[Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Re: Απάντηση: [Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Aπλα οποιος επιθυμει να αναφερθει στο μελλον υποτιμητικα στο Babylon (υποτιμητικο ειναι καθε σχολιο που δεν το αναγνωριζει ως το καλυτερο σηριαλ E.Φ ever), ας επιλεξει καλου κακου απο την παρακατω λιστα...

Είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να ξαναποστάρεις εδώ μέσα?????....ή κάπου αλλού στο φόρουμ????????????????:flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Εγω δεν εκρινα το αποτελεσμα και την προσπαθεια του babylon. Το αν το 94 υπηρχαν αναιμικες καρτες και το 95 βγηκαν σουπερ ντουπερ καρτες δεν το ξερω. Αν με χαλαγε κατι στα γραφικα του babylon ηταν απλα ως αισθητικη η υφη του μεταλλου εξωτερικα του babylon. Εμοιαζε καπως.
...

Ακριβως σε αυτες τις εξωτερικες υφες ηταν που μικρο χρονικο διαστημα στην αναπτυξη των υπολογιστων εκανε τεραστια διαφορα.
Σκεψου τα γραφικα των παιχνιδιων και το ποσο αναπτυσσονται και αλλαζουν.
Σκεψου τι παιχνιδια εβγαιναν τοτε...
Σκεψου τελος πως φαινονται τα γραφικα του ιδιου παιχνιδιου, οταν με μια πιο δυνατη καρτα βελτιωνεις τον τροπο που επεξεργαζεται το πισι σου τις υφες και τους φωτισμους.
Βαλε δηλαδη το ιδιο παιχνιδι με low και high γραφικα και θα δεις. Η μερα με τη νυχτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να ξαναποστάρεις εδώ μέσα?????....ή κάπου αλλού στο φόρουμ????????????????:flipout::flipout::flipout:

Θα πεσω ηρωικα και θα αξιζει τον κοπο...

Για το Babylon 5 ρε γαμωτο!

Last edited by a moderator:
Λοιπον...το βαβυλον ειναι η χειροτερη σειρα ever.
Τωρα παω να αυτοκτονησω τρωγοντας δυο κουτια κοκακια και κορνεδακια που μολις μου εφεραν.

Τωρα παω να αυτοκτονησω τρωγοντας δυο κουτια κοκακια και κορνεδακια που μολις μου εφεραν.

To βαβυλον δεν το ξερω. Μπορει να ειναι οντως η χειροτερη.
Το Babylon 5 παντως ειναι η καλυτερη.
:drool1:

Θα πεσω ηρωικα και θα αξιζει τον κοπο...

Για το Babylon 5 ρε γαμωτο!

Τουλάχιστον θα συμφωνήσουμε στο ότι ο Sinclair ήταν καλύτερος του Sheridan...νομίζω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Τουλάχιστον θα συμφωνήσουμε στο ότι ο Sinclair ήταν καλύτερος του Sheridan...νομίζω.

Ε ναι...
Εδω δε θα εχουμε διαφωνιες οπως εσεις τα Τρεκια...:p
Πολυ καλυτερος ηθοποιος.
Παρα πολυ κριμα που οι προσωπικοι του δαιμονες δεν του επετρεψαν να συνεχισει.
Οταν πρωτοδιαβασα την αληθινη του ιστορια ειχα γινει ρακος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Ε ναι...
Εδω δε θα εχουμε διαφωνιες οπως εσεις τα Τρεκια...:p
Πολυ καλυτερος ηθοποιος.
Παρα πολυ κριμα που οι προσωπικοι του δαιμονες δεν του επετρεψαν να συνεχισει.
Οταν πρωτοδιαβασα την αληθινη του ιστορια ειχα γινει ρακος.

Δεν την ξέρω, θα την διαβάσω.

Θα πιαστώ από αυτά τα λόγια του Werewolf για να σχολιάσω
(δεν διαλέγω τυχαία τα λόγια του θα καταλάβετε στο συμπλήρωμα αυτού του ποστ μου)

Πού να φανταστώ τι χαλασμό θα προκαλούσε το Babylon 5 εδώ μέσα!
0219d48d7434c706ee32a4d497efdb66.jpg
Μ' άρεσε το στυλ της σειράς
61916673.jpg
και ιδίως όταν εμφανίστηκαν οι σκιές!
shadow-spacesips-babylon-5-774x433.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Δεν την ξέρω, θα την διαβάσω.

Εχει ενα audio clip εδω.
Εnter at your own risk...

http://www.blastr.com/2013-5-28/straczynski-reveals-moving-story-why-michael-ohare-left-babylon-5

:worshippy::worshippy::worshippy: Kαι για τους δυο τους και πως το αντιμετωπισαν...
και σορυ για το εκτεταμενο οφ-τοπικ

Και τις κουρτινες χυτηρογλου που φορα ο vurlon παντως....τις λες και λιγο ανθρωποκεντρικες.

Αλλά μόλις είπε αυτό το SCi-Fi μωρό, δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ ότι κάτι άλλο μου θυμίζει η ενδυμασία του kosh και το παραθέτω εδώ για να ψοφήσετε στο γέλιο για αυτό που συνδύασα και έπεσα κι εγώ στα πατώματα και κυλιόμουν!

Χωρίς καμία παρέξηγηση στους Μπαμπυλονοφαϊβάδες
(εδώ μέσα όλα τα νήματα έχουν καταστολιστεί από αλλήλους και πάντες -και φυσικά από εμένα, που έχω καταστολίσει πρώτη και καλύτερη τη Γιάφκα!-)
Από το 1:57 βάλτε το...
[
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
ακόμα κλαίω!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: [Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Αλλά μόλις είπε αυτό το SCi-Fi μωρό, δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ ότι κάτι άλλο μου θυμίζει η ενδυμασία του kosh και το παραθέτω εδώ για να ψοφήσετε στο γέλιο για αυτό που συνδύασα και έπεσα κι εγώ στα πατώματα και κυλιόμουν!

Χωρίς καμία παρέξηγηση στους Μπαμπυλονοφαϊβάδες
(εδώ μέσα όλα τα νήματα έχουν καταστολιστεί από αλλήλους και πάντες -και φυσικά από εμένα, που έχω καταστολίσει πρώτη και καλύτερη τη Γιάφκα!-)
Από το 1:57 βάλτε το...
[
ακόμα κλαίω!

loooool

Για να ειμαι ειλικρινης, εμενα η στολη τους μου θυμιζε παντα αυτο, απο το οποιο και ειναι εμπνευσμενο το δικο σου...

:flipout::SFGSFGSF::worshippy:
Γαμώτι, μύγες χάφτω!
Karate-Kid-Star-Wars-mashup.png
ασχοληθήκαμε στη Γιάφκα χθες με Καρατοκιντιές
karate-kid-poster.jpg
και ούτε που το εσκέφθην!
Αυτοτιμωρία αμέσως και ασταμάτητα!
giphy.gif

:bigcry:
Ωραία γελάσαμε πάντως και σήμερα, βρε παιδί μου!
Funny_Pictures_Animated_Star_Trek_Cast_Night_Out.gif

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάναμε κι ατμόσφαιρα,
picardbonghit24.jpg

να μας τρέμει τεκές, ένα πράμα!
high five, ρε σεις!
ba8d900bbc56954b846f3dd2a8909cd0.jpg

μόνο προσοχή με ποιους, γιατί κάποιοι είναι ανεπίδεκτα κολλημένη στα δικά τους!
:laugh:

Μιας και μαζευτηκε κοσμος στο μαγαζι (και ο θεος Λακης εινια απησχολημενος με αλλους κοσμους :p)
θα θελα να συζητησουμε λιγο τα ethics του prime directive > "δεν παρουσιαζομαστε σε πολιτισμους
που δεν εχουν αναπτυξει warp drive technology ... ουτε τους επηρεαζουμε με οποιονδηποτε τροπο"

Καταρχην,
σε ενα κλειστο συστημα οπως το συμπαν (αν θεωρησουμε οτι ειναι κλειστο) ειναι ουτοπικο να
απαγορευεις σχεσεις. Οτι ειναι να ερθει σε επαφη με κατι, ειναι επειδη ο χρονος και η εξελιξη
το επετρεψαν (η το επεβαλαν). Αν ηταν να μην συμβει ... ΔΕΝ θα συνεβαινε. As simple as that !
Μα το κανεις για να προστατεψεις τους αδυναμους ... ΣΩΣΤΑ ? Ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο
για ενα ειδος (oπως το ανθρωπινο) που ποτε δεν σεβαστηκε τιποτα μπροστα στο συμφερον του ?
Και αν σεβαστηκε (η ιστορια το δειχνει) ηταν για να κερδισει χρονο και να αυξησει την ωφελεια του ?

Δευτερον,
εχεις εναν πολιτισμο που ΔΕΝ εχει αναπτυξει τεχνολογια warp drive και (για α η β λογο) το γονιδιακο του
σφριγος εχει φτασει σε τελμα (δεν υπαρχουν μεταλλαξεις) και οι ιοι ..... τον αποδεκατιζουν καθημερινα.
Θα πεθανει μεσα σε μια γενια απογονων (δικων του απογονων) και το γνωριζεις !

ΤΙ .... ΚΑΝΕΙΣ ?

Αν παρεμβεις, αναιρεις την φυσικη επιλογη που εξαφανιζει καθε ειδος οταν ερθει η ωρα του
(που ισχυσε για τα περισσοτερα ειδη στον πλανητη μας αφου αυταποδεικτα εξαφανιστηκαν
και οσα επεζησαν, ΔΕΝ ειναι απο την αρχη του χρονου, απλα εχουν μεγαλη εξελικτικη επιτυχια).
Αν δεν παρεμβεις, τοτε .... 1) η θα πρεπει να ΜΗΝ ζητησεις ποτε βοηθεια αν σε βρει παρομοια
(η αλλη συμφορα) απο οποιονδηποτε "γειτονα", εχεις δεν εχεις warp drive η 2) αποδεχεσαι
το γεγονος οτι για σενα τον "εξελιγμενο" με τα warp drives και τις σκουληκοτρυπες, ισχυουν
αλλα μετρα και σταθμα και σιγουρα οχι η φυσιολογικη εξαφανιση του ειδους σου, εισαι "ατρωτος"
και "αιωνιος" απλα φυγαδευοντας καποια υγιη αυγα σε αλλο καλαθι ... επειδη ΜΠΟΡΕΙΣ και οχι
επειδη σεβεσαι την φυση (που αφηνεις να κυριαρχησει στους αδυναμους και αποκλεισμενους) ....

(Αντε να σοβαρεψει λιγο το νημα .... :p)

Last edited:
Κατ αρχας στο first contact βλεπουμε τους vulkans να κανουν την πρωτη επαφη με τους γηινους οταν απεκτησαν warp drive.
Οποτε γινεται αντιληπτο πως σαν νεουδια εμεις στο διαστημα, δεχομαστε τις συμβουλες τους για το προς πρεπει να φερομαστε.
Το prime directive ειναι πατεντα των vulkans και εμεις απλα την υιοθετησαμε.
Εκεινοι ειναι οι vulkans, ειναι ανωτεροι σοφοι, αυτοι ξερουν, οι γνωμη μας περισσευει. Μην το σκαλιζεις. :p

Aσε που την prime directive τοσο ο πικαρντ (ποσο μαλλον ο kirk) την ειχαν γραμμενη, ξερεις που. Γενικα κατα το δοκουν παραβιαζοταν καθε τοσο υπο ιδιαιτερες περιπτωσεις.

Αλλα τωρα κι εσενα σε επιασε το φιλοσοφικο σου. Αντι να δεις την σειρα να χαρεις, πας να κανεις αναλυσεις.
Ο χατζ αν σε ακουσει ειμαι σιγουρος πως θα σου πει....

Last edited:
Αρα ... οτι πουν οι Vulcans .... (και τα σκυλια δεμενα) .... :laugh::laugh::laugh:

Και τελωσπαντων ....

Που ειναι ο Λακης ? ... να ριξει μερικες σφαλιαρες ....:slapface:
Kανα κατακλυσμο ... κανα αστροπελεκι .... κατι, βρ'αδερφε.:p

Last edited:
Απάντηση: Re: [Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Αρα ... οτι πουν οι Vulcans .... (και τα σκυλια δεμενα) .... :laugh::laugh::laugh:

Και τελωσπαντων ....

Που ειναι ο Λακης ? ... να ριξει μερικες σφαλιαρες ....:slapface:
Kανα κατακλυσμο ... κανα αστροπελεκι .... κατι, βρ'αδερφε.:p

Kατι εχεις μπερδεψει. Ο Λακης ειναι γουκας, οχι τρεκι. Ειχες την αντιθετη εντυπωση. ?

Βρες μου ποτε και που ποσταρε κατι .... (Ο Θεος) .... στην Γιαφκα !

Οχι ωρες προβολης για TFA ... η σχολια για τον Παπακαλιατη .... Oκ ?

Το ενα, δεν συνεπαγεται υποχρεωτικα και το αλλο. Συμπερανες πως δεν ειναι γουκας επειδη απλα δεν γραφει στη γιαφκα. ?
Να που επεσες εξω. :p

Μιας και μαζευτηκε κοσμος στο μαγαζι (και ο θεος Λακης εινια απησχολημενος με αλλους κοσμους :p)
θα θελα να συζητησουμε λιγο τα ethics του prime directive > "δεν παρουσιαζομαστε σε πολιτισμους
που δεν εχουν αναπτυξει warp drive technology ... ουτε τους επηρεαζουμε με οποιονδηποτε τροπο"

Καταρχην,
σε ενα κλειστο συστημα οπως το συμπαν (αν θεωρησουμε οτι ειναι κλειστο) ειναι ουτοπικο να
απαγορευεις σχεσεις. Οτι ειναι να ερθει σε επαφη με κατι, ειναι επειδη ο χρονος και η εξελιξη
το επετρεψαν (η το επεβαλαν). Αν ηταν να μην συμβει ... ΔΕΝ θα συνεβαινε. As simple as that !
Μα το κανεις για να προστατεψεις τους αδυναμους ... ΣΩΣΤΑ ? Ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο
για ενα ειδος (oπως το ανθρωπινο) που ποτε δεν σεβαστηκε τιποτα μπροστα στο συμφερον του ?
Και αν σεβαστηκε (η ιστορια το δειχνει) ηταν για να κερδισει χρονο και να αυξησει την ωφελεια του ?

Δευτερον,
εχεις εναν πολιτισμο που ΔΕΝ εχει αναπτυξει τεχνολογια warp drive και (για α η β λογο) το γονιδιακο του
σφριγος εχει φτασει σε τελμα (δεν υπαρχουν μεταλλαξεις) και οι ιοι ..... τον αποδεκατιζουν καθημερινα.
Θα πεθανει μεσα σε μια γενια απογονων (δικων του απογονων) και το γνωριζεις !

ΤΙ .... ΚΑΝΕΙΣ ?

Αν παρεμβεις, αναιρεις την φυσικη επιλογη που εξαφανιζει καθε ειδος οταν ερθει η ωρα του
(που ισχυσε για τα περισσοτερα ειδη στον πλανητη μας αφου αυταποδεικτα εξαφανιστηκαν
και οσα επεζησαν, ΔΕΝ ειναι απο την αρχη του χρονου, απλα εχουν μεγαλη εξελικτικη επιτυχια).
Αν δεν παρεμβεις, τοτε .... 1) η θα πρεπει να ΜΗΝ ζητησεις ποτε βοηθεια αν σε βρει παρομοια
(η αλλη συμφορα) απο οποιονδηποτε "γειτονα", εχεις δεν εχεις warp drive η 2) αποδεχεσαι
το γεγονος οτι για σενα τον "εξελιγμενο" με τα warp drives και τις σκουληκοτρυπες, ισχυουν
αλλα μετρα και σταθμα και σιγουρα οχι η φυσιολογικη εξαφανιση του ειδους σου, εισαι "ατρωτος"
και "αιωνιος" απλα φυγαδευοντας καποια υγιη αυγα σε αλλο καλαθι ... επειδη ΜΠΟΡΕΙΣ και οχι
επειδη σεβεσαι την φυση (που αφηνεις να κυριαρχησει στους αδυναμους και αποκλεισμενους) ....

(Αντε να σοβαρεψει λιγο το νημα .... :p)

Καταρχάς,

το prime directive μπορεί να είναι prime, ωστόσο, σε ουκ ολίγα επεισόδια φανερώνεται η ατέλειά του ως ανθρώπινη επινόηση. Ο ''νόμος'' δεν εφαρμόζεται αυτόματα, αλλά διαμέσου των ανθρώπων οι οποίοι πάντα κρίνουν το τι και πως. Στο κέντρο των πάντων βρίσκεται ο άνθρωπος. Δεν υπάρχουν κισμέτ στο Τρεκ. Επίσης, σε ουκ ολίγα επεισόδια φανερώνεται ότι η ανθρώπινη κρίση δεν είναι αλάνθαστη. Δεν υπάρχει στο Τρεκ, Μάνο, αυτό που περιγράφεις. Στο Τρεκ πάντα γίνεται κάτι διότι υπήρξε ανθρώπινη ενέργεια, παρέμβαση, συμμετοχή. Και ο Gene δείχνει το μεγαλείο της ανθρώπινης υπόστασης με τα καλά της και τα κακά της. Σου λέει ''αυτοί είμαστε''...''προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι μαθαίνοντας από τα λάθη μας, όμως, δεν είμαστε αλάνθαστοι, ούτε μπορούμε να αλλάξουμε την φύση μας..''

Ποτέ μέσα στο Τρεκ δεν θα δεις τον άνθρωπο να απαρνείται τα λάθη του παρελθόντος. Αντιθέτως, τονίζονται για να δείξουν ότι βάσει αυτών η ανθρωπότητα ανελίχθηκε και έγινε σοφότερη.

Δεύτερον...

το θέμα που θέτεις υπάρχει σε αρκετά επεισόδια (δεν θυμάμαι ακριβώς λεπτομέρειες, αλλά, αν ψάξω θα τα βρω..). Πάλι στην μέση είναι οι ανθρώπινες επιλογές χειρισμού και κρίσης της κατάστασης. Σε άλλες περιπτώσεις παρενέβησαν, σε άλλες όχι.

Εν ολίγοις...η prime directive είναι μια οδηγία, ένας νόμος. Συνεπώς, χρειάζεται εφαρμογή σε κάθε περίπτωση από τον άνθρωπο ο οποίος κρίνει αν και πως αυτή εκτελείται.

Εγω ομως ηθελα να συζητησoυμε τα ethics της prime directive ....
Οχι την αναγκαιοτητα της (ως μη χειρον βελτιστον).

Mε ξερεις .... την Ηθικη την βαζω πανω απο τον Νομο.
Ο Νομος ειναι ενας συγκερασμος αναγκων και Ηθικης.
Υποτιθεται στον 23ο αιωνα ... επρεπε να ειμαστε λιγο πιο κοντα στην Ηθικη και οχι (παλι) στις Αναγκες.

Αλλιως .... τι αλλαξε ?