιλε οσο κ να ειρωνευεσαι κατσε πιστευε οτι εχεις καθυστερηση απο το γηπεδο, εγω σ ειπα κατι π ισχυει δν θα συνεχισω καθιστε εσεις με το δικο σας σκεπτικο. τις αναλυσεις καντες αλλου

Δεν ειρωνεύομαι καθόλου.
Απλώς απάντησα με μία ακρότητα ( η οποία όμως " στέκει " ), σε μια δικιά σου ακρότητα ( που δε " στέκει " ).

Δεν ειρωνεύομαι καθόλου.
Απλώς απάντησα με μία ακρότητα ( η οποία όμως " στέκει " ), σε μια δικιά σου ακρότητα ( που δε " στέκει " ).
Για σενα δν στεκει, για αυτους που ξερουν τεχνικά τι γινεται ασε να στεκει.

Τι να γράψω, ίσως πρέπει να ξαναγραφτούν τα βιβλία της Φυσικής... ( Κι αυτό ναι, είναι ειρωνεία... )

Τι να γράψω, ίσως πρέπει να ξαναγραφτούν τα βιβλία της Φυσικής... ( Κι αυτό ναι, είναι ειρωνεία... )
Οσο κ να ειρωνευεσαι εσυ εκτιθεσαι οχι εγω, αμα δν γνωριζεις μην απαντας

Έχεις δίκιο, εκτίθεμαι... Στο ότι προσπαθώ να επικρατήσει η λογική...
Κι άλλη μια συμβουλή... Καλό είναι να μη " στεκόμαστε " στη γνώμη κάποιου, ακόμη και ειδικού, και να την " υιοθετούμε με κλειστά μάτια "... Ιδίως, αν αυτή η γνώμη αψηφά τη λογική...

Έχεις δίκιο, εκτίθεμαι... Στο ότι προσπαθώ να επικρατήσει η λογική...
Κι άλλη μια συμβουλή... Καλό είναι να μη " στεκόμαστε " στη γνώμη κάποιου, ακόμη και ειδικού, και να την " υιοθετούμε με κλειστά μάτια "... Ιδίως, αν αυτή η γνώμη αψηφά τη λογική...
Απο την στιγμη π ειναι ειδικος πιστεψεμε εμεις δν ειμαστε πιο εξυπνοι απο αυτον οταν εχει περασει χρονια πανω σ αυτο.

Αν ήμουν τεχνικός της ΝΟΒΑ και σου έλεγα "σίγουρα" το ΑDSL έως 24mbs είναι ακριβώς 24mbs πάντα, θα με πίστευες; Ο τεχνικός της ΝΟΒΑ μπορεί να σου λέει κουβέντες "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", για να πουλήσει προϊόν και εμπιστοσύνη στον πελάτη. Η λογική τι λέει;

Παρόλα αυτά, σίγουρα, το δορυφορικό σε ζωντανή μετάδοση, είναι καλύτερο από ΟΤΤ.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Κοιτα, τα πραγματα ειναι απλα, αν θελεις να σε πιστεψουμε ( καθως, δεν ειμαι ο μονος... Αντιθετως, εισαι ο μονος. ), κατι που τοσο μανιωδως προσπαθεις, γραψε απτες αποδειξεις κι οχι αλλα " λογια "... απο οπου κι αν προερχονται αυτα...

Προφανώς η σύγκριση γίνεται μεταξύ των 3 τύπων μεταδόσεων, επίγεια Digea, δορυφορική Nova/Cosmote, IPTV Nova/Cosmote, όχι με το να είσαι μέσα στο γήπεδο live
Εσυ, σωστα τα γραφεις!
Ελα που, ο φιλος ισχυριζεται με βεβαιοτητα, καθως του το ειπαν οι τεχνικοι της οποιας συνδρομητικης εταιρειας, οτι η δορυφορικη μεταδοση δεν εχει απολυτως καμια καθυστερηση, σε σχεση με το real time. Δηλαδη, με το να εισαι μεσα στο γηπεδο live...

Ναι ο καθενας φιλε μου μπορει να λεει ο,τι θέλει προφανώς αλλα οταν μ λενε τεχνικοι της νοβα οτι δν υπαρχει καμια καθυστέρηση ουτε απτο γηπεδο μαλλον ξερουν κάτι παραπάνω απο μας, δν διαβάζουμε παντα την φυσική, οι τεχνικοί είναι αυτοι που γνωριζουν.
Εννοείται πως κάνουν συνέχεια λάθη. Είναι εύκολο να το δεις με τα μάτια σου. Βάλε ένα κανάλι (ας πούμε τον Άλφα) από δορυφόρο και ταυτόχρονα σε άλλη τηλεόραση από DIGEA. Και θα δεις πως απλά σου είπε αυτό που ήθελες να ακούσεις.

Βασικά, είναι δεδομένο πως σου είπε αρλούμπες γιατί όσοι μας βλέπεις και επιμένουμε είχαμε (ή έχουμε) χρόνια δορυφορικό και στα ματς που έδειχνε κανάλι της Cosmote ή της Nova και ταυτόχρονα η Digea (για παράδειγμα Champions League) ακούγαμε πρώτα τις φωνές από τα καφενεία και μετά βλέπαμε τη φάση.

Μην επιμένεις επειδή κάποιος τεχνικός σου είπε κάτι. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: κάποτε η Nova μέσω δορυφόρου είχε ήχο 5.1 σε συγκεκριμένα κανάλια. Κάποια στιγμή άκουγα stereo και είχα καλέσει το τεχνικό τμήμα. Μου πρότειναν να κάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το είχα κάνει, χωρίς αποτέλεσμα. Τηλεφωνούσα πάλι και επέμεναν πως κάτι κάνω λάθος. Μη στα πολυλογώ, είχαν καταργήσει τον πολυκάναλο ήχο και στο τεχνικό τμήμα όχι μόνο δεν είχαν ιδέα, δεν έμπαιναν καν στον κόπο να το τσεκάρουν όταν επέμενα αναφέροντάς τους πως είχα κάνει και εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Το "καμιά καθυστέρηση" δεν ισχύει ούτε καν σε μεταδόσεις μέσω κεραίας. Πόσω μάλλον μέσω δορυφόρου.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ