[Γενική συζήτηση] Star Trek -Movies-

Ρε δεν με παρατατε και οι δυο .... :laugh:
NAI .... εχω δει μερικα απο τα original series (και μερικα απο το TNG) γιατι δεν ειχαν το επιπεδο των εφφε
που μαστουριαζει την παρτη μου. Και αυτο ειναι ολο .... μολις βγηκε το Space 1999 (με αστειο επιπεδο
πρωτοτυπης ιδεας, αλλα) με μακετες που σε καθηλωναν .... ξαναμπηκα στο παιχνιδι.

Δεν μου λετε ....
O Kοsh οταν εχασε το encounter suit ... ειχε την ιδια μορφη με τους Trelane, Metrons, Organians ?
Η ηταν ενα ον (εστω κεφαλοποδο) απο καθαρο φως (ενεργεια) ? Τετοια πραγματα εδειχνε το TOS ?
:laugh::laugh::laugh::laugh:

Καρντασια .... οπως και να το κανουμε .... το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ επιπεδο των εφφε ξεχειλωνει καλυτερα
τον αντιληπτικο οριζοντα. ΟΧΙ οι λογοτεχνικες προθεσεις του συγραφεα/σκηνοθετη. Αν το παμε ετσι,
αν πραγματικα θελετε να το παμε ΕΤΣΙ .... τοτε .... πραγματικα πρωτοτυπη ιδεα ηταν το ID (στο
Forbidden planet) η ο πλανητης με συνειδηση (στο Soljaris) η ακομα και ο Μονολιθος (στην Οδυσσεια).
Και πιστευω οτι υπαρχουν και πολλες αλλες (ΚΑΛΕΣ) ιδεες, που προβληθηκαν κατα καιρους.

ΑΛΛΑ .... οσο πρωτοτυπη και αν ειναι μια ιδεα .... ΑΝ δεν συναρπαζει ΟΠΤΙΚΑ σε σημειο απνοιας .... ΑΣΤΕ ΤΟ.
Η υλοποιηση της ιδεας ειναι που ικανοποιει ..... αλλιως να βαλουμε μια μη-γραμμικη εξισωση και να μαστουριαζουμε.
Τι λετε ? Ποσοι θα μαστουριασουν ? Δυο ? Τρεις ? Τεσσερεις ? ....

Last edited:
VERLON: superior life form with suit by aslanis.

Και babylon εχουμε δει. Αλλα εγω επιμενω. Τα περι...κρυβω την εξελιγμενη μου μορφη, δεν ειναι τιποτε αλλο παρα σκηνοθετικο κολπο. Αντε τωρα βρες τι ειδους εξελιγμενη μορφη να δειξεις με με τι μπατζετ να το δειχνεις συνεχεια.
5 μετρα κουρτινα και 2 κυβικα ατμος σαουνας και το προβλημα λυθηκε. :p

Μανο...βαλε voyager να στανιαρεις αφου θες πιο μοντερνα τεχνολογικη υπεροχη , εφε και life forms που να ειναι οκ.
Απο οσα λες εικαζω οτι το voyager δεν το εχεις δει.

Μα το εδειξαν ...

1668-29-222222.jpg

Μπορουσε ΤΕΤΟΙΟ visual να υπαρξει το 1966 ? Kαι τι αποδοχη θα ειχε το 1966 ?
Μηπως ο κοσμος θα ξεκαρδιζοταν γιατι ... ΔΕΝ ηταν ετοιμος ακομα ?

Για οοοοοονομα ..... :laugh:

VERLON: superior life form with suit by aslanis.

Και babylon εχουμε δει. Αλλα εγω επιμενω. Τα περι...κρυβω την εξελιγμενη μου μορφη, δεν ειναι τιποτε αλλο παρα σκηνοθετικο κολπο. Αντε τωρα βρες τι ειδους εξελιγμενη μορφη να δειξεις με με τι μπατζετ να το δειχνεις συνεχεια.
5 μετρα κουρτινα και 2 κυβικα ατμος σαουνας και το προβλημα λυθηκε. :p

Ενω τα μπλουζακια του αλλου που δεν τα ειχε φτιαξει ο Ασλανης, μπορουσαν να τα σκιζουν καθε βδομαδα (ουτε του Ρουβα οι θαυμαστριες τετοιο πραμα!)

Αλλα νταξει, αφου εχεις δει και Babylon, μαλλον οπως τα λες θα'ναι. Εγω πρεπει να εβλεπα αλλο σηριαλ...

Τι για ονομα βρε μανο. ? Εξιταρεσαι δηλαδη απο την μορφη του vorlon. ? Δεν ξερω τι αποδοχη θα ειχε το 1966 αλλα το babylon ειναι του 1994. Για επιπεδο εφε και γενικα οπως το εννοεις εσυ, το voyager που ειναι της ιδιας εποχης (1995) υπερεχει.
Bαλε να το δεις, θα δεις οτι κι εκει συναντουν διαφορες ανωτερες αυλες μορφες ζωης και οχι μονο.

Αν κατι αξιζει στο voyager (περαν του οτι ειναι star trek) ειναι οτι τα εφε και σκηνικα ειναι μια γενια μπροστα. Και η seven φυσικα. :p

φυσικα δεν μειωνω το babylon τωρα χωρις πλακα. Βλεπω οτιδηποτε πεταει. (sci-fi)

Eδω βλεπουμε ακομη και μορφες ζωης τυπου....farscape.

:flipout:

latest

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενω τα μπλουζακια του αλλου που δεν τα ειχε φτιαξει ο Ασλανης, μπορουσαν να τα σκιζουν καθε βδομαδα (ουτε του Ρουβα οι θαυμαστριες τετοιο πραμα!)

Αλλα νταξει, αφου εχεις δει και Babylon, μαλλον οπως τα λες θα'ναι. Εγω πρεπει να εβλεπα αλλο σηριαλ...

Σε τι διαφωνεις δηλαδη. ? Αμφιβαλλεις πως το babylon σε cgi εφε, σκηνικα κλπ επασχε. ? Φαινοταν πως ειναι καπως low budget το θεμα. Τωρα αν οι κελεμπιες του vorlon ηταν απλα...σκηνοθετικη στυλιστικη αποψη...παω πασο.
Θα μπορουσαν την εξωτερικη περιβολη του να την ειχαν προσεξει πολυ περισσοτερο και να ειναι εντελως κατι διαφορετικο ως οψη. Δικη μου αποψη ειναι πως ελεω κοστους cgi το επραξαν αυτο.

Oσον αφορα τα μπλουζακια του kirk, εκει να δεις χαμηλο μπατζετ. Που ειχαν φτιαξει τις στολες και αυτες μετα απο δυο πλυσιματα μπηκαν. Και σε ολα τα επεισοδια τους εβλεπες να τραβανε τα μανικια προς τα κατω.
Και χρημα δεν υπηρχε να φτιαξουν αλλες. Αργοτερα που προφανως βρηκαν και εραψαν καινουργιες...τις εσκιζε ο kirk ως απωθημενο. :flipout:

Λοιπον, παρορμητικος εγω ... ακομα πιο παρορμητικοι και εσεις.
Αν ειναι να σοβαρευτουμε .... πρεπει να συγκρινουμε εφφε (και ιδεες) της ΙΔΙΑΣ εποχης.
Οταν ξεκινησα να συγκρινω ιδεες ηταν για τo TΝG. Φυσικα Star Trek δεν ειναι μονο το TNG
αλλα και το TOS .... και καπου εκει μετα χαθηκε η μπαλλα. Διοτι τους Vorlon τους συνεκρινα
με οντα που ειχε δειξει το TNG (το αποσπασματικο TNG που παρακολουθησα) περιπου την ιδια εποχη.
Αλλα μπηκε ο αποδρασας πανελικος και με πεταξε στους Trelanes :laugh: (αντε μην πω τιποτε αλλο) εποχης ... 1966 !
Οσο καλη και αν ειναι μια ιδεα .... αποκτα momentum ΜΟΝΟ με τα καλυτερα εφφε. Οσο καλη και αν ειναι ! ΟΣΟ !

Μου αρεσε παρα πολυ η ιδεα με τις μεδουσες (καποιο επεισοδιο TNG, δεν θυμαμαι και ουτε εχει σημασια).

TNG.jpg

TETOIA πραγματα περιμενα απο το TNG .... οχι Klingons και Kardasians και Borg (ναι, ακομα και Borg).
Ιδεες που σου κοβουν την αναπνοη .... ΑΛΛΑ ..... με τα καταλληλα εφφε. Αλλιως .... και το ID συναρπαζει
(που δεν συναρπαζει πια, κακα τα ψεμματα).

Θα μπορουσαν την εξωτερικη περιβολη του να την ειχαν προσεξει πολυ περισσοτερο και να ειναι εντελως κατι διαφορετικο ως οψη.

Για τελευταια φορα ....
Οι Vorlons επαιρναν την μορφη που μπορουσαν να αντιληφθουν οι απεναντι (τα οργανικα οντα σαν και εμας).
Η κελεμπια, ειτε με εξαπλη εξατμιση ειτε με το κιλιμι του Yoda .... δεν εκανε καμια διαφορα. ΜΑ ΚΑΜΙΑ !
Το "απο κατω" ηταν μια μορφη που ΜΟΝΟ οι ιδιοι οι Vorlons γνωριζαν επακριβως. Οι αλλοι, εβλεπαν οτι να ναι !
Οτι εκριναν οι Vorlons οτι εβγαζε νοημα (για εμας).

Για αυτο σου λεω να δεις το voyager. Και δεν αναφερομαι στα species εξωγηινων που συναντουν στο Δ τεταρτημοριο, αλλα στις απειλες που αντιμετωπιζουν. Υπαρχει ποικιλια. Μορφες ζωης μιμητικες, μορφες ζωης που γεννηθηκαν απο A.I., εγλωβισμοι σε πλανητη με διαφορετικη ταχυτητα χρονου, διαφορες αυλες μορφες ενεργειας στο διαστημα, μορφες ζωης σε διαφορετικη φαση και αλλα πολλα. Ακομη και μορφες ζωης τυπου vorlon.
Τοσο τα σκηνικα/εφε, οσο και οι απειλες, εχουν ποικιλια και δεν κινουνται μονο σε συγκεκριμενο θεμα.
star-trek-voyager-blink-eye.jpg

Last edited:
Εχω γραψει πολλακις οτι .... στο ST universe (εποχων TNG, Voyager, κλπ)
.... ο καθωπρεπισμος και ελιτισμος ρολων και προσωπων .... με ΑΗΔΙΑΖΕ.
Κατι που πηγε να αλλαξει ο ταπας (JJ) με τα reboots .... ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ.

Το ιδιο και στο Babylon .... γιατι Babylon δεν ηταν μονο οι Vorlons ! ....
Aν ειναι να θυμηθω την στολη και χτενισμα των Centauri (Vir Cotto) .... :icon15:
ηταν ο ενας και μοναδικος λογος που με απομακρυνε !

Θελει κοχονες .... να σκεφτεις κατι παραδοξο που να ειναι ...
ΠΑΡΑΔΟΞΟ για καθε ανθρωπο αυτου του πλανητη.

Δεν αντιλαμβανομαι πληρως τι εννοεις ελιτισμος και καθωσπρεπισμος. Στο st universe υποτιθεται πως βλεπουμε τον ανθρωπο οπως ειναι εκεινα τα χρονια. Αναιτια βια, να ψοφησει η κατσικα του γειτονα και τα κανω ποτανα ολα, δεν υπαρχουν γιατι υποτιθεται πως παθαμε, μαθαμε, προοδευσαμε.

Αν παλι θες ρολους πιο χυμα, κοντα στην σημερινη ιδιοσυγκρασια μας, τοτε δες το star trek enterprise. (2001-2005)
Eιμαστε στον 22 αιωνα, κατασκευαζεται το πρωτο enterprise. Οι ρολοι ειναι πιο χυμα, οι συμπεριφορες σχεδον σαν τις τωρινες.
Ο captain ειναι πιο χυμα κατασταση, οπως και το πληρωμα. Το διαστημοπλοιο μεσα και αυτο πιο χυμα (οι νεροσωληνες πανε κι ερχονται) αλλα πανω που λες πως μοιαζει ετεροχρονισμενη...τσουπ, εξωγηινοι, απειλες και γραφικα εφε πολυ σωστα, μιας και ειναι και η τελευταια σειρα που βγηκε, αρα τα γραφικα οπου πρεπει ειναι εξελιγμενα.

Τοσο το enterprise οσο και το voyager, ειναι σειρες που βλεπονται ανετα ακομα και σημερα.
Το NG αν το δεις σημερα, φαινεται ετεροχρονισμενο σκηνοθετικα. Οχι ομως τα δυο παραπανω.

Και εν τελη, αν τοσο πολυ νευριαζεις με την φιλοσοφια καθωσπρεπισμου οπως λες, ωστε να σε απομακρυνει απο τις σειρες...κριμα.
Θα ελεγα να δωσεις στον εαυτο σου μια ευκαιρια παντως για μια απο τις δυο παραπανω σειρες.

Iσως καποια στιγμη να το κανω.
Ενα ελλατωμα που μου χει κατσικωθει στο σβερκο την τελευταια δεκαετια ... ειναι να ΜΗΝ βρισκω το κουραγιο να δω ολοκληρες σειρες.
Αυτος ειναι ο ΚΥΡΙΟΣ λογος που δεν παλουκωνομαι να δω TNG και B5. Δεν περιμενω να με κατανοησεις. Ειναι δικο μου ελλατωμα.

Να σας πω να γελάσετε, όταν πρωτοείδα το Deep Space nine, το είδα από την τελευταία σεζόν προς τα πίσω...
Τέτοια πράγματα μόνο ο Ντόκτορ χου θα έκανε! :p
=====================
Τρέκηδες προσοχή!
Υπάρχει ένας βρωμοπροδότης στις τάξεις σας που ετοιμάζεται να πασάρει σάπιες ιδέες στη σειρά Star Trek Discovery
6b47f82200440ed0db0ae6dcb3b65771.jpg

, ένας προδότης που χτυπάει ωμά και βαριά!
Κι ενώ οι μάστορες θα παλεύουν να επιδιορθώσουν τα χάλια,
human_hopeful___star_trek_tng_meets_pinocchio_by_casalegraphics-d6yg9t3.jpg
εκείνοι, οι επαίσχυντοι, δήθεν στον βωμό των εξελίξεων και τις προόδου,
Star-trek-predicting-the-future.jpg
θα προτείνουν τόσο περίεργα κόνσεπτς,
b15.jpg

:blink:
που θα ανατριχιάσετε, αν τους αφήσετε ανεξέλεγκτους!
latest

:vollkommenauf:
Αντισταθείτε στα βλήματα!
disney-graphics-donald-duck-683374.gif

Να μη λέμε μόνο και κακά νέα, να λέμε και τα καλά!

Το Enterprise του Star Trek Discovery κατασκευάζεται στην Ελλάδα!
13900210_1683534318638327_3207683739125242547_n.jpg

Υπερήφανος ο Ελληνισμός που οι Ηνωμένοι Πλανήτες προτίμησαν εμάς για αυτό το έργο!

:fahne90: :p

Με Κατρουγκαλο και Παναγοπουλο .... δεν βλεπω να αποπερατωνεται τιποτα. :icon15:
(Ουτε καν το καθισμα του captain .... )
Εχει να δει στασεις εργασιας και συλλαλητηρια η αποβαθρα ..... AMETΡΗΤΑ.

Χμμμμμμμ ..... γιαυτο η εξερευνηση του διαστηματος ξεκιναει τον 23ο αιωνα ? :laugh:
Τοτε ειναι που τα βρισκουν ΓΣΕΕ και COSCO ? :flipout:

Τι για ονομα βρε μανο. ? Εξιταρεσαι δηλαδη απο την μορφη του vorlon. ? Δεν ξερω τι αποδοχη θα ειχε το 1966 αλλα το babylon ειναι του 1994. Για επιπεδο εφε και γενικα οπως το εννοεις εσυ, το voyager που ειναι της ιδιας εποχης (1995) υπερεχει.

Το Voyager ειναι μεταγενεστερο (95-2001). Της ιδιας εποχης ειναι το DS9 που ξεκινησε τo 93. Ο πιλοτος του Babylon βγηκε Φλεβαρη του 93.

Bαλε να το δεις, θα δεις οτι κι εκει συναντουν διαφορες ανωτερες αυλες μορφες ζωης και οχι μονο.

Αν κατι αξιζει στο voyager (περαν του οτι ειναι star trek) ειναι οτι τα εφε και σκηνικα ειναι μια γενια μπροστα. Και η seven φυσικα. :p

φυσικα δεν μειωνω το babylon τωρα χωρις πλακα. Βλεπω οτιδηποτε πεταει. (sci-fi)

Eδω βλεπουμε ακομη και μορφες ζωης τυπου....farscape.

:flipout:

latest

Το οποιο πρεπει να υπηρξε απο τις πιο διασκεδαστικες σειρες ever...

Σε τι διαφωνεις δηλαδη. ? Αμφιβαλλεις πως το babylon σε cgi εφε, σκηνικα κλπ επασχε. ? Φαινοταν πως ειναι καπως low budget το θεμα.

Eνδιαφερων τροπος να δει κανεις τα πραγματα. Παραγνωριζεις ομως 2-3 πραγματακια...

1. Το μπατζετ του Babylon ανα επεισοδιο ηταν κοντα στις 800.000. Το DS9 ειχε περιπου το διπλασιο.
2. Το Babylon εισηγαγε τα cgi στην τηλεοραση. Ηταν το πρωτο σηριαλ που βασιστηκε αποκλειστικα σε αυτα. Το Voyager το ακολουθησε καποια χρονακια μετα (ουσιαστικα απο την 3η του σαιζον και μετα δηλαδη 97-98) . Ως το 93-4 λοιπον δεν τα χρησιμοποιουσε ΚΑΝΕΙΣ. Ηταν μια νεα τεχνολογια και το Babylon ανοιξε το δρομο στη χρησιμοποιηση της.
3. Για τη συγκεκριμενη τεχνολογια επαιζε τοτε πρωτευοντα ρολο η επεξεργαστικη ισχυς. Αν δει καποιος με τι υπολογιστες δουλευαν τοτε, με τι αναλυσεις κλπ θα γελαει. Μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα. Ας διναμε στο Babylon τους υπολογιστες και την τεχνογνωσια που ειχαν 5 χρονια μετα και το συζηταγαμε...

Τωρα αν οι κελεμπιες του vorlon ηταν απλα...σκηνοθετικη στυλιστικη αποψη...παω πασο.
Θα μπορουσαν την εξωτερικη περιβολη του να την ειχαν προσεξει πολυ περισσοτερο και να ειναι εντελως κατι διαφορετικο ως οψη. Δικη μου αποψη ειναι πως ελεω κοστους cgi το επραξαν αυτο.

Τωρα λες κατι διαφορετικο...
Το αν σε καποιον δεν αρεσε το συγκεκριμενο encounter suit, αυτο ειναι αλλη ιστορια. Περι ορεξεως...
Οι λογοι ομως που επετασσαν το να μη δειχνουν οι Vorlon την πραγματικη μορφη τους ηταν καθαρα σεναριακοι. Ουτε σκηνοθετικη στυλιστικη αποψη, ουτε με το μπατζετ ειχε να κανει.

Gallen η αναφορα μου στην εμφανιση του vorlon ειχε καθαρα διασκεδαστικο χαρακτηρα. Και το εκανα πιο πολυ ως αναφορα στην εξωτερικη ανθρωποκεντρικη μορφη. Δεν ξερω αν θιχτηκες περι αυτου σαν fan. Οπως προανεφερα το εχω δει και εγω. Αν δεν μου αρεσε δεν θα το εβλεπα.

Το voyager το 95 το babylon το 94. Δεν θεωρεις οτι για ενα χρονο μπρος-πισω τα γραφικα τους ειναι της ιδιας εποχης. ? Δεν μιλαμε και για μια 5ετια-10ετια μπρος πισω.
Οσον αφορα τα μπατζετ (babylon-ds9) δεν τα γνωριζω. Απλα ανεφερα πως στο ματι του babylon ως σκηνικα μου εμοιαζαν πιο low μπατζετ. Τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο.

Οσον αφορα το voyager δεν καταλαβα τι εννοεις πως μετα την τριτη σεζον ειχε CGI. Δηλαδη πριν τι ειχε. ? Πλανητες, διαστημοπλοια κλπ κλπ cgi δεν ειναι. ?

Για το farscape κανενα σχολιο. Αρκει να σου πω πως το ξανα ειδα πρσφατως αυτο το μηνα.

Προσωπικα απο sci fi σειρες δεν σνομπαρω καμια. Οτιδηποτε με ενα στοιχειωδες σεναριο, θα κατσω να το δω.

Αν ειναι να σκεφτουμε οτι ολο το Babylon γυριστηκε με 24 Amiga 2000 (που προεκυψαν τοσο αναιμικες
ωστε αναγκαστηκαν να τις προσθεσουν απο μια Fusion-40 acceleration card .... με 68040) καταλαβαινει
ο οποιοσδηποτε, οτι ο Straczynski πετυχε το ακατορθωτο ! To 1994.

Βεβαια, αυτο το γκροτεσκ των (τοτε) CGI ηταν που με ξυνισε. Ειχα καλομαθει στις μακετες, oποτε
το CGI του Babylon ειχε ακομα .... παααααααααρα πολυ δρομο για να χτυπησει στα ισια τις μακετες.
Εδειχνε σαν το καρτουν του αρχιτεκτονα. Πολυ διαφορετικο αλλα .... πολυ γκροτεσκ .... :p
Τα πολυγωνα ηταν μετρημενα, οχι απειρα.

Last edited:
Εγω δεν εκρινα το αποτελεσμα και την προσπαθεια του babylon. Το αν το 94 υπηρχαν αναιμικες καρτες και το 95 βγηκαν σουπερ ντουπερ καρτες δεν το ξερω. Αν με χαλαγε κατι στα γραφικα του babylon ηταν απλα ως αισθητικη η υφη του μεταλλου εξωτερικα του babylon. Εμοιαζε καπως.
Αλλα δεν ηταν η αιτια να μην κατσω να το δω.
Αλλες σειρες μου αρεσουν λιγοτερο περισσοτερο ή ιδιο αναλογα.

Οσον αφορα εσενα μανο, για αυτο σου ανεφερα τα τελευταια star trek λογω του οτι ακομη και σημερα δειχνουν οκ στο ματι. Και NG να ξανα βαλω να δω σημερα καπως με χαλανε οπτικα τα καπως ετεροχρονισμενα σκηνικα εφε κλπ. Μιας και ανεφερες πως αυτο ειναι ενα θεμα για σενα, οι σειρες με την σχετικα παρωχημενη αισθητικη σκηνικων και εφε.

Καλα ... μην αρπαζεσαι με μενα ... γραφτα στο χιονι. :laugh:
Eιδα μονο ΜΙΑ φορα το Solaris .... και απειρες τα Star Wars.
Oποτε, για μενα .... το μονο θεμα προς συζητηση ειναι τα vfx.

Αναγνωριζω οτι ειμαι ακραιος ! -bye-

Last edited:
Gallen η αναφορα μου στην εμφανιση του vorlon ειχε καθαρα διασκεδαστικο χαρακτηρα. Και το εκανα πιο πολυ ως αναφορα στην εξωτερικη ανθρωποκεντρικη μορφη. Δεν ξερω αν θιχτηκες περι αυτου σαν fan. Οπως προανεφερα το εχω δει και εγω. Αν δεν μου αρεσε δεν θα το εβλεπα.

Το voyager το 95 το babylon το 94. Δεν θεωρεις οτι για ενα χρονο μπρος-πισω τα γραφικα τους ειναι της ιδιας εποχης. ? Δεν μιλαμε και για μια 5ετια-10ετια μπρος πισω.
Οσον αφορα τα μπατζετ (babylon-ds9) δεν τα γνωριζω. Απλα ανεφερα πως στο ματι του babylon ως σκηνικα μου εμοιαζαν πιο low μπατζετ. Τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο.

Οσον αφορα το voyager δεν καταλαβα τι εννοεις πως μετα την τριτη σεζον ειχε CGI. Δηλαδη πριν τι ειχε. ? Πλανητες, διαστημοπλοια κλπ κλπ cgi δεν ειναι. ?

Για το farscape κανενα σχολιο. Αρκει να σου πω πως το ξανα ειδα πρσφατως αυτο το μηνα.

Προσωπικα απο sci fi σειρες δεν σνομπαρω καμια. Οτιδηποτε με ενα στοιχειωδες σεναριο, θα κατσω να το δω.

Δε θιχτηκα.
Aπλα οποιος επιθυμει να αναφερθει στο μελλον υποτιμητικα στο Babylon (υποτιμητικο ειναι καθε σχολιο που δεν το αναγνωριζει ως το καλυτερο σηριαλ E.Φ ever), ας επιλεξει καλου κακου απο την παρακατω λιστα...

latest

Ξαναλεω οτι ο πιλοτος του Babylon βγηκε το 93. Οταν ξεκινουσε το DS9. Θεωρεις οτι DS9 και Voyager ηταν συγχρονα?
Το Voyager διαβασα καπου οτι αρχισε να ειναι φουλ cgi απο ενα επεισοδιο της 3ης σαιζον (98). Μεχρι τοτε (5 χρονια μετα το Babylon), χρησιμοποιουσε μονο περιορισμενο αριθμο cgi ανα επεισοδιο. Συγκρινε τα cgi του πιλοτου του Babylon με αυτα της 5ης σαιζον και θα δεις τη διαφορα. Προσθεσε και την τεχνογνωσια που ελεγα πριν...