Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

συνεχιζεται βλεπω η παραπληροφορηση περι 64 bit ... δεν ειναι μονο η διαχειρηση μεγαλου ποσοστου μνημης (πανω απο 4gb), το γραφουν αλλωστε οι περισσοτεροι reviewers , αλλα μαλλον καποιοι εντεχνως το περνανε ντουκου!

Ο επεξεργαστης δεν εχει αμμεση επικοινωνια με τη μνημη , αλλα μεσω καποιων ειδικων καταχωρητων που ονομαζονται registers.
Αν αυτοι ειναι 32bit ή 64bit εχει μεγαλη σημασια , γιατι απο εκει διακινουνται οι πληροφοριες και οσο πιο "μεγαλοι" ειναι τοσο πιο γρηγορα θα μετακινηθουν τα δεδομενα.
Ακριβως επειδη τα δεδομενα κινουνται γρηγοροτερα , υπαρχει περισσοτερος χρονος αδρανειας στη CPU , για μεγαλυτερη εξοικονομηση ενεργειας.

Εχει μεγαλη σημασια επισης στην επεξεργασια αριθμητικων δεδομενων , ειδικα κινητης υποδιαστολης που χρησιμοποιουνται κατα κορον σε "βαριες" εργασιες (απο παιχνιδια μεχρι εφαρμογες βιντεο - ηχου κλπ).

Δεν θα δειτε τη διαφορα φυσικα στο pages ή στο notes, αλλα σε παιχνιδια , εφαρμογες πολυμεσων κλπ.
Δειτε πχ ποσο μεγαλη διαφορα εχει η νεα εφαρμογη καμερας στο 5s... εχει καταφερει να τραβαει καινα διακινει 10fps σε full resolution , κατι που μονο πολυ ακριβες φωτογαρφικες το καταφερνουν.
Επισης 120 fps μονο εξιδεικευμενες μηχανες action (πχ gopro) το εχουν που κοστιζουν σχεδον οσο ενα iphone.

Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις τα 64bit εχουν να παιξουν σημαντικο ρολο, μικροτερο στο παρον, καταλυτικο στο μελλον.

Δε ξέρω ποιος παραπληροφόρησε όπως λες, αλλά να βάλω ένα χεράκι.
(μια gopro κάνει 1/3 ή 1/4 της τιμής του Iphone άλλωστε και όσο ένα Iphone)

Όπως λες και εσύ σήμερα ελάχιστη σημασία έχει το 64bit για τον χρήστη κινητού τηλεφώνου. Αλλά εγώ τη χαιρετίζω την κίνηση αυτή.
Παρόλα αυτά Λχ. 720p @120 fps δεν απαιτούν 64bit, εφόσον υπάρχει επαρκής διαμεταγωγή bandwidth – γιατί συνήθως εκεί είναι ο φραγμός- από εκεί και πέρα είναι θέμα δυνατοτήτων του senor και όχι περιορισμών του OS.
To μεγαλύτερο όφελος είναι για τους developers για την ώρα, που έχουν ένα κάποιο προβάδισμα. Και φυσικά στην επόμενη γενιά προϊόντων θα δούμε επιτέλους μεγαλύτερη RAM.
Ενώ φυσικά πολλοί developers έχουν στη διάθεση τους v8 έδω και καιρο. Από το 2011 υπήρχαν developer boards με τον v8 να τρέχει σε FPGA.

Όσον αφορά για FP DP, φυσικά και είχαμε τόσα χρόνια – και πάντα υπάρχει παρανόηση με το 64bit cpu (40 /48 addressing) και τα μαθηματικά. Δεν είναι το 64bit που βοηθά τόσο στην αύξηση των επιδόσεων που βλέπουμε. Για την ακρίβεια ότι οι registers έγιναν 64bit και έχουμε και σχετικές αλλαγές στο cache είναι ευπρόσδεκτες και σημαντικές και βοηθάνε. Αλλά για την αύξηση επιδόσεων που παρατηρούμε, Ακόμα περισσότερη σημασία έχει ότι πια έχουμε τετρα-πύρινο. Ενώ μη ξεχνάμε ότι και πολύ σημαντικά νέα για τα 128bit SIMD που είναι πια στάνταρ σε κάθε ARMv8 για multimedia και άλλες χρήσεις. Αυτό λ.χ. σίγουρα βοηθά περισσότερο σε εφέ με την κάμερα από ότι ένα 64bit OS.
Το ίδιο σημαντικό για FP DP είναι και η νεότερης γενιάς GPU. Από όσο καταλαβαίνω συζητάμε για PowerVR6 γενιά. Και σίγουρα εάν το ζητούμενο για μια εφαρμογή ήταν το FP DP rate/max τότε ο κώδικας θα προσπαθούσε να αξιοποιήσει μέσω OpenCL την gpu.
Αλλά σοβαρά τώρα, εγώ ως σήμερα δεν έχω τρέξει τίποτα στο κινητό μου που να χρειαζόταν FP DP. Όποιος έχει χρειαστεί ας μας πει τι εφαρμογή είναι. Γιατί έξω από τον κόσμο του HPC και μηχανικών / μαθηματικών , λίγες είναι οι χρήσεις. Για χρήση στο κινητό, ας σκεφτούμε να βρούμε κάτι…
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Η διαφορα ειναι πως η apple παραγγέλνει στην samsung και σε αλλες εταιρίες εξαρτηματα βασει των προδιαγραφων της πολυ πριν την κυκλοφορια των μοντελων κατι που εδινε στην samsung το πλεονεκτημα να γνωριζει τι θα κανει η apple σε βαθος 1-2 ετων μπροστά. Και οσο αυτο γινοταν πριν η samsung αποφασισει να την ανταγωνιστει, δεν υπηρχε προβλημα. Μετα όμως, το θεμα εγινε σοβαρό και η apple αναζητουσε τροπο απεξαρτησης από την samsung.
Απο οτι φαινεται αυτο έκανε με τον 64 bit επεξεργαστή που μαλλον κατασκευαζει πλέον η TSMC και ετσι εξηγειται γιατι η samsung πιαστηκε στον ύπνο..

Καθόλου στον ύπνο δε πιάστηκαν.
Προφανώς ο αρθρογράφος λίγο παρακολουθεί το τι γίνεται με τα εργοστάσια …
Αυτή την εποχή η TSMC σηκώνει σχεδόν το βάρος ολόκληρης της αγοράς με ATI/nVvidia/Apple να μαχαιρώνονται στην ουρά
Ή μήπως νομίζεις ότι παρά την ασφάλεια του TSMC δεν υπάρχουν αρουραίοι … και μηχανικοί που υποχρεωτικά δουλεύουν για όλους
Και φυσικά η Apple δε κάθετε με σταυρωμένα χέρια
Αν και ως συνήθως η intel έχει το προβάδισμα και κανείς δεν την έχει φτάσει ακόμα.
 
Πολυ σιγουρο σε βλέπω Τασε.. Η TSMC ειναι ανταγωνιστρια της Samsung και προφανως την συμφερει να μην διαρρεύσουν μυστικα και ειδικα τοσο σημαντικά.
Το οτι πιαστηκε η Samsung στον υπνο, αποδειχθηκε στην πραξη. Αλλιως, να εισαι σιγουρος, θα ειχει προβει σε ανακοινωση για μεταβαση σε 64bit πολυ πριν την παρουσιαση της apple και οχι μια μερα μετα.. ;)
 
Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Πολυ σιγουρο σε βλέπω Τασε.. Η TSMC ειναι ανταγωνιστρια της Samsung και προφανως την συμφερει να μην διαρρεύσουν μυστικα και ειδικα τοσο σημαντικά.
Το οτι πιαστηκε η Samsung στον υπνο, αποδειχθηκε στην πραξη. Αλλιως, να εισαι σιγουρος, θα ειχει προβει σε ανακοινωση για μεταβαση σε 64bit πολυ πριν την παρουσιαση της apple και οχι μια μερα μετα.. ;)

Αν τα πάς καλά με το black humor διάβαζε λίγο semiacurate μια φόρα το δίμηνο, και θα δεις ότι οι Moles δουλεύουν μια χαρά και στο TSMC. Είναι και λίγο βαρύ να πετάμε και λάσπη για τα εργοστάσια της Samsung , στα οποία βασίστηκαν χρόνια… και κρίμα να λέμε ότι ήταν λόγο αρουραίων η μετακίνηση όταν υπάρχουν δεκάδες λόγοι. Εξίσου και μάλλον περισσότερο σημαντικοί.
Από την άλλη η Intel είναι άπιαστη από όλους τους υπόλοιπους. Όλοι οι άλλοι μαζί σπρώχνουν για την επόμενη γενιά – μπας και προφτάσουν την Intel…
 
Περσινό άρθρο όπου ο αρθρογράφος γράφει ότι όλοι θα μεταβούν σε 64bit http://www.realworldtech.com/arm64/ από σοβαρό αρθρογράφο, o D. Katner είναι και στο beyond3D καποια χρόνια, και φυσικά στα forums Μπορείς να τρoλάρες το Linus Tolvardis για τη νέα αρχιτεκτονική όσο θές.
Η AMD / nVidia Και αυτοί θα έχουν – όχι μόνο η Samsung, όλοι ανεξαρτήτως θα πάνε στα 64bit
Αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια
Η ARM , που μπορείς να διαβάσεις και στην anantech για το πώς δουλεύει τροφοδοτεί με IP όλη την αγορά ARM.
Τίποτα δεν είναι κρυφό δηλαδή, όλοι γνωρίζουμε για τη μετάβαση όλων των κατασκευαστών στην νέα αρχιτεκτονική
Για αυτό βλέπεις άλλωστε ότι τα σχόλια μου αφορούν την αρχιτεκτονική και όχι εφήμερα marketing press releases.
 
Δεν νομιζω οτι πεταει κανεις λάσπη. Ειναι προφανες ότι αιφνιδιαστήκαν απο το περασμα τoυ Iphone στα 64bits. Άλλωστε, εχουν αποδειξει ως εταιρία, πως μπροστά στο κέρδος δεν υπολογιζουν τίποτα, ειδικα το να αντιγραψουν ξεδιαντροπα ή ακομα και να ριξουν λασπη στους ανταγωνιστες (θυμιζω τα anti-apple διαφημιστικα της). Εδω ακομα και στα benchmarks κλέβουν!
Δεν υπαρχει περιπτωση μια στο εκατομμύριο να ηξερε η samsung πως η apple θα παρουσιαζε 64bit iphone και να μην ειχε κανει κινηση "αδειάσματος" πριν, οπως πηγε να κανει με το i-watch και της γυρισε στα μουτρα..
 
Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Περσινό άρθρο όπου ο αρθρογράφος γράφει ότι όλοι θα μεταβούν σε 64bit http://www.realworldtech.com/arm64/ από σοβαρό αρθρογράφο, o D. Katner είναι και στο beyond3D καποια χρόνια, και φυσικά στα forums Μπορείς να τρoλάρες το Linus Tolvardis για τη νέα αρχιτεκτονική όσο θές.
Η AMD / nVidia Και αυτοί θα έχουν – όχι μόνο η Samsung, όλοι ανεξαρτήτως θα πάνε στα 64bit
Αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια
Η ARM , που μπορείς να διαβάσεις και στην anantech για το πώς δουλεύει τροφοδοτεί με IP όλη την αγορά ARM.
Τίποτα δεν είναι κρυφό δηλαδή, όλοι γνωρίζουμε για τη μετάβαση όλων των κατασκευαστών στην νέα αρχιτεκτονική
Για αυτό βλέπεις άλλωστε ότι τα σχόλια μου αφορούν την αρχιτεκτονική και όχι εφήμερα marketing press releases.

Δεν αμφισβητώ πως eventually ολοι θα περασουν στα 64bit. Ο αιφνιδιασμος της samsung και των υπολοιπωv υπήρξε για το οτι η apple περασε τωρα στα 64bit.
Σε αυτό βοηθησε και η apple που τεχνιεντως δεν αποκαλυψε πως το IOS 7 ηταν 64bit κατα την παρουσίαση του Ιουνιου...
 
Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Δεν αμφισβητώ πως eventually ολοι θα περασουν στα 64bit. Ο αιφνιδιασμος της samsung και των υπολοιπωv υπήρξε για το οτι η apple περασε τωρα στα 64bit.
Σε αυτό βοηθησε και η apple που τεχνιεντως δεν αποκαλυψε πως το IOS 7 ηταν 64bit κατα την παρουσίαση του Ιουνιου...


Δυστυχώς στα benchmarks γίνεται την κακομοίρας – ο κλεψας του κλέψαντος
Δες λ.χ. και το πρόσφατο παράδειγμα της Intel για Android και Antutu (παλίοτερα των AMD/nV κ.ο.κ.)
Που πας και βρίσκεις τέτοια site δε ξέρω , δε νομίζω ποτέ τους να έχουν ασχοληθεί με benchmarks
Έτσι ένα Hint από την πλευρά μου (μιας και αναφέρεται ως πηγή και το Beyond3D από σύμπτωση) Μήπως αναφέρεται σε παλιά έκδοση του benchmark ?

Γενικά είναι η τέχνη του κλεψίματος ο τομέας των benchmarks όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια,
Αν μπεις στο τριπάκι, δε φαντάζεσαι τι γίνετε στα PC benchmarks, τι χρειάζεται να απενεργοποιήσεις , το γιατί κανένα benchmark δεν είναι ακριβές σε win8 Και άλλα τόσα.

Γενικά βλέπω συγκρίσεις έναντι στην Samsung συγκεκριμένα, ΙΜΗΟ είναι απλά μια εταιρία και αυτή, δεν ξέρω γιατί μπορεί να είναι ο δαίμονας των apple fans, αλλά έτσι έχει καταλήξει.
 
www.anandtech.com/show/7187/looking-at-cpugpu-benchmark-optimizations-galaxy-s-4 July 30
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1760026#post1760026 Jun-27-2013
Κοίτα και το B3D αυτή την εποχή πάσχει από τα συνηθισμένα προβλήματα της εποχής μας, περισσότερος κόσμος που ασχολείται με marketing παρά με προβλήματα… δεν είναι ούτε εκεί κάνα άβατο από την άλλη …
 
Χάλια... :smash:

ΥΓ. Αν θέλεις πράγματι να κάνεις επίδειξη της κάμερας ανεβάζεις το βίντεο σε κάποιο site για απευθείας κατέβασμα (ή streaming), χωρίς δεύτερη επεξεργασία όπως κάνει το YouTube. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ανταμείβει την προσπάθεια ή τη τεχνολογία...
 
Last edited:
Το αποτέλεσμα πάντως είναι λίαν απαράδεκτο, αν αυτό υποτίθεται είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της λήψης του 5S. Κρίμα στα χρήματα που έδωσε (προφανώς) για το promotion η Apple...

Εδώ το βιντεάκι στο site της Burberry...

http://us.burberry.com/store/shows/womenswear-ss14/#live-feed
 
για ποιο λογο ειναι απαραδεκτο ?
Μη ξεχνας οτι μιλαμε για κινητο... οχι καμερα!

Χρωματικα ειναι σωστο και μαλιστα ολα τα iphone 5s εχουν το ιδιο white balance... κι ελπιζω να ξερεις ποσο δυσκολο ειναι αυτο ακομη και με επαγγελματικες καμερες.
Η αναλυση δε μπορει φυσικα να κριθει σε βιντεο απο youtube... οποτε γι αυτο δε μπορουμε να πουμε τιποτα.

επισης φωτιστικα, χωρις να εχουν χρησιμοποιηθει μεγαλα φωτα, ειναι αρκετα καλο , χωρις κρασαρισμενα μαυρα... και με καλη λεπτομερεια στα σκοτεινα μερη.

Αυτο που λειπει και δε μπορει να γινει με κανενα κινητο αυτη τη στιγμη ειναι τα ¨κοντινα" πλανα , που απαιτουν ζοομ φακο .
 
Last edited:
Για ποιο λόγο είναι απαράδεκτο; Την υπερσυμπίεση δεν την βλέπεις, την παντελή απουσία κάθε λεπτομέρειας, το πρόβλημα στο γρήγορο panning; Δεν ξέρω αν αυτά οφείλονται στη κάμερα ή στην επεξεργασία, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου μα καθόλου τιμητικό πάντως (τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται και στο βίντεο που αναρτημένο στο site της Burberry, κι όχι μόνο στο Youtube). Το ότι είναι κινητό είναι αδιάφορο, από τη στιγμή που προσπαθούν να το πλασάρουν με αυτό τον τρόπο, ως επαγγελματικό εργαλείο σε επιδείξεις μόδας. Καλά, δέσαμε... :afro: