Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Γιατροι, οφθαλμιατροι, παιδοψυχολογοι, τι αποψη εχουν για το ποσο "σωστο" ειναι τα μωρα να ασχολουνται με tablet, κινητα, ηλεκτρονικα μπλιμπλικια γενικοτερα ?

:offtopic:

Επειδή εγώ δεν είμαι Τάκης και γερνάω, κι επειδή ξεχνάω εύκολα αφού "ου γαρ έρχεται μόνο" , ζητάω βοήθεια κοινού.
Μήπως θυμάστε ποιός ήταν αυτός που, πριν 6 περίπου χρόνια που άνοιξε η Apple Corner, με κορόϊδευε λέγοντας:
- Ο Μπάμπης άνοιξε καινούρια κατηγορία επειδή πήρε iMac; :D

LOL, να ξερετε πως το οτι μπορουμε να σφαζόμαστε ελεύθερα εδω μέσα, οφείλεται στον κυρ. Μπάμπη! :p

Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Γιατροι, οφθαλμιατροι, παιδοψυχολογοι, τι αποψη εχουν για το ποσο "σωστο" ειναι τα μωρα να ασχολουνται με tablet, κινητα, ηλεκτρονικα μπλιμπλικια γενικοτερα ?

Νομιζω το key point ειναι "με μέτρο" . Δεν μπορείς να αποφύγεις τελειως την εκθεση του σε "Χαζοκούτια", οποτε αντι τηλεορασης μπορει να του δωσεις κατι πιο δημιουργικο οπως εκπαιδευτικη εφαρμογη στο ipad.

στα νοσοκομεια ... http://www.apple.com/ipad/business/profiles/ottawa-hospital/ http://www.infoworld.com/d/consumerization-of-it/the-ipad-revolution-coming-hospital-near-you-211472

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Νομιζω το key point ειναι "με μέτρο" . Δεν μπορείς να αποφύγεις τελειως την εκθεση του σε "Χαζοκούτια", οποτε αντι τηλεορασης μπορει να του δωσεις κατι πιο δημιουργικο οπως εκπαιδευτικη εφαρμογη στο ipad.

H δικη μου αισθηση ειναι - εν πολλοις - πως καποιοι γονεις "ξεφορτωνονται" τα πιτσιρικια τους δινοντας τους ενα απο αυτα τα μαραφετια να απασχολουνται. Να απαλλασσεται, τροπον δεινα δλδ, ο γονιος απο καποιες υποχρεωσεις του...

Μπορει να κανω και λαθος βεβαια, αυτη την αισθηση εχω αποκομισει ομως

H δικη μου αισθηση ειναι - εν πολλοις - πως καποιοι γονεις "ξεφορτωνονται" τα πιτσιρικια τους δινοντας τους ενα απο αυτα τα μαραφετια να απασχολουνται. Να απαλλασσεται, τροπον δεινα δλδ, ο γονιος απο καποιες υποχρεωσεις του...

Ισχύει αυτό. Απλα οι ιδιοι γονείς, τα παρατουσαν μπροστα απο την tv ολοι μερα παλιοτερα..

:offtopic:

Επειδή εγώ δεν είμαι Τάκης και γερνάω, κι επειδή ξεχνάω εύκολα αφού "ου γαρ έρχεται μόνο" , ζητάω βοήθεια κοινού.
Μήπως θυμάστε ποιός ήταν αυτός που, πριν 6 περίπου χρόνια που άνοιξε η Apple Corner, με κορόϊδευε λέγοντας:
- Ο Μπάμπης άνοιξε καινούρια κατηγορία επειδή πήρε iMac; :D

LOL, να ξερετε πως το οτι μπορουμε να σφαζόμαστε ελεύθερα εδω μέσα, οφείλεται στον κυρ. Μπάμπη! :p

Νομίζω ότι κάνετε λάθος...:ernaehrung004: το 1ο θέμα το είχα ανοίξει εγώ για mac mini μέσα στην κατηγορία htpc κ ρωτούσα αν μπορούσε να γίνει htpc --> http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/2833-htpc-Apple-Mac-Mini-Intel-Duo στις 27-9-2006. Κάπου εκεί ενδιάμεσα άνοιξε η νέα κατηγορία! Για αυτή την κατηγορία άλλωστε είχα γράψει το άρθρο "Η εμπειρία ενός switcher (από PC σε Mac)" στις 21-02-2007. Ο Μπάμπης άνοιξε στις 24-10-2006 το θέμα του, αφού όμως είχε ανοίξει ήδη η κατηγορία. :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Νομιζω οτι απλα δεν εχεις παρει χαμπαρι του τι απιθανες εφαρμογες κυκλοφορουν στο app store απο εκπαιδευτικα προγραμματα ή παιχνίδια (σαν τα adventure της παιδικης σου ηλικίας) εως σοβαρες επαγγελματικες εφαρμογες. Το ζήτημα ειναι να "εξαφανίζεται" η τεχνολογια ωστε η εφαρμογη να επιτελεσει τον σκοπο της και προς τα εκει οδεύουμε (αν δεν ειμαστε ηδη)...
Μην νομιζεις πως επειδη εσυ χρησιμοποιεις το tablet σου για απλα πράγματα, πως δεν υπαρχουν άλλες σοβατοτερες εφαρμογές αυτου.

Ε, το ζητημα ειναι ότι η τεχνολογια δεν εξαφανιζεται Τακη αλλα τουναντίον, μένει μονο αυτή (ο χειρισμός δλδ και όχι η ουσία).

Οσον αφορά την ενημερωση μου απο εφαρμογές, games κλπ, επέτρεψε μου να σου πω ότι απλως δεν γνωρίζεις το επιπεδο της (ειδικα στα games δε νομίζω να έχεις αμφιβολία αν ασχολούμαι περισσότερο απο εσένα πχ - στο κομμάτι της ενημερωσης τουλαχιστον).

Και επειδη είμαι μπαμπάς, βλεπω πως η κορη μου χειριζεται ανετα το ipad απο 1μιση ετους, οταν εγω ετρωγα χωμα στην ηλικια της..

Ε, αυτό που λεω ειναι ότι και το χωματάκι καλο ειναι (και σε πολλες περιπτώσεις πολύ καλύτερο από την οποια εφαρμογή στο οποιο tab)....

Τεσπα, αν εσυ δεν βλεπεις οτι ολοι μας γινομαστε μέρα με τη μέρα αποκλειστικά και μόνο ''χειριστές / καταναλωτές'' και οχι δημιουργοί (κατι που ειναι απαραίτητο για κάθε υγιή ανθρωπο - ''δημιουργοί'' δεν ειμαι μονο οι επαγγελματίες Γιάννη...) και πόσο επικινδυνο ειναι αυτό ειδικά για τα παιδιά, απλώς βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα :)

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτό ακριβώς κάνει (αλλα αυτό ειναι αλλο θεμα - το κανε και το κανει και με την TV, όπως ειπε ο Τακης).

Last edited:

Νομίζω ότι κάνετε λάθος...:ernaehrung004: το 1ο θέμα το είχα ανοίξει εγώ για mac mini μέσα στην κατηγορία htpc κ ρωτούσα αν μπορούσε να γίνει htpc --> http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/2833-htpc-Apple-Mac-Mini-Intel-Duo στις 27-9-2006. Κάπου εκεί ενδιάμεσα άνοιξε η νέα κατηγορία! Για αυτή την κατηγορία άλλωστε είχα γράψει το άρθρο "Η εμπειρία ενός switcher (από PC σε Mac)" στις 21-02-2007. Ο Μπάμπης άνοιξε στις 24-10-2006 το θέμα του, αφού όμως είχε ανοίξει ήδη η κατηγορία. :Banane0:

Δεν μιλάω για το πρώτο θέμα και ποιός το άνοιξε.
Τότε που ήταν αρχή και διαμορφωνόταν το Avclub, σαν ΓΔ, είχα ζητήσει και ανοίχτηκε καινούρια κατηγορία Apple Corner. Έπεσε το κράξιμο της αρκούδας γιατί, όπως πίστευαν κάποιοι :tongue:, δεν χρειαζόταν, υπήρχε η HTPC.
Ποιός ασχολείται με Mac; ;)

οταν ο κοσμος μενει κολλημενος στο παρελθον Συριε, τοτε υπαρχει προβλημα.

Και φυσικα πρεπει ενα παιδι να παιζει με τα χωματα και στις αλανες ....αλλα για στασου, χωμα στις πολεις δεν υπαρχει, ουτε και αλανες πια!

Τι κανεις τωρα ?:p

O ανηψιος μου πηγαινει σε "δραστηριοτητες" ... ζωγραφικη, judo κλπ αλλα δε μπορει ολη μερα να ειναι εξω...
Οταν λοιπον ειναι μεσα στο σπιτι, απο το να καθεται αποβλακωμενος στην tv , ζωγραφιζει στο ipad, παιζει εκπεδευτικα παιχνιδια , και βλεπει κινουμενα σχεδια στο youtube.

Δεν αντικαθιστα το tablet ολες του τις δραστηριοτητες , αλλα 1-2 ωρες την ημερα .... και μ αυτο ερχεται κοντα στη σημερινη (και αυριανη) τεχνολογια .

Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Οτι μπορούμε, οφείλεται στον Μπαμπη (και στον Μιχαλη).

Στο ότι το κάνουμε, όχι να το παινευτώ, αλλά μου χρωστάτε πολλά, νομίζω.

:p :p :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Ε, το ζητημα ειναι ότι η τεχνολογια δεν εξαφανιζεται Τακη αλλα τουναντίον, μένει μονο αυτή (ο χειρισμός δλδ και όχι η ουσία).

Οσον αφορά την ενημερωση μου απο εφαρμογές, games κλπ, επέτρεψε μου να σου πω ότι απλως δεν γνωρίζεις το επιπεδο της (ειδικα στα games δε νομίζω να έχεις αμφιβολία αν ασχολούμαι περισσότερο απο εσένα πχ - στο κομμάτι της ενημερωσης τουλαχιστον).

Ε, αυτό που λεω ειναι ότι και το χωματάκι καλο ειναι (και σε πολλες περιπτώσεις πολύ καλύτερο από την οποια εφαρμογή στο οποιο tab)....

Τεσπα, αν εσυ δεν βλεπεις οτι ολοι μας γινομαστε μέρα με τη μέρα αποκλειστικά και μόνο ''χειριστές / καταναλωτές'' και οχι δημιουργοί (κατι που ειναι απαραίτητο για κάθε υγιή ανθρωπο - ''δημιουργοί'' δεν ειμαι μονο οι επαγγελματίες Γιάννη...) και πόσο επικινδυνο ειναι αυτό ειδικά για τα παιδιά, απλώς βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα :)

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτό ακριβώς κάνει (αλλα αυτό ειναι αλλο θεμα - το κανε και το κανει και με την TV, όπως ειπε ο Τακης).

Νομιζω πως βλεπεις τα πράγματα μέσα απο την δικη αποκλειστικα οπτική.
Αναφορικά με τα παιχνίδια, δεν ειμαι οντως gamer αλλα ξερω πως τα ipad εχουν πολυ μεγαλη υπολογιστική ισχυ, τοσο που βλεπεις παιχνιδια με απιθανα γραφικα οπως τα infinity blade. Τετοια γραφικα απαιτουσαν πολυ ισχυρο pc πριν απο μερικα χρονια. Αλλα το ζητουμενο δεν ειναι τα ipad να αντικαταστησουν τις top end παιχνιδοκονσολες αλλα να εχουν πολλα και ενδιαφέροντα παιχνιδια για παιδια και gamers. Αυτο γινεται ηδη, αφου υπαρχουν εκατονταδες πολυ καλα παιχνίδια.
Το ιδιο και εκπαιδευτικες εφαρμογες, ή καλλιτεχνικές ή μουσικές ή επαγγελματικές.
Αυτα, για τον μεσο ανθρωπο που δυσκολευοταν να ανοιξει καν το pc, ειναι πρόοδος. Αυτοι που θελουν εξειδικευμενα πραγματα, θα σταφουν (ακομα) στα desktop/laptops.
Δεν μπορω να καταλαβω το αρνητικο της προσέγγισης του να εξαφανιζεται η τεχνολογία και να μένει η εμπειρία. Εκτος και αν ολοι πρεπει να γινουν εξπέρ στο να στηνουν ενα πισι ή να μπαινουν στο registry...

Οσο για το χωματάκι, δεν ειναι ανταγωνιστικο της τεχνολογιας. Αλλο το ενα, αλλο το άλλο. Απλα, τότε, μονο χωμα τρωγαμε..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Οτι μπορούμε, οφείλεται στον Μπαμπη (και στον Μιχαλη).

Τωρα που το σκέφτομαι, δεν ξερω εαν πρεπει να υμνώ η να βριζω τον Μπαμπη και εσένα, για το οτι εκει που εγραφα για προβολείς, κατάντησα να ασχολούμαι με κινητά και παντόφλες... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Δεν μιλάω για το πρώτο θέμα και ποιός το άνοιξε.
Τότε που ήταν αρχή και διαμορφωνόταν το Avclub, σαν ΓΔ, είχα ζητήσει και ανοίχτηκε καινούρια κατηγορία Apple Corner. Έπεσε το κράξιμο της αρκούδας γιατί, όπως πίστευαν κάποιοι :tongue:, δεν χρειαζόταν, υπήρχε η HTPC.
Ποιός ασχολείται με Mac; ;)

Ακόμα το πιστεύουν πολλοί ότι τα Mac δεν χρειάζονται! :Banane0: Αλλά εμείς εκεί !!! :aetsch:

Αυτό είναι αλήθεια...:worshippy: :slapface:

Δεν με καταλαβαινεις μαλλον Τακη...

Αυτό λεω, ότι, όπως και στα PC, τα γραφικά ειναι super κλπ αλλά απο ουσία σπάνια βρισκεις πλεον κατι να σε κραταει.

Χρονια τώρα ψαχνω (κυριολεκτώ) ένα ''σοβαρό'' (με την έννοια να μου ταλαιπωρήσει λίγο το μυαλό - να με κανει να νοιωσω ότι δεν πεταξα το χρονο μου) game (και στο pc και στις κονσόλες και στο ipad) και όλο βλέπω ότι αυτά ειναι πραγματικά μηδαμινα.

Πχ το PS Vita. To 95% των games ειναι για wannabe επιληπτικά Ασιατάκια (και αισθητικά να το δεις) - κατι σαν τα icons του iOS 7 :p

Και μετα βάζω και παίζω το monkey island στο iPad και το ευχαριστιέμαι και λέω ''κριμα τοσο hardware και τοση τεχνολογια να πηγαινει χαμένη''.

Τεσπα, παραπήγαμε OT...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Τωρα που το σκέφτομαι, δεν ξερω εαν πρεπει να υμνώ η να βριζω τον Μπαμπη και εσένα, για το οτι εκει που εγραφα για προβολείς, κατάντησα να ασχολούμαι με κινητά και παντόφλες... :p

Αν είναι μετά το βρισίδι να επανέλθουμε στις παλιές καλές μέρες... βρίσε με όσο θές :cool4:

Δεν με καταλαβαινεις μαλλον Τακη...

Αυτό λεω, ότι, όπως και στα PC, τα γραφικά ειναι super κλπ αλλά απο ουσία σπάνια βρισκεις πλεον κατι να σε κραταει.

Χρονια τώρα ψαχνω (κυριολεκτώ) ένα ''σοβαρό'' (με την έννοια να μου ταλαιπωρήσει λίγο το μυαλό - να με κανει να νοιωσω ότι δεν πεταξα το χρονο μου) game (και στο pc και στις κονσόλες και στο ipad) και όλο βλέπω ότι αυτά ειναι πραγματικά μηδαμινα.

Πχ το PS Vita. To 95% των games ειναι για wannabe επιληπτικά Ασιατάκια (και αισθητικά να το δεις) - κατι σαν τα icons του iOS 7 :p

Και μετα βάζω και παίζω το monkey island στο iPad και το ευχαριστιέμαι και λέω ''κριμα τοσο hardware και τοση τεχνολογια να πηγαινει χαμένη''.

Τεσπα, παραπήγαμε OT...

Κατάλαβα τι λες. Ψάχνεις καλο "σενάριο" στα παιχνίδια. Εισαι σίγουρος πως δεν υπάρχει στο app store κανενα τέτοιο; Γιατί κατι ειχε παρει το ματι μου για καποια adventures που ολοι προτειναν (θα ψαξω να τα βρω).