Γενική συζήτηση περί iTunes...

:popcorn: Παρακαλώ, συνεχίστε.. :D
LOL

Δημητρη, καταθετω προταση: Να μας ανοιξετε ειδικη κατηγορια (''Κουλης - Ρουλης'') για να τσακωνομαστε με την ησυχια μας και να αποκτησουμε σιγα σιγα και το δικο μας φανατικο κοινο (μπορειτε να κοβετε και εισιτηρια) :p

Last edited:
Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση περί iTunes...

Ως τοτε, ως food for thought :p δες αυτο (πολυ προχειρα):
http://www.macroplant.com/iphoneexplorer/
Ροφος for thought...Ειπαμε συγχρονισμος, οχι απλως browsing (αν και ενδιαφερον και αυτο - θα κοιταξω να δω αν οντως παιζει, ακομα και το browsing, χωρις περιορισμους)

Επειδή μπορώ να εκφέρω άποψη ως άνθρωπος ΙΤ σε μεγάλη εταιρεία, δεν έχουν όλοι τηλ hd2 κτλ. Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με Apple, απλά προτιμούν την συνήθεια των windows...

Γιατι θες να κανεις τ ζωη σου δυσκολη... δε σου κανει συγχρονισμος wifi ?
Αν και δεν ειναι αυτό το θέμα μας Γιάννη, να σου απαντήσω: Για λόγους ασφαλειας και υγείας.

Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας (το οποίο προφανώς δεν ειναι γιατί να ζητά κάποιος ένα βασικό feature που υφίσταται πολλά χρόνία τωρα αλλά το αν τελικά μπορεί το iphone να το υλοποιήσει).

Και γιατι πρεπει να κανουμε οτι κανουν οι αλλοι ?
ΚΑλα για το θεμα υγειας δεν το συζητω... εδω εχουμε γεμισει ακτινοβολια, ολη μερα ανοιχτο το wifi...
Oσον αφορα την ασφαλεια, καλα δεν ειμαστε και ο Γρυλλακης !!!
Τι να προστατεψω και απο ποιον ?
Τις επαφες μου ?

Οσον αφορα το usb, η Αpple ποτε δε το συμπαθησε , γιατι ν αλλαξει τωρα ?
ΜΑλλον εσυ πρεπει ν αναθεωρησεις τις αποψεις σου, ολοι ζητανε wifi sync , οχι usb !

Και επειδη δεν καταλαβα καλα το ερωτημα σου, τι ΑΚΡΙΒΩϴθελεις να κανεις ?

Last edited:
Και γιατι πρεπει να κανουμε οτι κανουν οι αλλοι ?
ΚΑλα για το θεμα υγειας δεν το συζητω... εδω εχουμε γεμισει ακτινοβολια, ολη μερα ανοιχτο το wifi...
Oσον αφορα την ασφαλεια, καλα δεν ειμαστε και ο Γρυλλακης !!!
Τι να προστατεψω και απο ποιον ?
Τις επαφες μου ?

Οσον αφορα το usb, η Αpple ποτε δε το συμπαθησε , γιατι ν αλλαξει τωρα ?
ΜΑλλον εσυ πρεπει ν αναθεωρησεις τις αποψεις σου, ολοι ζητανε wifi sync , οχι usb !

Και επειδη δεν καταλαβα καλα το ερωτημα σου, τι ΑΚΡΙΒΩϴθελεις να κανεις ?

Αυτή η τάση ρε Γιάννη κάθε τι προφανές και δεδομένο στη ζωή μας τόσα χρόνια τώρα να πρέπει να το αναθεωρούμε χάρην της Apple καταντά αστεία στο τέλος.

Αν δεν μπορούμε συμφωνήσουμε στο αν αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι αυγό ή τραπέζι, δεν έχει νόημα να συζητάμε.

Με άλλα λόγια αν θεωρείς ότι ένα κάρο επαγγελματικές επαφές και σημειώσεις ή όλη η database του password manager ενός επαγγελματία (με 100δες καταχωρήσεις) - αυτό πχ με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα - δεν χρήζουν προστασίας, τι να σου πω;

Last edited:
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας (από το οποίο πολύ όμορφα – κατά τα γνωστα – ξεφύγαμε):

Ο Τάκης στοιχημάτισε χθες ότι αυτό (όπως και όλα άλλωστε) γίνεται.

Σε αναμονή λοιπόν.

Κοιτα, εσυ θες να προσαρμοστει η πλατφορμα στις δικες σου αναγκες και οχι το αναποδο.. Επειδη εχεις μαθει να δουλευεις χρονια σε windows-based λειτουργικα δεν σημαινει οτι πρεπει να εχουν την ιδια φιλοσοφια και οι ανταγωνιστες.. Ευτυχως δλδ που δεν συμβαινει αυτο!
Για το συγκεκριμενο θεμα παντως του password manager, δεν μπορω να καταλαβω τι σε προβληματιζει σε θεμα ασφαλειας, οταν τα σοβαρα σχετικα προγραμματα iphone εχουν καλο enctryption μεσω wifi.. Τι φοβασαι, οτι θα ειναι καποιος με sniffer κατω απο το γραφειο σου, με σκοπο να σου υποκλεψει την κρυπτογραφημενη database ακριβως την στιγμη που θα κανεις sync και θα κατσει να την σπασει με καμια συστοιχια υπολογιστων; :D
Αν εισαι CEO της Apple/Microsoft κλπ να σε καταλαβω, αλλα this is not the case..
Σε καθε περιπτωση, αν σου ειναι τοσο απαραιτητο, δες το προγραμμα που σου προτεινα και αν δεν κανει να την ψαξουμε κιαλλο...

Απο λιγο που το εψαξα, οντως η apple απαγορευει σε third parties τον συγχρονισμο μεσω usb.
Εχω βρει ομως δυο προγραμματα που μαλλον τον παρακαμπτουν:
Το iphone explorer που προανεφερα (http://www.macroplant.com/iphoneexplorer/)
και το USB drive (http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5437) για τα jb iphones.
Δεν τα εχω δοκιμασει. Αν καποιος αλλος ξερει κατι, feel free to chime in..

Καταρχήν το καλό της συζήτησης είναι ότι μαθαίνουμε 5 πραγματα όλοι (την ύπαρξη έστω αυτών των προγραμμάτων, που δεν κάνουν αυτό που λέμε βέβαια, αλλά έστω, είναι ένα βήμα).

Τωρα, αν θέλετε να πείσετε κάποιον ότι ο ενσύρματος συγχρονισμός του βασικού υπολογιστή σου με την βασική φορητή σου συσκευή είναι ''μυστήρια ανάγκη'' κλπ, whatever, που λέει κι ο Δημήτρης, δεν μπορώ προφανώς να επιχειρηματολογήσω για τα αυτονόητα.

Για το θεμα του wifi πάντως Τάκη, τα είπαμε: Είναι θέμα υγείας αλλά και ασφάλειας.

Για το θέμα υγείας, εγώ προσωπικά δεν θέλω να βάζω άλλον ένα παράγοντα πάνω από το κεφάλι μου.

Για το θέμα ασφάλειας, το γελάς γιατί δεν ξέρεις πόσο εύκολο είναι (να σου θυμίσω πόσο εύκολα κοινός γνωστός μας έσπασε wifi δίκτυο) και δεν συνειδητοποιείς τις συνέπειες του σπασίματος μίας password database συγκεκριμένου μεγέθους και χρήσης (απλώς γιατί εσύ δεν έχεις αντίστοιχη χρήση / ανάγκες κλπ).

Παντως, μεχρι τώρα φαίνεται ότι αυτό που σίγουρα γινόταν, δεν γίνεται, σωστά;

μεχρι τωρα μονο ενσυρματο usb sync γινοταν

εβαλε wi fi sync η απλλε ?

μεχρι τωρα wi fi sync μονο με την ομωνυμη εφαρμογη απο cydia ...

εχασα κατι ?

το wi fi κι εγω το αντιπαθω ... δεν το αναβω ... ελαχιστα μονο για το iphone ...

Νομίζω ότι το είπα Γιάννη: Ενσύρματος συγχρονισμός αρχείων (ανεξαρτήτως τύπου).

Έχω πχ ένα αρχείο xxxx.xxx (πχ την database του password manager - αλλα θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε αρχείο - δεν το συνδέω με την εφαρμογή που το ανοίγει) το οποίο δουλεύω κάθε μέρα στο βασικό μηχάνημά μου και θέλω να το συγχρονίζω ενσύρματα με το iphone μου.

Και για να μην χανουμε το χρόνο μας, διευκρινίζω ότι ο συγχρονισμός είναι μονοσήμαντη έννοια (δλδ όχι μεταφερω χειροκίνητα μία απο εδώ μία από εκεί μέσω κάποια εφαρμογής που βλέπει το iphone σαν drive / που και αυτό δλδ μπορεί να μην γίνεται είτε γιατί η εφαρμογή μπορεί να μην βλέπει τα συγκεκριμένα αρχεία είτε γιατί πρακτικά το να συγχρονιζεις ''χειροκίνητα'' αρχεία που αλλάζουν κάθε μερά μπορεί να καταστεί πρακτικά αδύνατο (μια φορα να ξεχασεις να ''συγχρονισεις χειροκινητα'' χάνεις data))

Kala, πειραζει που δεν καταλαβαινω τιποτα ?

Γιατι δεν το κανεις με το νεο itunes 10 + ios 4.xx ?

Εγω οτι αρχειο θελω , αφου εγκαταστησω μια εφαρμογη που να το ανοιγει πρωτα στο iphone , μετα απλως το "πεταω" μεσα στον αντιστοιχο φακελο του itunes , και συγχρονιζεται αυτοματα.
Πχ. αν θελω ν ανοιγω-επεξεργαζομαι αρχεια Microsoft Office (φτου-φτου, λεμε τωρα...) , απλα εγκαθιστω το docs2go και μετα στο itunes , στο φακελο Apps-> docs2go , ριχνω οτι αρχειο θελω και το βλεπω-επεξεργαζομαι στο iphone.

Τι πιο απλο ?

To ιδιο για avi, divx κλπ me to oplayer.

Καταρχην αυτό προυποθέτει ότι το αρχείο ανοίγει απο το iphone. Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημά μου γιατί όντως μιλάμε για αρχεία που δουλεύω στο iphone (το λέω γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να έχει μαζί του αρχεία απλώς για να τα δουλέψει σε αλλον υπολογιστή).

Πάμε παρακάτω λοιπόν:

Λες δλδ ότι πετάς, την 1η μόνο φορά, το αρχείο στον αντίστοιχο φάκελο του itunes και από εκεί πλέον το δουλεύεις και από το pc / mac και από το iphone και όποτε συγχρονίζεις με itunes αυτόματα συγχρονίζει και το αρχείο αυτό (χωρίς να χρειάζεται να ξαναμεταφέρεις ποτέ το αρχείο αυτό χειροκίνητα σε κάποιο φάκελο) ;

Αν ναι και εάν αυτό δουλεύει για όλες τις εφαρμογές (το itunes δλδ τελικά συγχρονίζει ότι αρχεία βρίσκει κάτω από τους φακέλους των apps; σίγουρα; μου κάνει εντύπωση λίγο αυτό), είμαστε μια χαρα!