Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει μείνει στο 4 ή στο 4s αξίζει να πάρει το 5s εφόσον θέλει να παραμείνει στο "στρατόπεδο" της Apple και έχει τα χρήματα.....από κει και πέρα-πραγματικά-δεν μπορούσα να "δικαιολογήσω" με επαρκή τρόπο σε συζητήσεις που είχα την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η Apple σε σχέση με τον ανταγωνισμό....πραγματικά....

Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

:offtopic:

Τιμές 12/9/13
Cosmote iPhone 5 739 ..... Skroutz 545
Cosmote Galaxy S4 739 ..... Skroutz 452
Cosmote Galaxy Note II 759 ..... Skroutz 468

Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει μείνει στο 4 ή στο 4s αξίζει να πάρει το 5s εφόσον θέλει να παραμείνει στο "στρατόπεδο" της Apple και έχει τα χρήματα.....από κει και πέρα-πραγματικά-δεν μπορούσα να "δικαιολογήσω" με επαρκή τρόπο σε συζητήσεις που είχα την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η Apple σε σχέση με τον ανταγωνισμό....πραγματικά....

Το iPhone είναι υπερτιμολογημένο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό Νάσο. Επειδή όμως το κινητό πλέον δεν είναι απλά ένα τηλέφωνο ο καθένας ζητάει το κάτι παραπάνω. Όχι σε apps και ταχύτητες, αυτά είναι για ένα πολύ μικρό, ελάχιστο ποσοστό των χρηστών. Οι περισσότεροι, μέσα σ´αυτούς κι εγώ, το κινητό το βλέπουν σχεδόν όπως και το ρολόϊ τους. Κι αν θέλω να πληρώσω λεφτά για ένα καλό ρολόϊ θα προτιμήσω ένα TAG παρά ένα Casio, κι ας κάνει περισσότερα πράγματα κι ας είναι και ταχύτερο.
Ίσως το παράδειγμα να είναι κάπως υπερβολικό αλλά εγώ για Samsung - τουλάχιστον με την σημερινή εμφάνιση και κατασκευή - δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω πάνω απο 200 , ας κάνει και καφέ.

Το iPhone 5S είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο κινητό της αγοράς και θα είναι για αρκετούς μήνες. Η τιμή του ως εκτούτου είναι απόλυτα λογική και ανταγωνιστική για αυτό που είναι. Κάποιος που έχει την χρηματική άνεση να αγοράσει premium κινητό δεν έχει ιδιαίτερα σοβαρό λόγο να κοιτάξει αλλού πέρα από τους καθαρά υποκειμενικούς παράγοντες όπως π.χ. κάποιοι προτιμάνε τα κινητά παντόφλες με την μεγάλη οθόνη.

Το iPhone 5C από την άλλη μάλλον είναι υπερβολικά ακριβό για αυτό που είναι, δεδομένου πως υπάρχει παράλληλα στην αγορά καλύτερο μοντέλο.

Βάλε και το γεγονός ότι το 5s θα κοστίζει 650 χαλαρά.
Με 200 λιγότερα παίρνεις το S4 αυτό και μόνο δείχνει πραγματικά την ανευ λογικής τιμολογιακή πολιτική των Μηλαράδων (και των πελατών της)

Για τι τιμές των εταιρίων κινητών δεν το συζητάμε καν, πρέπει να είσαι χαλβάς για να τα πάρεις απο αυτούς ακόμα και με επιδότηση.

]όπως π.χ. κάποιοι προτιμάνε τα κινητά παντόφλες με την μεγάλη οθόνη..
Ζω για για να δω τα post 5-6 απο εσας του χρόνου που θα λανσάρει 5" η apple, γιατί δεν μπορεί το μήνυμα το πήρε μέχρι και τα iSheeps ξύπνησαν, κατρακύλα η μετοχη κτλ κτλ.

Last edited:
Προσωπικά αν λανσάρει η Apple 5" κινητό και καταργήσει το τωρινό μέγεθος, δεν πρόκειται να ξαναπάρω iPhone.

Ναι οκ.
Τα λεμε του χρόνου όταν θα γράφεις
"Το iPhone 6 είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο κινητό της αγοράς και θα είναι για αρκετούς μήνες"

Το iPhone είναι υπερτιμολογημένο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό Νάσο. Επειδή όμως το κινητό πλέον δεν είναι απλά ένα τηλέφωνο ο καθένας ζητάει το κάτι παραπάνω. Όχι σε apps και ταχύτητες, αυτά είναι για ένα πολύ μικρό, ελάχιστο ποσοστό των χρηστών. Οι περισσότεροι, μέσα σ´αυτούς κι εγώ, το κινητό το βλέπουν σχεδόν όπως και το ρολόϊ τους. Κι αν θέλω να πληρώσω λεφτά για ένα καλό ρολόϊ θα προτιμήσω ένα TAG παρά ένα Casio, κι ας κάνει περισσότερα πράγματα κι ας είναι και ταχύτερο.
Ίσως το παράδειγμα να είναι κάπως υπερβολικό αλλά εγώ για Samsung - τουλάχιστον με την σημερινή εμφάνιση και κατασκευή - δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω πάνω απο 200 , ας κάνει και καφέ.

Μπάμπη συμφωνώ...και για μένα Samsung=Casio ...δεν μπορώ...με χαλάει...
από την άλλη όμως κάθε χρόνο αλλάζεις...ρολόι;;; :)

Βάλε και το γεγονός ότι το 5s θα κοστίζει 650 χαλαρά.
Με 200 λιγότερα παίρνεις το S4 αυτό και μόνο δείχνει πραγματικά την ανευ λογικής τιμολογιακή πολιτική των Μηλαράδων (και των πελατών της)

έγραψα Samsung=Casio χρησιμοποιώντας το μήνυμα του Μπάμπη...έχω θέμα...:)

φετος στις διακοπες, βαρεθηκα (για πρωτη φορα) να κουβαλαω ολοκληρο φωτογραφικο εξοπλισμο πανω μου (τσαντες ολοκληρες) και ειπα να δοκιμασω μονο το Iphone 5 .
Τι στο καλο δωσαμε τοσα λεφτα ... ειπα.

Σε γενικες γραμμες με αφησε ικανοποιημενο, αλλα μου ελλειψε η ταχυτητα, ειδικα στην εστιαση και οι μετρια επιδοσεις σε χαμηλο φωτισμο .

Αν το νεο iphone 5s αποδειχτει αρκετα καλυτερο σε αυτους τους τομεις , θα σκεφτω σοβαρα να δωσω την Olympus XZ2 (compact) και θα κρατησω μονο την Panasonic GH3 για σοβαρες δουλειες.

Για μενα η καμερα ειναι το μεγαλο τυρακι και μετα ολα τ αλλλα.

Last edited:
Το iPhone 5S είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο κινητό της αγοράς και θα είναι για αρκετούς μήνες.

Why?

π.χ. κάποιοι προτιμάνε τα κινητά παντόφλες με την μεγάλη οθόνη.

Καλύτερα κινητό παντόφλα με μεγάλη οθόνη παρά παντόφλα με μικρή δεν συμφωνείς?

ποτε θα σταματησετε τις κοκορομαχιες για το μεγεθος ?:music-smiley-005:

Την εχετε μεγαλυτερη (την οθονη!) … παμε παρακατω.
Αλλα πραγματα μετρανε (για πολλους) και οχι αυτο…

Εγώ θέλω ένα αδιάβροχο, όχι όμως για υποβρύχιες φωτογραφίες! Πρέπει να έχει ταυτόχρονα και πολύ ισχυρή δόνηση, γιατί έτσι μόνο μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως...

...φραπεδιέρα! :smash:

Re: Apple iOS 7

Ο ορισμός του "Me too!" strategy.. :p

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι τα 64 bit δε θα έρχονταν, νομοτελειακά. Είπαμε ότι δεν είναι δα και κάνα συγκλονιστικό επίτευγμα που θα αλλάξει τη ζωή μας. Απλά στην περίπτωση της Samsung, όταν παρουσιάσουν τη ναυαρχίδα τους με 4GB RAM θα έχει και νόημα, η Apple όμως που να ξοδεύεται...:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Το S4 mini, εκτός του όπως αναφέρθηκε το βρίσκεις με 3 κατοσταρικα, δε θεωρώ ότι είναι κατώτερο του 5c.

Είπαμε οτι δεν μας αρέσει το C, αλλα το να το βάζουμε στην ίδια κατηγορία με το S4 mini μόνο για γέλια είναι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Είπαμε οτι δεν μας αρέσει το C, αλλα το να το βάζουμε στην ίδια κατηγορία με το S4 mini μόνο για γέλια είναι

Ε εξήγησέ μας λίγο να γελάσουμε κι εμείς όμως. Όχι όμως με το κλασσικό επιχείρημα "in so many ways" της Αpple :flipout:

Re: Apple iOS 7

τι να τα κανει βρε τα 64βιτ χωρις υποστηριξη απο το λειτουργικο ?
Ας καταφερει καποια στιγμη η Google να κανει to Android 64bit και μετα βλεπουμε !

Ναι μωρε, το είχε στα πλάνα απλά αποφάσισε να το ανακοινώσει μετά την apple για να κάνει πάταγο.. :p