Γενική συζήτηση περί iTunes...

H αναφορα παραδοσης παντως, δεν αναφερεται σχεδον πουθενα εκτος απο μας...
Στα ξενα φορουμ , πολυ λιγο ενοχλει το συγκεκριμενο feature.
Οσον αφορα το itunes , δεν σας βολευει επειδη μαλλον το δουλευετε σε pc και δεν εχει το ιδιο inergration με αλλα προγραμματα οπως στο mac.
Επιμενω παντως , οτι αν ασχοληθειτε λιγο μαζι του, θα το αγαπησετε !!!-bye-

Εγω τουλαχιστον το θεωρω βασικο πλεονεκτημα και οχι μειονεκτημα.

Έχω την αίσθηση ότι σε πολλές άλλες χώρες η αναφορά παράδοσης χρεώνεται από τον πάροχο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι δημοφιλής.

Όσο για το iTunes.... είναι ο βασικός λόγος που δε χρησιμοποιώ το iPhone ως ipod... δυστυχώς δε θα καταφέρω ποτέ να εναρμονίσω τη λογική μου με τη δική του... κι αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, θα έχω χάσει την ικανότητα να λειτουργώ οποιοδήποτε άλλο λογικό σύστημα.... :D:D:argue:

Απάντηση: iOS 4 : το νέο iphone λειτουργικό

Το itunes είναι το ίδιο κ στις δύο πλατφόρμες, απλά ο συνδυασμός itunes + mac os x είναι καλύτερος λόγω ιδίας λογικής.

Από εκεί κ πέρα όμως, το iTunes είναι ένα πρόγραμμα που αν το μάθεις τότε είναι πανεύκολο να το χρησιμοποιείς.

Re: iOS 4 : το νέο iphone λειτουργικό

Βρε σεις, το λέμε χρόνια τώρα.. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορούμε να το μάθουμε. Το πρόβλημα είναι ότι μας αναγκάζει να ξανα-τακτοποιήσουμε τη συλλογή από μουσική που έχουμε φάει κυριολεκτικά (πλέον) 13 χρόνια να φτιάξουμε και οργανώσουμε.

Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Είναι τρελή σπατάλη χρόνου, για να πετύχουμε συμβατότητα με μια κλειστή πλατφόρμα.

Συμφωνώ ότι για νέους χρήστες ή για χρήστες με μικρές συλλογές είναι σκέτη απόλαυση, αλλά στους "παλιούς" φαίνεται σαν κακόγουστο αστείο.

Συμφωνώ με τον συνονόματο προλαλήσαντα.. απλά απαράδεκτο να σε αναγκάζει to do it their own way...

Συμφωνω. Αν εχεις ηδη οργανωμενη συλλογη, "την εκατσες την βαρκα"...

Αν το έκανες πριν χρόνια με τον σωστό τρόπο, τώρα δεν θα είχες προβλήματα !!! :flipout:

το "My way or the highway" το οριζουμε εμεις ομως και οχι ο stevακος με την κομπανια του.

το itunes το ανοιγω μονο για συγχρονισμο επαφων, μουσικες στο manually αλλα δε μπαινω ποτε στον κοπο.... αρνουμαι να μπω στην διαδικασία -καλα να παθω- too old to rocK n roll που λενε... :grandpa:

το "My way or the highway" το οριζουμε εμεις ομως και οχι ο stevακος με την κομπανια του.

το itunes το ανοιγω μονο για συγχρονισμο επαφων, μουσικες στο manually αλλα δε μπαινω ποτε στον κοπο.... αρνουμαι να μπω στην διαδικασία -καλα να παθω- too old to rocK n roll που λενε... :grandpa:

Μην τσιμπάς βρε...:grinning-smiley-043 -bye-

Εγω παντως, ακομη δε καταλαβαινω τι σας προβληματιζει...
Πως εχεις δηλ. τακτοποιησει τη μουσικη σου και δε μπορεις να το κανεις στο itunes?
Κι εγω σε φακελους εχω τη μουσικη μου, και ακριβως την ιδια δομη εχω και στο itunes .
Που ειναι το προβλημα ?
Το itunes και τωρα και το iphone υποστηριζουν φακελους και υποφακελους... τι αλλο θελεις δηλ.

Βρε Γιάννη έχω ήδη φακέλους στο file system μου, γιατί να κάτσω να τους ξαναφτιάξω στο iTunes? Γιατί να ρισκάρω την αλλαγή των tags από το iTunes? Γιατί να αναγκαστώ να βάλω tags σε πάμπολλα αρχεία που δεν έχουν, ώστε να τα δει σωστά το iTunes (και να μην τα βάλει όπου να' ναι); Γιατί να αναγκαστώ να μετατρέψω τα άπειρα FLAC μου σε ένα φορμά που υποστηρίζει μόνο η Apple? Γιατί να επιτρέψω στο iTunes να μετακινήσει τα αρχεία μου σε ένα παρανοϊκό directory structure (Artist -> Album -> Song) το οποίο δεν αλλάζει, και αν το αρχείο δεν έχει tag να το ρίξει σε έναν άσχετο φάκελο;

Γιατί όλα αυτά; Τι θα κερδίσω; Μια χαρά οργανωμένη συλλογή έχω αυτή τη στιγμή..

Το Squeezebox μου αλήθεια γιατί δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, και με αφήνει να δω κανονικά directory structure και να κάνω ότι θέλω;

Γιατί τα γράφουμε αυτά εδώ, στο νήμα του iOS 4? :p

Απάντηση: Re: iOS 4 : το νέο iphone λειτουργικό

Βρε Γιάννη έχω ήδη φακέλους στο file system μου, γιατί να κάτσω να τους ξαναφτιάξω στο iTunes? Γιατί να ρισκάρω την αλλαγή των tags από το iTunes? Γιατί να αναγκαστώ να βάλω tags σε πάμπολλα αρχεία που δεν έχουν, ώστε να τα δει σωστά το iTunes (και να μην τα βάλει όπου να' ναι); Γιατί να αναγκαστώ να μετατρέψω τα άπειρα FLAC μου σε ένα φορμά που υποστηρίζει μόνο η Apple? Γιατί να επιτρέψω στο iTunes να μετακινήσει τα αρχεία μου σε ένα παρανοϊκό directory structure (Artist -> Album -> Song) το οποίο δεν αλλάζει, και αν το αρχείο δεν έχει tag να το ρίξει σε έναν άσχετο φάκελο;

Γιατί όλα αυτά; Τι θα κερδίσω; Μια χαρά οργανωμένη συλλογή έχω αυτή τη στιγμή..

Το Squeezebox μου αλήθεια γιατί δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, και με αφήνει να δω κανονικά directory structure και να κάνω ότι θέλω;

Γιατί τα γράφουμε αυτά εδώ, στο νήμα του iOS 4? :p

Η ιδεα του itunes στηριζεται κυρίως οτι εχεις στον καταλογο σου οτι εχεις αγοράσεις απο εκεί οποτε ολα αυτόματα ειναι τζάμι τακτοποιημένα όμορφα και ωραία δίχως να χρειάζεται να
κάνεις τιποτα! right?

ΑM ΔΕ! δεν αγοραζουμε απο itunes........ οπότε..

Λάθος !

Υποστηρίζει πανεύκολα κ γρήγορα οτιδήποτε έχεις γενικά στον υπολογιστή σου, χωρίς μάλιστα να το γράψεις στην βιβλιοθήκη του, ορίζοντάς του μόνο που βρίσκονται τα αρχεία.

Λάθος !

Υποστηρίζει πανεύκολα κ γρήγορα οτιδήποτε έχεις γενικά στον υπολογιστή σου, χωρίς μάλιστα να το γράψεις στην βιβλιοθήκη του, ορίζοντάς του μόνο που βρίσκονται τα αρχεία.

Ισως να μην το έθεσα εγω σωστα, φυσικά και το κανει αυτο που λες, ομως νομίζω στηθηκε με βαση την ηλεκτρονικη αγορά και ταυτοχρονα την ομαδοποιηση και καταχωρηση (πιθανώς και ελεγχο) στον Η/Υ με ομοιο τρόπο.

Οι πρωτες εκδοσεις itunes ποσο βολικες ηταν σε αυτο το ζήτημα των "εξωτερικων" mp3? Mηπως αυτες οι "ελευθεριες" ηρθαν λιγο αργότερα?

Last edited:
Τώρα το έκανες πιο κατανοητό...

Κ ναι οι 1ες εκδόσεις του itunes, πριν πολλά όμως χρόνια, όχι πριν 2-3 χρόνια, αλλά αρκετά παλιότερα, "ζορίζονταν" για να δουν άλλης πηγής τραγούδια.

Τώρα τα πράγματα είναι πιο "άνετα".

Kαλα, πριν μερικα χρονια δεν υπηρχαν καν mp3 players οταν εβγαλε η Apple to ipod.

Τι συζηταμε τωρα... αυτη τη στιγμη ειναι υποθεση λιγης ωρας να κατσεις και να φτιαξεις ομορφα τη συλλογη σου.
Δεν σου αλλαζει τιποτα το Itunes, ουτε tags κλπ ... φαινεται οτι δεν κατεχεις το αθλημα.

Δεν χρειαζεται να μετακινησει κανενα αρχειο, με καμια δομη... κοιταξε στα settings και θα δεις την επιλογη.

Τις δικες του πληροφοριες (ονοματα, εικονες artwork κλπ) τις φυλαει σε εξωτερικα αρχεια , δεν πειραζει τα mp3.

Ειναι και η αισθητικη στη μεση, θελουμε να τα εχουμε ολα σε ενα... νοικοκυρεμενα (και ομορφα).
Η αισθητικη επαιζε παντα ρολο στην Apple και στη ζωη μας επισης.:grinning-smiley-043

ΥΓ. καλο θα ητανε, οταν μιλαμε για κατι το οποιο δεν ξερουμε , να ρωταμε .... γιατι δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις !-bye-

Last edited:
Kαλα, πριν μερικα χρονια δεν υπηρχαν καν mp3 players οταν εβγαλε η Apple to ipod.

Σιγά μην ήταν και η πρώτη που έβγαλε MP3 player.. Στην αρχή δεν έπαιζε καν MP3s!! :flipout:

Τι συζηταμε τωρα... αυτη τη στιγμη ειναι υποθεση λιγης ωρας να κατσεις και να φτιαξεις ομορφα τη συλλογη σου.

Λίγης ώρας;?!
Κατάλαβα.. Δεν έχεις μουσική συλλογή.

Δεν σου αλλαζει τιποτα το Itunes, ουτε tags κλπ ... φαινεται οτι δεν κατεχεις το αθλημα.

Δεν χρειαζεται να μετακινησει κανενα αρχειο, με καμια δομη... κοιταξε στα settings και θα δεις την επιλογη.

Αν εννοείς το manually manage my files, το δοκίμασα παλιότερα.. δεν είναι βολικό. Για παράδειγμα, αν μετακινήσεις έναν φάκελο, το καταλαβαίνει το iTunes?

Αν το αφήσεις στο auto, παίρνει τα αρχεία σου και τα ταξινομεί σε φακέλους όπως έγραψα παραπάνω.. μπάχαλο..

Τις δικες του πληροφοριες (ονοματα, εικονες artwork κλπ) τις φυλαει σε εξωτερικα αρχεια , δεν πειραζει τα mp3.

Αυτό δεν το είχα προσέξει. Αν ισχύει, ακόμα χειρότερα! Δηλαδή κάνεις που κάνεις τη μανούρα και φτιάχνεις ονόματα, βάζεις covers, κτλ κτλ, αυτά τελικά δεν τα γράφει μέσα στα MP3?!?!?!?!!!!! Τόση δουλειά τζάμπα, αν αλλάξεις πρόγραμμα αργότερα;

Ειναι και η αισθητικη στη μεση, θελουμε να τα εχουμε ολα σε ενα... νοικοκυρεμενα (και ομορφα).
Η αισθητικη επαιζε παντα ρολο στην Apple και στη ζωη μας επισης.:grinning-smiley-043

Εδώ δεν μπορώ να πω.. Το minimal look αρέσει σε πολλούς. Προσωπικά προτιμώ ο player μου να είναι customizable..

BTW, στο 10 που είναι η επιλογή για ASIO / WASAPI support και bitperfect έξοδο; Κοίταζα λίγο χτες αλλά δεν την έβρισκα..

ΥΓ. καλο θα ητανε, οταν μιλαμε για κατι το οποιο δεν ξερουμε , να ρωταμε .... γιατι δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις !-bye-

Αναμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σου! -bye-

γιαα μένα αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι δεν μπορώ να γράψω cd αλλα mp3 από τα αγορασμένα τραγούδια. μόνο audio cd.